Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dzięki! Jak ogłoszę, to napiszę gdzie się udało.
a jak będzie wiadomo co ze zdrowiem rudzielca, to będę wdzięczna za info.
a jego "właściciela" co go zgubił, wyrzucił, nie szuka to :mad:

Posted

Mały jest w szpitalu i ma tam spokój i względną opiekę. I taki powinien znaleźć domek - spokojny. U mnie musiałby sam siedzieć w kotłowni, u ciebie też pewnie w zamknięciu - niestety takie mamy warunki i nic na to nie poradzimy mimo całego starania o tego psa, ja nawet nie wiem czy go lubię, bo nie znam go, ale cholernie mnie denerwuje ta cała sytuacja...
ale pomyśl, że jego pańcia też kiedyś będzie stara, schorowana i nikomu niepotrzebna - ale nas wtedy przy niej raczej nie będzie...

Posted

Aga - Czakra napisał(a):

ale pomyśl, że jego pańcia też kiedyś będzie stara, schorowana i nikomu niepotrzebna - ale nas wtedy przy niej raczej nie będzie...

taka refleksja - mma starą i schorowaną z częściowym paraliżem onkę, ale jeszcze pełną chęci do życia - nie chciałabym, aby moje dziecko mnie uśpiło, bo mam problem z chodzeniem....

Dogomaniacy!!!!!!
Potrzebny DS, DT - potrzebna pomoc!!!!!!!!!

u mnie jest pięć na stanie, dlatego mój dom odpada, ale wspomogę finansowo utrzymanie pieska w nowym domu

Posted

Itske - wstrzymaj się z ogłoszeniami.
Małego ma jutro zabrać sąsiadka jednej pani ze schronu, ta co wcześniej miała to zrobić, ale coś tam...
Ja na razie nie zdejmuję jego ogłoszenia - nie ma psa w schronie wtedy nie ma ogłoszenia

Posted

jak go weźmie, to będę sie cieszyć, na razie poczekam, żeby nie zapeszyć
dasz znać co u rudzielca? czy go wezmą?
I biorą go na stałe?
jakiś fajny dom?

Posted

Zapewne lepiej mu bedzie niż w schronie, wlasny domek, wlasne miejsce, ciepło, bez rywalizacji, swoi ludzie - oby dobrzy!
Trzymam kciuki za rudzielca!
oj, jak ja lubię takie pinczerowate pyskacze i zadziory!
Mam nadzieję, że wróci mu humorek i zdrowie:lol:

Posted

tak, wczoraj pojechał do domu.
cóż, obieg informacji jest porażający...
Nie było dzisiaj pani, której sąsiadka zabrała Małego, ale ta nasza ma wielkie serce i na pewno nie pozwoli zrobić mu krzywdy...

Posted

O jak dobrze! :multi:
Przynajmniej nie marznie, nie ma konkurencji, należy do kogoś, a ktoś do niego....
będę ogromnie wdzięczna, jesli coś będziesz o rudzielcu wiedziała, to napisz proszę

Posted

jak będziemy w schronisku to zapytamy pani, której to właśnie sąsiadka ma Małego. Nie ma co głowy kierownictwu zawracać...
Ale ta nasza pani to w schronie zajmuje sie największymi kalekami i takimi co to już trzema nogami są za TM - więc na pewno nie pozwoli maluchowi zrobić krzywdy

Posted

jak widać nasze informacje są ciut rozbieżne, moje są starsze i od kierownika (pytanie: jest pinczer? odpowiedź : nie ma. koniec tematu), Kasi nowsze i z innego pułapu - więc Mały jest u Pani ze schroniska, a nie u sąsiadki, więc tym bardziej nie stanie mu się krzywda. Ta Pani wszystkie biedaki w schronie utuli, wszystkie staruszki są pod jej pieczą.
Jak tylko Pani pojawi sie w pracy - na pewno wypytamy

• 3 weeks later...
Posted

przepraszam za brak wiadomości, ale moje prywatne czworonogi ostatnio dają mi popalić. Panią ze schronu spotkałam w zeszły piątek u weterynarza i spokojnie, bez szczeku psów sobie porozmawiałyśmy.Otóż nasz mały bohater jak znalazł sie u niej spał i jadł przez trzy dni - dsypiał schroniskowy stres. Posłanko miał przy kaloryferze, więc dupsko wygrzał niemiłosiernie. Ciepło, dobre jedzenie i swobodny odpoczynek - postawiły Małego na cztery łapki. odkarmiony i wypoczęty trafił do sąsiadki, ale jest pod czujnym okiem naszej pani schroniskowej. Weterynaryjnie dostał jakieś leki przeciwzapalne i receptę na miłość, ktrą nowa opiekunka z pewnością zrealizowała.

• 3 weeks later...