Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Amber']No właśnie chodziło mi o normalne stężenie takie jakie jest w Preventicu. Raczej dziwne by było gdyby po założeniu obroży pies od razu by padał jak mucha, tym bardziej, że sporo na temat tej obroży czytałam i nigdzie się na to info nie natknęłam.[/QUOTE]
ale przy MDR1 -/- właśnie takie stężenie też może zabić :) zależy od stopnia wrażliwości danego psa, ale niestety tak jest

Posted

Czyli jakbym znalazła jakiegoś collaka na ulicy i chciała mu w geście dobrej woli założyć Preventica, to mógłby kopnąć w kalendarz? Brzmi jak z jakiejś czarnej komedii :eviltong:

Posted

[quote name='Amber']Czyli jakbym znalazła jakiegoś collaka na ulicy i chciała mu w geście dobrej woli założyć Preventica, to mógłby kopnąć w kalendarz? Brzmi jak z jakiejś czarnej komedii :eviltong:[/QUOTE]
ale jest to niestety prawda , nie trzeba mu zakładać preventica , wystarczy by przebywał trochę w towarzystwie psa który ma pakiet "amitraza"

są rasy kotów , które reagują natychmiastowym wstrząsem ...

Amber , to działa powiedzmy alergicznie - taki efekt , czyli następuje wstrząs organizmu.

Posted

[quote name='Amber']Czyli jakbym znalazła jakiegoś collaka na ulicy i chciała mu w geście dobrej woli założyć Preventica, to mógłby kopnąć w kalendarz? Brzmi jak z jakiejś czarnej komedii :eviltong:[/QUOTE]
wiesz co, pewna nie jestem, ale ja bym nie zakładała ;)

Posted

Koty to wiadomo, inna bajka - dla nich są inne środki. Ale mówimy o psach. Znalazłam ulotkę Preventica [url]http://internet.hovet.pl/index.php?ramka=opis-towaru&id_smb=2042[/url] i nie ma ani słowa o collakach. Jest tylko info co robić w razie zatrucia, ale to chyba raczej przez połknięcie niż normalny kontakt skórny.

Ja nie powiem, trochę bym się wkurzyła, gdyby mi collak dostał wstrząsu po obroży, a nic na ten temat nie byłoby w ulotce.

Posted

[quote name='Amber']Koty to wiadomo, inna bajka - dla nich są inne środki. Ale mówimy o psach. Znalazłam ulotkę Preventica [URL]http://internet.hovet.pl/index.php?ramka=opis-towaru&id_smb=2042[/URL] i nie ma ani słowa o collakach. Jest tylko info co robić w razie zatrucia, ale to chyba raczej przez połknięcie niż normalny kontakt skórny.

Ja nie powiem, trochę bym się wkurzyła, gdyby mi collak dostał wstrząsu po obroży, a nic na ten temat nie byłoby w ulotce.[/QUOTE]
też mi się wydaje że powinna być taka wzmianka i na pewno w którychś kropelkach które miała Broom taka wzmianka była
[quote name='blue_bc']robisz z Broom coś z agility albo frisbee ? :P[/QUOTE]
robię ;)

Posted

nie mam nic na razie z bardzo prostej przyczyny- nie ma nas kto nagrać :diabloti: robimy głównie frisbee na ten moment i na razie nie wygląda to zbyt ciekawie bo większość czasu poświęcam na ćwiczenia wzmacniające mięśnie tyłu. Jak się będzie czym pochwalić to nie omieszkam ;)
a filmik taki ogólny knuję już od dawna, tylko ciągle coś i się nie składa : P
a i, mam nadzieję, niedługo zaczniemy agi :)

Posted

[quote name='Vectra']a jak wzmacniasz mięśnie tyłu ?[/QUOTE]
głównie różne sztuczki, typu pompki z wiewióra do stania na tylnych łapach, podnoszenie tyłka do góry, ćwiczenia na piłce rehabilitacyjnej, wchodzenie na/do małych przedmiotów
[quote name='gops']jak można psa przygotować pod frisbe ?
ja sobie myślałam kupie frisbe i będę rzucać a widze że tu jakieś przygotowania :)[/QUOTE]
to jest temat rzeka ;) pies musi aportować, szybko wracać, szybko oddawać, puszczać w biegu, jeżeli chodzi o skakanie to musi ładnie spadać, wyskakiwać w odpowiednim momencie i umiejętnie czytać dysk
ale ty masz staffika i raczej nie będziesz miała z takimi rzeczami problemu ;)

Posted

a możesz nagrać mi przy okazji , to z piłką lekarską ?
Bo u mnie to za to odpowiadają boomery ;) ale staffik prze mocno tyłem , więc te partie ciała najwięcej zawsze pracują ... przód to genialnie rampa ;) tylko efektywnie to musi być z mocnym impetem ... od samych pompek i unoszeń , było by efektu na minusie ;)

Szczerze to cały czas z niecierpliwością czekam , aż zaczniecie uprawiać te sporty wyczynowo , jestem mocno ciekawa efektów. Bardzo lubię oglądać takie profesjonalne szoł czy to z frisbee czy agillity ... ino jak wspominałam , kręci mnie tylko w wersji takiej super hiper ... domowe gry i zabawy , to mam na co dzień w domu :evil_lol:

Posted

[quote name='Vectra']a możesz nagrać mi przy okazji , to z piłką lekarską ?
Bo u mnie to za to odpowiadają boomery ;) ale staffik prze mocno tyłem , więc te partie ciała najwięcej zawsze pracują ... przód to genialnie rampa ;) tylko efektywnie to musi być z mocnym impetem ... od samych pompek i unoszeń , było by efektu na minusie ;)

Szczerze to cały czas z niecierpliwością czekam , aż zaczniecie uprawiać te sporty wyczynowo , jestem mocno ciekawa efektów. Bardzo lubię oglądać takie profesjonalne szoł czy to z frisbee czy agillity ... ino jak wspominałam , kręci mnie tylko w wersji takiej super hiper ... domowe gry i zabawy , to mam na co dzień w domu :evil_lol:[/QUOTE]
z piłką lekarską to zupełnie co innego niż boomery :)
jednak bordery mają o wiele mniejsze genetyczne predyspozycje do nabierania masy mięśniowej, a Broom jest jeszcze tym typem z naturalnie bardzo słabą masą mięśniową ;) i mimo, że tyłek ma dosyć sprawny (w sensie nie ma problemu go podnieść) to jest zbyt wiotka, ma zbyt słabe mięśnie kręgosłupa i tyłu żeby poprawnie skakać, przyjmować odpowiednią pozycję ciała do łapania frisbee i odpowiednio spadać

a przynajmniej mi się tak wydaje :diabloti: bo ja wszystko robię sama, z konsultacjami internetowymi z mądrzejszymi, tym co sobie gdzieśtam wyczytałam itp itd

[URL]http://www.youtube.com/watch?v=EwmM8xvPUSY[/URL] tutaj jest to co robiłam z Gramem, Broom jak na razie tylko siada, stoi i siedzi ;)
plus piłka polepsza koordynacje ruchową, równowagę i takie tam

ja też się nie mogę doczekać :diabloti:

Posted

advocate można było jeszcze niedawno kupić na allegro;-) zadzwonić może do Ciebie wet i zapytać po co Ci: mówisz, że przyplątał się do Twojej mamy pies podrzutek, okazało się że ze świerzbowcem, niby wyleczony ale chcesz swoje psy zabiepieczyć...i już :-D
Ja u swojego weta bez problemu to kupuje, nie wiem w jakiej cenie teraz jest ale jakbyś miała jakieś problemy moge kupić i wysłać Ci pocztą w razie czego;-)
Ja advocate kupuje u weta dość często, bo mam taką lewą rodzinę na wsi i regularnie ich zwierzętom to zapodaje ...jest ich tam sporo wiec opłaca mi sie kupić największe pipety i zapodać niż oddzielnie na kilogramy przeliczając kupowac kropelki na pchły i tabsy na robale..no i wygodniej to podac półdzikim zwierzakom;-)

Posted

bieżnia z unoszeniem jest genialna , do poprawy grzbietu ... ja właśnie dumam by takowy wynalazek kupić ... no przynajmniej te co znam psy wyczynowe , to bieżnie w programie treningowym mają obowiązkowo ... idzie też o wydolność oddechową która jest istotna.

I to serio poprawia Broomie zad ? takie chodzenie ;) po piłce ? pytam bo dla mnie to innowacja ;)

Tu właśnie widać ogromne różnice w rasach i podejściu do ich ciała ;)

Weź no się za te treningi takie na serio , bo jakieś zawody , lokaty i będzie być z kogo dumnym i bić mu brawo :)

Posted

[quote name='Vectra']bieżnia z unoszeniem jest genialna , do poprawy grzbietu ... ja właśnie dumam by takowy wynalazek kupić ... no przynajmniej te co znam psy wyczynowe , to bieżnie w programie treningowym mają obowiązkowo ... idzie też o wydolność oddechową która jest istotna.

I to serio poprawia Broomie zad ? takie chodzenie ;) po piłce ? pytam bo dla mnie to innowacja ;)

Tu właśnie widać ogromne różnice w rasach i podejściu do ich ciała ;)

Weź no się za te treningi takie na serio , bo jakieś zawody , lokaty i będzie być z kogo dumnym i bić mu brawo :)[/QUOTE]
niestety nie stać mnie na bieżnię :diabloti: aczkolwiek dosyć popularne to się robi i u agilitowców/frisbowcówe, tylko mało kogo na to stać ;)

poprawia :) ćwiczenia na piłce są dosyć popularne, to wzmacnia wszystkie mięśnie i rónowagę, bo psu ciężko się na takiej piłce utrzymać

jeszcze trochę czasu minie ;) ale w przyszłym roku na pewno będziemy już startować na frisbee

Posted

bieżna ma ten geniusz , że wymusza jednostajny bieg .. który jest istotny jeśli idzie o kondycje. I w takim treningu "podwórkowym" nie da się bez "bólu" wypracować pewnych partii ciała ... aport jest oszustwem , bo psy wracając odpoczywają ... a za batem to nie kłusują tylko lecą cwałem :mad:
No i idzie zima i lodowisko , więc może być mały problem z pewnymi elementami życia codziennego psów leśnych ...

Ja dumam , sobie obiektyw czy im bieżnie :diabloti: cena ta sama niestety :shake:

Posted

[quote name='Amber']Ja bym stawiała na bieżnie w tym wypadku bo to i człowiek sobie sam może na niej poćwiczyć :lol:[/QUOTE]
akurat na brak ruchu i ćwiczeń nie narzekam ;)
muszę podjechać do Anny Ż , bo nabyła dla astamnów bieżnię i muszę oblukać ten wynalazek.
Bo kupiła dla ludziów ... te są mniejsze i tańsze ... ale dla staffiora to 140cm bieżni to wystarczy .... szczególnie że to to ma 40 cm długości :diabloti:

Posted

Jak się ma jednego psa to od cwału jest rower ;) a i aport da się wypracować tak, że wracając pies wcale nie odpoczywa :)

[URL]http://www.youtube.com/watch?v=0GOwYM9McVM&feature=plcp[/URL]
ta suka ma to na przykład zrobione perfekcyjnie. I Brum też będzie miała, już ja się o to postaram :grins::evil_lol:

w ogóle wylądowałyśmy w łomży więc pewnie pojawi się frisbowy filmik niedługo ;)

Posted

Ja chcę Cię tak oglądać :cooldevi:

[URL]http://www.youtube.com/watch?v=08emk80m8Os&feature=related[/URL]

a bieżnia nie jest do cwałowania ino do równego truchtania .... najlepiej pod górkę ;)

Posted

[quote name='Vectra']Ja chcę Cię tak oglądać :cooldevi:

[URL]http://www.youtube.com/watch?v=08emk80m8Os&feature=related[/URL]

a bieżnia nie jest do cwałowania ino do równego truchtania .... najlepiej pod górkę ;)[/QUOTE]
też bym tak chciała :evil_lol: ale nie wiem czy mnie stresy i inne takie nie pozjadają ;)

wiem wiem, dlatego napisałam o rowerze ;) ale fakt, bieżnia wygodniejsze rozwiązanie :diabloti:

Posted

Takie cuś to na DCDC było we wrześniu i można pooglądać 10 min. bo potem to już nuda :evil_lol:

Ja bym chciała Tinkę zobaczyć jak się gimnastykuje bardziej niż Brumę haha :lol: