Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 145
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Wziął go taki chłopak z Rudy, Drago bardzo mu sie spodobał, bo zobaczył go na stronie internetowej schroniska. POwiedział, że ma odpowiednie warunki dla niego i czas. Jak do tej pory nie dzwonil, że ma jakieś problemy...daliśmy mu wizytówke szkoleniowca i powiedział, że raczej sie na to zdecyduje:)

Ale chyba i tak dla pewnosci zrobimy mu schroniskową kontrolę!

Posted

Ale źle jest z Atosem...stał sie bardzo agresywny i na wszystkich sie rzuca:( chłopaka, którego bardzo lubił tak zaatakował, że musiał sie ochraniac krzesłem..w koncu go ugryzł w noge a innego w reke:( Ja mam z nim jszcze jako tako kontakt, ale czasami nie mozna przewidziec jego zachowania...nie wiem co dalej bedzie:(

Posted

natalia_aa napisał(a):
Sluchaj a myslelicie moze nad tym by go wykastrowac? To czesto pomaga zwlaszcza takim stosunkowo mlodym psom... Jest u Was taka mozliwosc?

On jest po kastracji.

Czyli jednak ja słusznie twierdziłam, że jest on niepewny.
Zresztą Asta pamiętasz jak on był w szpitaliku a ja ci mówiłam, że mnie nie lubi, bo po mnie szczeka:oops:
Biedny Atos, zawiódł się na ludziach i staje się agresywny. Mam nadzieje, że mu przejdzie.

Posted

natalia_aa napisał(a):
Nie ma czegos takiego jak "przejdzie mu". Albo trzeba z nim popracowac, najlepiej u boku jakiegos dobrego szkoleniowca (jelsi macie takie mozliwosci w schronisku), albo...

No ale wiesz, jesli agresje wywołuje jakiś bodziec i ten bodziec zniknie to możliwe, że mu przejdzie. I o to mi chodziło głównie;)

Pracować z nim oczywiście trzeba. I proponuje, żeby zrobiła to Asta, bo ma z nim dobry kontakt. Ja z nim nie bardzo mam dobry kontakt:shake:

A szkoleniowiec kosztuje.

Posted

Dlatego zapytalam czy macie mozliwosci, moze jakis zaprzyjaznionych behawiorystow, ktoryz zrobili by to za darmo, albo w ramach reklamy...

W takim razie nie pozostaje mi nic innego jak zyczyc suksesow.

Posted

To zdjęcie pokazuje, jaki teraz jest Atos:shake:

Ale są osoby, które mogą do niego swobodnie podejść i są to głównie osoby, które są bardzo często w schronisku.
eh...:shake:

Posted

O jesoo, az tak sie zmienil :shake:
Jakie sa rokowania? W warunkach schroniskowych ciezko go bedzie "wyprostowac", a skazanie go na dozywotni pobyt w schronisku, narazajac tym samym czyjes zycie to tyz lipne rozwiazanie... Ehh

Posted

Z tego co słyszałam dotarła. Podjęcie decyzji dot. Atosa była bardzo trudna...jednak to okazało sie najlepszym rozwiązaniem dla Niego samego i otaczających Go ludzi.
[*]
[*]
[*]

Posted

[FONT=Arial]czasem nie ma innego wyjścia...wtedy trzeba wybrać ...los szykuje nam na drodze różne niespodzianki nie zawsze są one przyjemne
najważniejsze że nie doszło do tragedii
Atos

• biegaj za TM
  • [/FONT]

Posted

Alicja napisał(a):
    [FONT=Arial]czasem nie ma innego wyjścia...wtedy trzeba wybrać ...los szykuje nam na drodze różne niespodzianki nie zawsze są one przyjemne [/FONT]
    [FONT=Arial]najważniejsze że nie doszło do tragedii[/FONT]
    [FONT=Arial]Atos
  • biegaj za TM
  • [/FONT]

Zgadzam sie z tymi slowami ,czasem niestety ,ale nie ma sie wyjscia :-(.