GrubbaRybba Posted April 29, 2008 Author Posted April 29, 2008 4. Pies - młody, aktualnie wygląda znacznie gorzej, jest pogryziony, bo ciągle zaczepia inne psy i wszczyna walki w boksie. Pies młody, do ludzi łagodny, wykastrowany, gotowy do adopcji. i teraz 5. Sunia - Nina - wysterylizowana, młoda, raczej łagodna, choć podobno u weta wcale łagodna nie była. Wymaga zdecydowanie odpowiedzialnego właściciela. Quote
GrubbaRybba Posted April 29, 2008 Author Posted April 29, 2008 Jest jeszcze bardzo chuda, ruda sunia asta na kwarantannie. Pies znaleziony przez Ocelot - rudy astowaty, oraz kolejny rudy astowaty pies. Quote
ocelot Posted April 29, 2008 Posted April 29, 2008 I na kwarantannie biała sunia Ast. Od niedawna Quote
GrubbaRybba Posted April 29, 2008 Author Posted April 29, 2008 Ciotki, zadzwoniła do mnie pani z Tomaszowa, ma domek i synka 10 lat. Pani szuka psa młodego, kudłatego, aby mógł mieszkać w budzie. Buda oczywiście ocieplana. Pies musi był łagodny do dzieci i kotów, raczej spokojny, choć powinien lubić zabawy. Pies nie musi być duży, ale nie malutki. Jak myślicie, które psy proponować? Quote
ocelot Posted April 29, 2008 Posted April 29, 2008 Spróbuj tego dużego rudego, co ostatnio był wykastrowany. On w budzie nie zmarznie na pewno i czy ja wiem może Heidi? Jest śliczny psiak nieduży kudłaty w boksie Skoczka, ale choroba on z budy na zdjęcia nie chce wyjść. Quote
ocelot Posted April 29, 2008 Posted April 29, 2008 Proponuj podhalana i ja bym Momo zaryzykowała, nie puchaty, a może to szansa dla niego? I jest jeszcze psiak puchaty, nieduży z tyłu, tam gdzie Czekoladka, ale w pierwszym boksie. Tylko zdjęć to chyba jego nie mamy Quote
GrubbaRybba Posted April 29, 2008 Author Posted April 29, 2008 ocelot napisał(a):Spróbuj tego dużego rudego, co ostatnio był wykastrowany. On w budzie nie zmarznie na pewno i czy ja wiem może Heidi? Jest śliczny psiak nieduży kudłaty w boksie Skoczka, ale choroba on z budy na zdjęcia nie chce wyjść. Aniu, ale nie znamy go, czy on będzie łagodny dla dziecka. To ma być pies, który będzie sie bawił z dzieckiem. Quote
GrubbaRybba Posted April 29, 2008 Author Posted April 29, 2008 ocelot napisał(a):Proponuj podhalana i ja bym Momo zaryzykowała, nie puchaty, a może to szansa dla niego? I jest jeszcze psiak puchaty, nieduży z tyłu, tam gdzie Czekoladka, ale w pierwszym boksie. Tylko zdjęć to chyba jego nie mamy Podhalan za duży, to ma byc pies, który się będzie bawił z dzieckiem, który będzie wchodził do domu, gdy będzie chciał. Momo za stary, pies ma mieć około 1 roku, najwyżej 1,5 roku. Przecież on się nie będzie bawił z 10-cio latkiem, biegał za patykiem. To musi być pewniak. Kobieta ma dziecko i musi być pewna, że pies nie będzie na nie warczał, że będzie łagodny. Zaproponowałam Trixie i Mikrusa. Jak macie jakieś pomysły, dajcie znać. Quote
ocelot Posted April 29, 2008 Posted April 29, 2008 To spróbuj jeszcze z Figą i Lusią - to młode dziewczynki. Ewentualnie ten dzieciak z drugiego boksu, co sika jeszcze, jak dziewczynka. Był z pogryzionym zaczepą w boksie. Quote
GrubbaRybba Posted April 29, 2008 Author Posted April 29, 2008 ocelot napisał(a):To spróbuj jeszcze z Figą i Lusią - to młode dziewczynki. Ewentualnie ten dzieciak z drugiego boksu, co sika jeszcze, jak dziewczynka. Był z pogryzionym zaczepą w boksie. Wysłałam Skoczka, Przylepę, Figę, Lusię, małego rudego psa z boksu z małymi psami oraz Albi. Może któryś się spodoba. Quote
GrubbaRybba Posted April 29, 2008 Author Posted April 29, 2008 Załuję, że tak słabo znam te ONki, nie wiem, jak one się zachowają w stosunku do dziecka. One na pewno by się spodobały, ale nie chce ryzykować. Bo ktoś weźmie psa, ten ugryzie dziecko, a potem pies wróci do schronu, a osoba adoptująca nigdy już nie weźmie psa ze schroniska. Quote
Karilka Posted April 29, 2008 Posted April 29, 2008 a ten taki kudłacz, co p. kierownik pokazał go jak byłyśmy wszystkie? Quote
GrubbaRybba Posted April 29, 2008 Author Posted April 29, 2008 Karilka napisał(a):a ten taki kudłacz, co p. kierownik pokazał go jak byłyśmy wszystkie? Który Karilko? Quote
Karilka Posted April 29, 2008 Posted April 29, 2008 Nie wiem, czy on nie czeka na kastracje... Taki nie za wielki, sympatyczny... Beżowy - bardzoo kudłaty. Quote
GrubbaRybba Posted April 30, 2008 Author Posted April 30, 2008 Ciotki i już psiak wybrany. Do nowego domku trafi Trixie. Pani chce podjechać na dniach do schronu, obejrzeć sunię, pogadać z kierownikiem. Powiedziała, że może ją zabrać 8 maja. Wcześniej musi skończyć budowanie budy, choć zaraz dodała, że jak mała się dogada z kotem, to będzie w domu. :) Quote
ocelot Posted April 30, 2008 Posted April 30, 2008 Przed chwilą byłam 10 min. w schronisku tak na szybko wracając z tartaku. Heidi ma dzisiaj jechać do domu, trzymajcie kciuki. Trzy szczeniaki zaczipowane. Trzeba szukać niestety znajomości w tartakach - deski poszły bardzo w górę w Tomaszowie za okorki życzą sobie 560 zł. Quote
ocelot Posted May 1, 2008 Posted May 1, 2008 ZUZANNA11 napisał(a):Dzisiaj mają być fotki...:) Jutro;););) Quote
ocelot Posted May 1, 2008 Posted May 1, 2008 Właśnie nie króciaki, tylko okorki, więc trzeba sprawdzić w tartakach w okolicy, być może tak drogo jest w tomaszowskim. karlika spytaj się tego kolegi ile u nich stoją te dechy Quote
Karilka Posted May 2, 2008 Posted May 2, 2008 okorki? tzn deski z korą czy same ucięte boki z korą? Quote
ocelot Posted May 2, 2008 Posted May 2, 2008 Bazyliah zabrała dzisiaj szczeniaka a'la husky. Chłopczyk podobno wyszedł z żółtaczki, ale coś jest nie tak. Malucha albo coś bardzo boli, albo psychicznie zaczął odczuwać pobyt w schronisku. To nie to samo szczenię co kilka tyg. temu:-( Razem z nim przebywały trzy psiaki, dwa szczeniaczki, oby się czymś nie zaraziły. Dla reszty pilne tymczasy. I kochani ogromna prośba - musimy coś znaleźć dla bokserki z malcem, żeby nie było za późno. Bazyliah zastanawiał się na zabraniem malca i wykarmieniem go butelką, ale nie chciałyśmy ryzykować, że odbierzemy bokserce ostatnią iskrę dla której ciągle żyje. Bo ona żyje chyba już tylko dla tego malca:-( Z adopcji Trixi chyba nici, Pani była z synkiem, ale on chce szczeniaka. Heidi nadal w schronisku:shake: Quote
ocelot Posted May 2, 2008 Posted May 2, 2008 Link do wątku bokserki: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=10070059 Bardzo prosimy o pomoc Quote
Recommended Posts