Reno2001 Posted January 27, 2008 Posted January 27, 2008 [quote name='RudaPaskuda']Rano jak chce sobie jeszcze poleżeć w łózku chwile to nie wolno mi otwierać oczu ani się za bardzo ruszac bo zaraz biegnie i włazi na łóżko i depcze, przytula się zaije i sie domaga.Na dworze jest trochę bardziej z dystansem,ale jak się powie np.nio Suziczku! to robi takiego "baranka".Bawi się biegnąc do jakiegoś przedmiotu(patuk, frisbee,piłeczka) ale nie ma tendencji brania tego do pysia.W domu też sie nie szarpie ani nie przynosi zabawek.Czasem międli sobie gumową owce : Ze zdjeciami będzie problem bo nie mam aparatu :/, ale mozę dzisiaj przyjdzie znajomy z aparatem to sie uda coś zrobić(tylko jestjuz niestety ciemno na dworze)[/quote] Super, ze mała tak sie fajnie zmienia :multi:. Jeszcze jest na małym dystansie, ale to kwestia czasu. A fotki moga byc spokojnie w domu ;). Quote
RudaPaskuda Posted January 27, 2008 Author Posted January 27, 2008 Tylko chyba ne bedziemy w domu bo ja ne mam czasu a on sie uparła na spacer...Wiec tak 20 min i go wywalę :] Sesja,sesja...i wymarzony zawód coraz bliżej:) Quote
Reno2001 Posted January 27, 2008 Posted January 27, 2008 [quote name='RudaPaskuda']Tylko chyba ne bedziemy w domu bo ja ne mam czasu a on sie uparła na spacer...Wiec tak 20 min i go wywalę :] Sesja,sesja...i wymarzony zawód coraz bliżej:)[/quote] ;) OK , rozumiem!!! Quote
RudaPaskuda Posted January 27, 2008 Author Posted January 27, 2008 jutro idę na spacer, w dzień i bedzie mam nadzieje duuuzo zdjec :) lekcja druga targetowane przebiegła na 5+ ;) już dotyka target niezależnie z ktorej jest strony...A jak chciałam naprowadzić ja na siad(target schowany) to się na mnie gapiła i szukała targetu,ale nie siadła tylko zniesmaczona poszła na miejsce:) Ale sprawdza czy dotknięcie kikera,albo patyczka od targetu też daje nagrodę.POtem siada i ziapie i myyysli...Myśli i ziapie...Aż w końcu po przemyśleniu dotyka targetu i K/S super jest ta laska :) Quote
Poker Posted January 27, 2008 Posted January 27, 2008 widzisz :evil_lol:,nie trzeba przedwczesnie się załamywać.Ona potrzebowła ciut więcej czasu niż Sisa,każdy pies ma inna psychikę.POczuła Twoją dobrą rękę i nabiera zaufania do człowieka.Teraz potrzebny tylko ten najlepszy domek.:cool3: Quote
RudaPaskuda Posted January 27, 2008 Author Posted January 27, 2008 niom..:DAle jest super.Dzisiaj ana wieczornym spacerku to nawet jak bullek do niej podbiegł(taki sam jak u Sisy de facto) to nawet nie narobiła wrzasku tylko lekko przysiadła na łapki :D Quote
RudaPaskuda Posted January 28, 2008 Author Posted January 28, 2008 3 godzinny spacer nad Odrą.Suzi super sie zachowywała:)Na smyczy to tylko przez ulice i mosty a tak to sobie szalała:] Biegała za frisbee i nawet 2 razy wzieła je do pysia:D Spotkanie z psem dużym wielkim i ziapiącym bo zmęczonym odbyło się nawet pokojowo.Wąchałą go z podkulonym ogonem.A z psem podobnych gabarytów było przekomicznie jak psem targają odmienne emocjie.Z jednej strony strasznie chce się bawic a z drugiej się boi :D Zdjec nie bedzie bo nie było aparatu ;( Quote
RudaPaskuda Posted January 29, 2008 Author Posted January 29, 2008 pierwsza próba dodania zdjecia nie udana.. ehh..:) ale Suzik jest kochanym pieskiem.I pytało sie o nią emerytowane małżeństwo z Wawy Quote
Edzia90 Posted January 29, 2008 Posted January 29, 2008 super,że suczka juz się lepiej czuje.Widać, że się zaklimatyzowała powolutku :P.Pieski są prześliczne :cool3:. Quote
RudaPaskuda Posted January 29, 2008 Author Posted January 29, 2008 miejscami słucha się bardziej niż moj super-extra-posłuszny pies :D Quote
karambol Posted January 30, 2008 Posted January 30, 2008 Nowe zdjęcie Sisy: [IMG]http://img245.imageshack.us/img245/6189/97603630kh1.jpg[/IMG] Quote
RudaPaskuda Posted January 30, 2008 Author Posted January 30, 2008 Prawdopodobnie 11.02 pojedzie do nowego domku w Warszawie:) Potrzebuje jakies cioteczki z Wawy do wizyty poadopcyjnej:)A dzisiaj jedziemy w góry :) Quote
Edzia90 Posted January 30, 2008 Posted January 30, 2008 to super :).Sunia jest naprawde prześliczna zasługuje na naprawde świetny dom.Musi się po prostu odnaleźć w nowej sytuacji ale widze, że jej dobrze to przychodzi :) Quote
Reksiu21 Posted January 30, 2008 Posted January 30, 2008 :loveu::loveu:Ale ona piekna....:loveu: Quote
RudaPaskuda Posted January 30, 2008 Author Posted January 30, 2008 czy jest na tym wątku jakiś warszawiak który podjął by się monitorowania nowego domu Suzi?Warto by było sprawdzić wcześniej(pani nawet sama nalegała i mnie zapraszała,ale ja niestety nie moge pojechać bo egzaminy) Quote
Poker Posted January 30, 2008 Posted January 30, 2008 ale fajne wieści :lol: Ruda,na dogo jest dużo warszawianek,poszukaj na mapie dogo i napisz do nich.Lepiej by było zrobić wizytę przedadopcyjną. A mała jest suuuper :loveu:,a do kogo takiego ładnego ona się przytula?:crazyeye: Quote
karambol Posted February 1, 2008 Posted February 1, 2008 Suziczek w drodze na Chojnik :) [IMG]http://img219.imageshack.us/img219/2610/img2321zg3.jpg[/IMG] Quote
Reno2001 Posted February 2, 2008 Posted February 2, 2008 Na prosbe Rudejpaskudy zdjęłam małej allegro. Teraz czekam więc na Simona :diabloti:. Quote
RudaPaskuda Posted February 2, 2008 Author Posted February 2, 2008 Mła jest nie tylko piękna ale zaje.. mądra.Ten pies nie sprawia ZADNYCH problemów na wyjeżdzie.Nie załatwi się w pokoju, prosi o spacer, na dworze się słucha w środkach komunikacji idzie spać, w restauracji leży sobie grzeczniutko pod stołem.Nie prosi przy stole,jak się jąusilnie wygania to pojdzie spać do siebie chociaz zdecydowanie woli poprzytulać sie w łózeczku.W gościach na poczatku wącha domek a potem tez sie gdzieś kładzie i udaje ze jej nie ma..Jak sie zawoła to leci taka rozmerdana..Jestem w niej zakochana i bedę strasznie ryczeć jak trzebą ja będzie oddać już za tydzień..Mam nadzieje ze nowi włąściciele dostrzegą jakiego mają fenomenalnego psa :))) Quote
Reksiu21 Posted February 2, 2008 Posted February 2, 2008 Ja to rozumie....identyczny byl Sider:loveu:, jak aniol a nie szczeniak.:multi: Quote
RudaPaskuda Posted February 3, 2008 Author Posted February 3, 2008 Suzi nieustannie szuka kontaktu z psami do zabawy i się juz prawie nie boi:) Quote
czarnula Posted February 4, 2008 Posted February 4, 2008 bardzo kibicuje Suzi..fajnie ze zrobila takie postepy ale tylko dzieki tobie..pokarz ta slicznotke jeszcze..moze masz jakies aktualne zdjecia.. lubie takie siersciuchy:) Quote
Recommended Posts