assta Posted February 22, 2008 Posted February 22, 2008 Dziękuję Asiu za szczegółowe objaśnienia:) Quote
Asia & Ginger Posted February 23, 2008 Posted February 23, 2008 [quote name='assta']Już założyłam galerię Toffi:)[/quote] Super! Już lecę! :multi: :multi: :multi: Quote
odrobinka1 Posted February 25, 2008 Posted February 25, 2008 Witam..postanowiłam rozpocząć sesję zdjęciową Nesce- pierwsze efekty w galerii spanielkowej :mdrmed:.. Mam jednak pytanie- bardzo ciężko jest wykonać zdjęcie czarnemu spanielkowi- macie jakieś metody?. Chodzi o światło i cień, tak naprawdę ani jedna fotka nie jest dla mnie zadawalająca. Jak już mam dobre światło- to mała mi ucieknie, jak jest w kadrze- w efekcie widać tylko czarną plamę...:oops:.. pozdrawiam Quote
BBeta Posted February 25, 2008 Author Posted February 25, 2008 [B]odrobinka1[/B], witamy na forum :) Co do zdjęć, jak wychodzą za ciemne to najlepiej wydłużyć troche czas otwarcia migawki ewentualnie zwiększyć iso, można również rozjaśnić lekko zdjęcie w jakimś programie graficznym ;) Quote
odrobinka1 Posted February 25, 2008 Posted February 25, 2008 [quote name='BBeta'][B]odrobinka1[/B], witamy na forum :) Co do zdjęć, jak wychodzą za ciemne to najlepiej wydłużyć troche czas otwarcia migawki ewentualnie zwiększyć iso, można również rozjaśnić lekko zdjęcie w jakimś programie graficznym ;)[/quote] Bardzo dziękuję za pomoc. Bardziej interesuje mnie zdobycie doświadczenia w wykonaniu dobrej fotografii niż jej obróbki- fakt to bardzo ułatwia sprawę, jednak wolę poćwiczyć w pstrykaniu- mam pytanie, co powoduje zwiększenie ISO?., gdy wydłużam czas otwarcia migawki- fotki zaczynają być mniej wyraźne- mam lustrzankę- więc mam pole do popisu.. proszę Cię o pomoc- z góry dziękuję i pozdrawiam Quote
cockermanka Posted February 26, 2008 Posted February 26, 2008 I nie robić wszystkich fotek z góry. Warto zejść do psiego poziomu ;) Quote
odrobinka1 Posted February 26, 2008 Posted February 26, 2008 Wiem, że warto zejść do psiego poziomu- co do samej fotografii to z martwą naturą idzie mi nieźle, ale jak wytłumaczyć psiemu bobasowi, że jak Pani kładzie sie na podłodze, to nie po to by po niej poskakać:lol:... a tak poważnie- lubię dobra fotografię- chociaż jestem samoukiem, również staram się dążyć do coraz lepszych efektów- z Bauerkiem- moim "dorosłym" radzę sobie coraz lepiej- to z Neską jest postrzelona sesja.. Quote
BBeta Posted February 28, 2008 Author Posted February 28, 2008 [quote name='odrobinka1']mam pytanie, co powoduje zwiększenie ISO?., gdy wydłużam czas otwarcia migawki- fotki zaczynają być mniej wyraźne- mam lustrzankę- więc mam pole do popisu.. proszę Cię o pomoc- z góry dziękuję i pozdrawiam[/QUOTE] Im wyższa czułość ISO, tym mniej światła potrzeba do zrobienia zdjęcia, dzięki temu możesz skrócić czas, a im krótszy czas, tym mniejsze ryzyko zrobienia poruszonego zdjęcia, krótsze czasy dodatkowo pozwalają "zamrozić ruch". Wracając do ISO, wysokie czułości mogą powodować powstawanie szumów. Najlepiej rób fotki tylko w dobrze oświetlonych miejscach, w słoneczne dni na spacerze, tylko nigdy nie ustawiaj psa pod światło ;) Quote
odrobinka1 Posted February 29, 2008 Posted February 29, 2008 Bardzo dziękuję Ci BBeta za informację- :loveu:.. dzisiaj wykonam porównania- czyli zdjęcia tak jak dotychczas oraz z podniesionym ISO.. pozdrawiam Cię Quote
BBeta Posted February 29, 2008 Author Posted February 29, 2008 Nie ma za co ;) I czekam na efekty :cool3: Quote
gregory Posted March 28, 2008 Posted March 28, 2008 Witam, jestem od niedawna na forum. Hoduję Cockery angielskie srebrne od 1987r. Mam aktualnie 3 sunie, Fantazja 11 lat, Greta 5lat i Harenda 18 m-cy. Pasjonują mnie wystawy, fotografika, malarstwo i podróże. Mało piszę ale uaktywniam się w sezonie wystawowym. Quote
cockermanka Posted March 28, 2008 Posted March 28, 2008 Witaj [B]gregory [/B]w spanielowym zakątku na dogo[B].:multi: [/B]Pozdrowienia dla mamy,siostry i siostrzenicy od Gaffci :cool3: Quote
Asia & Ginger Posted March 28, 2008 Posted March 28, 2008 [quote name='gregory']Witam, jestem od niedawna na forum. Hoduję Cockery angielskie srebrne od 1987r. Mam aktualnie 3 sunie, Fantazja 11 lat, Greta 5lat i Harenda 18 m-cy. Pasjonują mnie wystawy, fotografika, malarstwo i podróże. Mało piszę ale uaktywniam się w sezonie wystawowym.[/quote] [B]Gregory[/B], serdecznie witamy na Dogo. :multi: :p Widziałam Was na wystawie w Poznaniu. :cool3: Quote
gregory Posted March 28, 2008 Posted March 28, 2008 [quote name='Asia & Ginger'][B]Gregory[/B], serdecznie witamy na Dogo. :multi: :p Widziałam Was na wystawie w Poznaniu. :cool3:[/quote] Miło mi, bedziemy w tym roku na kilku wystawach w Twojej okolicy, Kalisz, Leszno, Łódź, może będzie okazja się spotkać.:bye: Quote
Asia & Ginger Posted March 28, 2008 Posted March 28, 2008 [quote name='gregory']Miło mi, bedziemy w tym roku na kilku wystawach w Twojej okolicy, Kalisz, Leszno, Łódź, może będzie okazja się spotkać.:bye:[/quote] Do Leszna być może podjadę, jak będzie ładna pogoda. :cool3: Przyjdę wyczochrać dziewczynki. :cool3: :evil_lol: Quote
Torzysława Posted April 6, 2008 Posted April 6, 2008 No to sie witam:razz:: ada z Warszawy, miło mi..:lol: cóż jeszcze warto tu dodać? Quote
odrobinka1 Posted April 7, 2008 Posted April 7, 2008 Witaj:multi:.. powiedz coś więcej o sobie- no i oczywiście czy masz pupila.. ;).. pozdrawiam Quote
Anka_ZG Posted April 7, 2008 Posted April 7, 2008 Witamy na dogo:) Odrobinka kiedy mozemy spodziewac się Neskowej galeryjki??;) Quote
odrobinka1 Posted April 7, 2008 Posted April 7, 2008 [quote name='Anka_ZG']Witamy na dogo:) Odrobinka kiedy mozemy spodziewac się Neskowej galeryjki??;)[/quote] :loveu::loveu::loveu: [URL]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=109209[/URL] pozdrawiam:bigcool: oczywiście muszę nad tym popracować... no ale założenie już jest:p;) Quote
Magot Posted April 7, 2008 Posted April 7, 2008 [B]Torzysława[/B], witamy :loveu: Masz fajniutką psicę:) [quote name='Anka_ZG']Witamy na dogo:) Odrobinka kiedy mozemy spodziewac się Neskowej galeryjki??;)[/quote] O to samo chciałam zapytać:lol::evil_lol: Quote
olusia06022 Posted April 7, 2008 Posted April 7, 2008 Witam wszystkich! Jestem właścicielką 3-letniego pieska (ale bez rodowodu, więc może lepiej nie powiem że to cocker spaniel...:oops: ). W każdym razie- pies w typie rasy! :cool3: Wcielony diabeł, a przy tym strasznie inteligentny, no i przytulaśny... Nie wiem co by tu jeszcze napisać. Pozdrawiam. ;) Quote
Anka_ZG Posted April 7, 2008 Posted April 7, 2008 Byłam, odwiedziłam!!! Zapowiada się śliczna galeryjka:) polecam wszystkim:) Quote
Anka_ZG Posted April 7, 2008 Posted April 7, 2008 [quote name='olusia06022']Witam wszystkich! Jestem właścicielką 3-letniego pieska (ale bez rodowodu, więc może lepiej nie powiem że to cocker spaniel...:oops: ). W każdym razie- pies w typie rasy! :cool3: Wcielony diabeł, a przy tym strasznie inteligentny, no i przytulaśny... Nie wiem co by tu jeszcze napisać. Pozdrawiam. ;)[/quote] Hej:loveu: witamy na dogo:) Masz ślicznego spanielka w avatorku:loveu: prawie taki jak Madzi;) Quote
Magot Posted April 7, 2008 Posted April 7, 2008 [quote name='olusia06022']Witam wszystkich! Jestem właścicielką 3-letniego pieska (ale bez rodowodu, więc może lepiej nie powiem że to cocker spaniel...:oops: ). W każdym razie- pies w typie rasy! :cool3: Wcielony diabeł, a przy tym strasznie inteligentny, no i przytulaśny... Nie wiem co by tu jeszcze napisać. Pozdrawiam. ;)[/quote] Witamy właścicielkę podpalańca ( sądząc po avatarku:cool3:) :multi: Quote
Recommended Posts