betty_labrador Posted April 30, 2010 Author Posted April 30, 2010 smallpati napisał(a):Te zachowania u lisów często się powtarzają w gołębnikach i nit tylko patrz http://www.money.pl/archi...1,0,607589.html weszla mi tylko glowna strona. Ok zorientuje sie w tym temacie. Quote
NightQueen Posted April 30, 2010 Posted April 30, 2010 betty_labrador napisał(a):weszla mi tylko glowna strona. Ok zorientuje sie w tym temacie. nie mogę teraz znaleźć artykułu, ale chodziło o to że lis wkradł się do jakiegoś zoo i wybił flamingi, bodajże 15 Quote
betty_labrador Posted April 30, 2010 Author Posted April 30, 2010 smallpati napisał(a):nie mogę teraz znaleźć artykułu, ale chodziło o to że lis wkradł się do jakiegoś zoo i wybił flamingi, bodajże 15 uuuu . a moze to byla dla nego zbyt duza pokusa do oparcia sie. Tyle latwych ofiar w zamknietym pomieszczeniu? instynkt wziął górę. Quote
NightQueen Posted April 30, 2010 Posted April 30, 2010 betty_labrador napisał(a):uuuu . a moze to byla dla nego zbyt duza pokusa do oparcia sie. Tyle latwych ofiar w zamknietym pomieszczeniu? instynkt wziął górę. no ale instynkt jest taki żeby złapać i zjeść, a nie złapać i zostawić, intryguje mnie to,a w sieci nei ma na ten temat informacji Quote
betty_labrador Posted April 30, 2010 Author Posted April 30, 2010 smallpati napisał(a):no ale instynkt jest taki żeby złapać i zjeść, a nie złapać i zostawić, intryguje mnie to,a w sieci nei ma na ten temat informacji spytalam na forum gdzie jedna osoba interesuje sie lisami. Dostalam taka odpowiedz : "" Wynika to z jego instynktu łowieckiego, który wyzwalany jest przez poruszanie się zwierząt. W naturalnych warunkach zwierzęta na które poluje lis rozpierzchają się, a większość z nich ucieka. Złapana zdobycz po chwili leży martwa w związku z czym przestają działać podniety skłaniające lisa do zaspokajania popędu zabijania. W warunkach nienaturalnych, które spotykamy w kurniku, ptaki nie mają możliwości ucieczki, a ich trzepotanie jest pobudką do ciągłego zabijania ich przez rudzielca. " WeronikaM napisał(a):ale piękne rysunki :loveu: dziekujemy dziekujemy :) Quote
NightQueen Posted April 30, 2010 Posted April 30, 2010 To ma sens :) nie wpadłam na to. Dzięki za fatygę ;] Quote
Mudik Posted April 30, 2010 Posted April 30, 2010 Zawody agility w Łomiankach a dokładniej klub Wilczeniec są 29-30 maja ;-) Quote
Justa Posted April 30, 2010 Posted April 30, 2010 Mudik napisał(a):Zawody agility w Łomiankach a dokładniej klub Wilczeniec są 29-30 maja ;-) To i tu przeproszę za zamieszanie :mdleje: To efekt mojego ogólnego nieogarnięcia :placz: Quote
betty_labrador Posted April 30, 2010 Author Posted April 30, 2010 smallpati napisał(a):To ma sens :) nie wpadłam na to. Dzięki za fatygę ;] no , prawda? ja tez sie dowiedzialam czegos nowego ;) Mudik napisał(a):Zawody agility w Łomiankach a dokładniej klub Wilczeniec są 29-30 maja ;-) aaa, to jeszcze duzo czasu na myslenie :) Justa napisał(a):To i tu przeproszę za zamieszanie :mdleje: To efekt mojego ogólnego nieogarnięcia :placz: :calus: oj tam, kazdy robi podobne pomylki :) Dziekuje Justynko za wsparcie! juz mi lepiej nieco. No i dzieki innym ludziom ktorzy sa tez ze mna. Jestes kochana :* Quote
Justa Posted April 30, 2010 Posted April 30, 2010 betty_labrador napisał(a)::calus: oj tam, kazdy robi podobne pomylki :) Dziekuje Justynko za wsparcie! juz mi lepiej nieco. No i dzieki innym ludziom ktorzy sa tez ze mna. Jestes kochana :* Ja je robię notorycznie, zupełnie jakby świat żył sobie, a ja sobie :mdleje: Nie ma za co, cieszę się że już lepiej, choć niestety pewnie to nie koniec i jeszcze Cię zetnie z nóg.. Zbieraj sły :calus: Quote
betty_labrador Posted April 30, 2010 Author Posted April 30, 2010 Justa napisał(a):Ja je robię notorycznie, zupełnie jakby świat żył sobie, a ja sobie :mdleje: Nie ma za co, cieszę się że już lepiej, choć niestety pewnie to nie koniec i jeszcze Cię zetnie z nóg.. Zbieraj sły :calus: yhy, ja tez mam tak ostatnio ze często sie myle nieopatrznie:/ ale to pewnie przez ten nasz stan.. domyslam sie ze to tylko cisza przed burza.. z takiego nałogu szybko sie nie wychodzi. Eh. ja narazie ciesze sie dobraa chwila. Dzis w pracy mialam taki zapie.. ze nie mialam zcasu za duzo myslec, i nawet do kompa nie usiadlam;) a jutro do zoo na rekiny i hipcie!!! będą fotki :> a TY Justa , narazie dobrze? czy nie bardzo? Quote
zerduszko Posted April 30, 2010 Posted April 30, 2010 Też właśnie słyszałam o tych lisach, że adrenalinka itd. zalewają mózg i zabija póki nie ma czego. Widzę, że Tobie idzie lepiej nauka, może korepetycje mi dasz?? Quote
betty_labrador Posted April 30, 2010 Author Posted April 30, 2010 zerduszko napisał(a):Też właśnie słyszałam o tych lisach, że adrenalinka itd. zalewają mózg i zabija póki nie ma czego. Widzę, że Tobie idzie lepiej nauka, może korepetycje mi dasz?? :> to zamiast dogomanii to sie uczyc :D zdjecia: Perełka :) Ugi(w rogu Tosia) Tosia :D Ugi skacze po pilke;p Quote
zerduszko Posted April 30, 2010 Posted April 30, 2010 Ja i się uczyć.... muszę wsie moje dogomanackie sprawy podogrywać... aaach te kundle :] przedostatnie to tez Tosia?? Cudne :D Quote
betty_labrador Posted April 30, 2010 Author Posted April 30, 2010 zerduszko napisał(a):Ja i się uczyć.... muszę wsie moje dogomanackie sprawy podogrywać... aaach te kundle :] przedostatnie to tez Tosia?? Cudne :D rozumiem ;> a dogomania to morze bez dna ;) ten portret? nie..to Ugi :) to mieszanka labka z ONkiem. Tosi jeszcze tak ladnie nie uchwycilam :) Quote
Illusion Posted May 1, 2010 Posted May 1, 2010 http://img293.imageshack.us/img293/121/img9723u.jpg Retriever w swoim żywiole widać, że zadowolona :). Quote
Justa Posted May 1, 2010 Posted May 1, 2010 betty_labrador napisał(a):yhy, ja tez mam tak ostatnio ze często sie myle nieopatrznie:/ ale to pewnie przez ten nasz stan.. domyslam sie ze to tylko cisza przed burza.. z takiego nałogu szybko sie nie wychodzi. Eh. ja narazie ciesze sie dobraa chwila. Dzis w pracy mialam taki zapie.. ze nie mialam zcasu za duzo myslec, i nawet do kompa nie usiadlam;) a jutro do zoo na rekiny i hipcie!!! będą fotki :> a TY Justa , narazie dobrze? czy nie bardzo? Myślę, że ja tak po prostu mam, niezależnie od okoliczności ;) A u mnie standardowo.. bez zmian. Quote
betty_labrador Posted May 1, 2010 Author Posted May 1, 2010 RCookie napisał(a):http://img293.imageshack.us/img293/121/img9723u.jpg Retriever w swoim żywiole widać, że zadowolona :). hehe, rpawda. mam nadzieje ze nie zmoczy nas deszczyk na treningu :) Justa napisał(a):Myślę, że ja tak po prostu mam, niezależnie od okoliczności ;) A u mnie standardowo.. bez zmian. ehe, rozumiem. ale wcale Ci to nie umniejsza. W niczym :) nawet jesli ;) eh..rany sa głębokie.. zbyt głębokie. Mnie tez juz nienjalepiej. Mimo fajnie spedzonego dnia z przyjaciolmi . widzialam hipcie i rekiny! pozniej dam fotki :) WeronikaM napisał(a):śliczne fotki :loveu: dziekujemy Tobie ! Quote
zerduszko Posted May 2, 2010 Posted May 2, 2010 betty_labrador napisał(a):ten portret? nie..to Ugi :) to mieszanka labka z ONkiem. Tosi jeszcze tak ladnie nie uchwycilam :) To zrób ;) Quote
betty_labrador Posted May 2, 2010 Author Posted May 2, 2010 konik ze starówki drzewko w parku praskim Quote
betty_labrador Posted May 2, 2010 Author Posted May 2, 2010 ktos ogląda? ;) Carharinus melanopterus (rekin czarnopłetwy)-juz w warszawskim zoo ;) [img]http://img687.imageshack.us/img687/9713/img0083hs.jpg[/img] oraz Odontaspis taurus(tawrosz) [img]http://img441.imageshack.us/img441/958/img0080hb.jpg[/img] no i rewelacja sezonu! pływające hipcie :) [img]http://img704.imageshack.us/img704/7903/img0098qu.jpg[/img] Quote
Recommended Posts