Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Może zmienić tytuł, by było w nim miasto np. Łódź - pomocy w ocaleniu suni owczarka przed schronem!

Czy coś podobnie sformułowanego, by podkreślić pilność i miejsce pobytu.

Dlaczego to biedactwo ma stracić dom dotychczasowy??? :-(

Posted

znowu ofiara nieodpowiedzialnosci ludzkiej,biedne stworzenie ma byc do schroniska gdzie usypiaja psy:placz::placz::placz:Moze wlasciciel zatrzyma pieska do chwili znalezienia domu,przeciez nie mozna tak zywej istoty wyrzucic jak smiec:placz::placz:
SOS dla pieska:placz::placz:

Posted

Dziękuję za zainteresowanie.
Sunia jest pieskiem parkingowym i z powodu skargi kilku osób mieszkających w pobliskim bloku na szczekanie zwierzaka (przez większość dnia była uwiązana), właściciel zdecydował się ją oddac do schroniska.Ta ja poprosiłam o czas na znalezienie domu dla tej slicznej suczki.Proszę mi uwierzyc ta sunia jest cudowna i uwielbia ludzi.
Sama bym ją przygarnęła, ale mam pieska, który panicznie boi się innych zwierząt.

Posted

SOS dla pieska ,co to jest 4 dni,a potem .................oboz koncentacyjny i siedzenie za kratami:placz::placz::placz:Przeciez na noc piesek moglby pojsc do budki straznika parkingu.

Posted

majqa napisał(a):
Serpico, pilizzzz, zmień tytuł - umieść w nim info o groźbie schronu, podaj Łódź + że to mix owczarka. Tak jest większa szansa na miejscowy odzew!!!

Nie jestem juz w stanie zmienic tytulu tematu.
Przynajmniej nie moge znalezc takiej opcji.

Posted

Uff...tekst zmieniony. Przepraszam, że nie mogłam wyjaśnić, jak to zrobić. Nie było mnie przy kompie. Boże, spraw by Łódź się odezwała. Ja już nie mam, gdzie wziąć kolejnego...:placz:

Posted

A Warszawa może być? ;)
Ta sunia urzekła mnie od pierwszego spojrzenia... ten uśmiech... :) Nie mogłam oderwać się od jej zdjęcia.
Po naradach z mężem i rozmowach telefonicznych z opiekunką suni zdecydowaliśmy, że jutro i pojutrze budujemy ocieplaną budę, a w czwartek ruszamy do Łodzi i zabieramy psinę. Mam nadzieję, ze sunia będzie u nas szczęśliwa, nie będzie tęsknić za starym miejscem i nie będzie mi uciekać, czego w tym momencie najbardziej się boję. No i mam nadzieję, ze dogada się z moim wesołkiem JRT i chętnie będzie towarzyszyć nam w leśnych wędrówkach.

Posted

sprti-cudownie ,ze zakochalas sie w kudlatej Mona-Lisie,tylko prosze zdejm jej ta kolczatke,oczywiscie jak dojedziesz do Lodzi,nie pasuje do takiej slicznej damusi.Ty Twoj Maz sa godni podziwu:klacz::klacz::klacz:

Posted

Kolczatkę zdejmiemy na pewno... zastanawiam się tylko jak złagodzić psu stres związany z podróżą. Jak postępować od momentu pierwszego kontaktu, żeby wstępnie psa oswoić i jak zachęcić go do wejścia do samochodu? Nie sadzę, żeby suczka wcześniej podróżowała w aucie. Może podać coś na uspokojenie w smakołyku??

Posted

przed podroza, nie dawaj nic do jedzenia,prosze zdejm kolczyatke ,a zaloz szelki i obrozke,gdyz podczas stresu, moze sie czegos wystraszyc i uwolnic.Musisz zamocowac 2 linki.Najlepiej zabezpieczyc siedzenie ,gdyz moze wymiotowac.przed wejsciem do auta zrobic spacerek.Nie wiem ile godzin pojedziesz,ale w przypadku duzej nerwowosci mozna psu podac paste,ale musi sie wet.wypowiedziec o ilosci.Wierze ,ze podroz przebiegnie bezstresowo.

Posted

Buda kupiona, jednak zbudowanie zajęłoby więcej czasu, a sunia nie może czekać. Wczoraj ociepliliśmy ją grubym styropianem od podłogi po dach. Stoi świeża i pachnąca czeka na lokatora, ale coś czuje, że i tak skończy się spankiem na sofie ;)
Nie mogę się doczekać. Jadę po nią wczesnym popołudniem :sweetCyb:

Posted

sporti napisał(a):
(...) ale coś czuje, że i tak skończy się spankiem na sofie ;) (...)

:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:...czego i jej i Wam życzę!!! :loveu: