Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

W schronisku od lipca do lutego. Tak wygladal po wyciagnieciu ze schronu:
http://img182.imageshack.us/img182/2976/map1202988152996mboxattnw6.jpg
http://img404.imageshack.us/img404/7033/map1202988452169mboxattzu9.jpg

Psiak w tej chwili przebywa w domu tymczasowym w Poznaniu. Oto kilka słów od domownikow(z dnia 19.02.):
"Kochani, kilka dalszych słów o Zulusie. Młody, wysoki chlopak, chudzina niesamowita, ale... przybył mu kilogram i juz waży 24 kg . Na spacerach i w klinice przyjaciel wszystkich psów, nawet tych powarkujacych i szczekajacych - patrzy na nie tylko zdziwionymi cudnymi ślepiami. W poczekalni leci do okna, łapy buch na parapet i wyglada co się dzieje. Ale po spacerku do kliniki wyraźnie ciągnie - do swojego azylu gdzie jest i ciepło i jeśc dają (Lekarz mowi, że zjadlby każda porcję jaką by tylko w misce zobaczył). Ciekaw wszystkiego, ale nie wariat. Zrównoważony, ale nie widzę w nim cienia dominanta. I co najważniejsze ON BYŁ UCZONY POSŁUSZEŃSTWA.
Na krótkiej smyczy trzyma sie przy nodze, potrzebuje od czasu do czasu korygowqania przez lekkie pociągnięcie. Puszczony na luznej smyczy lekko ciągnie, ale przywolany zachodzi za prowadzącego i rozpoczyna spacer po jego lewej stronie. Dużo w tym wszystkim brakuje do ideału szkolonego psa, ale on spedzil w końcu pół roku w zamknięciu!
Piłką średnio zainteresowany, daje ją sobie odebrać z pyska. Na dwu-trzykrotne "fe" puscił kawałek bułki znaleziony na ulicy (Agnieszka mówi że z kawałkiem ulicznej kiełbasy juz jej sie nie udalo ). Siada niechetnie, jest za wykonanie siadu nagradzany smakołykiem, zna komendę "daj łapę", czesto ja daje sam przy sekwencji siad-smakołyk. No i serce mi sie kraje jak ten pies ciągnie do klatek schodowych, a spacerujemy w takich miejscach że musimy koło nich przechodzić .
Średnio całuśny, ale przytulać się lubi.
Za 2-3 dni wyniki zeskrobin. (...)"

Zulus jest pod opieką Fundacji, ktora prosi o pomoc, by nadal moc ratować i pomagac:
Fundacja Boksery w Potrzebie

ul. Leszno 40a
96-300 Żyrardów
KRS 0000288972
Nr konta 87 1090 1870 0000 0001 0841 2247

Bank Zachodni WBK SA
18 Oddzial Warszawa
ul. Jagiellonska 55
03-301 Warszawa

swift WBKPPLPP (dla przelewów zagranicznych)

Zulus przebywa w klinice, leczenie bedzie dlugie bo czekamy na hodowle grzybka. Za dobę w tej klinice placimy 40 zl...

Posted

cytuje z BwP: "Czekam z bijącym sercem na wiadomość grzybkową,bo Ita dziś lub jutro zwalnia miejsce Zulusowi,a Zulusek na bank mieszkał w bloku,bo ciągnie jak oszalały do każdej klatki.No i nauczył się skubaniec ,że po każdym spacerku dostaje ode mnie kość prasowaną (coby miał co robić w klatce),wczoraj dostał ją prosto do pyska i ciągnął pielęgniarza prosto do szpitalika...

Kochany piesek,złoty charakter,zero agresji,będą mieli z niego pociechę przyszli właściciele..."

Posted

Zulus we wspaniałym DT, ale szuka domu stałego. Za Renatą chodzi krok w krok, zachowuje sie niczym plasterek - gdzie pani tam i ja...:loveu: . Zaczyna sie przytulac, kręcić doopką, całować. Chyba znowu uwierzyl w wielką milość człowieka i do człowieka. On potrzebuje tego swojego człowieka "na zawsze" ,jak najszybciej, to taki piękny młody pies....

Posted

Zulus był rzeczywiście 2 tygodnie temu kupką nieszczęścia. Obecnie u Renaty w DT znajduje się chudy (ale już nie koszmarnie chudy), radosny bokser, typowa przytulanka lubiąca sobie czasami z Panią pogadać ;). No i przystojniak... ;););)

Posted

Na allegro ponad 2000 wyświetleń i żadnego telefonu,to wszystko przez ciotkę Aganiok,która nie dołożyła zdjęć jak wypiękniałeś...
Ciotka no!!!

Posted

Zulusisko wolne od pasożytów,jest zdrowy

Jego sierść zaczyna przypominać mięciutki,gęsty dywanik.Kark,szyja i tułów to naprawdę super gęsta sierść...Gdzie nie gdzie na zmienionych przez wyłysienie obszarach pojawia się meszek,niestety np skóra głowy ma ślady blizn,które możliwe że nie obrosną...

Po 3 tyg zrobił się z niego kawał przystojniaczka,słuchajcie a to hit,Zulus przytył przez 3 tyg 4 kg!!!!Jego żeberka przestają byc widoczne,kości miednicy jeszcze sterczą ale to już zupelnie co innego!!!

W poniedziałek badanie moczu,ponieważ zdarza mu się puścić mocz bez kontroli,tzn dziś też mocz był badany,ale tak naprawdę to co jest w nim podejrzane to ciężar moczu,który MOŻE wskazywać na moczówkę,ale wtedy dostanie leki na zagęszczenie moczu (na szczęście niedrogie leki) na nieszczęście do końca życia,ale nie jest to jakiś straszny problem...

Zulusik wypiękniał,jest bardzo kontaktowy i prawdziwy luzak w badaniu klinicznym,wyskrobiny przy pomocy skalpela nie były dla niego za miłe,ale zniósł to dzielnie wtulony w Hanię.

Posted

Oj, przytulak z niego duży... :lol:...A początki, jak pisała Renata były takie: " ...rano położył mi łebek na poduszkę i dał buzi. Wzruszyłam się, bo on nie był całuśny, pogłaskałam, za chwilę wtulało się we mnie już pół boksera, jak się poprzytulaliśmy, to tylne nogi też chciały do łóżka, a ja pamiętałam, co napisała Dharma-że to psy do adopcji a nie każdy chce boksia do łóżka, no i go wyprosiłam jak zołza taka ostatnia, ale nie wiem czy uda mi się byc konsekwentną, bo Zuluska naprawdę chce się poprzytulać."
:lol: :lol:... Ma rację, Zuluska aż chce się przytulać.

Posted

Zulek w niedziele po raz pierwszy został spuszczony w parku bez smyczy. Ganiał za piłką, bawil się z dzieckiem i nie było najmniejszego problemu z przywołaniem go i zapięciem z powrotem smyczy. A nie mówiłam.... przekochane psisko :lol:. W poniedziałek pojechaliśmy do kliniki na zastrzyk - rozłożył się na tylnim siedzeniu samochodu i tylko od czasu do czasu sprawdzał czy dobrze go wiozę. Na komfort jazdy chyba nie narzekał, w przeciwienstwie do mnie.... szedł bąk za bąkiem, bez uchylonego okna ani rusz..:diabloti: