Erazm Posted February 4, 2008 Posted February 4, 2008 Puszek zabrany niepełnosprawnej osobie trafił do schronu gdzie o mało nie umarł z głodu odganiany od miski przez większego psa. Zabrałam tą bidę w ostatniej chwili, dziś przebywa w domu tymczasowym, jest grzecznym, czystym i już wesołym psiakiem, pilnie szuka DS, gdyż dom tymczasowy się kończy. Puszek ważył pierwszego dnia 7 kilo, dziś 9, sama skóra i kości:-(, obgryziony ogonek( będzie amputowany). Piesek musi przytyć jeszcze 3 kilo. Puszek będzie doskonałym towarzyszem zarówno dla starszej osoby jak i dla rodziny. Generalnie piesek jest zdrowy, kiedy lekarz go oglądał ze wzgledu na stan psa nie potrafił powiedzieć czy Puszek ma 1,5 roku czy 3. Puszek sięga do połowy łydki. Quote
Kasia Posted February 4, 2008 Posted February 4, 2008 Mateńko, jaki śliczny kudłacz :loveu: Hopaj na górę domku szukać!!! Quote
zonia Posted February 4, 2008 Posted February 4, 2008 Hop na pierwszą, śliczna mordko!!!!!!!!!!!!:loveu: Quote
Erazm Posted February 6, 2008 Author Posted February 6, 2008 Rany, nikt nie chce Puszka:crazyeye::crazyeye::crazyeye:? Quote
Toska Posted February 6, 2008 Posted February 6, 2008 napisz , w jakim mieście jest ten ślicznoszek ! Quote
Erazm Posted February 6, 2008 Author Posted February 6, 2008 Teraz jest w Łodzi, ale konczy się tymczas i jedzie do hoteliku na Sląsk, bo konczy się Dt, a ja wyjeżdżam zaraz na ponad dwa tygodnie, Ewadr zajmie się jego zabiegiem, bo był zbyt zagłodzony by zrobić to teraz, ale każdy transport sfinansuję nawet jakby miał jechać na koniec świata Quote
monika55 Posted February 6, 2008 Posted February 6, 2008 Witam. Czy wiadomo jaki jest w stosunku do dzieci i innych psow? Quote
Erazm Posted February 6, 2008 Author Posted February 6, 2008 Psiak jest zupełnie spokojny, na spacerach obwą****e się z psiakami, nie zwraca uwagi na otoczenie. Tak jak pisałam uwielbia byc kąpany i czesany, lubi leżec przy człowieku i być głaskany, w domu w którym się znajduje nie ma dzieci, ale sądzac po jego cierpliwosci i braku wykazywania agresji powinno byc ok Quote
Isadora7 Posted February 8, 2008 Posted February 8, 2008 Facet nie leżeć mi tu tylko prezentować swoją urodę :) Quote
Kasia Posted February 8, 2008 Posted February 8, 2008 Śliczny kudłasiński spaceruje na pierwszą strone!!! Quote
GrubbaRybba Posted February 8, 2008 Posted February 8, 2008 Puszek jest piękny. Czy Ewadr nie ma przypadkiem domku dla Puszka? Tak mi się kiedyś obiło o uszy, chyba, ze coś się zmieniło. Quote
Erazm Posted February 8, 2008 Author Posted February 8, 2008 Ewa szukała psa do 5 kilo, Puszek się nie kwalifikuje:shake: Quote
Erazm Posted February 8, 2008 Author Posted February 8, 2008 Maria, zadzwonił:, mam jamniorka wymieszanego z psem gończym, wezmę Puszka, miałam wątpliwości, dwa jamnioro- mixy?, ale p.Maria mimo, że próbowałm ją zniechęcić uparła się, że 'chcę go zobaczyć'. Wsiadłyśmy w samochód, pojechałyśmy, znów miałam szczęście :oops:spotkać piękną osobę, nie wiedziałam jadąc do Łodzi, czy Puszek będzie wystarczająco atrakcyjny, powalił mnie kiedy wtulił się we mnie, był ze mną trzy może cztery godziny, zabrany ze schronu, wykąpany, wizyta u weta, odwózka na DT. Rany, on mnie poznał i mimo chuchania i dmuchania na DT przytulił się okrutnie, wtedy zaczeŁam się bać wyjazdu z DT, p. Maria zdecydowała szybko, zabieramy, Nie Mogę UWIERZYĆ, że tak się stało. :crazyeye::crazyeye::crazyeye::loveu::loveu::loveu::loveu: Quote
Erazm Posted February 11, 2008 Author Posted February 11, 2008 Puszek, a na dzień dzisiejszy Kuba zadomowił się u pani Marii, poschroniskowy Filip przyjął go radośnie, ba, przejawia w stosunku do Kuby silny instynkt opiekuńczy, choć jest młodszy. Kuba dzielnie obsikuje wszystkie kąty, nie do końca wiem dlaczego, bo na tymczasie nie miał tego typu odruchów. Chłopcy wbrew moim obawom świetnie się dogadują. Po wizycie u weta w Warszawie okazało się, że lekarka z Łodzi pomyliła się o parę latek:mad:, Kubuś ma ich 6, ogonek do amputacji, problem z uszkami( być może był po nich bity) plus grzybica, problemy skórne, początki prostaty. Nic jednak nie zniechęciło pani Marii, będzie pracować nad maluchem. Teraz Kubuś musi jeszcze przytyć przed zabiegiem amputacji ogonka i pewnych części ;) ciała i zdjęciem kamienia. Jest stasznie przytulaśny, wczoraj pani Maria znalazła w swoim łóżku dwóch facetów:evil_lol::evil_lol::evil_lol: .Kiedy wrócę z wyjazdu spróbuję wprosic się do pani Marii i zrobię kilka fotek. Zaczynam wierzyć w cuda:loveu: Quote
Isadora7 Posted February 11, 2008 Posted February 11, 2008 Jednak nie wszystkie wiadomości na dogomani są dołujące. Głaski dla chłopaków Quote
Erazm Posted February 11, 2008 Author Posted February 11, 2008 Wygłaskane na pewno, a ja nie poznam Pusia-Kubusia jak wrócę:lol: Quote
Erazm Posted February 25, 2008 Author Posted February 25, 2008 Kuba- Puszek w piątek będzie wykastrowany, amputacja ogonka i jeśli możliwe czyszczenie zęboli. Trzymać kciuki za malucha:loveu: Quote
GrubbaRybba Posted February 26, 2008 Posted February 26, 2008 Wspaniałe wieści. :) Dobrze, że Puszek dochodzi do siebie. Quote
GrubbaRybba Posted February 29, 2008 Posted February 29, 2008 Erazm, czy wiadomo, jak sie czuje Puszek? Quote
Erazm Posted February 29, 2008 Author Posted February 29, 2008 Kuba już po operacji, jajka i kawał ogonka usunięte, zdjęcie kamienia za jakiś czas. Kuba lekko zamroczony, ale w na tyle dobrej formie, że Maria musiała go wcześniej zabrać z kliniki, bo nie mógł zdzierżyć obecności kota. Quote
Erazm Posted March 17, 2008 Author Posted March 17, 2008 Kuba waży dziś 10,5 kilo, ogonek ślicznie zarasta sierścią, za jakiś czas będzie miał robione czyszczenie zębów I z Filipem Quote
GrubbaRybba Posted March 17, 2008 Posted March 17, 2008 Ale przystojniak z niego wyrósł. :loveu: Quote
Erazm Posted June 30, 2008 Author Posted June 30, 2008 BłAGAMY, ZAJRZYJCIE NA TEN WąTEK, KILKA MAILI MOZE WSZYSTKO ZMIENIC http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=112680 Quote
Recommended Posts