orsini Posted June 22, 2006 Posted June 22, 2006 mnie oceniał ale z szetlandem i mam bardzo pozytywne o nim zdanie. Bardzo kulturalny i mily pan,a do tego kompetentny i szeltiki fajnie sedziuje, bo nie lubi przerostow,a tych w tej rasie co niemiara
AngelOfDeath Posted June 22, 2006 Posted June 22, 2006 [quote name='orsini']mnie oceniał ale z szetlandem i mam bardzo pozytywne o nim zdanie. Bardzo kulturalny i mily pan,a do tego kompetentny i szeltiki fajnie sedziuje, bo nie lubi [B]przerostow[/B],a tych w tej rasie co niemiara[/quote] moda na gigantyzm jest teraz wszedzie :evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol:
orsini Posted June 22, 2006 Posted June 22, 2006 tak tylko sa rasy u ktorych wzorzec mowi wyraznie o gornej granicy wzrostu a sa takie jak np. chince gdzie we wzorcu tej gornej granicy nie ma. U szetlanda jest ona podana
Elitesse Posted June 22, 2006 Posted June 22, 2006 [quote name='AnkaW']Czy ktoś był może sędziowany przez [B]p. Szemraj[/B]????? Na co zwraca uwagę?????:p :p :p[/quote] ja mialam z nim przyjemnsc w tym roku na Bis Weteran w Opolu :loveu: lancel dostal 2 lokate hihih
Elitesse Posted June 22, 2006 Posted June 22, 2006 [quote name='orsini']prawda?:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: REWELKA normalnie[/quote] tutaj lepiej niz twoja zapowiadana walka w kisielu :eviltong: odnosze wrazenie z GMK sama sobie szuka wojenek - na baskach od jakiegos czasu cisza to bidaczka nie ma co ze soba robic :diabloti:
orsini Posted June 22, 2006 Posted June 22, 2006 Elitesse:)))))ale Grazynka jest cool:))))))))dawno sie tak nie usmialam:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: wiec jak jej mam nie lubic?slodka jest taka:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:
Nesjanna Posted June 22, 2006 Posted June 22, 2006 ale się cieszę - w Krakowie cały swój czas będę mogła poświęcić grzywaczom (już nie będę musiała latać po innych ringach) :cool3::razz: życzę wszystkim powodzenia oraz do miłego spotkania :loveu:
Iwona Posted June 22, 2006 Author Posted June 22, 2006 [quote name='Nesjanka']ale się cieszę - w Krakowie cały swój czas będę mogła poświęcić grzywaczom (już nie będę musiała latać po innych ringach) :cool3::razz: QUOTE] A cóż to się stało:crazyeye: Yoreczki nie wystawiają się:crazyeye:
Nesjanna Posted June 22, 2006 Posted June 22, 2006 nio yoreczki w niedzielę - więc całkiem zrezygnowałam :loveu:
Donio Posted June 22, 2006 Posted June 22, 2006 [quote name='Nesjanka']nio yoreczki w niedzielę - więc całkiem zrezygnowałam :loveu:[/quote] Tak jak chartole, ale Feni jedzie:lol:
sh_maniak Posted June 22, 2006 Posted June 22, 2006 Ja miałam jechac do Krakowa kibicować wam i sh, a nie moge :placz: Moje dziecko :loveu: , które "podbija" Estonię :cool3: [IMG]http://img206.imageshack.us/img206/6108/essiestonia2ur.png[/IMG]
malawaszka Posted June 22, 2006 Posted June 22, 2006 Martuś :calus: szkoda, że nie będziesz :placz: a Twje dziecię CUDNE!!!!! :loveu:
AnkaW Posted June 22, 2006 Posted June 22, 2006 [quote name='orsini']tak tylko sa rasy u ktorych wzorzec mowi wyraznie o gornej granicy wzrostu a sa takie jak np. [B]chince gdzie we wzorcu tej gornej granicy nie ma.[/B] U szetlanda jest ona podana[/quote] Jak to nie ma ?????:crazyeye: :crazyeye: :crazyeye: Dziękuję za informacje o p. Szemraj, wygląda na to że fajny gość :lol: :lol: :lol:
Iwona Posted June 22, 2006 Author Posted June 22, 2006 Jest podany idealny wzrost:-) i to widełkowo ( dla psów 28-33) a powinno dążyć się do ideału- twierdzenie,że nie ma określonej górnej granicy wzrostu jest nadinterpretacją:evil_lol:
AnkaW Posted June 22, 2006 Posted June 22, 2006 [quote name='Iwona']Jest podany idealny wzrost:-) i to widełkowo ( dla psów 28-33) a powinno dążyć się do ideału- twierdzenie,że nie ma określonej górnej granicy wzrostu jest nadinterpretacją:evil_lol:[/quote] tak mi sie właśnie wydawało :p
sh_maniak Posted June 22, 2006 Posted June 22, 2006 A macie we wzorcu podane, że wrost powyżej ilus tam jest wada dyskwalifikującą? Bo np u mnie w rasie i wielu innych jest i to sa ściśle określone granice wzrostu.
Agama Posted June 22, 2006 Posted June 22, 2006 we wzorcu nic takiego nie ma -ale wtajemniczeni maja dostep do interpretacji wzorca-to tylko dostepne dla sedziow i osob zaprzyjaznionych:lol:
Iwona Posted June 22, 2006 Author Posted June 22, 2006 [quote name='sh_maniak']A macie we wzorcu podane, że wrost powyżej ilus tam jest wada dyskwalifikującą? Bo np u mnie w rasie i wielu innych jest i to sa ściśle określone granice wzrostu.[/QUOTE] Uuuuu- to niedobrze:lol: , jestem ciekawa ile syberianków zdyskwalifikowano z powodu przekroczenia 56,69 cm:lol: A wracając do wzorca grzywaczy- to po co podano granice wzrostu??? tak sobie a muzom? nie jest może restrykcyjny i nie dyskwalifikuje za niedociągnięcia ale każde odstępstwo od wzorca zaleca obniżanie oceny proporcjonalnie do odstępstwa:lol:
resuruss Posted June 22, 2006 Posted June 22, 2006 Iwona ...grzywacze sa jeszcze rasa niewyrownana.Zobacz ile typow mozna zobaczyc na ringach.Byc moze dlatego wzorzec nie okresla rygorystycznie wzrostu???? Oczywiscie ideal jest idealem....,ale nie ma ,tak na serio idealnych psow. Jesli wyeliminowaloby sie z hodowli WSZYSTKIE osobniki ciut duze lub ciut male to ile psow by zostalo?????i jakiej jakosci????
paniMysza Posted June 22, 2006 Posted June 22, 2006 skoro juz wczoraj sie odezwalam dziękujac wam za życzenia dla marcelka, to i teraz powiem, ress, jest jeden idealny, a na imię mu marcel!!!!!!!!!:loveu:
Dzidtka_Gl Posted June 22, 2006 Posted June 22, 2006 majac do wyboru przerost proporcjonalny a psa w " widełkach" wzrostowych ale z wadami , które mi się rzucaja w oczy zawsze wybiore przerosta (szczególnie psa)
maga18 Posted June 22, 2006 Posted June 22, 2006 [quote name='paniMysza']skoro juz wczoraj sie odezwalam dziękujac wam za życzenia dla marcelka, to i teraz powiem, ress, jest jeden idealny, a na imię mu marcel!!!!!!!!!:loveu:[/QUOTE] jak narazie nie podzielił się ta idealnością :evil_lol: :lol:
sh_maniak Posted June 22, 2006 Posted June 22, 2006 [quote name='Iwona']Uuuuu- to niedobrze:lol: , jestem ciekawa ile syberianków zdyskwalifikowano z powodu przekroczenia 56,69 cm:lol: [/quote] W Polsce jak w Polsce ... choc jest mało sh wybiegajacych po za granice wzorca (51- ok. 60 cm - pisze ogolnie o całej rasie) na wystawach. Ale czesto psy niewzorcowe miały obnizana note za wzrost.
Recommended Posts