maggiejan Posted September 26, 2008 Posted September 26, 2008 Mam prośbę do Was, tym razem nie dla Czarusia... Spotkałam znajomą, starszą panią, która zajmuje się bezdomnymi kotami. Ma w swoim mieszkaniu w blokach ok. 30(!) kotów i 3 psy, do tego dokarmia drugie tyle kotów u siebie na działce i bezdomniaki z osiedla. Ludzie podrzucają jej chore stworzenia i ona leczy je na własny koszt. Chociaż ma dość wysoką emeryturę to całość przeznacza na zwierzęta i z trudem wiąże koniec z końcem, tak że doszło nawet do tego że zmuszona była wziąć pożyczkę pod zastaw mieszkania... Jej sytuacja jest naprawdę bardzo trudna, a żadnego zwierzaka nie chce wyrzucić, niestety chętnych na chore koty brak :-( Czy macie jakiś pomysł jak można by jej pomóc? Quote
ATLANTYDA Posted September 26, 2008 Posted September 26, 2008 Jedyne co mi przychodzi do głowy to jakaś instytucja na miejscu zajmująca się kotami .Fundacja ,albo załóż im osobny wątek z prośba o pomoc . Jeszcze kocie forum "Miau"może tam . Quote
maggiejan Posted September 26, 2008 Posted September 26, 2008 Nie znam żadnej fundacji, która w Poznaniu zajmuje się kotami... Na "Miau" nie zaglądałam i nikogo tam nie znam, czy jest szansa, że pomogą osonie o której nic nie wiedzą? Najbardziej przydałaby się karma, ta pani mimo że ma ponad 70 lat (na oko), nadal pracuje, aby zarobić na utrzymanie tych kotów(była chyba nauczycielką i udziela korepetycji)... Quote
maggiejan Posted September 26, 2008 Posted September 26, 2008 Macie coś przeciwko temu, abym 100zł z czarusiowych pieniędzy przeznaczyła na pomoc dla niej? Ona, z tego co zrozumiałam, nie płaci już jakiś czas za mieszkanie, a wiadomo jak to się może skończyć... Quote
Doda_ Posted September 26, 2008 Posted September 26, 2008 maggiejan, jesli bedzie taka potrzeba moge zalozyc watek w miau.pl jestem tam zalogowana ;) Quote
maggiejan Posted September 26, 2008 Posted September 26, 2008 Doda, bardzo bym Ci była wdzęczna :loveu: Jakie wiadomości byłyby Ci potrzebne? Quote
Doda_ Posted September 26, 2008 Posted September 26, 2008 [quote name='maggiejan'] Jakie wiadomości byłyby Ci potrzebne?[/quote] Napisz wszystko co wiesz, skopiuję i wkleję w miau.pl :) Quote
maciaszek Posted September 26, 2008 Posted September 26, 2008 Miau to koci odpowiednik dogomanii. Ludzie pomagają tam tak samo bezinteresownie :). Quote
Doda_ Posted September 26, 2008 Posted September 26, 2008 [URL]http://forum.miau.pl/viewtopic.php?p=3537264#3537264[/URL] ;) Tylko tytul nie wiem czy jest dobry, jeśli macie pomysl, proszę pisac.. Quote
Doda_ Posted September 26, 2008 Posted September 26, 2008 Może jeszcze na dogomanii w dziale 'inne zwierzeta' załozyć wątek? Quote
ATLANTYDA Posted September 26, 2008 Posted September 26, 2008 Można spróbować poszukać domu dla kotów tylko czy pani zgodzi się jakieś oddać .Choć z własnego doświadczenia wiem że jest ciężko . Quote
maggiejan Posted September 26, 2008 Posted September 26, 2008 Myślę, że jeśli domek byłby dobry to oddałaby część kotów, ona naprawdę nie ma ich już z czego utrzymywać Quote
ATLANTYDA Posted September 26, 2008 Posted September 26, 2008 [URL]http://www.zwierzetaimy.pl/[/URL] [URL]http://www.kocipazur.org/[/URL] tam można szukać pomocy Quote
maciaszek Posted September 26, 2008 Posted September 26, 2008 [quote name='Doda_']Może jeszcze na dogomanii w dziale 'inne zwierzeta' załozyć wątek?[/quote]To jest dobry pomysł! Quote
Doda_ Posted September 26, 2008 Posted September 26, 2008 zalozylam ;) Maggiejan, nie ma za co naprawdę.. :cool3: Quote
maggiejan Posted September 26, 2008 Posted September 26, 2008 Strony nie chcą mi się otworzyć... Quote
ATLANTYDA Posted September 26, 2008 Posted September 26, 2008 u mnie się otwierają normalnie Fundacja [B]Zwierzęta i my[/B] 60-840 Poznań, Dabrowskiego 25/3, [EMAIL="[email protected]"]e-mail: [email protected] [/EMAIL] [EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL] skopiowałam adresy może uda się skontaktować ;) Quote
maggiejan Posted September 27, 2008 Posted September 27, 2008 Dzięki, dziewczyny! Skontaktuję się z tą panią i zadzwonię do tych organizacji, może coś pomogą. Ja bezmyślnie nie wzięłam do niej tel., tylko dałam jej mój. Dopiero w domu przyszło mi do głowy, żeby napisać o niej na dogo. Kiedyś miałam jej tel., może go odnajdę...:oops: Quote
maggiejan Posted September 27, 2008 Posted September 27, 2008 Zrobiłam Czarusiowi kilka zdjęć, ale nie wyszły najlepiej, bo nie chciał stać spokojnie...:roll: Quote
Doda_ Posted September 27, 2008 Posted September 27, 2008 maggiejan, to dobrze ze czarus ma tyle energii :lol: Aha, proszę zrob kotom zdjecia u tej pani. Na miau potrzebne będzie.. Zdjecie i namiary - pamietaj ;) Quote
maggiejan Posted September 27, 2008 Posted September 27, 2008 Postaram się zrobić zdjęcia kotom tej pani, mam nadzieję, że nie będzie miała nic przeciwko, żeby to opublikować z necie.. Doda, próbuję zamieścić tu zdjęcia i ten link mi nie działa. Zaglądałaś ostatnio na tą stronę od zdjęć? Tam coś chyba jest inaczej...? Quote
Recommended Posts