Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Tinka:)']z tym pierwszym to prawda, ale tylko po mleku :evil_lol:[/QUOTE]

nic dziwnego, kiedy pies wyrośnie z wieku szczenięcego przestaje trawić mleko ;)

Posted

[quote name='Acctiually'][COLOR=Blue]Ile fotek:multi:
A czemu grami nie lata luzem tylko na lince?:D
[/COLOR][/quote]
bo ucieka:roll:

[quote name='Rinuś'][B][I]boshhh strony przybywają tutaj w zastraszającym tempie :crazyeye::eviltong:[/I][/B][/quote]
źle ci? :diabloti:

[quote name='infers1995']iso 400 to chyba za dużo jak na tak dobre światło:roll:[/quote]
przepraszam że mam aparat w którym nie da się ustawić iso w trybie sport:roll:

Posted

[quote name='Tinka:)']
źle ci? :diabloti:

przepraszam że mam aparat w którym nie da się ustawić iso w trybie sport:roll:[/quote]
[B][I]źle mi :diabloti:[/I][/B]

[B][I]a jaki masz pstrykacz?[/I][/B]

Posted

[quote name='Iza13']Czeeeeść :cool3:

Przyszłam sprawdzić co tam u Was wieczorem słychać : P :diabloti:[/quote]
hejka! :*:*:*:* :loveu: :evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol:

przeczytałam ''Genetyczne uwarunkowania prawidłowych proporcji JRT'' autorstwa Henryka Dreszera i wiecie czego się dowiedziałam?
„Za psa rasowego uważa się takiego psa, który odpowiada wzorcowi rasy, wiernie przekazuje swoje cechy potomstwu oraz ma udokumentowane pochodzenie, tzn. rodowód”
znaczy mam nierasowego psa, ale rasowego w innej rasie :razz::evil_lol:

Posted

[quote name='Tinka:)']hejka! :*:*:*:* :loveu: :evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol:

przeczytałam ''Genetyczne uwarunkowania prawidłowych proporcji JRT'' autorstwa Henryka Dreszera i wiecie czego się dowiedziałam?
„Za psa rasowego uważa się takiego psa, który odpowiada wzorcowi rasy, wiernie przekazuje swoje cechy potomstwu oraz ma udokumentowane pochodzenie, tzn. rodowód”
znaczy mam nierasowego psa, ale rasowego w innej rasie :razz::evil_lol:[/quote]
[B][I]czyli co w końcu ? [/I][/B]
[B][I]a od czego to zależy czy jest JRT czy juz Parson?od wysokości ?[/I][/B]

Posted

[quote name='Rinuś'][B][I]czyli co w końcu ? [/I][/B]
[B][I]a od czego to zależy czy jest JRT czy juz Parson?od wysokości ?[/I][/B][/quote]

Gram jest za wysoki, ma bodajze 35 cm czy jakoś tak apowinien do 30 urosnąć:roll:

Posted

[quote name='Rinuś'][B][I]czyli co w końcu ? [/I][/B]
[B][I]a od czego to zależy czy jest JRT czy juz Parson?od wysokości ?[/I][/B][/quote]
to było tak w skrócie:razz:
JRT ma bardziej szczegółowy wzorzec, np. obwód klatki piersiowej musi dać się objąć rękoma(40-43cm, mój ma 49:diabloti:), wysokość w kłębie mniejsza od długości grzbietu od kłębu do nasady ogona, mostek w połowie wysokości od kłębu do ziemi i parę jeszcze innych, u parsonów:
[quote]WZROST:
psy - idealna wysokość w kłębie: 36 cm,
suki - idealna wysokość w kłębie: 33 cm.
Stosowana jest tolerancja 2 cm mniej lub więcej.[/quote] i
[quote]TUŁÓW:
Proporcjonalny. Ogólna długość ciała jest nieco większa niż wysokość mierzona w
kłębie.[/quote] i to wszystko:razz: pomijam inne punkty bo Grami jest niewzorcowy właśnie w wielkości i w proporcjach.
Znaczy- byłby niemalże idealnym Parsonem:razz: nawet proporcje się zgadzają, bo u Jacków proporcja tułowia jest od kłębu do nasady ogona a u parsonów od mostka do konca : P no, ale parsonem to on niestety nie jest:diabloti:
[quote name='infers1995']Gram jest za wysoki, ma bodajze 35 cm czy jakoś tak apowinien do 30 urosnąć:roll:[/quote]
nie tylko, pisałam ci ale ty najwyraźniej nie czytałeś:diabloti:
EDIT: i ma 37cm bo go dzisiaj dokładnie wymierzyłam : P

Posted

[quote name='Apbt_sól']Jezdem se z wizazu - hrhrhr :diabloti:

lecevfotany lukac :evil_lol:[/quote]
serjo? ja terz:diabloti::evil_lol:

powodzenia życzę, w przebrniewaniu?(nie wiem jak to napisać! chodzi o przebrnięcie : P) naszych yntelygentnych rozmów:diabloti:

Posted

Se lukam na raty :diabloti:

Jedynak to masz spokoj -u mnie sie tluka non stoop a swoja drogą skubany ładną klatke ma i łeb - nie złe pole do popisu na muskulature :cool1:

Posted

[quote name='Apbt_sól']Se lukam na raty :diabloti:

Jedynak to masz spokoj -u mnie sie tluka non stoop a swoja drogą skubany ładną klatke ma i łeb - nie złe pole do popisu na muskulature :cool1:[/quote]
chyba że:diabloti:

nie mam spokoju, o niiieee:evil_lol:
że niby mój cherlaczek? spójrz na jego brata: [url]http://img164.imageshack.us/img164/3139/dsc02259es9.jpg[/url] ten już wygląda jakby go sterydami pakowali:diabloti:

[quote name='Iza13']Kiedy to było :evil_lol:[/quote]
wczoraj:mad:

Posted

[url]http://img164.imageshack.us/img164/3139/dsc02259es9.jpg[/url] :loveu:

o tak - to mi sie podoba!!!!!!!!!!!!!!!
lubie dobrze zbudowane psy w pieknej muskulaturze-a nie powioedzialam ze twoj chudy tylko ze materiał na muskulature ma :mad: :diabloti::diabloti:

Posted

[quote name='Apbt_sól'][URL]http://img164.imageshack.us/img164/3139/dsc02259es9.jpg[/URL] :loveu:

o tak - to mi sie podoba!!!!!!!!!!!!!!!
lubie dobrze zbudowane psy w pieknej muskulaturze-a nie powioedzialam ze twoj chudy tylko ze materiał na muskulature ma :mad: :diabloti::diabloti:[/quote]
mi się nie podoba:evil_lol: wysterydowany:mad:

nie powiedziałaś, ale jest:evil_lol:

Posted

[quote name='Apbt_sól']e tam gadasz fajny jest - chydy ,chudy a co ma byc worek na zarcie???
lepiej szczuplemu niz ozartemu!!! :)[/quote]
kurrrrde żebra mu wystają, a przytyć nie chce:evil_lol: ale pewnie że lepiej;)