Cathedral Posted May 22, 2006 Posted May 22, 2006 Taaak, zwłaszcza polecam rozdziały na temat tego jak potrzasać włąsnym psem oraz jak skutecznie bić go w szczękę w ramach dyscypliny. Kolczatka i dławik, to także całkiem niezłe - zdaniem mnichów - metody na zdyscyplinowanie psa. A z tym wiązaniem szczenięcia na noc to już moim zdaniem sadyzm. Faktycznie - "książka, która proponuje zupełnie inne podejście - bliskie sercu każdego prawdziwego miłośnika psów" (fragment recenzji Redlickich). Jedną radę mnichów wzięłam sobie jednak głęboko do serca: nigdy nie poprzestawaj na przeczytaniu jednego poradnika. Quote
diabelkowa Posted November 9, 2007 Posted November 9, 2007 Czy ma czytal ktos juz ksiazke : "Jak byc najlepszym przyjacielem psa" mam zamiar ja kupic i czekam na wasze opinie :) Quote
shangri_la Posted November 9, 2007 Posted November 9, 2007 byl juz taki temat: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=7911 pozdrawiam Quote
diabelkowa Posted November 10, 2007 Posted November 10, 2007 a to najmocniej przepraszam szukalam bez wyszukiwarki czy jest taki temat widac nie skutecznie prosze o usuniecie tematu albo o podklejenie do tamtego :) Quote
w-lenka Posted December 24, 2007 Posted December 24, 2007 Dostałam w ptrezencie ksiazke- Jak być najlepszym przyjacielem psa" Mnisi z New Skate---co o niej myślicie- kto ją juz czytał- jakies wskazówki i rady przed lekturą>? Quote
Bonsai Posted December 24, 2007 Posted December 24, 2007 Osobiście nie polecam. ;) Swoją teorię wychowywania psów opierają na metodach tradycyjnych - czyt. siłowych. Używanie dławika czy pilnowanie , abyśmy byli 'alfą' dla psów? To nie te czasy.... :) Polecam jakąś książkę opartą na pozytywnych metodach szkolenia, np. "Najpierw wytresuj kurczaka" - ta jest genialna! Quote
Czarne Gwiazdy Posted December 26, 2007 Posted December 26, 2007 Mam ją nawet :) Skończyłem czytać, kiedy dowiedziałem się, że dawanie tzw "kuksańców" w szczękę "od dołu" zdaje się, to NATURALNA metoda karcenia między psami :evil_lol: Wcześniej też jakieś ciekawostki były, ale leciałem dalej z ciekawości. Muszę kiedyś ją dobić do końca - jak na razie jedyna książka, która stoi na mojej półce nieprzeczytana. Quote
Recommended Posts