Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Bonsai']

Mamy kasę na sterylki, ale nie mamy najważniejszego - [B]czyt. tymczasu[/B].[/quote]

No tak, w tym tkwi największy problem...

• Replies 396
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Jeśli nie uda nam się jej pomóc, będzie to jej kolejna ciąża z rzędu. A co ze szczeniakami.. Aż nie chcę myśleć.
Poprosiłam Marlenę o banner dla suni. JUż brak mi pomysłów... :shake:

Posted

No to jest myśl, u Murki albo met hotelik chyba nie jest taki drogi, a wtedy na spokojnie domku, albo tymczasu szukać.
Sarenka jest śliczna to i domek szybko znajdzie

Posted

Klinika? W Kaliszu u nas nic takiego nie ma. Są lecznice, otwarte od - do, nikt psa nie przetrzyma. :shake:
Hotelik pod Kaliszem jest całkiem dobry, pani ma serce do psów, już kilka psiaków u niej trzymaliśmy i zawsze odżywały u niej niesamowicie - tyle, że 10zł/dobę z wyżywieniem (to i tak ze zniżką), a my nie wiemy ile ta sunia miałaby tam być, jak długo zajęłoby znalezienie dla niej domku. Uzbierane mamy pieniążki na sterylkę + szczepienia, odrobaczenie, odpchlenie. Może uzbierałoby się też na kilka dni w hoteliku - tyle, że co potem - znów na ulicę?
No i jeśli miałaby sunia być umieszczona w hoteliku u Murki, pozostaje problem transportu. Kawał drogi do Janowa Lubelskiego...

Posted

[quote name='ocelot']
Sarenka jest śliczna to i domek szybko znajdzie
[/quote]

Dokładnie tak.
Ogłoszenia sie porobi i telefony sie rozdzwonią.

Nie pozwólmy jej po raz kolejny urodzić :shake:
10 zł to jest dosć dobra cena - na pewno na jakis czas pobytu tam uzbieramy. Ktos wplaci grosika, ktos inny zrobi bazarek.

Posted

Kasia ma rację - cos się wymysli, jesli macie na sterylkę, na szczepienia - to trzeba mysleć o bazarku, skladce i pannę do hoteliku.
I na spokojnie domku szukać.

Posted

Dzwoniłam do hoteliku - jest miejsce, ale w kojcu na dworze, owszem - sunia byłaby co jakis czas na ogródek puszczana, jednak poza tym cena wzrosła do 15zł/dobę... :shake: Próbowałam sie targować, ale taniej to najwyżej jakby było wyżywienie własne - bo pani karmi psiaki karmą Acana.

Jeszcze skontaktuję się z koleżanką, która miała na uwadze tą sunię.

Posted

Zapytaj jeszcze Murke i Met. Może u nich będzie taniej.

Nawet te 15 zł to nie jest tak źle mając w perspektywie to, że Sarenka po raz kolejny urodzi na ulicy i kolejny "rok" tam spędzi.

Posted

Jestem za tym hotelikiem nawet za 15 zł za dobę. Inaczej kolejne uliczne bidy trafią pod waszą opiekę, a tak to może pomożemy tej jednej. Deklaruję sto złoty po 18 kwietnia, chyba, że pracodawca się opóźni to będzie później:) Trzeba ratować tę sunię - ona jest ładna, na pewno znajdzie domek!!!

Posted

Dzięki Kasiu, właśnie miałam o tym pisać - Marlena zrobiła dla suni bannerek, za co ślicznie dziękuję i zachęcam do wklejania do podpisu:
[url="http://dogomania.pl/forum/showthread.php?t=107115"][img]http://img137.imageshack.us/img137/2857/sunia1ht2.jpg[/img][/url]
[noparse][url="http://dogomania.pl/forum/showthread.php?t=107115"][img]http://img137.imageshack.us/img137/2857/sunia1ht2.jpg[/img][/url][/noparse]

Posted

Cały czas oswajam suńkę. Jeśli nie zmieni się jej nastawienie to jak tylko skończy się cieczka spróbuję podać suni tabletkę usypiającą. Zabiegu nie można wykonać wcześniej jak kilka dni od zakończenia cieczki, więc teraz w tej sprawie nie zdziałamy wiele. Myślę, że cieczka potrwa jeszcze do końca tygodnia, więc mamy jeszcze trochę czasu. Nadal bedę pracować nad jej zaufaniem. Dziękuję za pomoc!!! Bez Was niewiele mogłabym zrobić.

Posted

Rozmawiałam przed chwilką z Martą. Poczekamy, aż suni skończy się cieczka (która trwa już 2,5 tygodnia) - będzie łatwiej sunię złapać. W każdym razie zaklepujemy już hotelik i czekam na widomość, kiedy możliwe będzie schwytanie Sarenki.

Myślę, że już można zacząć zbierać pieniądze. Chętnym podam na PW numer konta. Sama jak wykombinuję aparat, wystawię co nieco na bazarku. Oczywiście wszystkie rozliczenia będę podawać na wątku.

Edit: No i Marta mnie ubiegła. :)