malicja Posted January 25, 2009 Posted January 25, 2009 lada dzien minie rok od zalozenia Rabbiemu postu...gdzie ten domek :-( ? Quote
jasioslawinka Posted January 25, 2009 Posted January 25, 2009 Rabbis sni o domku, moze dzis sen sie spelni? Quote
m_orsetti Posted January 25, 2009 Posted January 25, 2009 Na wątek Rabbiego weszłam po bannerku Karoliny. Przeczytałam wątek... Myślę, że w oczach Rabbiego widać coś niesamowitego. Wierzę w reinkarnację. Myślę, że taka dziwna mądrość zwierzęca to trop do jego poprzednich wcieleń. Może w poprzednim wcieleniu był człowiekiem? Niezwykły ten pies. Dla naprawdę wyjątkowego człowieka o wielkim sercu i niebanalnej inteligencji. Dla kogoś, kto oczekuje najwyższego kontaktu z psem- charyzmatycznego, na granicy telepatii. Rabbi ma taki potencjał. To [B]niezwykły, niewiarygodnie mądry pies, z którym kontakt emocjonalny byłby niezwykle silny[/B]. Karolino, czy piesek nie ma szans na dom tymczasowy- może z ramienia jakiejś fundacji? Bo widać, że ten pies potrzebuje wyjątkowo bliskiego związku emocjonalnego. Sądzę, że dopiero w takiej bliskości okazałoby się, że znalezienie domu dla takiego głębokiego, wyjątkowego psa to nic trudnego;). Może w schronisku po prostu nie można tego zobaczyć, jeśli ktoś nie ma czasu, by zajrzeć w duszę tego wspaniałego pieska... Poproszę o kod do bannerka Rabbiego. M. Quote
jasioslawinka Posted January 25, 2009 Posted January 25, 2009 Gdyby ktos chcial dac DT Rabbiemu, to na pewno dawno bylby w nim.. on ma wzglednie dobrze(ja na schron), wlasna buda na dziedzincu, spacerki, jedzenie, niestety rzadko ktory odwiedzajacy wogole zwaraca na niego uwage:-(niestety, dla ludzi jest za duzy, za stary, za bury, za groznie wygladajacy. Banerek jest w pierwszym poscie Quote
m_orsetti Posted January 25, 2009 Posted January 25, 2009 Karolinka- w pierwszym poście nie ma kodu bannerka. Jest bannerek w Twoim podpisie. Ale chciałam do swojego profilu dołożyć bannerek Rabbiego- dlatego proszę o kod. M. Quote
szajbus Posted January 26, 2009 Posted January 26, 2009 Na Rabbim jeszcze nikt sie nie poznał poza wolonatriuszami, a szkoda, bo to wspaniały pies, prawdziwy przyjaciel, taki na dobre i na złe. Ludzie, nie bójcie sie pokochać Rabbiego Quote
ciapuś Posted January 27, 2009 Author Posted January 27, 2009 zgadzam się w 100% Rabbi to nieoszlifowany diament :razz: Quote
lunarmermaid Posted January 27, 2009 Posted January 27, 2009 No to potrzebny ktoś,kto go oszlifuje...Nikt nie chce diamentu?:shake: Quote
m_orsetti Posted January 27, 2009 Posted January 27, 2009 A ja wierzę, że ten wspaniały pies znajdzie swojego poetę, naukowca, pisarza... Bo to jest przyjaciel na wysokie salony. Jestem o tym głęboko przekonana. I gdzieś tam czuję, że tego psa czeka dobra przyszłość. M. Quote
m_orsetti Posted January 28, 2009 Posted January 28, 2009 Niech się ktoś zmiłuje nad tym biedakiem... Ludzie!- ponad cztery lata w schronie... Gdyby jakiś dogomaniak się zdecydował- na pewno los odpłaciłby mu szczęściem wielkim. Bo byłby to akt wielkiego miłosierdzia. Proszę, jeśli ktoś tylko może- choćby kawałeczek podwóreczka i budę... Bardzo, bardzo prosimy... Ten pies najbardziej potrzebuje domu. M. Quote
m_orsetti Posted January 29, 2009 Posted January 29, 2009 Czy jakiś filozof, pisarz, naukowiec, artysta, pisarz nie szuka tu przypadkiem przyjaciela....? Jesli tak- Rabbi będzie idealny... M. Quote
m_orsetti Posted January 29, 2009 Posted January 29, 2009 Nikt nie chce takiego mądrego piesa? M. Quote
hanka456 Posted January 30, 2009 Posted January 30, 2009 ZAświeciło światełko w tunelu ciemności. Fundacja Niemiecka napisała, że ma dla Rabbiego dom tymczasowy i że mamy go wyciągać. Teraz wszystko zalezy od nas. Napiszę jak dowiem się szczegółów. Jednak czas na niego. Już pora opuścić schronisko. Trzymajcie kciuki. Quote
jasioslawinka Posted January 30, 2009 Posted January 30, 2009 Dziewczyny, rycze. Rycze ze szczescia i rycze z bolu, bo tak bardzo pokochalam rabbisia, ale ciesze sie, ze ma dom, bo ja nie moglabym mu go ofiarowac Quote
m_orsetti Posted January 30, 2009 Posted January 30, 2009 Karolino, Haniu, to dla niego wielkie szczęście. Czułam, że idzie dla niego dobry czas. Karolinko, uściski. Haniu- szacunek. Cieszę się szczęściem Rabbiego. Monika Quote
Aska25 Posted January 30, 2009 Posted January 30, 2009 Tyle lat i nadeszla ta chwila :multi: :multi: Quote
jasioslawinka Posted January 30, 2009 Posted January 30, 2009 Mialam wczoraj urodziny i taaaaaki prezent:) Czy Rabbi jedzie z Hundehilfe czy z innej organizacji? Quote
m_orsetti Posted February 2, 2009 Posted February 2, 2009 No właśnie? Można jakieś szczególiki prosić? :) M. Quote
jasioslawinka Posted February 2, 2009 Posted February 2, 2009 Zmiana planow. Rabbis na 99% zostaje w Polsce i idzie do DS, z ktorym bede w bliskim i stalym kontakcie:D Quote
ciapuś Posted February 3, 2009 Author Posted February 3, 2009 jasioslawinka jeśli to wypali to będzie dla mnie najpiękniejszy dzień w roku.Tego psa od ponad roku ogłaszam gdzie się da i nikt nie zwrócił na niego uwagi ,a tu takie wieści :multi::multi::multi: Quote
m_orsetti Posted February 3, 2009 Posted February 3, 2009 [quote name='jasioslawinka']Zmiana planow. Rabbis na 99% zostaje w Polsce i idzie do DS, z ktorym bede w bliskim i stalym kontakcie:D[/quote] Jasioslawinka:)))))- powiedz coś więcej!!!!! Strasznie by było kapitalnie... M. Quote
jasioslawinka Posted February 3, 2009 Posted February 3, 2009 Narazie trzeba poczekac na troche cieplejsza pogode, bo trzeba odswiezyc kojec i kupic nowa bude. Rabbis bedzie mieszkal u ludzi(pani z dwojka doroslych dzieci), u ktorych moj tata wynajmuje czesc domu, ma tam swoja firme, magazynek, itp., wiec bedzie u Rabbiego kilka razy w tyg, a i ja bede mogla zawsze podjechac, nawet jak ich nie bedzie. Domek jest w Kazimierzu pod Lodzia. Quote
Recommended Posts