Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Cyga czasami ma swoje humorki. Jak kazda kobieta :cool3: :evil_lol: Ale nie jest agresywna ;) Jest bardzo spokojna, ułożoną i nauczoną czystości sunią. Kocha spacerki :cool3: i wyścigi na spacerku :cool3: zawsze się z nią scigam to pierwszy do mostka... tylko ona zawsze wygrywa :roll::evil_lol:
Cyganka nie jest dominująca. Przynajmniej wnioskuje tak z moich obserwacji, bo ją dobrze znam :cool3: Według mnie odleglosc nie gra roli. Moze jakbys z mama pokryła koszty podrózy to moze udałoby mi się namówić tatę i bysmy zawieźli do Ciebie Cygę :cool3:
Naprawde jest to kochana sunia. Bardzo madra. Przychodzi na każde zawołanie, jest taka słodka :loveu: i tak cierpi w schronisku :placz:

Jak cos to pisz:
GG: 5801521
A co twoja mama mówi? ? chcecie ją na stałe ?

A odnosnie schroniska... ykhm... zabroniono nam wyprowadzac psy na spacery i wogole wypuszczac z kojcy :angryy: jedynie udalo mi sie ublagac abym mogla wypuszczac Cyganke, ale tylko po terenie schroniska... to dla niej juz za duzy stres ;( help!! :(

• Replies 1.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='magdyska25']Zgadzam się z Asią w 100% ale chyba nie muszę tego mówić dogomaniakowi że decyzja musi być przemyślana:)

Jeżeli Cyganka jest bardzo przywiązana do Black (i na odwrót) to najlepiej gdyby to właśnie ona była jedną z osób przewożonych Cygę.

Pisząc takie rzeczy Twoja mama się zgodziła??

Black sprawdź jeszcze jak Ona reaguje na małe sunie aby to było wiadome na 1000000% (sprawdź to na może 3 innych suniach oczywiście łagodnych).

Twoja suńka jest łagodna i nie zrobi krzywdy Cygance?? Jak jest z zazdrością?? bo wiadomo że psiak na spacerze może mieć inny stosunek do suń niż u siebie w domu.[/quote]

Właściwie tu jest największy problem - gdyby to było w bliższym schronisku, to można by sprawdzić reakcję Luki na Cygę, wyjść na spacer, zapoznać się itd... A tak - w zasadzie bierze się kota w worku :( Nie mogę być pewna reakcji ani jednej, ani drugiej, a Lusia to raczej rozpieszczony piesek, który zawsze właścicieli ma dla siebie.
Nie mam prawa dawać Wam nadziei, szczególnie, że rodzice ciągle się zastanawiają :shake: A to jak na razie ich dom :razz: Jestem za tym, żeby nadal intensywnie szukać Cygance domu, w końcu to cudowna sunia, dom musi się znaleźć!
Przepraszam za zamieszanie :oops:

[quote] one siedza tylko w kojcach... nawet nie mozemy wchodzic do ich kojcy!! masakra ;([/quote]Jejku... :shake: Czy kierownik w ogóle wie po co jest wolontariat? Jak wy macie załapać kontakt z tymi psiakami przez kraty? Może zaproponuj mu, żeby pooglądał jak wygląda normalny wolontariat w innych schroniskach... On boi się widocznie, że będzie musiał ponieść konsekwencje w razie pogryzienia. Może rodzice mogliby napisać oświadczenie, że schronisko jest zwolnione z odpowiedzialności za takie wydarzenia?...

I ponawiam pytanie: czy Cyga ma ogłoszenia na portalach ogłoszeniowych i czy chcecie ją ogłaszać? Mogę dać ją na kupiepsa itd...

Posted

Jest na kupie psa:)Robilam jej juz ogloszonka:)Ale mozesz zrobic kolejne-za wiele nigdy nie za duzo:DMysle ze Cyganeczka zgadalaby sie z twoim psiakiem:)Dzialaj i zabieraj ja do siebie!A co do ,,pogryzien"....jesli wasz ,,cudowny"kierownik chce zeby psiaki znajdowaly dom musicie o nich wiedziec troche wiecej niz to ze sa i jaki maja kolor....musicie przeciez je poznac....psy w klatkach dziczeja...to jest tragedia:(

Posted

Zależy to niestety od moich rodziców, nie ode mnie :( No i nie mogę jednak ryzykować, że psy się nie zgodzą, wzięcie psa to jednak duża odpowiedzialność.

Też uważam, że z tym kierownikiem jest coś nie tak O_O przydałby mu się kontakt z behawiorystą, a najlepiej zmiana pracy:angryy: