Jump to content
Dogomania

Spajki (cocker Spaniel Angielski), Moje Złote Szczęście :)

Recommended Posts

Posted

Izabela124. napisał(a):
Witanko
No to czekamy na relacje z nauki chodzenia w szeleczkach

powiem szczerze, że narazie jest ok, nie jest to co prawda jeszcze idealne chodzenie, ale nie ciagnie tak jak na zwyklej obrozy. chyba musi sie jeszcze nauczyć w nich chodzić.

a jeszcze coś wam powiem, w niedziele bylismy u znajomych co mają 2 letnią córeczke, powiedzieli żebysmy przyjechali z pieskiem, no to przyjechalismy ze Spajkusiem:) I musze wam powiedzieć ze byłam bardzo mile zaskoczona, bo Spajkus nie miał jeszcze nigdy doczynienia z tak małym dzieckiem a zachowywał się mozna rzecz ze prawie wzorowo:loveu: Mała szalała z nim jak opętana, robiła sobie z nim praktycznie co chciała a ten tylko się cieszył i co najwyżej polizał ją kilka razy po buźce, za co w nagrode od Oli dostał kilka ray do polizania lizaka i kilka ciasteczek:loveu: Było to dla nas nowe doświadczenie i mozna rzecz, że bardzo miłe:) Teraz będę spokojniejsza, że jak kiedyś zdecyduje się na dzidziulke, to że spajkuś nie zrobi krzywdy:) Trzeba tylko popracowa nad jego skakaniem, bo czasami z tej radości to boje się ze skoczy na dziecko i zrobi jakąs krzywde.Ale to jeszcze troche czasu minie zanim w naszym domku dzidziulka zagości;)

• Replies 2.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Aniu wierzę w Ciebie, że uda Ci się pogodzić pracę z nauką :cool3:
No proszę jaki Spajkuś jest delikatny :loveu::loveu::loveu:
Czekamy na relację ze zmiany kolcztki na szelki ;)

Posted

Helga&Ares napisał(a):
Kaj się podziewacie?;)

kochana jak juz wczesniej mowilam, do 6 czerwca bardzo zadko bedziemy bywac na dogo, nie mam czasu porostu, bo musze sie uczyc do obrony:(

Posted

Anka_ZG napisał(a):
kochana jak juz wczesniej mowilam, do 6 czerwca bardzo zadko bedziemy bywac na dogo, nie mam czasu porostu, bo musze sie uczyc do obrony:(

trzymam mocno, na pewno obronisz ;)!

Posted

Fajnie, ze Spajkuś ładnie dziecię potraktował;) delikatnosć to kwestia przyzwyczajeń. Najlepiej byłoby teraz go juz nauczyć spokojnego obcowania z maluchami-nie macie jakichś znajomych co by poćwiczyć? Zulka na początku wciaż biegała za Julą, skakała, przeniegała przed nogami-teraz tylko dla asysty biegnie za nią...ale nauczyła się za młodu. Pomyslcie o tym:razz:

Aniu, na pewno się obronisz;) Powodzonka!

Posted

aneczka0106 napisał(a):
Fajnie, ze Spajkuś ładnie dziecię potraktował;) delikatnosć to kwestia przyzwyczajeń. Najlepiej byłoby teraz go juz nauczyć spokojnego obcowania z maluchami-nie macie jakichś znajomych co by poćwiczyć? Zulka na początku wciaż biegała za Julą, skakała, przeniegała przed nogami-teraz tylko dla asysty biegnie za nią...ale nauczyła się za młodu. Pomyslcie o tym:razz:

Aniu, na pewno się obronisz;) Powodzonka!

no własnie ne bardzo mamy gdzie uczyć spajkiego częstszego przebywania z maluszkiem. Ja póki co nie zamierzam mieć bobasa:razz:;) Co prawda na Olcie nie skakał, ale generalnie lubi na ludzi sobie skoczyć bo tak mu się podoba, dla zabawy, dlatego boje się aby z dzieckiem nie było tak samo.

A co do obrony, to nie przyjmuje innej wersji niz ta że muszę sie obronić;) Dziękuje wam wszystkim, że we mnie wierzycie:)

Posted

hej:)dawo nie wstawialiśmy zdjęć, wstawie kilka żebyście nie mówili, że zaniedbuje galeryjkę, ale mam wytłumaczenie;) nie są to najładniejsze zdjecia, ale przyznam sie szczerze ze przez to obronę, nawet nie mam czasu na robienie zdjec, a te wygrzebałam z naszych zpasów.
Spajkusiowe zdjęcia siłacza:razz:
moj tańczący kawaler:loveu:

skubaniec ma ten scisk w pysku:razz: