Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Panie Deszczu dziękuję :) ... tak miało być Zielony? :D heheh

Ja naprawdę mam nadzieję uspokoi się z opadami (chociaż uwielbiam jak pada) bo będzie problem z dotarciem do schronu ... Z Kudłatą rozmawiałam i mówiłam jej Halina o transporcie szaf jak się uda, ale też zaznaczyła od ręki że dopiero jak sucho będzie. Pogodo, pogodo gdzie jesteś? Wystarczy że nie będzie padać i odrobina słońca do tego bo Zarka z kolei źle gorąc znosi jak wiele psiaków. No kurcze nie da się tak aby każdy zadwolony był.

Posted

[quote name='Atik'][B]albiemu[/B], dzięki za Bolka dla Beaty. Już jest lepiej, je, merda ogonem na mamę Beaty (ona go karmi :P) boi się troszkę mężczyzn. Ale z dnia na dzień jest lepiej. Myślę o Lolku, jak znajdzie się fajny dom to się odezwę.[/quote]

hehehe o Ty ! :) Dzisiaj miałam dzwonić do Ciebie pomęczyć o informacje aby nie zawracać głowy nowej towarzyszce Bolka :)
[B]ATIK[/B] dziękuje bardzo za ten dobry dom!!!! Mam nadzieję Lolek też pójdzie z Twoich rąk bo to mój spokój o psa i jego wielkie szczęście w sprawdzonym i pewnym domu :)

DZIĘKI :loveu:

Posted

[B]albiemu[/B], bądźcie spokojni to są dobrzy ludzie. Na pewno Bolusiowi nie stanie się krzywda. Niestety Lolka nie mogli zabrać, ale wierzę, że na niego czeka kochający domek, tylko jeszcze na siebie nie trafili.

Posted

To prawda Atik, wszystko ma swoje miejsce i czas i jestem spokojna że już gdzieś powoli miejsce dla Lolka zbliża się do niego. Ja naprawdę jestem wdzięczna, tyle razy pomogłaś nam przy bokserach ... przy psiakach orzechowskich. Ja będę zawsze za to wdzięczna Tobie i Marysi.

Atik z Marysią pomogła w ratowaniu trzech fantastycznych bokserów. Szybka akcja, bardzo sprawna i fantastyczne domy w których są do dzisiaj. Teraz doszedł Bolek :)

BEST
[IMG]http://images27.fotosik.pl/135/6e7b52e2cbb6c2e1.jpg[/IMG]

KAZIK

[IMG]http://images14.fotosik.pl/40/e58b72d991996524.jpg[/IMG]

MAKS

[IMG]http://img266.imageshack.us/img266/2937/dscn3787aj7.jpg[/IMG]

Wszystkie te adopcje okazały się ratowaniem życia tych psów w momencie kiedy trafiły do gabinetów weterynaryjnych w klinice w Lublinie włącznie, co dziewczyny załatwiały. Takich spraw się nie zapomina i ja zawsze będę wdzięczna Atik i Marysi. Do tego grona doszedł Bolek :)

łza się w oku kręci bo tak wiele się udało zrobić .... RAZEM ....

Posted

Witam serdecznie!! Organizuję prywatną zbiórkę żywności dla potrzebujących psiaków i kotów. Zaczęłam od przyjaciół, potem przeszłam do znajomych i sprawdziło się, znalazłam zrozumienie i trochę ludzkiej chęci, tak więc teraz zwracam się z prośbą do wszystkich. żywność zostanie przewieziona do wszystkich potrzebujących schronisk i azylów zwierzęcych (oczywiście w miarę możliwości i liczby zebranej żywności). Jedzonko zbierane jest na terenie całej Warszawy, bliskich okolic oraz okolic Wołomina (Ponieważ w tych rejonach mam możliwość sama odebrać tę żywność). Jeśli mógłby ktoś i ma możliwość oraz odrobinę chęci kupić, chociażby symboliczną puszkę pokarmu, a do tego może sam ją dostarczyć lub prosić mnie o odbiór jej w okolicach, o których pisałam wyżej to proszę kontaktować się ze mną pod nr. tel. 0-506-787-824 lub 0-698-283-051.

Ps Jeśli ktoś sam będzie mógł mi przywieść żywność można dostarczyć ją w Warszawie w dzielnicach: Mokotów (ograniczony dostęp), Grochów, Centrum-Powiśle oraz do Kobyłki (pod Wołominem).

Ps2 Zbieram również wszelkiego rodzaju kołdry, koce z myślą o zimie i o ogrzaniu zwierzaków.

Pozdrawiam
Monika K.

Posted

[quote name='halcia']NIestety i wiele innych z tych czasów,a nawet wczesniejszych.Zamawiac pogode,bo ja nawet na ogrodzie sie zapadam...[/quote]

Staram się Halciu załatwić Wam pogodę po znajomościach, do tej pory sie udawało. Strasznie mi zalezy ze względu na Was i na to, że macie Babcie wziac ...

Posted

Słuchajcie, przydałoby się skombinować jakąś mapkę dojazdu do Orzechowców ! Dzwoniła do mnie Pani, która zachwyciła się psiakami na naszej stronie i jutro wybiera się do orzeszków, ale nie wie, jak tam dojechać od strony Przemyśla... Żaba, Pani dostała Twój nr. :eviltong: I wysłała też maile do Kasi i Beci, więc myślę, że ją dobrze nakierujecie :roll:

Posted

mam nadzieje Pani nie utonie w błocku ...

Mapa dojazdu ... gdzieś widziałam, nie na naszej stronie ale gdzieś ... tylko gdzie? Zielony pasuje faktycznie dać mapki na stronę o dojazdach z róznych kierunków bo mam nadzieję z takich ruszą po nasze psiaki ...

Posted

O, czyli ludzie zaglądają na stronkę :)
Witajcie, mam pytanie - czy życzycie sobie nowy wygląd strony? Będę miała trochę czasu, więc mogłabym o tym pomyśleć...
Ah, i zakochałam się w Orzechowskim psiaku, ale ona już szczęśliwie (mam nadzieję) w swoim domu!!

Posted

Mi się osobiście taki szablon strony podoba :) no chyba, że masz coś jeszcze fajniejszego do zaproponowania ;)
A można wiedzieć, co to za sunia ? :eviltong:

Posted

Zawsze mogę wymyślić jakąś nową wersję strony, decyzja należy do Was, w końcu to Wasza strona :)

A sunia? Oto ona:
[IMG]http://www.orzechowce.ovh.org/duze/6szczeniak2.JPG[/IMG]

Jak za rok będziecie mieli taką w schronie, to biorę odrazu do siebie :)
O ile oczywiście przejdę przez "rekrutację" adopcyjną!

Posted

[B]Folen[/B] miałam do Ciebie pisać pm nawet - czy mozna na stronę dodać linie melodyczną? Przyznaje na tego typu stronach jest to ważne ... cos jak muzyka z Animals. Wiem, że to może pomysł i dziwny ale wiem jak muzyka może wiele.

Kolejna sprawa do uzgodnienia, nie wiem jak Wy ale ja bardzo bym chciała aby powstala zakładka - za Tęczowym Mostem. Nie możemy zapominac o tych których już nie ma, Bacuni. Dla mnie prywatnie to bardzo ważne aby coś takiego bylo. Bardzo. Co Wy na to?

Kolejna sprawa ja szykuje pokaz metamorfoz na youtube i jakie pomysly - zakładka na to nowa? Gdzie dawać linki bo mówię odrazu będzie tego kilka części :) dość sporo :)

Folen wg mnie strona wygląda naprawdę dobrze, jeśli chcesz pozmieniaj co uważasz i pokazac nam proszę :) Siedzisz w tym wiesz najlepiej co i jak mozna. Ja osobiście wyobraźni do tego nie mam :)

Posted

[quote name='halcia']Ale takie były chyba dwie,druga jasniejsza,tak Neczka?[/quote]
Ogólnie były 3. Ta, która się podobała Folen poszła ostatnio (to ta, z której Panem rozmawiałyśmy, pamiętasz ? :eviltong:)
[quote name='albiemu']
Kolejna sprawa do uzgodnienia, nie wiem jak Wy ale ja bardzo bym chciała aby powstala zakładka - za Tęczowym Mostem. Nie możemy zapominac o tych których już nie ma, Bacuni. Dla mnie prywatnie to bardzo ważne aby coś takiego bylo. Bardzo. Co Wy na to?[/quote]
Jestem za.
[quote name='albiemu']Kolejna sprawa ja szykuje pokaz metamorfoz na youtube i jakie pomysly - zakładka na to nowa? Gdzie dawać linki bo mówię odrazu będzie tego kilka części :) dość sporo :)
[/quote]
Na to też przydałaby się zakładka, żeby się wszystko nie pomieszało, tylko było ładnie i przejrzyście :)

Posted

Albiemu:
można, z tym, że na chwilę obecną max rozmiar pliku który można wrzucić na stronę to 200kb, a to wiadomo, bardzo mało jak na melodię, we wrześniu mam zamiar kupić swój serwer, to będę mogła "przechować" Wam melodię, wtedy to wrzucimy, pozostaje jeszcze tylko kwestia tego czy ktoś zrobi taką melodię czy weźmiemy skądś? Bo chodzi mi o prawa autorskie.

Zakładki można dodawać do woli, tzn piszecie mi co, a ja dodaję, bo trzeba grafikę przygotować pod dodatkowe zakładki :)

Od września będę miała przymusowe wakacje (operacje kolana), więc pomyślę nad odświeżeniem wygladu Waszej strony :)

A malutka urzekła mnie bardzo, z tym, że ja psiaka mogę mieć w przyszłym roku, jak się siostra wyprowadzi i zabierze 2 sztuki, bo jak narazie to towarzyszy mi liczba 6 ;] i 6 kotów.

Posted

A mi się stronka wydaje trochę ponura i taka prosta. Ja ją powiększyłem tak aby można było zobaczyć całe, większe i wyraźniejsze zdjęcie bez przewijania strony. Wygodniej i przejrzyściej. Wygląda to jak wygląda ale pierwszy raz zajmuję się stroną internetową od środka.

Posted

Zaba na przyszłośc pisz do mnie z takimi rzeczami jak powiększanie grafiki, bo nie można tak rozciągać stron bez skalowania i odpowiedniego rozmiaru grafiki.
Resztę napisałam powyżej.

Posted

Rozmiar grafiki zmieniłem tak żeby pasował pod szerszą stronkę. I wydaje mi się że grafika nie jest aż tak bardzo rozciągnięta żeby była kompletnie do niczego, bo jak widać dalej się podoba. A w tej sprawie pisałem, ale sama wiesz że nie miałaś czasu więc sam kombinowałem.

Posted

A to chyba nie doszło do mnie pw odnośnie grafiki, poprawię ją przy najbliższej okazji.
Zaba nic się nie stało przecież, tak tylko napisałam, bo teraz Punio wygląda jak Lis :P