Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 676
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='luka1']przeciez w lokalnych gazetach był drukowany i nic. Jesli jego łapy sie rozpaprzą ponownie zostanie uspiony - mam to "obiecane " przez weta schroniskowego
Dokładnie...i wcale się z tym nie krył :angryy:

Posted

nie wiem co powiedzieć
może warto sie pocieszyć, że do zimy daleko
może nie czas się martwić
chociaz do głowy przychodzi mi straszak przeciwko ewentualnej eutanazji

tymczasem dobrej myśli bądźmy

może jakieś zdjęcia nowe
ale co ja was będę uczyć
to ja jestem nowicjuszką

szkoda mi go strasznie

Posted

Od jakiegoś czasu "poczytuję" ten wątek i zastanawiam się nad adopcją Batmana. Muszę jednak zasięgnąć opinii (i pozyskać zgodę) innych domowników, więc potrzebuję bardziej szczegółowych informacji. Przede wszystkim, chciałabym wiedzieć: - w jakim jest wieku? - jakiej jest wielkości? - czy jest wykastrowany? (mamy w tej chwili w domu młodą suczkę - przybłędę, której jeszcze przez jakiś czas nie można będzie wysterylizować) oraz - na czym polegały jego problemy ze stawami i w jaki sposób można mu pomóc w ich przezwyciężeniu?. Z góry dziękuję za odpowiedź.

Posted

OfOzz napisał(a):
Od jakiegoś czasu "poczytuję" ten wątek i zastanawiam się nad adopcją Batmana. Muszę jednak zasięgnąć opinii (i pozyskać zgodę) innych domowników, więc potrzebuję bardziej szczegółowych informacji. Przede wszystkim, chciałabym wiedzieć: - w jakim jest wieku? - jakiej jest wielkości? - czy jest wykastrowany? (mamy w tej chwili w domu młodą suczkę - przybłędę, której jeszcze przez jakiś czas nie można będzie wysterylizować) oraz - na czym polegały jego problemy ze stawami i w jaki sposób można mu pomóc w ich przezwyciężeniu?. Z góry dziękuję za odpowiedź.

gosu fantastycznie

Posted

Batman jest psem w wieku ok 4 lat może mniej może ciut wiecej. Wielkośc labladora, kastrowany nie był,
Batman w okresie zimy miał spuchniete stawy. Siedzenie na mokrym betonie wpływa na taki stan stawów nie tylko u Batmana. W okresie letnim, gdy jest ciepło i beton szybko wysycha z łapami jest ok. Niestety w schronisku nie leczy sie takich przypadków , w drodze łaski pies dostanie coś dorażnie lub zostanie uspiony.

Posted

Zdjęcia wskazywały wg mnie, że jest nieco większy (w proporcji do człowieka) oraz nieco starszy (siwy pyszczek). Jeszcze raz dziękuję za wszystkie informacje. Gdyby udało mi się podjechać do schroniska, żeby go zobaczyć, to o jakiego psa mam pytać? Czy mam się posłużyć jego imieniem?
Swoja drogą, ciekawa jestem jak taki piekny pies mógł trafić do schroniska. Czy coś na ten temat wiadomo?

Posted

a jak psiaki trafiają do schronu?
bo ludzie są wstrętni

dopiero co niedawno usłyszałam historię pinczerka karłowatego
po 14 latach został oddany do schronu
bo ludzie sobie remont zrobili i nie chcieli, zeby im brudził w mieszkaniu
sirotka do schronu za kraty
gdzie oczywiście zimy maleństwo nie przeżyje, to nie pies podwórkowy

Posted

OfOzz napisał(a):
Gdyby udało mi się podjechać do schroniska, żeby go zobaczyć, to o jakiego psa mam pytać? Czy mam się posłużyć jego imieniem?

Tak, powiedz, że Batman ;) pracownicy mają wydrukowane zdjęcia psiaka z imieniem więc powinni wiedzieć o jakiego chodzi :razz:

OfOzz a mieszkasz gdzieś w pobliżu Sochaczewa ?