Ania+Milva i Ulver Posted January 18, 2008 Posted January 18, 2008 Prosimy o pomoc przede wszytki o określenie co to za rasa...mysle ,ze to chow chow...ale nie widziałam na zywo jeszcze suni... We wrzesniu warszawscy turyści odjechali a sunia została- tak mówią ludzie ...sunia 3 miesiące się błąkała po lasach. Nie mozna było jej złapac-jedynie jeden pan ja dokarmiał i dzis jakos udało się ja złapać. Jest w schronisku u nas w Brodnicy. Sunia wyglada koszmarnie!!!!!! Była cały czas w lesi , sierśc fatalna...Jest łagodna i bardzo wystraszona. Bardzo mozliwe,że jest w ciązy- pilnie potrzebna by była sterylka-nie ma funduszy:( Kierownik podesłał na zdjecia na maila , bo dzis nie możemy tam byc-może uda sie w niedzielę...prosimy o pomoc- o ogłoszenie suni !!!! Oto Schaza:) Quote
Iskra73 Posted January 18, 2008 Posted January 18, 2008 tak sliczna , w poniedzialek ja obadamy dokladnie:shake: Quote
Folen Posted January 18, 2008 Posted January 18, 2008 Wrzuciłam ją na forum Chowków http://club-chow.pl/viewtopic.php?t=1388 Quote
Ania+Milva i Ulver Posted January 18, 2008 Author Posted January 18, 2008 Dzieki Folen- o to chodziło:loveu::loveu::loveu: Quote
Ania+Milva i Ulver Posted January 18, 2008 Author Posted January 18, 2008 Juz rozmawiałm z pania z forum chow chowa:) Bedzie pomoc w sterylce- to teraz najwazniejsze!!!Bedziemy zaraz załatwiały to u naszego weta. Pieniązki na sunie prosze przesyłac na moje konto, bo nie bedziemy tego robiły przez schronisko: Ania Panter Gorczeniczka 2 87-300 Brodnica 05 2030 0045 1130 0000 0372 7210 tytułem- na sunie chow chow:) Rachunek oczywiście wstawimy na dogo po zabiegu. Dzieki wielkie za pomoc!!! Quote
justysiek Posted January 18, 2008 Posted January 18, 2008 biedna sunia:-(taka słodka .potrzebny domek? Quote
albax1 Posted January 18, 2008 Posted January 18, 2008 Śliczna sunia...szybko powinna znależć fajny dom,biedna i zaniedbana,ale powoli kończy się jej niefart... Quote
Dorothy Posted January 18, 2008 Posted January 18, 2008 jak już ludzie takie psy wyrzucają to ja nie wiem, w dupach się im poprzewracało od dobrobytu??? Sunia ma to szczęście że jest rasowa.... śliczna jest... Quote
muka1 Posted January 18, 2008 Posted January 18, 2008 Mnie to juz przerasta!Jak mozna domowego psa tak pozostawić?Ludzkie okrucienstwo nie zna granic.Oby tylko trafila do ludzi odpowiedzialnych... Quote
Ania+Milva i Ulver Posted January 18, 2008 Author Posted January 18, 2008 wSZYSTKO JEST NA DOBREJ DRODZE:)bedzie dobrze-domek na horyzoncie:) Quote
Folen Posted January 18, 2008 Posted January 18, 2008 No to świetnie, że jest odzew ;) O to w końcu chodziło :loveu: Quote
Scheila Posted January 18, 2008 Posted January 18, 2008 Ona ma więcej szczęścia niż sunia ze Spały bo dała się złapać.Dom już czeka:multi::multi::multi:Teraz tylko sprawy administracyjne i nowe życie przed nią. Quote
Edi100 Posted January 18, 2008 Posted January 18, 2008 Scheila napisał(a):Ona ma więcej szczęścia niż sunia ze Spały bo dała się złapać.Dom już czeka:multi::multi::multi:Teraz tylko sprawy administracyjne i nowe życie przed nią. Alez Wy jestescie ekspresowe:) Quote
DarkAngels Posted January 18, 2008 Posted January 18, 2008 pierw suczka ze spaly, a teraz ona - brak mi slow :( Ale widze ze wszystko jest na dobrej drodze :) Trzymam kciuki :) :thumbs: Quote
Ania+Milva i Ulver Posted January 18, 2008 Author Posted January 18, 2008 Chcialam bardzo mocno podziekowac za exspresowa pomoc!!!!!:loveu::loveu::loveu:Jestescie wspaniali!!!!! Teraz tylko kwarantanna i do domku:multi: Miałam tez dziś po 15 tel z zapytaniem o zdrowie suni:) Widac,że chow chow-cy to ludzie z sercem:) Nie mam pojecia jak to odmienic...:) Quote
muka1 Posted January 18, 2008 Posted January 18, 2008 Wstapila we mnie nadzieja.Skora ta biedulka tyle czasu przezyla to może ta chowka ze Spaly jeszcze żyje?Tylko ,że teraz jej nikt nie dokarmia... Quote
Iskra73 Posted January 18, 2008 Posted January 18, 2008 ale szybko poszlo :) zeby tak wszystkie domki znajdowaly...eh Quote
DarkAngels Posted January 18, 2008 Posted January 18, 2008 muka1 napisał(a):Wstapila we mnie nadzieja.Skora ta biedulka tyle czasu przezyla to może ta chowka ze Spaly jeszcze żyje?Tylko ,że teraz jej nikt nie dokarmia... Muka nie mow hop, suczka przeniosla sie zapeno do jakies innej malej miesciny niedaleko Spaly i tam jest tez pewnie dokarmiana. Ta ruda suczka to naprawde bardzo inteligentny chowek, nigdy takiego nie widzialem. Gdy za nia chodzilem to ona co roz sie odwracala i zagladala za drzewo gdzie ja sie chowalem ... Quote
Scheila Posted January 21, 2008 Posted January 21, 2008 Niestety jeszcze chwilę to potrwa,bo sunia musi odbyc kwarantannę ale pomalutku odliczamy dni i wszystkie złe chwile będą za nią:lol: Quote
DarkAngels Posted January 22, 2008 Posted January 22, 2008 Scheila napisał(a):Niestety jeszcze chwilę to potrwa,bo sunia musi odbyc kwarantannę ale pomalutku odliczamy dni i wszystkie złe chwile będą za nią:lol: Za ile dni suczka konczy kwarantanne? i czy wszystko jest juz dopiete na ostatni guzik - transport, dom i milosc ...:) Quote
Iskra73 Posted January 22, 2008 Posted January 22, 2008 Schaza trafila do schroniska 18 stycznia czyli juz 1 lutego mozna ja zabierac, to jest piatek. Transport z tego co wiem jest gotowy, wiec tylko czekac. Sunia ma przemywane oczy i juz nie sa zaropiale. Jest coraz lepiej. Zaczyna jesc normalnie. Jutro bedziemy w schronie to porobimy zdjecia. Quote
Ania+Milva i Ulver Posted January 23, 2008 Author Posted January 23, 2008 Czarnulka do nas nie chciał podejść. Obrazona była;) Dziabnęła w rękę pracownika , który jej oczki przemywał:evil_lol::evil_lol: Bo ogólnie to spokojny piesek-mozna ja wyczesac , nie robi problemów...Apetyt ma . Sierśc w nie najlepszym stanie-ma duzo kołtunków, ale wszytko mozna wyczesać. Quote
DarkAngels Posted January 23, 2008 Posted January 23, 2008 Cudny chowek. :) Mam nadzieje ze wszystko dopiete na ostatni guziczek. Koniec kwarantanny = nowy domek pelen milosci ... :loveu: :p Quote
Recommended Posts