Kasia Posted April 8, 2008 Posted April 8, 2008 [quote name='Bonsai'] Mamy kasę na sterylki, ale nie mamy najważniejszego - [B]czyt. tymczasu[/B].[/quote] No tak, w tym tkwi największy problem... Quote
BasiaD Posted April 8, 2008 Posted April 8, 2008 Podnoszę Rudzielca do gry.. Domku znajdź się pliss... Quote
Bonsai Posted April 8, 2008 Author Posted April 8, 2008 Jeśli nie uda nam się jej pomóc, będzie to jej kolejna ciąża z rzędu. A co ze szczeniakami.. Aż nie chcę myśleć. Poprosiłam Marlenę o banner dla suni. JUż brak mi pomysłów... :shake: Quote
agusiazet Posted April 8, 2008 Posted April 8, 2008 A jakaś klinika, żeby zrobić sterylkę i przetrzymać sunię potem? może hotelik u Murki lub meg? Quote
ocelot Posted April 8, 2008 Posted April 8, 2008 No to jest myśl, u Murki albo met hotelik chyba nie jest taki drogi, a wtedy na spokojnie domku, albo tymczasu szukać. Sarenka jest śliczna to i domek szybko znajdzie Quote
BasiaD Posted April 8, 2008 Posted April 8, 2008 Rudziasta wracaj na początek i wypatrz swój domek! Quote
Bonsai Posted April 8, 2008 Author Posted April 8, 2008 Klinika? W Kaliszu u nas nic takiego nie ma. Są lecznice, otwarte od - do, nikt psa nie przetrzyma. :shake: Hotelik pod Kaliszem jest całkiem dobry, pani ma serce do psów, już kilka psiaków u niej trzymaliśmy i zawsze odżywały u niej niesamowicie - tyle, że 10zł/dobę z wyżywieniem (to i tak ze zniżką), a my nie wiemy ile ta sunia miałaby tam być, jak długo zajęłoby znalezienie dla niej domku. Uzbierane mamy pieniążki na sterylkę + szczepienia, odrobaczenie, odpchlenie. Może uzbierałoby się też na kilka dni w hoteliku - tyle, że co potem - znów na ulicę? No i jeśli miałaby sunia być umieszczona w hoteliku u Murki, pozostaje problem transportu. Kawał drogi do Janowa Lubelskiego... Quote
ocelot Posted April 8, 2008 Posted April 8, 2008 10 zł. doba to nie jest duzo, czasami płatny Dt jest droższy. Quote
Kasia Posted April 8, 2008 Posted April 8, 2008 [quote name='ocelot'] Sarenka jest śliczna to i domek szybko znajdzie [/quote] Dokładnie tak. Ogłoszenia sie porobi i telefony sie rozdzwonią. Nie pozwólmy jej po raz kolejny urodzić :shake: 10 zł to jest dosć dobra cena - na pewno na jakis czas pobytu tam uzbieramy. Ktos wplaci grosika, ktos inny zrobi bazarek. Quote
ocelot Posted April 8, 2008 Posted April 8, 2008 Kasia ma rację - cos się wymysli, jesli macie na sterylkę, na szczepienia - to trzeba mysleć o bazarku, skladce i pannę do hoteliku. I na spokojnie domku szukać. Quote
BasiaD Posted April 8, 2008 Posted April 8, 2008 JA też uważam, że to dobry pomysł z tym hotelikiem za 10,00 ... Trzeba ogłosić zbiórkę.. Szkoda suni.. Na dobry początek deklaruję 50,00.. Quote
Bonsai Posted April 8, 2008 Author Posted April 8, 2008 Dzwoniłam do hoteliku - jest miejsce, ale w kojcu na dworze, owszem - sunia byłaby co jakis czas na ogródek puszczana, jednak poza tym cena wzrosła do 15zł/dobę... :shake: Próbowałam sie targować, ale taniej to najwyżej jakby było wyżywienie własne - bo pani karmi psiaki karmą Acana. Jeszcze skontaktuję się z koleżanką, która miała na uwadze tą sunię. Quote
Kasia Posted April 8, 2008 Posted April 8, 2008 Zapytaj jeszcze Murke i Met. Może u nich będzie taniej. Nawet te 15 zł to nie jest tak źle mając w perspektywie to, że Sarenka po raz kolejny urodzi na ulicy i kolejny "rok" tam spędzi. Quote
agusiazet Posted April 8, 2008 Posted April 8, 2008 Jestem za tym hotelikiem nawet za 15 zł za dobę. Inaczej kolejne uliczne bidy trafią pod waszą opiekę, a tak to może pomożemy tej jednej. Deklaruję sto złoty po 18 kwietnia, chyba, że pracodawca się opóźni to będzie później:) Trzeba ratować tę sunię - ona jest ładna, na pewno znajdzie domek!!! Quote
Bonsai Posted April 8, 2008 Author Posted April 8, 2008 Ok, dałam już znać Marcie. W takim razie nie ma na co czekać - mam tylko nadzieję, że uda się złapać Sarenkę. Quote
Kasia Posted April 8, 2008 Posted April 8, 2008 Umieściłam banerek Sarenki w podpisie. Musi udać sie ją złapać. Trzymam kciuki! Quote
Bonsai Posted April 8, 2008 Author Posted April 8, 2008 Dzięki Kasiu, właśnie miałam o tym pisać - Marlena zrobiła dla suni bannerek, za co ślicznie dziękuję i zachęcam do wklejania do podpisu: [url="http://dogomania.pl/forum/showthread.php?t=107115"][img]http://img137.imageshack.us/img137/2857/sunia1ht2.jpg[/img][/url] [noparse][url="http://dogomania.pl/forum/showthread.php?t=107115"][img]http://img137.imageshack.us/img137/2857/sunia1ht2.jpg[/img][/url][/noparse] Quote
agusiazet Posted April 8, 2008 Posted April 8, 2008 Spróbuję skorzystać z banerka, ale ciągle zapominam jak to się robi! Quote
agusiazet Posted April 8, 2008 Posted April 8, 2008 Udało mi się. A Wy dziewczyny od Sarenki ratujcie ją koniecznie!!! Quote
mafik Posted April 8, 2008 Posted April 8, 2008 Cały czas oswajam suńkę. Jeśli nie zmieni się jej nastawienie to jak tylko skończy się cieczka spróbuję podać suni tabletkę usypiającą. Zabiegu nie można wykonać wcześniej jak kilka dni od zakończenia cieczki, więc teraz w tej sprawie nie zdziałamy wiele. Myślę, że cieczka potrwa jeszcze do końca tygodnia, więc mamy jeszcze trochę czasu. Nadal bedę pracować nad jej zaufaniem. Dziękuję za pomoc!!! Bez Was niewiele mogłabym zrobić. Quote
Bonsai Posted April 8, 2008 Author Posted April 8, 2008 Rozmawiałam przed chwilką z Martą. Poczekamy, aż suni skończy się cieczka (która trwa już 2,5 tygodnia) - będzie łatwiej sunię złapać. W każdym razie zaklepujemy już hotelik i czekam na widomość, kiedy możliwe będzie schwytanie Sarenki. Myślę, że już można zacząć zbierać pieniądze. Chętnym podam na PW numer konta. Sama jak wykombinuję aparat, wystawię co nieco na bazarku. Oczywiście wszystkie rozliczenia będę podawać na wątku. Edit: No i Marta mnie ubiegła. :) Quote
Kasia Posted April 8, 2008 Posted April 8, 2008 Poproszę numer konta na PW. Wyślij go również tym, którzy zaoferowali na watku pomoc ;) Quote
ocelot Posted April 8, 2008 Posted April 8, 2008 Ja też postaram sie wpłacić grosik nieduży, ale grosik. I o jakims bazrku trzeba by pomysleć Quote
Recommended Posts