Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Mam prośbę do Was, tym razem nie dla Czarusia...
Spotkałam znajomą, starszą panią, która zajmuje się bezdomnymi kotami. Ma w swoim mieszkaniu w blokach ok. 30(!) kotów i 3 psy, do tego dokarmia drugie tyle kotów u siebie na działce i bezdomniaki z osiedla. Ludzie podrzucają jej chore stworzenia i ona leczy je na własny koszt.
Chociaż ma dość wysoką emeryturę to całość przeznacza na zwierzęta i z trudem wiąże koniec z końcem, tak że doszło nawet do tego że zmuszona była wziąć pożyczkę pod zastaw mieszkania... Jej sytuacja jest naprawdę bardzo trudna, a żadnego zwierzaka nie chce wyrzucić, niestety chętnych na chore koty brak :-(
Czy macie jakiś pomysł jak można by jej pomóc?

• Replies 2.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Nie znam żadnej fundacji, która w Poznaniu zajmuje się kotami...
Na "Miau" nie zaglądałam i nikogo tam nie znam, czy jest szansa, że pomogą osonie o której nic nie wiedzą?

Najbardziej przydałaby się karma, ta pani mimo że ma ponad 70 lat (na oko), nadal pracuje, aby zarobić na utrzymanie tych kotów(była chyba nauczycielką i udziela korepetycji)...

Posted

Macie coś przeciwko temu, abym 100zł z czarusiowych pieniędzy przeznaczyła na pomoc dla niej? Ona, z tego co zrozumiałam, nie płaci już jakiś czas za mieszkanie, a wiadomo jak to się może skończyć...

Posted

Dzięki, dziewczyny! Skontaktuję się z tą panią i zadzwonię do tych organizacji, może coś pomogą.
Ja bezmyślnie nie wzięłam do niej tel., tylko dałam jej mój. Dopiero w domu przyszło mi do głowy, żeby napisać o niej na dogo. Kiedyś miałam jej tel., może go odnajdę...:oops:

Posted

Postaram się zrobić zdjęcia kotom tej pani, mam nadzieję, że nie będzie miała nic przeciwko, żeby to opublikować z necie..

Doda, próbuję zamieścić tu zdjęcia i ten link mi nie działa. Zaglądałaś ostatnio na tą stronę od zdjęć? Tam coś chyba jest inaczej...?