Jump to content
Dogomania

Dlaczego warto adoptować psa ze schroniska? Metamorfozy str 1-2. Zdj str 329-331.

Recommended Posts

Posted

4. Pies - młody, aktualnie wygląda znacznie gorzej, jest pogryziony, bo ciągle zaczepia inne psy i wszczyna walki w boksie. Pies młody, do ludzi łagodny, wykastrowany, gotowy do adopcji.

i teraz

5. Sunia - Nina - wysterylizowana, młoda, raczej łagodna, choć podobno u weta wcale łagodna nie była. Wymaga zdecydowanie odpowiedzialnego właściciela.

• Replies 3.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ciotki, zadzwoniła do mnie pani z Tomaszowa, ma domek i synka 10 lat. Pani szuka psa młodego, kudłatego, aby mógł mieszkać w budzie. Buda oczywiście ocieplana. Pies musi był łagodny do dzieci i kotów, raczej spokojny, choć powinien lubić zabawy. Pies nie musi być duży, ale nie malutki. Jak myślicie, które psy proponować?

Posted

Spróbuj tego dużego rudego, co ostatnio był wykastrowany. On w budzie nie zmarznie na pewno i czy ja wiem może Heidi?
Jest śliczny psiak nieduży kudłaty w boksie Skoczka, ale choroba on z budy na zdjęcia nie chce wyjść.

Posted

Proponuj podhalana i ja bym Momo zaryzykowała, nie puchaty, a może to szansa dla niego?
I jest jeszcze psiak puchaty, nieduży z tyłu, tam gdzie Czekoladka, ale w pierwszym boksie. Tylko zdjęć to chyba jego nie mamy

Posted

ocelot napisał(a):
Spróbuj tego dużego rudego, co ostatnio był wykastrowany. On w budzie nie zmarznie na pewno i czy ja wiem może Heidi?
Jest śliczny psiak nieduży kudłaty w boksie Skoczka, ale choroba on z budy na zdjęcia nie chce wyjść.

Aniu, ale nie znamy go, czy on będzie łagodny dla dziecka. To ma być pies, który będzie sie bawił z dzieckiem.

Posted

ocelot napisał(a):
Proponuj podhalana i ja bym Momo zaryzykowała, nie puchaty, a może to szansa dla niego?
I jest jeszcze psiak puchaty, nieduży z tyłu, tam gdzie Czekoladka, ale w pierwszym boksie. Tylko zdjęć to chyba jego nie mamy

Podhalan za duży, to ma byc pies, który się będzie bawił z dzieckiem, który będzie wchodził do domu, gdy będzie chciał. Momo za stary, pies ma mieć około 1 roku, najwyżej 1,5 roku. Przecież on się nie będzie bawił z 10-cio latkiem, biegał za patykiem.

To musi być pewniak. Kobieta ma dziecko i musi być pewna, że pies nie będzie na nie warczał, że będzie łagodny.

Zaproponowałam Trixie i Mikrusa. Jak macie jakieś pomysły, dajcie znać.

Posted

To spróbuj jeszcze z Figą i Lusią - to młode dziewczynki.
Ewentualnie ten dzieciak z drugiego boksu, co sika jeszcze, jak dziewczynka. Był z pogryzionym zaczepą w boksie.

Posted

ocelot napisał(a):
To spróbuj jeszcze z Figą i Lusią - to młode dziewczynki.
Ewentualnie ten dzieciak z drugiego boksu, co sika jeszcze, jak dziewczynka. Był z pogryzionym zaczepą w boksie.

Wysłałam Skoczka, Przylepę, Figę, Lusię, małego rudego psa z boksu z małymi psami oraz Albi.

Może któryś się spodoba.

Posted

Załuję, że tak słabo znam te ONki, nie wiem, jak one się zachowają w stosunku do dziecka. One na pewno by się spodobały, ale nie chce ryzykować. Bo ktoś weźmie psa, ten ugryzie dziecko, a potem pies wróci do schronu, a osoba adoptująca nigdy już nie weźmie psa ze schroniska.

Posted

Ciotki i już psiak wybrany. Do nowego domku trafi Trixie. Pani chce podjechać na dniach do schronu, obejrzeć sunię, pogadać z kierownikiem. Powiedziała, że może ją zabrać 8 maja. Wcześniej musi skończyć budowanie budy, choć zaraz dodała, że jak mała się dogada z kotem, to będzie w domu. :)

Posted

Przed chwilą byłam 10 min. w schronisku tak na szybko wracając z tartaku.
Heidi ma dzisiaj jechać do domu, trzymajcie kciuki.
Trzy szczeniaki zaczipowane.

Trzeba szukać niestety znajomości w tartakach - deski poszły bardzo w górę
w Tomaszowie za okorki życzą sobie 560 zł.

Posted

Właśnie nie króciaki, tylko okorki, więc trzeba sprawdzić w tartakach w okolicy, być może tak drogo jest w tomaszowskim. karlika spytaj się tego kolegi ile u nich stoją te dechy

Posted

Bazyliah zabrała dzisiaj szczeniaka a'la husky.
Chłopczyk podobno wyszedł z żółtaczki, ale coś jest nie tak. Malucha albo coś bardzo boli, albo psychicznie zaczął odczuwać pobyt w schronisku. To nie to samo szczenię co kilka tyg. temu:-(

Razem z nim przebywały trzy psiaki, dwa szczeniaczki, oby się czymś nie zaraziły.

Dla reszty pilne tymczasy.

I kochani ogromna prośba - musimy coś znaleźć dla bokserki z malcem, żeby nie było za późno. Bazyliah zastanawiał się na zabraniem malca i wykarmieniem go butelką, ale nie chciałyśmy ryzykować, że odbierzemy bokserce ostatnią iskrę dla której ciągle żyje.
Bo ona żyje chyba już tylko dla tego malca:-(

Z adopcji Trixi chyba nici, Pani była z synkiem, ale on chce szczeniaka.
Heidi nadal w schronisku:shake: