Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Prosimy o pomoc przede wszytki o określenie co to za rasa...mysle ,ze to chow chow...ale nie widziałam na zywo jeszcze suni...

We wrzesniu warszawscy turyści odjechali a sunia została- tak mówią ludzie ...sunia 3 miesiące się błąkała po lasach. Nie mozna było jej złapac-jedynie jeden pan ja dokarmiał i dzis jakos udało się ja złapać.
Jest w schronisku u nas w Brodnicy. Sunia wyglada koszmarnie!!!!!! Była cały czas w lesi , sierśc fatalna...Jest łagodna i bardzo wystraszona. Bardzo mozliwe,że jest w ciązy- pilnie potrzebna by była sterylka-nie ma funduszy:(
Kierownik podesłał na zdjecia na maila , bo dzis nie możemy tam byc-może uda sie w niedzielę...prosimy o pomoc- o ogłoszenie suni !!!!

Oto Schaza:)

Posted

Juz rozmawiałm z pania z forum chow chowa:)

Bedzie pomoc w sterylce- to teraz najwazniejsze!!!Bedziemy zaraz załatwiały to u naszego weta.

Pieniązki na sunie prosze przesyłac na moje konto, bo nie bedziemy tego robiły przez schronisko:

Ania Panter
Gorczeniczka 2
87-300 Brodnica
05 2030 0045 1130 0000 0372 7210

tytułem- na sunie chow chow:)

Rachunek oczywiście wstawimy na dogo po zabiegu.

Dzieki wielkie za pomoc!!!

Posted

Ona ma więcej szczęścia niż sunia ze Spały bo dała się złapać.Dom już czeka:multi::multi::multi:Teraz tylko sprawy administracyjne i nowe życie przed nią.

Posted

Scheila napisał(a):
Ona ma więcej szczęścia niż sunia ze Spały bo dała się złapać.Dom już czeka:multi::multi::multi:Teraz tylko sprawy administracyjne i nowe życie przed nią.

Alez Wy jestescie ekspresowe:)

Posted

Chcialam bardzo mocno podziekowac za exspresowa pomoc!!!!!:loveu::loveu::loveu:Jestescie wspaniali!!!!!

Teraz tylko kwarantanna i do domku:multi:
Miałam tez dziś po 15 tel z zapytaniem o zdrowie suni:) Widac,że chow chow-cy to ludzie z sercem:)
Nie mam pojecia jak to odmienic...:)

Posted

muka1 napisał(a):
Wstapila we mnie nadzieja.Skora ta biedulka tyle czasu przezyla to może ta chowka ze Spaly jeszcze żyje?Tylko ,że teraz jej nikt nie dokarmia...

Muka nie mow hop, suczka przeniosla sie zapeno do jakies innej malej miesciny niedaleko Spaly i tam jest tez pewnie dokarmiana. Ta ruda suczka to naprawde bardzo inteligentny chowek, nigdy takiego nie widzialem. Gdy za nia chodzilem to ona co roz sie odwracala i zagladala za drzewo gdzie ja sie chowalem ...

Posted

Scheila napisał(a):
Niestety jeszcze chwilę to potrwa,bo sunia musi odbyc kwarantannę ale pomalutku odliczamy dni i wszystkie złe chwile będą za nią:lol:

Za ile dni suczka konczy kwarantanne? i czy wszystko jest juz dopiete na ostatni guzik - transport, dom i milosc ...:)

Posted

Schaza trafila do schroniska 18 stycznia czyli juz 1 lutego mozna ja zabierac, to jest piatek. Transport z tego co wiem jest gotowy, wiec tylko czekac. Sunia ma przemywane oczy i juz nie sa zaropiale. Jest coraz lepiej. Zaczyna jesc normalnie. Jutro bedziemy w schronie to porobimy zdjecia.

Posted

Czarnulka do nas nie chciał podejść. Obrazona była;) Dziabnęła w rękę pracownika , który jej oczki przemywał:evil_lol::evil_lol: Bo ogólnie to spokojny piesek-mozna ja wyczesac , nie robi problemów...Apetyt ma . Sierśc w nie najlepszym stanie-ma duzo kołtunków, ale wszytko mozna wyczesać.