Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Felka z Bagien']Wollygator,traktuję twoją wypowiedź jako bardzo niesmaczną.Sprawa jest poważna.Za tę sytuację w której znalazł się obecnie Alwaro winię Panią z Norwegii, która narobiła całego tego zamieszania.Dała nadzieję na polepszenie pokrzywdzonego przez los psa, a nas wprowadziła w błąd.
A czy wiadomo jaki jest status tej Pani, czy ma stałe zatrudnienie,czy przebywa tam legalnie?A czy robicie wizyty przed i po adopcyjne.W moim odczuciu Pani mieszkajaca w Norwegii nie popisała się wcale.
A osoba,która jej dowiozła psa do Warszawy, chyba dobrze się orientuje jak jest obecnie w Koninie i jakie priorytety ma Pan Prezes,które wcale mnie nie dziwią?Ja osobiście nie dałabym tej Pani Alwaro.Zaczęła się kolejna pyskówka.Radziłabym podjąć racjonalne negocjacje z Panem Prezesem, a nie rozpoczynać kolejnej wojny.[/QUOTE]
Każdy ma prawo do swojego zdania, to prawda. Jednak ja stosuję pewną sprawdzoną zasadę. Jeżeli większość osób wokół mnie nie zgadza się z moim zdaniem (obserwuję, że jesteś jedyną osobą, która tutaj kwestionuje MariBar jako opiekunką Alwara), to wzbudza to moją wątpliwość, czy rzeczywiście mam rację i skłania mnie do ponownego przemyślenia sprawy. Bo być może ci inni lepiej ode mnie znają sytuację, bo ja nie mam ich doświadczeń, bo może faktycznie jestem w błędzie. Polecam tą metodę. Na mnie zwykle działa. Ja nie jestem nieomylna. Z całym szacunkiem, ale mam też nieodparte wrażenie, że odnosisz się do MariBar i Wollygator z dużą napastliwością i ta pyskówka, o której piszesz, to raczej z twojej strony. Przykre to, bo rzeczywiście nie służy Alwaro. Mam nadzieję, że się nie obrazisz, bo nie jest to moją intencją, ale, że raz jeszcze przemyślisz swoje stanowisko.

Posted

[quote name='Adriano']Każdy ma prawo do swojego zdania, to prawda. Jednak ja stosuję pewną sprawdzoną zasadę. Jeżeli większość osób wokół mnie nie zgadza się z moim zdaniem (obserwuję, że jesteś jedyną osobą, która tutaj kwestionuje MariBar jako opiekunką Alwara), to wzbudza to moją wątpliwość, czy rzeczywiście mam rację i skłania mnie do ponownego przemyślenia sprawy. Bo być może ci inni lepiej ode mnie znają sytuację, bo ja nie mam ich doświadczeń, bo może faktycznie jestem w błędzie. Polecam tą metodę. Na mnie zwykle działa. Ja nie jestem nieomylna. Z całym szacunkiem, ale mam też nieodparte wrażenie, że odnosisz się do MariBar i Wollygator z dużą napastliwością i ta pyskówka, o której piszesz, to raczej z twojej strony. Przykre to, bo rzeczywiście nie służy Alwaro. Mam nadzieję, że się nie obrazisz, bo nie jest to moją intencją, ale, że raz jeszcze przemyślisz swoje stanowisko.[/QUOTE]A
ja zawsze pod prąd i po swojemu, i nie żałuję.

Posted

[U]Do Felki z Bagien[/U]

"...czego mu potrzeba,może jakieś [B]leki, suplementy[/B]?..."

Moze milosci, oddanej rodziny, weterynaryjnej opieki, spokoju, nalezenie wreszcie do KOGOS dla ktorego znaczy WIELE.

Moze jest to takie proste????

Co do[B] wozka[/B] dla Alwarka. To tez to sprawdzilam znalazlam m.in producenta i czlowieka ktory je indywidualnie dopasuje w Angli i ..we Wroclawiu "Dogxtension". Nawiazalam kontakt z Wroclawiem i dostalam wyczerpujace odpowiedzi na moje pytania. Mimo iz Alwarek NIE JEST CALKOWICIE sparalizowany i najwazniejsze sa dla niego codzienne cwiczenia sprawdzilam mozliwosc wozkow. Takie byc moze pomoglyby mu byc z nami na dluzszych spacerach. Ta tez mialam poruszyc z weterynarzem po powrocie do domu.
Gdy powiedzialam panu prezesowi Furmankowi o tym ze sprawdzilam takze kwestie wozka[B] oburzyl sie [/B]i powiedzial ze to nie jest psu potrzebne bo on ...nie jest calkiem sparalizowany. Nie wiem kiedy pan Furmanek zaczal byc takze ekspertem od rehabilitacji ale w tej sprawie nic mnie juz nie zdziwi.

[B]Felki/twoje posty odczuwam jako atak na moja osobe.[/B] Nie sa one krytyczna czescia tej dyskusji, gdzie mamy prawo sie nie zgadzac z soba, ale poprostu wyrafinowana obraza. Ty zdecydowalas ze[B] jestem zlym czlowiekiem[/B] i basta. Moje proby wytlumaczenia moich decyzji, sytuacji w jakiej sie znalazlam sa odwracane przeciwko mnie. Dlatego nie zamierzam odpowiadac wiecej na prowokacje w twoich postach. Jestem z toba jako dyskutantem skonczona.

Posted (edited)

pikola
"...link do wydarzenia trojlapka Gucia ktorego adoptowala MariBar?.."

Gucio to GOLF :lol:. Takie bylo jego schroniskowe imie. Dzis nazywa sie Drops.

Taki link znalazlam w moich zalagrowanych faworitach. Link musi byc bez spacji.
Tu musialam "podzielic" bo inaczej nie mozna go wkleic.

www. dogomania. pl/forum/threads/127525-Konińskie-trzyłapki-czekają!-Straciły-łapę-czy-straciły-szanse-na-dom

Probuje link z Dogo od ktorego sie moja koninska "przygoda" zaczela.
:Dog_run::Dog_run:
Podaje ten link bo to adopcyjna historia ktora dzieki WOLONTARIUSZOM zakonczyla sie slonecznie. Ja znalazlam
najlepszego przjaciela a Golf milosc na cale zycie. NIE ZALEZY mi na "rozwiewaniu watpliwosci" kogokolwiek tutaj.
M

Edited by MariBar
blad
Posted

Nie wiem czy Alwaro przyjmuje jakieś leki czy suplementy. Raczej nie bo to koszty dla Prezesa. Zresztą według niego on niczego nie potrzebuje prócz jego ,,miłości" a rehabilitacja jest zbędna.

Posted

Geriativet dog dla małych psów - 1 tabl x 1 dziennie póki ja byłam...
A pikola na forum nie wejdzie póki nie będzie miała tam konta, więc raczej ten link niezbyt się przyda

Posted

[quote name='MariBar'][U]Do Felki z Bagien[/U]

"...czego mu potrzeba,może jakieś [B]leki, suplementy[/B]?..."

Moze milosci, oddanej rodziny, weterynaryjnej opieki, spokoju, nalezenie wreszcie do KOGOS dla ktorego znaczy WIELE.

Moze jest to takie proste????

Co do[B] wozka[/B] dla Alwarka. To tez to sprawdzilam znalazlam m.in producenta i czlowieka ktory je indywidualnie dopasuje w Angli i ..we Wroclawiu "Dogxtension". Nawiazalam kontakt z Wroclawiem i dostalam wyczerpujace odpowiedzi na moje pytania. Mimo iz Alwarek NIE JEST CALKOWICIE sparalizowany i najwazniejsze sa dla niego codzienne cwiczenia sprawdzilam mozliwosc wozkow. Takie byc moze pomoglyby mu byc z nami na dluzszych spacerach. Ta tez mialam poruszyc z weterynarzem po powrocie do domu.
Gdy powiedzialam panu prezesowi Furmankowi o tym ze sprawdzilam takze kwestie wozka[B] oburzyl sie [/B]i powiedzial ze to nie jest psu potrzebne bo on ...nie jest calkiem sparalizowany. Nie wiem kiedy pan Furmanek zaczal byc takze ekspertem od rehabilitacji ale w tej sprawie nic mnie juz nie zdziwi.

[B]Felki/twoje posty odczuwam jako atak na moja osobe.[/B] Nie sa one krytyczna czescia tej dyskusji, gdzie mamy prawo sie nie zgadzac z soba, ale poprostu wyrafinowana obraza. Ty zdecydowalas ze[B] jestem zlym czlowiekiem[/B] i basta. Moje proby wytlumaczenia moich decyzji, sytuacji w jakiej sie znalazlam sa odwracane przeciwko mnie. Dlatego nie zamierzam odpowiadac wiecej na prowokacje w twoich postach. Jestem z toba jako dyskutantem skonczona.[/QUOTE]
I po cóż te wielkie słowa, po co ta egzaltacja?Teraz to już mnie nic nie dziwi.Nie ja zdecydowałam,że jesteś złym człowiekiem, -sama sobie to wymyśliłaś i napisałaś w poście.Myślę,że pomoc specjalisty pomoże Ci rozwiązać problemy.Myślę,że przeżyłaś traumę i nadal nie możesz się otrząsnąc.

Posted

[quote name='Felka z Bagien']Szkoda zmarnować chłopaka!Zacznijmy akcję zbierania pieniędzy i szukania domu tymczasowego.Udało się Dropsowi to i Alwarkowi
się uda!Drops był cięższym przypadkiem.
Alwarku zbieraj doopkę, cioteczki będą kombinowały![/QUOTE]

Tak było 1,5 roku.

Posted

[quote name='MariBar']pikola
"...link do wydarzenia trojlapka Gucia ktorego adoptowala MariBar?.."

Gucio to GOLF :lol:. Takie bylo jego schroniskowe imie. Dzis nazywa sie Drops.

Taki link znalazlam w moich zalagrowanych faworitach. Link musi byc bez spacji.
Tu musialam "podzielic" bo inaczej nie mozna go wkleic.

www. dogomania. pl/forum/threads/127525-Konińskie-trzyłapki-czekają!-Straciły-łapę-czy-straciły-szanse-na-dom

Probuje link z Dogo od ktorego sie moja koninska "przygoda" zaczela.
:Dog_run::Dog_run:
Podaje ten link bo to adopcyjna historia ktora dzieki WOLONTARIUSZOM zakonczyla sie slonecznie. Ja znalazlam
najlepszego przjaciela a Golf milosc na cale zycie. NIE ZALEZY mi na "rozwiewaniu watpliwosci" kogokolwiek tutaj.
M[/QUOTE]

Znalazlam Golfika :lol:Jaki cudny:loveu:

[IMG]http://img638.imageshack.us/img638/1347/golf3.jpg[/IMG]

Posted

Wiele razy pytalam czy cos potrzeba Alwarkowi.

Cytuje MariBar-

Coz,wiecej nic nie trzeba dodawac..

Posted

[quote name='Felka z Bagien']No chociaż w tej jednej kwestii się zgadzamy:lol:Poprosimy o foty szczęsciarza:lol:[/QUOTE]

A ja widziałam dużo fotek szczęściarza na FB:) Cieszę się strasznie bo to był jeden z pierwszych moich schroniskowych pupilków:) I mocno żałuję , że Alwarko nie podzieli jego szczęścia:(

Posted

[quote name='caryca26']A ja widziałam dużo fotek szczęściarza na FB:) Cieszę się strasznie bo to był jeden z pierwszych moich schroniskowych pupilków:) I mocno żałuję , że Alwarko nie podzieli jego szczęścia:([/QUOTE]

Też widziałem i też bardzo żałuję...

Posted (edited)

[IMG]http://no-mg41.mail.yahoo.com/ya/download?mid=2_0_0_1_221857_AJlTfbwAACDSUPnV%2BgGD9DL27xI&pid=1&fid=Inbox&inline=1[/IMG][IMG]http://no-mg41.mail.yahoo.com/ya/download?mid=2_0_0_1_223226_AJhTfbwAAHKsUPnXOQGyryoSd6U&pid=1&fid=Inbox&inline=1[/IMG][IMG]http://no-mg41.mail.yahoo.com/ya/download?mid=2_0_0_1_222539_AJhTfbwAAH5XUPnXEgspiBQtiEU&pid=1&fid=Inbox&inline=1[/IMG][IMG]http://no-mg41.mail.yahoo.com/ya/download?mid=2_0_0_1_231995_AJtTfbwAATiAUPpe3gQrEE%2BxWU4&pid=1&fid=Inbox&inline=1[/IMG][IMG]http://no-mg41.mail.yahoo.com/ya/download?mid=2_0_0_1_219822_AJhTfbwAAGL1UPnUSgk0dSPyIWI&pid=1&fid=Inbox&inline=1[/IMG]

Edited by MariBar
blad
Posted (edited)

Zamieszczam zdjecia z Dropsem z naszej wycieczki na Prekestol-klif latem 2012 i kilka ze spaceru kolo domu.
To ostatnie jest z okresu oczekiwania na Alwarka.

I dla tych szczegolnie "zainteresowanych" dodam ze NIE jest to fotomontaz, zdjecia sa prawdziwe.

MB

Edited by MariBar