Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Od wielu miesiecy siedzi w tym samym schroniskowym boksie. Zmieniła już kilku towarzysz niedoli. Oni odchodzą - ona zostaje. I nie wiadomo dlaczego tak sie dzieje. Jej wysmukły pysk przypominający pysk owczarka szkockiego, ze smutkiem wciśnięty między kraty, wpatruje sie w przechodzących ludzi.
Jest psem dużym, i chyba już skończyła cztery lata, ale po wyjściu z boksu okazała sie niezwykle energiczna i bardzo silna. Nagle z "szarej myszki" stała się piękną, tryskająca życiem psiną. Jdnak wolność czyni cuda.Tel. do schroniska:
668 432 419 do p.Zyty
692 659 026 do p.Rafała
692 005 758 do p.Małgosi
lub [email protected]

prosząca o odrobinę uwagi

a tu przemieniona

• Replies 638
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

Nie wiem czemu tak małe wzbudza zainteresowanie. Moze dlatego że natura dała jej takie bure futerko? Jest "niewidzialna". Ludzie przechodzą obok i nie widzą jej rozpaczy, tęsknoty, żalu. Skacze przy kratach, wyciaga łapy w strone odwiedzajacych schronisko - i nic. Są dni, że chyba przestaje wierzyć w swoją szczęśliwą gwiazdę - nie pędzi do kraty, siedzi cichutko na zimnyb betonie i patrzy smutnymi ślepiami. Gdy ją zawołam rzuca się z radościa. No i jak ją póżniej zostawic? :-(

Posted

dla Wiki schronisko to prawdziwe więzienie. Okazała sie bardzo energicznym psiakiem. Kraty zmuszają ją do rozpaczliwego błagania o małe głasku-głasku. Wypuszczona nabiera siły i energi.

Posted

Jest naprawdę ładna, ja lubię takie duże pieski. Naprawdę nikt się o nią nie pyta? :( masakra... Jak długo jest już w schronisku? Taka poczciwa mordka.. Trzymam kciuki, musi ją ktoś zabrać :)

Posted

"Ludzie zapomnieli o tej prawdzie - rzekł lis. - Lecz tobie nie wolno zapomnieć. Stajesz się odpowiedzialny na zawsze za to, co oswoiłeś. Jesteś odpowiedzialny za twoją różę."