eliza_sk Posted April 14, 2009 Posted April 14, 2009 Ciotekczki sharpowe i te mniej sharpowe zajrzyjcie: http://www.dogomania.pl/forum/f28/bransk-suczka-przypominajaca-shar-peia-135556/index2.html#post12129840 Quote
rufusowa Posted April 16, 2009 Posted April 16, 2009 przepraszam za offa mam złe wieści w pewnym schronisku w woj. mazowieckim (nie chcę pisać w którym, żeby nie robić nieprzyjemności wolontariuszce) przebywa czarny samiec shar-pei.... chcieli go uśpić chyba wczoraj ale wyprosiła żeby tydzień się wstrzymali. Pies atakuje niektórych pracownikow schronu czyli standard....ale dla nas, ktorzy znają nieco psychikę tej rasy...atakuje, bo czuje zagrożenie, bo ktoś go porzucił, bo znalazł się w sytuacji w ktorej nie panuje nad tym co się dzieje Z wolontariuszką bez problemu poszedł na spacer i zachowywał się normalnie...wypisz, wymaluj Nord Jedyne co moze go uratować to dt... macie jakieś pomysły? :cool1: Quote
rufusowa Posted April 17, 2009 Posted April 17, 2009 piesek okazał się suczką!!! niestety oczy bardzo ropieją :shake: tu jest wątek na shp forum założony przez moją znajomą Shar-Pei Forum Muody...nie szukacie koleżanki dla Ramziolka? :razz: Quote
sacred PIRANHA Posted April 17, 2009 Author Posted April 17, 2009 kochani trzeba działac szybko... po pierwsze czy kolezanka jest tutaj zalogowana? jesli tak nich zalozy watek tutaj na psach w potrzebie, jesli nie to Ty rufusowa zakładaj... przede wszystkim trzeba ja stamtad zabrac potem trzeba nam mase ogloszen i ładne wzruszajace allegro...foty sa oki, wyglada psina na młodą, nie jest sucha...zostałą oddana przez wlasciwiecli czy jak? wiadomo cos? co do jej zachowania jak jest w takim stanie ma prawo zle sie czuc, poza tym jakby merdała do każdego ogonkiem prowadzona na elektrycznym chwytaku to by szarpkiem nie byłą więc legenda o jej agresywności bierzmy jako bajke póki jej tego nie udowodnimy w innych warunkach....póki sie nie udowodni winy pies jest niewinny:diabloti: a uśpić to i my możemy w każdym momencie to żadno wyjście na chwile obecną:roll: Quote
rufusowa Posted April 17, 2009 Posted April 17, 2009 wąteczek prosze bardzo http://www.dogomania.pl/forum/f28/agresywna-chora-sunia-shar-pei-pilnie-potrzebna-pomoc-lodz-135813/ niestety nie wiadomo jak trafiła do schroniska :shake: boje sie ze przy kazdym badaniu trzeba jej będzie głupiego jasia podawać skoro nie ma nikogo komu mogłaby zaufać Quote
sacred PIRANHA Posted April 17, 2009 Author Posted April 17, 2009 tak było z Nordem...niestety Nord nie reagował za bardzo na uspokajacze i nawet na końskiej dawce ledwo stojąc na łapach warczał i próbował złapać...ale nie to jest najgorsze...najorsze ze te psy średnio dobrze reagują na uspokajacze...jak beda ją chcieli całkiem uśpić może sie źle to skończyc dla jej serducha...:shake: Quote
rufusowa Posted April 17, 2009 Posted April 17, 2009 na mojego mixa tez słabo dziala głupi jaś no ale agnieszka niestety nie ma na to wpływu...tyle ze wywalczyla tydzień Quote
muody Posted April 21, 2009 Posted April 21, 2009 Bońciu... jaka bidula... aż się serducho kraje... :shake: Obawiam się jednak, że nie mogę pomóc... jedynie finansowo... Czytałem właśnie, że znalazłyście DT... Gdyby były potrzebne środki to zawsze mogę coś dorzucić... dajcie tylko konto... Pozdrawiam, muody Quote
rufusowa Posted April 21, 2009 Posted April 21, 2009 dzieki wujaszku :loveu: poki co to nie wiem czy ta sunia poszła do dt czy ds...musze sie dopytać :razz: Quote
Recommended Posts