Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Witajcie!
Oto Kama- 4 letnia, piękna ONka.
Trafiła do naszego schroniska w ŁĘCZYCY jako szczeniak. Osoba, która ją przyniosła kupiła ją w hodowli ale musiala wyjechać i oddała ją do nas. Wtedy też zaadoptował ją kierownik schroniska i od tamtej pory sunia mieszka w schronisku. Przebywa w kojcu z 2 innymi psami. Od godziny 16 do 8 rano wypuszczona jest z kolegami z boksu i pilnują schroniska. Biegają po całym, ogrodzonym terenie.
Niestety 5 marca jest zmiana kierownika i MUSIMY znaleźć Kamie dom!

Sunia jest zdrowa i WYSTERYLIZOWANA. Nauczona jest też paru komend: zostań, nie rusz itp. Na spacerze chodzi bez smyczy i wystarczy jedno zawołanie a Kama jest już przy nas. Uwielbia spacery i głaskanie :) taki z niej przymiluch. Dziś pojechała do nowego domu do Gdańska. Jednak gdy tam trafiła nie widziała żadnej znanej osoby i była zestresowana. Pewnie też dlatego rzuciła się na jamnika nowych właścicieli. Naszczęście dużej krzywdy mu nie zrobiła. Bardzo nas to zdziwiło gdyż w schronisku gdy nie raz w nocy ludzie przerzucali przez ogrodzenie psy, Kama nic tym zwierzakom nie robiła...

Kontakt:

numer kom kierownika schroniska (Krzysztof Pacholski)

• Replies 57
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

dałam ale czy wszystkim to nie wiem..
a do 5 marca, pozniewaz to obecny kierownik ją zaadoptował czyli to jest jego pies... a jak opusci juz schronisko to nie ma jej gdzie wziasc... mieszka w bloku i ma juz 3 psy..

Posted

moze trochę z innej beczki ale wydaje mi się ,ze obecny kierownik jest chyba od poczatku lub dosc długo w tym schronisku i robi duzo dobrego.
Czemu zmiana? mam nadzieje, ze nie bedzie psom gorzej z tego powodu

Posted

[quote name='BlackSheWolf']dlaczego ?
sunia juz 4 lata była zaadoptowana. I nigdy nic nie wskazywało, że kierownik opuści schronisko... jednak nastał nowy burmistrz...[/quote]

Zawsze trzeba wziąść pod uwagę wszystkie możliwości :roll:
On ją ma 4 lata? :crazyeye:

Posted

[quote name='ruda76']moze trochę z innej beczki ale wydaje mi się ,ze obecny kierownik jest chyba od poczatku lub dosc długo w tym schronisku i robi duzo dobrego.
Czemu zmiana? mam nadzieje, ze nie bedzie psom gorzej z tego powodu[/quote]
burmistrz doszedł do wniosku, że utrzymanie schroniska za dużo kosztuje :shake: i daje kogoś innego... z firmy z urzędu.... kierownik i dotychczasowi pracownicy muszą się wynieść... nie ma już szans, zeby kierownik zostal... :angryy: wiecie te dzisiejsze układy i szukanie kasy w każdym zakamarku przez osoby rzadzące... ale może już lepiej nie bede sie wypowiadac :p:angryy:

Posted

[quote name='Mysia_']Zawsze trzeba wziąść pod uwagę wszystkie możliwości :roll:
On ją ma 4 lata? :crazyeye:[/quote]
no przeciez wszystko w pierwszym poscie jest napisane.
Teraz trzeba suni znalezc dom! ona może zostać w schronisku,bo przeciez kierownik może ją oddać ale po co ? trzeba znalezc jej dom!

Posted

Co myślisz o Allegro???
i czy wiagomo jak ona się bedzie zachowywać do dzieci i np. małych psów?
Z Adopcja do 5 marca może byc ciężko..
A co muślicie o dt?

Posted

A co do zmiany kierownika to chyba wczesniej musiał być przetarg? Czy oni moga tak nagle ni z gruszki ni z pietruszki go zmienić? :roll:

Zostało tylko 6 dni, mam nadzieje, trochę mało zasu, mam nadzieje, że sie uda :roll:

Posted

Poznałem obecnego kierownika , i zrobił na mnie bardzo dobre wrażenie , Kamę też pamiętam ;) Bardzo fajna sunia , nawet się pytałem o nią , ale powiedział że to jego sunia . Przykre jest to że ludzie którzy mają tyle serca dla psów muszą opuścić schronisko :shake:, z rozmowy z panem kierownikiem się dowiedziałem jak mało schronisko dostawało z gminy , to on w własnym zakresie organizował karmę i inne rzeczy dla schroniska , szukał sponsorów .
Bardzo mi przykro , mam nadzieje że sytuacja się w schronisku nie pogorszy , a wolontariat dalej będzie miał wstęp , co do Kamy to koniecznie ją umieśćcie na stronie adopcyjnej OWP , na forum Owczarek też by się przydało .
POzdrawiam , Peter.

Posted

[quote name='Mysia_']A co do zmiany kierownika to chyba wczesniej musiał być przetarg? Czy oni moga tak nagle ni z gruszki ni z pietruszki go zmienić? :roll:

Zostało tylko 6 dni, mam nadzieje, trochę mało zasu, mam nadzieje, że sie uda :roll:[/quote]
nie bede się rozpisywać na ten temat. Ale zrobiono to bez przetargu.. łamiąc prawa

Posted

[quote name='beka']BlackSheWolf napisz mi jakis teks i na kogo dać ogłoszenia i bedziemy ogłaszać poprosze też o allegro..[/quote]
Weź ten tekst z pierwszej strony, zdjecia tez :) a no i kontakt do kierownika.