motyleqq Posted August 29, 2012 Posted August 29, 2012 [quote name='LadyS'] Co do pracy - osławione nieposłuszeństwo terrierów często wynika z tego - według moich obserwacji - że właściciele nie mają do nich cierpliwości i nie sa w stanie ich przechytrzyć. Ale podobnie jak dog193, wątpię, że gdyby ci sami ludzie mieli owczarka, to byłby on posłuszny. Owczarki, które pracują, po prostu robią to, co mają robić, ale często brak temu dynamiki, którą bez problemu widać u terierów. Jax też uwielbia kliker, wszelkie zabawy, jest chętny do pracy i generalnie w domu z posłuszeństwem problemu nie ma, na dworze zależy - i tutaj widać kolejną zależność, że jeśli sobie odpuszczę parę dni, to zwyczajnie pies się zaczyna resetować, a po paru dniach dociśnięcia "szpili" od razu jest, jak ma być ;) Trudno jest w ogóle porównywać życie i pracę z owczarkiem czy z terierem, bo to dwa różne style i dwa różne charaktery. Pamiętajmy też, że cechy "specyficzne" dla rasy wynikają ze stereotypów szerzonych na bazie niewychowanych psów ;)[/QUOTE] no ja też nie sądzę, że ktoś kto ma nieposłusznego terriera, miałby wspaniałego owczarka. wręcz mnie bawi taka postawa, oczekiwanie że nowy pies sam z siebie przyniesie sukcesy i w ogóle będzie supeeeer. wydaje mi się teraz, że różnice między terrierami a owczarami są o tyle oczywiste, co trudne do określenia :lol: Quote
Victoria Posted August 29, 2012 Posted August 29, 2012 Tak, oba psy mam od szczyla ;p kurde, to jak inteligentne musza byc BC.. :lol: serio nie potrafie sobie wyobrazić xd Quote
Unbelievable Posted August 29, 2012 Author Posted August 29, 2012 [quote name='Victoria'](...)i jak banalna w takim razie musi byc nauka BC. [/QUOTE] ehehehehehehehe dobry żarcik, nie powiem :diabloti: Quote
Rinuś Posted August 30, 2012 Posted August 30, 2012 [I][B]A Wy w kółko tylko gadacie i gadACIE a zdjęć nie ma :diabloti:[/B][/I] Quote
Unbelievable Posted August 30, 2012 Author Posted August 30, 2012 [quote name='Rinuś'][I][B]A Wy w kółko tylko gadacie i gadACIE a zdjęć nie ma :diabloti:[/B][/I][/QUOTE] no jak nie ma :mdleje: a co ja wstawiałam niedawno? tyyyyyle zdjęć było :diabloti: [IMG]https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/377128_513862081962840_1088248677_n.jpg[/IMG] a Brum dzisiaj zrobiła normalną śliczną małą kupcię :loveu: Quote
Unbelievable Posted August 30, 2012 Author Posted August 30, 2012 [quote name='Victoria']gratulujemy kupci :klacz:[/QUOTE] dziękujemy, dupcia Brumci musi być niezwykle zadowolona :) :evil_lol: Quote
Amber Posted August 30, 2012 Posted August 30, 2012 To fajnie, że kupa lepsza :) Teraz zacznij szukać jakieś alternatywy dla gastro bo niedługo Bruma będzie wyglądać bardziej jak mop albo inna ścierka :lol: Quote
Unbelievable Posted August 30, 2012 Author Posted August 30, 2012 [quote name='Amber']To fajnie, że kupa lepsza :) Teraz zacznij szukać jakieś alternatywy dla gastro bo niedługo Bruma będzie wyglądać bardziej jak mop albo inna ścierka :lol:[/QUOTE] może przynajmniej sierści będzie mniej miała :evil_lol: a i tak z niej leci strasznie teraz :mdleje: może jaj będę dawać jakiś olej do jedzenia, ale to dopiero jak już będą kupy stabilne ;) Quote
Amber Posted August 30, 2012 Posted August 30, 2012 Ja Jariemu różne cuda dawałam obok ale niestety nic to nie dało. Niestety to jest karma na żołądek i to widać po psie. Na Wolfsblut wyglądał za to jak szkielet, ale sierść miał piękną :lol: Quote
Unbelievable Posted August 30, 2012 Author Posted August 30, 2012 [quote name='Amber']Ja Jariemu różne cuda dawałam obok ale niestety nic to nie dało. Niestety to jest karma na żołądek i to widać po psie. Na Wolfsblut wyglądał za to jak szkielet, ale sierść miał piękną :lol:[/QUOTE] ona ma raczej trochę mniejszy problem z przyswajaniem niż Jari, mogę jej dawać jajko chociażby, czy kefir, i jej to nie robi, więc mam nadzieję że po worku tego gastro będzie już mogła jeść coś normalnego ;) na początek mój SPORTOWY PIES dostanie pewnie totwa rybnego, albo coś innego z rybą i ziemniakami, i na tym pewnie będzie mogła już zostać, a przynajmniej mam taką nadzieję :diabloti: w ogóle to nie wiem czy większym zabójstwem dla niej jest to, że to karma dla dorosłych psów bez żadnych dodatków, a ona ciągle rośnie, czy to, że poprzednie karmy nie były dobrze przyswajane :roll: Quote
Vectra Posted August 30, 2012 Posted August 30, 2012 zabójstwem dla psów szybko rosnących jest karma typu junior czy dla szczeniaków :) więc nie miej obaw , lepsza bytówka dla dorosłych niż nadmiar cudów ;) kup jej cynk , lavete super , trochę masła , tran i sierść powinna być super. Quote
Unbelievable Posted August 30, 2012 Author Posted August 30, 2012 [quote name='Vectra']zabójstwem dla psów szybko rosnących jest karma typu junior czy dla szczeniaków :) więc nie miej obaw , lepsza bytówka dla dorosłych niż nadmiar cudów ;) kup jej cynk , lavete super , trochę masła , tran i sierść powinna być super.[/QUOTE] dlatego juniora nigdy nie dawałam :diabloti: ale te bytówki zwykłe miały więcej białka, plus coś na sierść chociażby i inne przydatne rzeczy, a to nie ma nic ;) kurczę, a wczoraj zrobiłam zamówienie w zooplusie :roll: mogłam jej coś wziąć, nie pomyślałam. Tran może być w kapsułkach? Quote
Vectra Posted August 30, 2012 Posted August 30, 2012 tran najlepiej polski najtańszy w kapsułkach :) ok 10 zł kosztuje 60 kapsułek .. 1-2 dziennie. Quote
Unbelievable Posted August 30, 2012 Author Posted August 30, 2012 [quote name='Vectra']tran najlepiej polski najtańszy w kapsułkach :) ok 10 zł kosztuje 60 kapsułek .. 1-2 dziennie.[/QUOTE] ok, dzięki ;) Quote
Vectra Posted August 30, 2012 Posted August 30, 2012 i może warto pomyśleć troszkę inną kategorią , skoro miała problemy z przyswajaniem , to i stan sierści przez to taki se .... więc nawet hiper wypasiona karma w suplementy , była dla jej organizmu jałowa , bo i tak z tego nie korzystała. Póki organizm nie zacznie prawidłowo przyswajać "chemii" z żarcia i tak należy wspomagać ew ubytki. I teraz potrzeba zapewne kilku miesięcy , by wszystko wróciło do normy. Musi być i piękna kupa i piękna sierść , żadnych bąków i paskudnych wyziewów z mordy , wtedy wiadomo że wsio gra w jej środku :) Quote
Amber Posted August 30, 2012 Posted August 30, 2012 [QUOTE]w ogóle to nie wiem czy większym zabójstwem dla niej jest to, że to karma dla dorosłych psów bez żadnych dodatków, a ona ciągle rośnie, czy to, że poprzednie karmy nie były dobrze przyswajane :roll:[/QUOTE] To drugie zdecydowanie. Spójrz sobie na Jariego na gastro - oprócz łysych placków nic mu nie jest. Wręcz odżył. A wcześniej nie mógł przybrać nic, a nic. Ja też sobie włosy z głowy rwałam - bo to przecież młody, rosnący pies, jeszcze dużej rasy, a tu takie kwiatki. Najważniejsze jest to, aby kupa była dobra. Resztę można ogarniać powoli. Quote
Unbelievable Posted August 30, 2012 Author Posted August 30, 2012 Ale ona sierść miała super, z pyska jej nie śmierdziało nic a nic, bąki od czasu do czasu i najgorsze te kupy luźne, i obsesyjne wręcz czasem jedzenie trawy i korzonków. No i wystające kości ;) Quote
Vectra Posted August 30, 2012 Posted August 30, 2012 Obsesyjne żarcie trawy , świadczy że jelita wierciły się więc dziecko czyścić chciało. Luźne kupy , to śmierdzący dowód na tą tezę ;) i jej kości na wierzchu też tego skutkiem. Quote
dog193 Posted August 30, 2012 Posted August 30, 2012 [quote name='Vectra']Obsesyjne żarcie trawy , świadczy że jelita wierciły się więc dziecko czyścić chciało. Luźne kupy , to śmierdzący dowód na tą tezę ;) i jej kości na wierzchu też tego skutkiem.[/QUOTE] A jak pies obsesyjnie żre trawę, ale kupy ma ładne i muszę ograniczać żarcie, bo szybko za bardzo przybiera na wadze, a do tego śmierdzi mu z ryja mimo zdrowych, ładnych zębów, to co to może być? :grins: Kał badaliśmy, miał pojedyncze robaki, dwa razy został odrobaczony, znowu zbadaliśmy i już jest czysty. Z japy jedzie mu dalej, trawę żre również... Chyba badanie krwi nam już tylko zostaje. Quote
Rinuś Posted August 30, 2012 Posted August 30, 2012 [I][B]gratulejszyns kupeczki :diabloti: a chyba przeszło na mojego grubasa bo dzisiaj miałam spacer niespodzianke o 4:30 bo sraczki się zachciało :diabloti:[/B][/I] Quote
Doginka Posted August 30, 2012 Posted August 30, 2012 [quote name='Unbelievable']...tyyyyyle zdjęć było :diabloti:...[/QUOTE] I ja wszystkie obejrzałam;-) Ale tu kupny temat się zrobił:crazyeye: Quote
Unbelievable Posted August 31, 2012 Author Posted August 31, 2012 [quote name='Rinuś'][I][B]gratulejszyns kupeczki :diabloti: a chyba przeszło na mojego grubasa bo dzisiaj miałam spacer niespodzianke o 4:30 bo sraczki się zachciało :diabloti:[/B][/I][/QUOTE] hie hie hie :diabloti: [quote name='dog193']A jak pies obsesyjnie żre trawę, ale kupy ma ładne i muszę ograniczać żarcie, bo szybko za bardzo przybiera na wadze, a do tego śmierdzi mu z ryja mimo zdrowych, ładnych zębów, to co to może być? :grins: Kał badaliśmy, miał pojedyncze robaki, dwa razy został odrobaczony, znowu zbadaliśmy i już jest czysty. Z japy jedzie mu dalej, trawę żre również... Chyba badanie krwi nam już tylko zostaje.[/QUOTE] to może ten typ tak ma po prostu? Gram też czasem wpierdziela trawę i jedzie mu z pyska, ale to raczej jego widzimisię tylko, bo on nigdy z jedzeniem problemów nie miał, kupcie śliczne, sierść błyszcząca, wet mówi że zęby jak na sześciolatka ma świetne ;) [quote name='Doginka']I ja wszystkie obejrzałam;-) Ale tu kupny temat się zrobił:crazyeye:[/QUOTE] gratuluję wytrwałości :diabloti: [IMG]https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/hphotos-ak-snc7/431428_513862111962837_1571478201_n.jpg[/IMG] Quote
Izabela124. Posted August 31, 2012 Posted August 31, 2012 Twe ostatnie zdjęcia bardzo mi się podobają :) Co do Brumy to życzę Ci by jej problemy żołądkowe szybko się skończyły! Quote
Unbelievable Posted August 31, 2012 Author Posted August 31, 2012 [quote name='Izabela124.']Twe ostatnie zdjęcia bardzo mi się podobają :) Co do Brumy to życzę Ci by jej problemy żołądkowe szybko się skończyły![/QUOTE] dzięki :) też mam taką nadzieję :diabloti: zapomniałam w poprzednim poście napisać, że dzisiaj kupa znowu trochę luźna, ale za to mała ;) plus łupież przy czesaniu czego wcześniej nie było, po 3 dniach na gastro :mdleje: Quote
Recommended Posts