Marta697 Posted March 10, 2008 Posted March 10, 2008 1665-07 2-latek. Po kastracji. Ma komplet szczepień. Łagodny do ludzi i zwierząt. W schronisku krótko----> od grudnia. Wyjątkowo grzeczny i ułożony. Przyjemne są z nim spacery , jako jeden z niewielu mieszkańców Schroniska, Darken nie ciągnie. Zna komendę: siad. Mix Kerry'ego. Był strasznie zaniedbany, nie było miejsca bez kołtunów. Oczywiście się nim zajęłyśmy i poobcinałyśmy mu te najgorsze kołtuny. Jednak niektóre są przy skórze dlatego przydałaby się pomoc fachowca. Niedaleko mnie jest psi salonik.Świetnie byłoby z nim tam iść.Jak będzie obcięty, może to zwiększy jego szansę na adopcję. Niedługo coś wymyślę.:cool3: Czy ktoś ma konto na allegro poproszę o ogłoszenia. Jakby co to Kontakt do ogłoszeń podam przez PW:loveu: Quote
Marta697 Posted March 14, 2008 Author Posted March 14, 2008 Hop Hop. Czyżby na dogo nie było miłośników kerry'ego??/:shake::shake::shake::roll: Quote
Marta697 Posted March 14, 2008 Author Posted March 14, 2008 Zdjęcia są beznadziejne, więc nie oddają jego uroku. W realu wygląda korzystniej:loveu: Quote
kerry Posted March 14, 2008 Posted March 14, 2008 pies był juz ogladany przez kobiete z Bydgoszczy,i ma niewiele wspólnego z kerakiem Quote
Lorien:) Posted March 14, 2008 Posted March 14, 2008 To nie ten pies;) Pies, dla którego specjalnie ta Pani przyjechała to Homer, i to on wg niej nie mial prawie nic wspolnego z ta rasa. Darken to pies, na którego wtedy ta pani przypadkiem się w boksach natknęła i powiedziała, że to własnie on ma wiele wspólnego z kerrym. Quote
kerry Posted March 14, 2008 Posted March 14, 2008 rozmawiałem z nia na wystawie w Toruniu miesiac temu,fakt widziała oba psy i tak jak pisałem wczesniej odczucia do obu psow były podobne,nie wszystko co ma falowany czy krecony włos zaraz musi byc kerry blue terrierem,takich mieszancow jest tysiace;) Quote
Lorien:) Posted March 14, 2008 Posted March 14, 2008 W poniedziałek zrobię zdjęcia temu psiakowi, i podobieństwo będzie bardziej widoczne. Na tych zdjęciach wygląda on baaardzo nie korzystnie.. Kerry - rozumiem, jednak w niewielkim stopniu przypomina tą rasę ;) Jednak fakt, że psiak jest mieszańcem, nie powinien go dyskryminować.. Quote
Marta697 Posted March 15, 2008 Author Posted March 15, 2008 Lorien ma rację. Najważniejsze jest żeby znaleźć dla niego dom. Ta pani która przyjechała zobaczyć Homera stwierdziła , że Darken ma coś , może niewiele z Kerryego ale ma. Quote
kamilka91 Posted March 15, 2008 Posted March 15, 2008 Taak, pamiętam... a Darken czeka wciąż na dom! :-( Quote
kerry82 Posted March 15, 2008 Posted March 15, 2008 Dobry!A ja tak spojrzalam na te zdjecia i mordka kerruskowata-jak dla mnie:cool3: Mam nadzieje,ze Darkien znajdzie dom szybciutko.Postaram sie nawiazac kontakt z paroma osobami,ktore pomoga moze.Nie jest to wazne czy to kerrus,czy kundelek.Kazdy pies zasluguje na szczescie i milosc.:loveu::loveu: Ja niestety jestem w Dublinie.Ale mysle,ze Darken znajdzie bardzo szybko wlascicieli.Zasluguje na to pelna mordka:cool3: Pozdrawiam Quote
kamilka91 Posted April 28, 2008 Posted April 28, 2008 Darken na stronce schroniska... (http://www.schronisko.org.pl/index.php?option=com_adopcje&catid=0&itemid=0&searchadv=&type=0&limit=5&limitstart=40, 3 od góry...) Quote
Fibi Posted April 28, 2008 Posted April 28, 2008 szkoda, ze taki piekny pies w schronisku, trzymam za niego kciuki Quote
Marta697 Posted July 7, 2008 Author Posted July 7, 2008 Darken nadal w schronisku:placz::placz::angryy: Quote
BoWa Posted July 9, 2008 Posted July 9, 2008 Ostrzyżony na teriera miałby większe powodzenie.... Quote
Marta697 Posted August 22, 2008 Author Posted August 22, 2008 Darken został ostrzyżony, może nie przez fachowca, ale moim zdaniem wygląda pięknie:loveu: tylko domku brak:-( Mógłby ktoś zrobić dla niego ogł. na allegro, niestety nie posiadam tam konta:-( Quote
kamilka91 Posted August 23, 2008 Posted August 23, 2008 Wycięcie wszystkich kołtunów (a było ich pełno) + przycięcie loczków na grzbiecie i pysiu... ;) Wygląda cudnie :loveu: Quote
kamilka91 Posted November 15, 2008 Posted November 15, 2008 Darken jest już w nowym domu :loveu: Quote
Estera Posted November 15, 2008 Posted November 15, 2008 :multi: Super! Wszystkiego dobrego :loveu: Quote
Recommended Posts