Jump to content
Dogomania

Jamnik Max i jego nowy kolega Net. JUŻ W NOWYM DOMU !!!! :))))

Recommended Posts

• Replies 155
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• 3 weeks later...
Posted

Witam po wakacjach i zapracowaniu zaraz po nich - tak jest już po moich urlopach. Jak zwykle jestem pod wrażeniem tego jak traktuje się psiaki na przykład w Szwajcarii i teraz też mam jak najlepsze wrażenia. Oprócz tego, że w wielu miejscach wiszą darmowe worki na psie kupy, to jeszcze są też specjalne kosze na nie. Ale najbardziej im zazdroszczę, ze do wielu nawet bardzo wykwintnych restauracji można przyjść z psem i to nie tylko takim maleńkim pupilem z kokardką, ale także z dużym nawet zabłoconym miksem. Znowu to widziałam: państwo wchodzą z psiakiem, a kelnerzy natychmiast nadskakują nie tylko im, ale także psu,który dostaje miskę z wodą i może się ułożyć gdzie mu wygodnie i nikt nie jest zdziwiony - aż zazdrość bierze, ze u nas tak nie jest.

A teraz parę słów o naszych psiakach. Chłopcy broją na potęgę. Codziennie coś nowego, że nie sposób wszystko opisać. Najlepiej bawią się, podbierając skarpetki lub rajstopy. Każdy ranek zaczyna się od zabawy w zapasy. A jak wiedzą, że coś zbroiły, to udają takie niewiniątka, że boki zrywać. Ostatnio, to napędziły mi strachu, bo dobrały się do ciasta czkoladowego z żurawiną wyjetą ze spirytusowej nalewki. To była chwila, gdy przyszli znajomi, dla których było to ciasto, Net wykorzystując naszą nieuwagę otworzyłsobie drzi do pokoju z ciastem i zdążył wrąbać kilka kawałków. Na szczęście Max załapał się tylko na okruszki i podniósł rabanprzez uratowaliśmy resztę ciasta. O Neta bałam się, bo wieczorem miałwszystkie objawy upojenia czekoladowo-alkoholowego. Na szczęście dobrze się skończyło i nic mu poza tym nie dolegało...
Oczywiście uwielbiają wszystko, łącznie z owocami i warzywami.
Dzięki nim tyle się dzieje :-)
pozdrowienia dla wszystkich :-))

Jola