eurydyka Posted March 9, 2008 Posted March 9, 2008 ta sunia wyglada na krzyzowke jamniora z beaglem :) Quote
halbina Posted March 9, 2008 Posted March 9, 2008 Co u sunieczki? Jakieś widoki na własny domek? Quote
Asiaczek Posted March 10, 2008 Posted March 10, 2008 [quote name='fizia']Asiaczek wysyłam Ci na PW numer konta AgiG[/quote] Tak, dostałam. Teraz tylko jeszcze przelew. Nie wiem, czy dzisiaj zdążę... Może jutro. pzdr. Quote
Vikamilka Posted March 10, 2008 Posted March 10, 2008 Ja nie wiem czy ja dobrze rozumiem:hmmmm: Może ktoś mi objaśni Jest osoba, która jest na nią bardzo, bardzo, chętna, do tego stopnia, że nadała już suni nowe imię, a dogomaniacy zbierają na sterylke...??? Quote
AgaG Posted March 12, 2008 Author Posted March 12, 2008 [quote name='Vikamilka']Ja nie wiem czy ja dobrze rozumiem:hmmmm: Może ktoś mi objaśni Jest osoba, która jest na nią bardzo, bardzo, chętna, do tego stopnia, że nadała już suni nowe imię, a dogomaniacy zbierają na sterylke...???[/quote] wiesz, ta pani ma jeszcze 2 psy (pudla i wilka) na dodatek podobno jeszcze ma zamiar adoptować jakiegos jamnika.. ja nie wydam pieknej suni bez sterylki do tak odległej miejscowości jak Gliwice (bo stamtąd jest ta pani), bo nie mam potem mozliwości dopilnowac sterylki.. umowa umową a rozne rzeczy się zdarzają a ja zbyt czesto mam stado bezdomnych szczeniaków do wydania by ryzykować.. poza tym to, że ta pani jest chętna na sunię nie oznacza, że dostanie suczkę!! ja zawoząc na miejsce wszystko sprawdzę, czasem jest tak, że ktoś fajnie brzmi przez telefon, a psa wydac nie można. mi się już tak zdarzyło, że wracałam z psem... więc zobaczymy.. A prosba o składkę na sterylke wynika stąd, że mamy na opiece w hotelu i na tymczasach tyle psów, że nie dajemy rady.. Ola, która przetrzymuje sunię załozyła za nią, ale nie mozna wymuszać na niej wciąż takich sytuacji, że nie dość iz przetrzymuje bezdomnego psa, to za wzystko placi.. ona ma 6 psów własnych i 2 koty, wszystkie psy stare schorowane po schronach, których nikt nie chciał.. Ola wciąż dokłada fortunę do psów na tymczasach (teraz to siódmy pies) płaci za sterylki, szczepienia z emerytury...więc naprawdę pomóżmy kto może... Podczas sterylki okazało się, że macica była chorobowo zwiększona i zapalnie zmieniona.. sunia czuje się dobrze.. Quote
Vikamilka Posted March 13, 2008 Posted March 13, 2008 znam to z realiów co piszesz chodzi tylko o to, iż jeśli dom okaże się ok, to może pokryje Wam choć część kosztów sterylki, wtedy te pieniążki możnaby przeznaczyć na sterylke kolejnej suni jak piszesz potencjalny dom ma TYLKO dwa psy na utrzymaniu, a Wy macie ich sporo... A domek prosze sprawdzić dokładnie, dogłębnie i szczegółowo. Zasługuje tylko na dobry domek!!! Quote
Asiaczek Posted March 14, 2008 Posted March 14, 2008 Przed chwilą zrobiłam przelew dla suni. W tytule przelewu napisałam: "Jamnisiowata sunia w łatki". Pzdr. Quote
AgaG Posted March 14, 2008 Author Posted March 14, 2008 [quote name='Asiaczek']Tak, dostałam. Teraz tylko jeszcze przelew. Nie wiem, czy dzisiaj zdążę... Może jutro. pzdr.[/quote] dzięki bardzo własnie doszło 30 złotych na sunię:lol: zaraz wpisze w watek ogolny krakowski też Quote
kiwi Posted March 14, 2008 Posted March 14, 2008 vikamilka, jak dom pokryje czesc kosztów za sterylke to nie pojdziemy na flaszke za to tylko pojdzie na sterylke albo lecznie innego psa a jak sie okaze ze nie moze dorzucic ani troche , suke trzeba bedzie zabrac do domu bo z samcami NIKT Z NAS nie zostawi suczki niewysterylizowanej w nowym domu i trzeba bedzie ja zabrac z powrotem, oplacic dalsze utrzymanie, tak zcy inaczej zapłacic za strylke a jeszcze suczka bdzie bezdomna. przrabiałysmy te scenariousze po 100 razy ajk nie wiecj i uwierz mi, to jest najlepsze rozwiazanie. pewnie ze czasem, jak pis jest taki ze znalzec dom nie bedzie problem mozna postawic taki warunek - ze trzeba pokryc koszty. bo napewno sie ktos taki znajdzie ale niestety ni ustawia sie kolejka po łaciatke. dlatego tak czy inaczej taniej wyjdzie ja wysterylizwoac, zaplacic i zawiezc do domu liczac na wsparcie - inaczej zostanie i dług i kolejny bezdomny pies. Quote
AgaG Posted March 14, 2008 Author Posted March 14, 2008 dlatego bardzo dziękuję za wpłaty sylwinkce, fizi i Asi-aczka. wszystkie wpisywałam na biezace w nasz wspolny watek krakowski.. Quote
AgaG Posted March 16, 2008 Author Posted March 16, 2008 ma dom...ale ja po dzisiejszym zwrocie cyganka nie wiem czy w ogóle moge się cieszyć... może trzeba odczekać ze slowami ma dom...choć ten dom wydaje się bardzo dobry, kochający zwierzęta.. są w nim jeszcze dwa prygarnięte psy Quote
AgaG Posted March 16, 2008 Author Posted March 16, 2008 Nie mam siły dziś na nic już ..foty będą jutro..Pani dała 50 złotych z myślą o zwrocie benzyny, ale Ola przekazuje pieniadze na hotel..Sterylka kosztowała 100 u Oli wetów, ale ola wiedząc że w ogóle prawie nie ma wpłat na psy krk i mamy rosnące długi w hotelu, rezygnuje ze zwrotu...mam nadzieję, że dziewczyny które wplacały na sterylkę suni nie mają nic przeciwko, by z tych funduszy pomóc innym psom? musimy isć do okulisty-weta z biednym wielkiem bezdomnym i połacić jego hotel... Quote
fizia Posted March 17, 2008 Posted March 17, 2008 Myślę, że nikt nie będzie miał nic przeciwko. Najważniejsze, żeby pieniązki się przydały, a na co, to już przecież wiecie najlepiej. Quote
Asiaczek Posted March 18, 2008 Posted March 18, 2008 [quote name='AgaG']ma dom...ale ja po dzisiejszym zwrocie cyganka nie wiem czy w ogóle moge się cieszyć... może trzeba odczekać ze slowami ma dom...choć ten dom wydaje się bardzo dobry, kochający zwierzęta.. są w nim jeszcze dwa prygarnięte psy[/quote] Nie wiem, czy mam się cieszyć, że Łaciatka ma domek, czy jeszcze trochę się wstrzymać? pzdr. Quote
AgaG Posted March 21, 2008 Author Posted March 21, 2008 Juz się można cieszyć...ja ostatnio ciesze się dopiero po jakimś czasie, nie dlatego bym miała jakieś zastrzeżenia do domu, gdzie poszła.. bo jest super kochającym domem, ale jestem ostrozna...Pani pisze wciąz smsy o suni. Maleńka ustawiła wielkiego wilka Alika odratowanego przez męża Pani.. wkrótce wyślę fotki z jej domu.. no zmieniam tytuł:loveu::loveu::loveu::loveu: Quote
Isadora7 Posted March 21, 2008 Posted March 21, 2008 Gratuluję ci sunieczko swojego domku i bardzo się cieszę Quote
Asiaczek Posted March 23, 2008 Posted March 23, 2008 [quote name='AgaG']Juz się można cieszyć...ja ostatnio ciesze się dopiero po jakimś czasie, nie dlatego bym miała jakieś zastrzeżenia do domu, gdzie poszła.. bo jest super kochającym domem, ale jestem ostrozna...Pani pisze wciąz smsy o suni. Maleńka ustawiła wielkiego wilka Alika odratowanego przez męża Pani.. wkrótce wyślę fotki z jej domu.. no zmieniam tytuł:loveu::loveu::loveu::loveu:[/quote] Dopiero dzisiaj przeczytałam o nowym domku. Hurra!!! Piękny Pierwszy Dzień Świąt! Pzdr. Quote
Asiaczek Posted March 29, 2008 Posted March 29, 2008 A czy jest szansa na ujrzenie Łaciatki na fotkach w nowym domku? Pzdr. Quote
AgaG Posted January 31, 2012 Author Posted January 31, 2012 Ola K dostawała regularnie info z domu suni, ja też byłam tam na kontroli adopcyjnej.. Niestety dziś dostałam wiadomość, że mamy zwrot po czterech latach, ponieważ syn pani mający adhd zaczął się znęcać nad sunią..Koszmar po prostu. Ola jedzie po nią w tym tygodniu. weźmie ją do siebie na razie, ale to 11 pies, bo ostatnio miała też zwrot po zmarłej osobie.. ręce opadają.. Bardzo mi przykro. Quote
Recommended Posts