BlackSheWolf Posted March 31, 2008 Author Posted March 31, 2008 Cyga czasami ma swoje humorki. Jak kazda kobieta :cool3: :evil_lol: Ale nie jest agresywna ;) Jest bardzo spokojna, ułożoną i nauczoną czystości sunią. Kocha spacerki :cool3: i wyścigi na spacerku :cool3: zawsze się z nią scigam to pierwszy do mostka... tylko ona zawsze wygrywa :roll::evil_lol: Cyganka nie jest dominująca. Przynajmniej wnioskuje tak z moich obserwacji, bo ją dobrze znam :cool3: Według mnie odleglosc nie gra roli. Moze jakbys z mama pokryła koszty podrózy to moze udałoby mi się namówić tatę i bysmy zawieźli do Ciebie Cygę :cool3: Naprawde jest to kochana sunia. Bardzo madra. Przychodzi na każde zawołanie, jest taka słodka :loveu: i tak cierpi w schronisku :placz: Jak cos to pisz: GG: 5801521 A co twoja mama mówi? ? chcecie ją na stałe ? A odnosnie schroniska... ykhm... zabroniono nam wyprowadzac psy na spacery i wogole wypuszczac z kojcy :angryy: jedynie udalo mi sie ublagac abym mogla wypuszczac Cyganke, ale tylko po terenie schroniska... to dla niej juz za duzy stres ;( help!! :( Quote
baffi2 Posted March 31, 2008 Posted March 31, 2008 [B]zmierzchnica[/B], to może chociażby na DT? :) Quote
BlackSheWolf Posted March 31, 2008 Author Posted March 31, 2008 jak na DT to za daleko troche :( i niewiem czy nowy kierownik pozwoli na DT ;( Quote
polciuaa Posted March 31, 2008 Posted March 31, 2008 Ooo.!Chyba lepszy DT niz ten boks.!A tego kierownika to bym zastrzelila najchetniej.!:angryy: Quote
Asia_Klero Posted March 31, 2008 Posted March 31, 2008 Moge wiedziec dlaczego nie mozecie wychodzic z psami?:( Quote
Martunia Posted March 31, 2008 Posted March 31, 2008 Ale głupio macie w tym schronisku! :angryy: Przecież tak nie można! Quote
dadiii Posted March 31, 2008 Posted March 31, 2008 oj niemozna niemozna :(:(:( biedna Cyganka :( szybciutko po domek do gory Quote
BlackSheWolf Posted March 31, 2008 Author Posted March 31, 2008 [quote name='Asia_Klero']Moge wiedziec dlaczego nie mozecie wychodzic z psami?:([/quote] bo nowy kierownik stwierdzil, ze nas pogryza.... Quote
Martunia Posted March 31, 2008 Posted March 31, 2008 Przecież to nienormalne. :angryy: Czyli, że psy mają siedzieć bezczynnie w schronisku i w ogóle na dwór nie wychodzić? :razz: Quote
BlackSheWolf Posted March 31, 2008 Author Posted March 31, 2008 one siedza tylko w kojcach... nawet nie mozemy wchodzic do ich kojcy!! masakra ;( Quote
zmierzchnica Posted March 31, 2008 Posted March 31, 2008 [quote name='magdyska25']Zgadzam się z Asią w 100% ale chyba nie muszę tego mówić dogomaniakowi że decyzja musi być przemyślana:) Jeżeli Cyganka jest bardzo przywiązana do Black (i na odwrót) to najlepiej gdyby to właśnie ona była jedną z osób przewożonych Cygę. Pisząc takie rzeczy Twoja mama się zgodziła?? Black sprawdź jeszcze jak Ona reaguje na małe sunie aby to było wiadome na 1000000% (sprawdź to na może 3 innych suniach oczywiście łagodnych). Twoja suńka jest łagodna i nie zrobi krzywdy Cygance?? Jak jest z zazdrością?? bo wiadomo że psiak na spacerze może mieć inny stosunek do suń niż u siebie w domu.[/quote] Właściwie tu jest największy problem - gdyby to było w bliższym schronisku, to można by sprawdzić reakcję Luki na Cygę, wyjść na spacer, zapoznać się itd... A tak - w zasadzie bierze się kota w worku :( Nie mogę być pewna reakcji ani jednej, ani drugiej, a Lusia to raczej rozpieszczony piesek, który zawsze właścicieli ma dla siebie. Nie mam prawa dawać Wam nadziei, szczególnie, że rodzice ciągle się zastanawiają :shake: A to jak na razie ich dom :razz: Jestem za tym, żeby nadal intensywnie szukać Cygance domu, w końcu to cudowna sunia, dom musi się znaleźć! Przepraszam za zamieszanie :oops: [quote] one siedza tylko w kojcach... nawet nie mozemy wchodzic do ich kojcy!! masakra ;([/quote]Jejku... :shake: Czy kierownik w ogóle wie po co jest wolontariat? Jak wy macie załapać kontakt z tymi psiakami przez kraty? Może zaproponuj mu, żeby pooglądał jak wygląda normalny wolontariat w innych schroniskach... On boi się widocznie, że będzie musiał ponieść konsekwencje w razie pogryzienia. Może rodzice mogliby napisać oświadczenie, że schronisko jest zwolnione z odpowiedzialności za takie wydarzenia?... I ponawiam pytanie: czy Cyga ma ogłoszenia na portalach ogłoszeniowych i czy chcecie ją ogłaszać? Mogę dać ją na kupiepsa itd... Quote
Asia_Klero Posted April 1, 2008 Posted April 1, 2008 Jest na kupie psa:)Robilam jej juz ogloszonka:)Ale mozesz zrobic kolejne-za wiele nigdy nie za duzo:DMysle ze Cyganeczka zgadalaby sie z twoim psiakiem:)Dzialaj i zabieraj ja do siebie!A co do ,,pogryzien"....jesli wasz ,,cudowny"kierownik chce zeby psiaki znajdowaly dom musicie o nich wiedziec troche wiecej niz to ze sa i jaki maja kolor....musicie przeciez je poznac....psy w klatkach dziczeja...to jest tragedia:( Quote
zmierzchnica Posted April 1, 2008 Posted April 1, 2008 Zależy to niestety od moich rodziców, nie ode mnie :( No i nie mogę jednak ryzykować, że psy się nie zgodzą, wzięcie psa to jednak duża odpowiedzialność. Też uważam, że z tym kierownikiem jest coś nie tak O_O przydałby mu się kontakt z behawiorystą, a najlepiej zmiana pracy:angryy: Quote
Martunia Posted April 1, 2008 Posted April 1, 2008 Zmiana pracy byłaby pewnie najlepsza... Jak tak można? :razz: Quote
BlackSheWolf Posted April 1, 2008 Author Posted April 1, 2008 zmierzchnica ona naprawde jest łagodna. Ale przeciez nie pogryzą się ;) domku gdzi jestes ? ;( Quote
Folen Posted April 1, 2008 Posted April 1, 2008 [url]http://www.allegro.pl/item337435767_mloda_o_pieknej_urodzie_cyganka_szuka_domu_.html[/url] Quote
baffi2 Posted April 2, 2008 Posted April 2, 2008 zmierzchnica, zawsze jest jakaś nadzieja że weźmiesz Cygusie :) Quote
baffi2 Posted April 2, 2008 Posted April 2, 2008 Wyślę Cygusie do gazety Mazowieckiej :) ogłoszenia się przydadzą! :cool3: Quote
Asia_Klero Posted April 2, 2008 Posted April 2, 2008 Super:)Ja trzymam kciuki za domek...niech w koncu jej sie uda!... Quote
Recommended Posts