Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 983
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

przepraszam za offa

mam złe wieści

w pewnym schronisku w woj. mazowieckim (nie chcę pisać w którym, żeby nie robić nieprzyjemności wolontariuszce) przebywa czarny samiec shar-pei.... chcieli go uśpić chyba wczoraj ale wyprosiła żeby tydzień się wstrzymali.

Pies atakuje niektórych pracownikow schronu czyli standard....ale dla nas, ktorzy znają nieco psychikę tej rasy...atakuje, bo czuje zagrożenie, bo ktoś go porzucił, bo znalazł się w sytuacji w ktorej nie panuje nad tym co się dzieje
Z wolontariuszką bez problemu poszedł na spacer i zachowywał się normalnie...wypisz, wymaluj Nord

Jedyne co moze go uratować to dt... macie jakieś pomysły? :cool1:

Posted

kochani trzeba działac szybko...
po pierwsze czy kolezanka jest tutaj zalogowana? jesli tak nich zalozy watek tutaj na psach w potrzebie, jesli nie to Ty rufusowa zakładaj...
przede wszystkim trzeba ja stamtad zabrac
potem trzeba nam mase ogloszen i ładne wzruszajace allegro...foty sa oki, wyglada psina na młodą, nie jest sucha...zostałą oddana przez wlasciwiecli czy jak? wiadomo cos?
co do jej zachowania jak jest w takim stanie ma prawo zle sie czuc, poza tym jakby merdała do każdego ogonkiem prowadzona na elektrycznym chwytaku to by szarpkiem nie byłą więc legenda o jej agresywności bierzmy jako bajke póki jej tego nie udowodnimy w innych warunkach....póki sie nie udowodni winy pies jest niewinny:diabloti:
a uśpić to i my możemy w każdym momencie to żadno wyjście na chwile obecną:roll:

Posted

tak było z Nordem...niestety Nord nie reagował za bardzo na uspokajacze i nawet na końskiej dawce ledwo stojąc na łapach warczał i próbował złapać...ale nie to jest najgorsze...najorsze ze te psy średnio dobrze reagują na uspokajacze...jak beda ją chcieli całkiem uśpić może sie źle to skończyc dla jej serducha...:shake:

Posted

Bońciu... jaka bidula... aż się serducho kraje... :shake:

Obawiam się jednak, że nie mogę pomóc... jedynie finansowo...

Czytałem właśnie, że znalazłyście DT... Gdyby były potrzebne środki to zawsze mogę coś dorzucić... dajcie tylko konto...

Pozdrawiam,

muody