Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Nie, nie jechałam z nim na akademie rolniczą... Ale rozmawiałam z innym wetem, i też uważa że to trucizna, początkowe objawy były identyczne jak u Funi... Staram sie trzymac ale to trudne:( Podanie sprawy na policję nie ma sensu, bo nie mam żadnych dowodów, a otrucie psa jest bardzo trudne do udowodnienia...:( Czy kogos z was tez spotkała podobna tragedia? Kocham Cię skarbie:*
[*]

• Replies 69
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Kochanie, dziś w nocy minął dwa miesiące od kiedy odeszłaś na tęczowy most...:( Wszyscy tu za Toba bardzo tęsknimy. Mam nadzieję, że u Ciebie wszystko w porządku... Poznałas już jakieś inne pieski? Kocham CIę skarbie najbardziej na świecie i nie moge się doczekac aż się znowu spotkamy...:**

Posted

Funieczko, skarbie, nie jestes już sama za tęczowym mostem... Dzisiaj dołączył do ciebie Halny... Tutaj byliście tacy szczęśliwi, biegaliście razem ... pamiętasz jak pływaliście w stawie? Przedstaw go wszystkim kochanie i opiekujcie się sobą na wzajem... Nigdy o Was nie zapomnę:( Kocham nad życie moje aniołki...Funia
[*] Halny
[*] od dzisiaj dwie świeczki...:(;(

Posted

NIufomanko, tak bardzo mi przykro:-(:-(:-(
Dwa pieski odeszły za Tm przez człowieka.
Czy tak musiało być?
Człowieku, czym zawinił Ci mniejszy brat? Co mu uczyniłeś i dlaczego????
Dla Funieczki

Dla Halnego, piesku bądź szczęśliwy wśród naszych przyjaciół.Nie będziesz tam sam.Człowiek już Cię nie skrzywdzi.Wybacz mu....

Posted

Wróciłam do domu, poszłam do niego a tam... pusto...:( To ja za telefon, do rodziców i sie pytam gdzie Halny... Powiedzieli mi że dostał drgawek i strasznie sie męczył, zadzwonili po weta...:( Boże dwa pieski w tak krótkim czasie mnie opuściły, wszystko przez ludzką nienawiść:( Kto mogł zrobic cos takiego?! To nie był człowiek!! To był diabeł! Mógł zabrać mnie, a nie moje najdrozsze serduszka;(!!!

Posted

Niufomanka:) napisał(a):
Też miałas niufke...:( Cudowne psy... Niepowtarzalne... Halny tez był wspaniały... Nigdy o nich nie zapomnę

• miałam i mam nadal bo bez nich nie da sie zyc...

Guest ursa81
    Posted

Trzymaj się Kochanie, wiemy, że to wielki ból i rozumiemy. :calus:

Posted

Niufomanka:) napisał(a):
    Nie, nie jechałam z nim na akademie rolniczą... Ale rozmawiałam z innym wetem, i też uważa że to trucizna, początkowe objawy były identyczne jak u Funi... Staram sie trzymac ale to trudne:( Podanie sprawy na policję nie ma sensu, bo nie mam żadnych dowodów, a otrucie psa jest bardzo trudne do udowodnienia...:( Czy kogos z was tez spotkała podobna tragedia? Kocham Cię skarbie:*

• Otrucie psa nie jest w cale trudne do udowodnienia wystarczy oswiadczenie weta

dla pieskow
  • Guest ursa81
    Posted

filipinka napisał(a):
    robiłas sekcje twoim psiakom???

Pewnie to są olbrzymie koszty, a nawet jak by się dało udowodnić, że otrute to jak udowodnić, że to konkretny człowiek podał truciznę? :-(

Posted

ursa81 napisał(a):
    Pewnie to są olbrzymie koszty, a nawet jak by się dało udowodnić, że otrute to jak udowodnić, że to konkretny człowiek podał truciznę? :-(

koszty moze nie az tak ogromne.
    pytalam z ciekawosci bo ja mojej filipince tez nie robiłam sekcji, wiedzialam ze jej to zycia nie przywroci, a po co mialabym dac ja ciąc po smierci.

Posted

filipinka napisał(a):
    robiłas sekcje twoim psiakom???

Pozwoliłam wetowi rozciąć Funieczkę tutaj, na miejscu. Miała całkiem wypalony żołądek...:-(:placz: Nawet gdyby diagnoza była natychmiastowa, i tak nie udałoby sie jej uratowac życia, temu kto podał jej to świństwo bardzo na tym zależało :angryy::placz::-( Halnego nie było już sensu ciąć, wystarczająco się męczył za życia przez ostatnie dwa miesiące...:( Kocham słoneczka moje...