Jump to content
Dogomania

2-letni Darken -mix Kerry'ego ///Schronisko Bydgoszcz/ma dom!

Recommended Posts

Posted

1665-07

2-latek. Po kastracji. Ma komplet szczepień. Łagodny do ludzi i zwierząt. W schronisku krótko----> od grudnia. Wyjątkowo grzeczny i ułożony. Przyjemne są z nim spacery , jako jeden z niewielu mieszkańców Schroniska, Darken nie ciągnie. Zna komendę: siad. Mix Kerry'ego. Był strasznie zaniedbany, nie było miejsca bez kołtunów. Oczywiście się nim zajęłyśmy i poobcinałyśmy mu te najgorsze kołtuny. Jednak niektóre są przy skórze dlatego przydałaby się pomoc fachowca. Niedaleko mnie jest psi salonik.Świetnie byłoby z nim tam iść.Jak będzie obcięty, może to zwiększy jego szansę na adopcję. Niedługo coś wymyślę.:cool3:

Czy ktoś ma konto na allegro poproszę o ogłoszenia. Jakby co to Kontakt do ogłoszeń podam przez PW:loveu:

Posted

To nie ten pies;)

Pies, dla którego specjalnie ta Pani przyjechała to Homer, i to on wg niej nie mial prawie nic wspolnego z ta rasa. Darken to pies, na którego wtedy ta pani przypadkiem się w boksach natknęła i powiedziała, że to własnie on ma wiele wspólnego z kerrym.

Posted

rozmawiałem z nia na wystawie w Toruniu miesiac temu,fakt widziała oba psy i tak jak pisałem wczesniej odczucia do obu psow były podobne,nie wszystko co ma falowany czy krecony włos zaraz musi byc kerry blue terrierem,takich mieszancow jest tysiace;)

Posted

W poniedziałek zrobię zdjęcia temu psiakowi, i podobieństwo będzie bardziej widoczne. Na tych zdjęciach wygląda on baaardzo nie korzystnie..

Kerry - rozumiem, jednak w niewielkim stopniu przypomina tą rasę ;)

Jednak fakt, że psiak jest mieszańcem, nie powinien go dyskryminować..

Posted

Lorien ma rację. Najważniejsze jest żeby znaleźć dla niego dom. Ta pani która przyjechała zobaczyć Homera stwierdziła , że Darken ma coś , może niewiele z Kerryego ale ma.

Posted

Dobry!A ja tak spojrzalam na te zdjecia i mordka kerruskowata-jak dla mnie:cool3:
Mam nadzieje,ze Darkien znajdzie dom szybciutko.Postaram sie nawiazac kontakt z paroma osobami,ktore pomoga moze.Nie jest to wazne czy to kerrus,czy kundelek.Kazdy pies zasluguje na szczescie i milosc.:loveu::loveu:
Ja niestety jestem w Dublinie.Ale mysle,ze Darken znajdzie bardzo szybko wlascicieli.Zasluguje na to pelna mordka:cool3:
Pozdrawiam

• 1 month later...
  • 3 weeks later...
  • 1 month later...
  • 1 month later...
Posted

Darken został ostrzyżony, może nie przez fachowca, ale moim zdaniem wygląda pięknie:loveu: tylko domku brak:-(
Mógłby ktoś zrobić dla niego ogł. na allegro, niestety nie posiadam tam konta:-(

• 2 months later...