Jump to content
Dogomania

Szczeniaki w skarpetkach po matce ON. --> WSZYSTKIE W NOWYCH DOMKACH :)

Recommended Posts

Posted

Historia jakich wiele... Suczka stróżująca na zakładzie miała romans z nn wiejskim kundlem. W efekcie - 9 czarnuszków w skarpetkach i krawacikach. Żyją w nieciekawych warunkach, ale mogło być gorzej. Przynajmniej mają co jeść i nikt się nad nimi nie znęca.
Urodziły się w wigilię.

Dzisiaj dostały tabletki na robalki. Do oddania jest 1 sunia i 2 pieski.
3 mają już nowe domki, a 1 zostaje z mamą na zakładzie. (nie pamiętam co z resztą, może Ada-jeje wie).

Oto klopsiki: (możliwe, że z wiekiem zmienią kolory :razz:)

• Replies 51
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Beka tak. Suczka będzie wysterylizowana. Budują dla niej kojec, a wkrótce szef ma dowieźć budę. Ale ona tam taka samotna i ogłupiała jest :-( Dobrze, żśe chciaż zostawią jej jednego malucha i będzie miała towarzystwo.

Posted

Chociaz bylysmy obydwie, zadnej z nas nie przyszlo do glowy zeby zapytac sie o dwa szczeniaki ktorych brakuje, ale moze i lepiej ze nie wiemy, znasz Ulka moje stanowisko i wiesz jak sie rozpoczela rozmowa.:mad: I dlatego umknelo nam zapytac sie o reszte.

Posted

beka napisał(a):
Suczka chudziutka i wygląda na mocno przestraszoną i ten ŁAŃCUCH....
Biedula. A można ja zabezpieczyć żeby to był ostani miot???

:-(:-(:-(

O tym samym pomyślałam jak ją zobaczyłam... Biedna sunia....

Posted

Ulaa napisał(a):
Hanek dzięki za plakacik :multi: Idziesz go gdzieś rozwiesić? Bo nie wiem gdzie gdzie ja mam iść :cool3:

Dzisiaj powieszę w lecznicy, no i na osiedlu powieszę, no i w mieście będę to też parę dam (na rynku i na dobczyckiej i na alei henryka). Czarnobiałe, bo tuszu kolorowy mi się skończył.

Posted

Zgłosili się chętni na jednego pieska. Z Chrzanowa, z centrum. Mam mieszane uczucia, bo tam różne elementy mieszkają, ale zobaczymy. Na dzisiaj jesteśmy umówieni.

Posted

Normalnie co za patologia!!!!!! :crazyeye::angryy::mad: Pomijając mieszkanko, jak na kamienicę przystało, mikroskopijne, całe zawalone łóżkami i ludźmi! Ale nie w tym rzecz, jest już 1 psiak przygarnięty od weta (Konowała) [SIZE=2]po kastracji co prawda, ale przestraszony i zahukany!! I ma bliznę na boku, bo jak pani powiedziała, zięć po pijanemu zemścił się na psie pogrzebaczem!!!!!!!
Jak wychodziłam stamtąd to wybiegło za mną dziecko od sąsiadów, upośledzona dziewczynka i błagała "nie dawajcie im pieska, bo oni głodzą, kopią, biją!" dzisiaj nawet go zbili i wyszarpali jak wyjadł jedzenie jej pieskowi bo był głodny!!! I tak prosiła, że żal będzie tego małego pieska....

Normalnie k... mać Czarnobyl :angryy::angryy::angryy::angryy::angryy:

Na szczeście teraz miałam fajny telefon, domek z ogródkiem i normalna rodzinka, więc może jakiś maluch jednak dzisiaj znajdzie dom. Jadę. A gumę złapałam. Ale co tam. Domku nie wolno zmarnować.

Posted

No i jeden z maluszków (ten z białą strzałką) trafił do nowego domku :) W składzie zastaliśmy 2 chłopów całkowicie zalanych, ledwo się na nogach trzymali... Szczeniaki i sunia jakieś wystraszone, bardziej niż poprzednimi razami.
Jestem szczęśliwa, że choć jeden maluszek ma szczęście. I to ten najmniejszy - z białą kreseczką na główce.

Ma domek z ogródkiem u kochającej rodziny. 2 nastoletnich synów i córki, których nie było, bo akurat pojechały w góry :) Piesek od razu wyciaciany, oprowadzony po wielkim domku :) Ale nieśmiały bardzo, w końcu niczego nie znał oprócz budy... Dostał imię Brutus.
Jedyne czego można się obawiać to rozpieszczenia psiaka :evil_lol:

Ada-jeje, w tamtym domu nie znajdziemy dowodów na odebranie psa.... On nie wygląda źle, a to, że jest przestraszony, o niczym nie świadczy :-( Tak samo jak ogromna blizna na boku po pogrzebaczu.... Natomiast nikt nie będzie liczył się z zeznaniami upośledzonej dziewczynki jako świadka... Smutne, że ten piesek tak się dostował, że tylko siedzi w miejscu. Choć kobita mówiła, że śpi z dziećmi w łóżku. Może dzieci inaczej go traktują?

Posted

Oby tylko to znow nie bylo mydlenie nam oczu ze bedzie kojec, druga buda itp. a jak dzis pojechalas to czy byl ktos z tych facetow co ostatnio zesmy spotkali czy tez zupelnie inni.

Posted

Ada-jeje napisał(a):
Oby tylko to znow nie bylo mydlenie nam oczu ze bedzie kojec, druga buda itp. a jak dzis pojechalas to czy byl ktos z tych facetow co ostatnio zesmy spotkali czy tez zupelnie inni.

Był 1 dobrze nam obydwu znany i 1 starszy, okazało się, że to furman który nam węgiel wozi.
Chcieli od nas 2 zł "na piwo za pieska" ale ich zbeształam :angryy: I zabroniłam wydawać szczeniąt komukolwiek oprócz nas.

Posted

Aaaaaaa to tak to to wyglada, w takim razie jak juz wydamy szczeniaki to sie za sunie wezmiemy bo juz teraz jestem pewna ze bylo to mydlenie nam oczu. Zreszta na Slaska tez trzeba sie w koncu wybrac i powiedziec co o tym wszystkim myslimy. A najchetniej to w tej chwili chcialabym wiedziec kto jest ich szefem, chociaz mozna by rowniez tam kogo innego poslac tylko ze to juz chyba za pozno bo o tej porze to napewno tam juz sladu po nich nie ma. A ciekawa jestem kto jutro sunie nakarmi? Mieli psy chociaz wode jak tam bylas i czy nie odnioslas takiego wrazenia ze one sa dzis glodne?