Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 561
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

UWAGA UWAGA!!!!!

mamy tu dzisiejszych JUBILATOW!

Mewa, Lakers, Cezar - sto lat sto lat! Wasze psiaki to juz powazne mamutki, jak ten rok szybko zlecial. Niech Wam sie zdrowo chowaja, odnosza same sukcesy i beda z Wami szczesliwe, a Wy z nimi :)

Wszystkiego naj naj naj. :D :new-bday: :drinking: :smilecol: :onfire: :new-bday:

Posted

Dzięki :D napisałem nawet specjalny post w tym temacie ale poza Payookiem nikt go nie zauważył :(

Pozdrowienia i wszystkiego naj dla całego rodzeństwa :bday: :bday: :bday: :new-bday:

Posted

Ale Wasze psiaki to staruchy juz :D :D

NO ladnie, ladnie, roczek na karku, pamietam jeszcze jak to bylo niedawno, co kazdy sie chwalil malym szczeniaczkiem :)

Moja Aqua przedwczoraj skonczyla 9 miechow :)

Pozdrowionka dla roczniakow :drinking: :)

Posted

A wlasnie chcialam wam opisac historie, ktora wydarzyla sie w niedziele. Poszlam z Mloda do lasu, puscilam ja ze smyczy (nie ucieka mi). Idziemy tak sobie przez las, Aqua gania wokol mnie, miedzy drzewami itp.. :) Idziemy, idziemy, az do konca lasu. Zapomnialam, ze tam na koncu jest wielkie pole, na ktorym zazwyczaj sa sarny. Jak Mloda zobaczyla te sarny (z 7 ich tam bylo) to tylko iskierki sie w jej oczkach zapalily :) i strzalka za nimi !! Ale bylam przerazona, nie mialam szans ich dogonic, Aqua wygladala jak gepard goniacy gazele z predkoscia 100km/h :wink: Teraz sie usmiecham, ale wtedy bylam naprawde przerazona, po paru minutach widzialam tylko malutkie kropeczki znikajace za horyzontem... Oczywiscie jak zacieta plyta darlam sie "Aqua!!!!" ale wiedzialam, ze nie ma to sensu...mialam juz czarny scenariusz przed oczami, przeciez tyle sie nasluchalam i naczytalam o haszczakach, ktore zaginely na zawsze goniac za jakas zwierzyna.. Juz mialam zawracac, myslalam, gdzie dac ogloszenia, ze zaginal pies, a tu... Aqua wraca do mnie !!! Naprawde, przestala gonic te sarny i z taka sama predkoscia zaczela wracac do mnie!! :)))

Tak sie skonczyla nasza mala przygoda z sarenkami, mam nadzieje, ze juz wiecej sie z nimi nie spotkamy :) ... :P

Posted

Alez ten rok szybciutko zleciał , faktycznie psiaczki urosły i zmężniały , roczek w którym żyło im sie beztrosko jako szczeniaczki, podlotki maja już za sobą . Miło nam słyszeć ze pamiętacie o urodzinach , jesteśmy z tego powodu bardzo uradowani i serdecznie dziękujemy.

Wszystkiego najlepszego życze wszystkim roczniakom :new-bday:

Posted

Opowiem Wam co mnie dzisiaj spotkało , otóz na spacerze z Tylerem zaczepiła mnie pewna Pani i zarzuciła mi dlaczego pies , ktorego prowadzę na smyczy nie ma kagańca. Więc ja jej na to ze czasami sie tak zdarza , to głownie z tego powodu , ze psiak lubi robić od czasu do czasu porządek z niektórymi ludźmi czyli inaczej mówiąć oddziela złych od dobrych . Dodałam ze tych złych łyka w całości . Ale miała minę , a z jaką uwagą mnie słuchała ,musiałam sie powstrzymywac od śmiechu .

Nie powiedziała ani słowa , odeszła ale widziałam ze jeszcze sie za mną oglądała .

Posted

dobr Skrzydlata dobre. Kiedys w parku jeden pan mnie zapytal co je ten husky, powiedzialam ze co husky to nie wiem bo to malamut, a ze malamut to je glownie snieg i lod, a trzymam go w domu w lodowce. Szkoda ze nie widzieliscie jego miny :o pewnie myslal ze jestem stuknieta. I tez sie dziwnie ogladal.....

Posted

Hej!

Pamiętamy że kończy :lol: :lol: :lol: , wszystkiego najlpeszego dla niego , dla rodzinki też . :B-fly: :B-fly: :B-fly: :B-fly:

Pozdrawiam

Posted

no prosze jak pocta szybko dziala, wczoraj wyslane, dzis juz jest :)

milego ogladania, po filmach jest troche materialow z wystaw, Norek i Edyta, niestety jakosc kiepska, ale tak bylo nagrane na kasecie od Edyty.

Posted

Poszukuje osób wystawiających malamuty za granicą!! Poszukuję również informacji o zagranicznych wystawach. Może ktoś z was wie, gdzie na necie, albo w ogóle, można znaleźć coś o nich. Miejsce, terminy zgłoszeń, koszt itp. A może ktoś się wybiera????

Ciekawska jestem dla mojej znajomej :)

basia

Posted

Hej,

W sobote moj Nanook skonczyl 2 m-ce :) , straszny z niego lobuziak

ciagle ma ochote na zabawy, chodzi codziennie na dlugie spacery, a w weekendy to nawet bardzo dlugie ale nie forsowne, w zwiazku z tym mam pytanie czy w tym okresie sa one dobre czy skrocic je ? obawaim sie o jego uklad kostny bo przeciez sie dopiero ksztaltuje, dostaje dzienna przewidziana dawke witamin i wapna ale... poza tym ostatnio uwidocznil sie legendarny u malamutow upor :) na spacerze jak sobie usiadzie albo sie polozy to nie ma silnych, chyba ze jakas forma przekupstwa, wtedy biegnie jak szalony :)

Posted

nie przeforsuj piesia, malamutki sa zdolne i uparte, i pojdzie za toba wszedzie, ale to ze siada lub sie kladzie to oznaka ze ma dosc i musi odpoczac. ja kilkakrotnie musialam Conora przynosic ze spaceru do domu.uwazaj z dlugimi spacerami, o przeforsowaniu pisal Lakers w wakacje, czyli kilkanascie stron wczesniej, poszukaj i poczytaj.

Posted

Hej,

Czy ktos wie w jakim okresie powinny sie uksztaltowac uszy u malamutow, chodzi mi o to ze moj malamutek ciagle ma lekko klapniete, dodam ze jest bardzo dobrze wykarmiony i przy odbiorze (8 tydz) wazyl 9,5 kg, hodowca twierdzi ze uszy sie pozniej "nastrosza" bo piesek jest lekko wyrosniety jak na swoj wiek, a to jakby jest normalne w tej sytuacji. Jak ogladam zdjecia w sieci innych malamutow w podobnym okresie to uszka juz maja stojace, jestem w kropce jak to jest :) aha no i ma tatulaz w malzowinie :) byc moze sprawa jest blacha ale ;) moze ktos mnie uswiadomi.

Posted

FILIP - z uszami moze byc tak jak mowi twoj hodowca, jeszcze "chwile" i wstana :) wielu hodowcow tatuuje szczeniaki wlasnie w malzowinie, ale zdaza sie ze latwo wtedy uszkodzic nerw w uchu i niestety skutek moze byc taki ze nie bedzie chcialo stac. Coraz wiecej osob wlasnie z tego powodu robi tatuaze w pachwinach, moj Conor ma na brzuchu swoj numer. Miejmy jednak nadzieje, ze z twoim piesiem jest wszystko ok a uszka niebawem stana na bacznosc.

Posted

Hmm wlasnie tego nie moge stwierdzic czy nie jest uszkodzone ale nie wydaje mi sie, nawet to z tatuazem jest jakby bardziej sterczace, jak tlko poskanuje zdjecia to pokaze stan aktualny :) Dolphine thx za info :)

Posted

Mam pytanie do osób znajacych sie na malamutach

przegladanjąc ksiazki czy strony internetowe ze stanów z tymi psami odnosze wrażenie że te psy są ogromne i o wiele wieksze niż te które widze na polskich stronach.

Może to tylko moje złudzenie :D Licze że ktoś z was mnie oświeci

Serdeczne pozdrowionka od właścicielki samojedka,która niezbyt zna się na malamutach

Posted

Mam pytanie do osób znajacych sie na malamutach

przegladanjąc ksiazki czy strony internetowe ze stanów z tymi psami odnosze wrażenie że te psy są ogromne i o wiele wieksze niż te które widze na polskich stronach.

Może to tylko moje złudzenie :D Licze że ktoś z was mnie oświeci

Serdeczne pozdrowionka od właścicielki samojedka,która niezbyt zna się na malamutach