Vectra Posted December 28, 2011 Posted December 28, 2011 [quote name='Karolina.']Owszem, ale są też yorki i yorki ;) W yorkach stety/niestety jest spory rozrzut charakterów, ze skrajności w skrajność. [/QUOTE] Nadmiernie lękliwe i nadmiernie agresywne :) użytkowość jorka polegała na tępieniu myszy i służenia jako szmata to wycierania rąk.Wersja szczekającego kota , dla ubogich szkotów. Jego praca nie wymagała ani nadmiernej inteligencji , ani bystrości , mysz nie stanowiła zagrożenia.To że używano dla zabawy - tłuczenia myszy na czas - też nie wymagało nadzwyczajnych umiejętności - terrierza natura , zajadłość i nieustępliwość. Hodowla aktualna poszła li i iście tylko w miniaturyzację i eksterier. Więc cóż można wymagać od małego jorka. Quote
sacred PIRANHA Posted December 28, 2011 Posted December 28, 2011 [quote name='Vectra'] Więc cóż można wymagać od małego jorka.[/QUOTE] Dać jeść i trzymać na różowej podusi, obowiązkowo spacery tylko na flexi - za głupi i za mało psi by od niego czegokolwiek wymagać:diabloti: Quote
Vectra Posted December 28, 2011 Posted December 28, 2011 [quote name='sacred PIRANHA']Dać jeść i trzymać na różowej podusi, obowiązkowo spacery tylko na flexi - za głupi i za mało psi by od niego czegokolwiek wymagać:diabloti:[/QUOTE] sami właściciele jorków , tworzą taki trend. To tak jak z bulgotem , nie puszczać luzem , nie przemęczać , smarować sudocremem , moczyć w manusanie , dawać karmy tylko holistyczne , prowadzać tylko na smyczy.Głaskać , przytulać nie wypuszczać z łóżka. No ale że za mądre to to nie jest , to chyba przyznasz ? gdyby jork w wersji terrier , a nie lękliwa lala , ważył z 15 kilo , nikt by tego w domu nie trzymał , bo było by to niebezpieczne dla otoczenia ... a że waży 2kg , to przy tym charakterze , wyzbytym wszelkich hamulcy - niebezpieczny jest sam dla siebie. Quote
dog193 Posted December 28, 2011 Posted December 28, 2011 Kiedyś napisałam, że uważam, że yorki są głupiutkie i wywołałam tym burzę :diabloti: Quote
Vectra Posted December 28, 2011 Posted December 28, 2011 [quote name='dog193']Kiedyś napisałam, że uważam, że yorki są głupiutkie i wywołałam tym burzę :diabloti:[/QUOTE] ja nie jedną , bo jorkarze , to wrażliwi są , tak jak onkarze :diabloti: Quote
Unbelievable Posted December 28, 2011 Author Posted December 28, 2011 [quote name='Vectra']ja nie jedną , bo jorkarze , to wrażliwi są , tak jak onkarze :diabloti:[/QUOTE] no to już wszystko jasne :evil_lol: Quote
Vectra Posted December 28, 2011 Posted December 28, 2011 [quote name='Unbelievable']no to już wszystko jasne :evil_lol:[/QUOTE] jaki pan taki kram :grins: Quote
Karolina. Posted December 28, 2011 Posted December 28, 2011 [QUOTE]Nadmiernie lękliwe i nadmiernie agresywne :smile: użytkowość jorka polegała na tępieniu myszy i służenia jako szmata to wycierania rąk.Wersja szczekającego kota , dla ubogich szkotów. Jego praca nie wymagała ani nadmiernej inteligencji , ani bystrości , mysz nie stanowiła zagrożenia.To że używano dla zabawy - tłuczenia myszy na czas - też nie wymagało nadzwyczajnych umiejętności - terrierza natura , zajadłość i nieustępliwość. Hodowla aktualna poszła li i iście tylko w miniaturyzację i eksterier. Więc cóż można wymagać od małego jorka. [/QUOTE] Ale ja się z tym wszystkim co piszecie zgadzam :) Quote
Vectra Posted December 28, 2011 Posted December 28, 2011 [quote name='Karolina.']Ale ja się z tym wszystkim co piszecie zgadzam :)[/QUOTE] no i miło , że rozmawiasz - a nie stawiasz na swoim :) ja bardzo lubię dyskutować - każdy ma swoje zdanie , racje - ważne by się zrozumieć. wszystkie terriery są głupiutkie - to już można wywnioskować , po kraju ich pochodzenia :diabloti: nie za darmo i nie bez przyczyny , miksowano to z innymi rasami , by jakieś mądrzejsze coś wyprodukować :diabloti: dlatego idea miksowania jorka z podnóżkiem zwanym shitzu - podoba mi się , oczywiście na wzgląd charakteru nie urody. Salonowe pieski , były wyzbyte temperamentności , jorki salonowości - więc równowaga jakaś tam powstała. Quote
gops Posted December 28, 2011 Posted December 28, 2011 [quote name='Vectra']. wszystkie terriery są głupiutkie - to już można wywnioskować , po kraju ich pochodzenia :diabloti: .[/QUOTE] dobrze że nie tylko ja tak uważam :lol: to fakt gdyby yorki miały po 15kg to nikt by nie chciał takiego psa , stety/niestety i ta moda dobiega końca kilka dni temu w Elblągu na wysypisku śmieci w kontenerze został znaleziony york ... ktoś go wyrzucił , pewnie się znudził .. fot [IMG]http://a5.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc7/s320x320/395635_312591932104633_142258905804604_1014043_1771991067_n.jpg[/IMG] Quote
Justa Posted December 29, 2011 Posted December 29, 2011 Kiedy nowe zdjęcia miotły? :diabloti: Jako, że na swojego papisia jeszcze poczekam to postanowiłam cieszyć się Twoim :diabloti: Quote
Unbelievable Posted December 29, 2011 Author Posted December 29, 2011 [quote name='gops']dobrze że nie tylko ja tak uważam :lol: to fakt gdyby yorki miały po 15kg to nikt by nie chciał takiego psa , stety/niestety i ta moda dobiega końca kilka dni temu w Elblągu na wysypisku śmieci w kontenerze został znaleziony york ... ktoś go wyrzucił , pewnie się znudził ..[/QUOTE] to jest ludzki debilizm, szczyt lenistwa i znieczulicy :roll: [quote name='Justa']Kiedy nowe zdjęcia miotły? :diabloti: Jako, że na swojego papisia jeszcze poczekam to postanowiłam cieszyć się Twoim :diabloti:[/QUOTE] co chwila :loveu: hodowczyni jest wyrąbista! co chwilę jakieś filmiki, zdjęcia, njusy co też miotła uczyniła :evil_lol: wszystkim takich hodowców życzę! filmik [url]http://www.youtube.com/watch?v=scBpdlAAXoA&context=C3419e5bADOEgsToPDskLDa7VGwCribDRaUtp8b9kv[/url] i z braćmi mniejszymi :diabloti: różnica 1,5 tygodnia. [IMG]https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-snc7/s720x720/400033_1706547680456_1740975770_773906_100152004_n.jpg[/IMG] będę miała puchatka :evil_lol: muszę się zaopatrzyć w furminator :diabloti: Quote
Yuveza Posted December 29, 2011 Posted December 29, 2011 hmmm ona będzie mieć na imię Miotła? :evil_lol: Quote
Marta_Ares Posted December 29, 2011 Posted December 29, 2011 pozachwycam się jeszcze mamusią :loveu: :loveu: :loveu: zdecydowanie ładniejsze są takie łysole :loveu: :loveu: na filmiku ten czarno - biały to tatuś? Quote
Guest papillonek Posted December 30, 2011 Posted December 30, 2011 Śmiechowa jest :lol: Niedźwiadek :loveu: Quote
gops Posted December 30, 2011 Posted December 30, 2011 ale na filmiku czarno-biało :lol: właścicielka chyba lubi ten kolor u psów :lol: Miotła śliczna, puchatek taki :loveu: Quote
Guest papillonek Posted December 30, 2011 Posted December 30, 2011 [quote name='gops']ale na filmiku czarno-biało :lol: właścicielka chyba lubi ten kolor u psów :lol: Miotła śliczna, puchatek taki :loveu:[/QUOTE] Nie tylko czarno-biało są tez marmurkowe ;) Super są takie maluchy :loveu: na 3:09 papiś zachowuje się identycznie w stosunku do marmurka jak moja S :lol: Chyba taki urok tej rasy:evil_lol: Quote
Unbelievable Posted December 30, 2011 Author Posted December 30, 2011 [quote name='westie_justa']hmmm ona będzie mieć na imię Miotła? :evil_lol:[/QUOTE] tak, Broom ;) [quote name='Marta_Ares']pozachwycam się jeszcze mamusią :loveu: :loveu: :loveu: zdecydowanie ładniejsze są takie łysole :loveu: :loveu: na filmiku ten czarno - biały to tatuś?[/QUOTE] niiieee, to suczka hodowczyni, Ozzie :) [quote name='papillonek']Śmiechowa jest :lol: Niedźwiadek :loveu:[/QUOTE] :evil_lol: [quote name='gops']ale na filmiku czarno-biało :lol: właścicielka chyba lubi ten kolor u psów :lol: Miotła śliczna, puchatek taki :loveu:[/QUOTE] no faktycznie, większość psów jest czarno-biała :evil_lol: są tylko dwa biało-sobolowe papillony :diabloti: Quote
Marta_Ares Posted December 30, 2011 Posted December 30, 2011 [quote name='Unbelievable'] niiieee, to suczka hodowczyni, Ozzie :) [/QUOTE] aaa, ale też widzę fajnej budowy :loveu: :loveu: imię super !! :razz: wiesz juz jak z egzaminami kiedy ją odbierasz? Quote
Unbelievable Posted December 30, 2011 Author Posted December 30, 2011 [quote name='Vectra']mi sie imię Miotła bardzo podoba !!!![/QUOTE] tak, Miotła też jest fajna, więc pewnie będzie miała dwa imiona :) do szkolenia itp. wolę imię dźwięczne, czyli Broom, w domu pewnie będzie Miotła, tak samo jak szczur jest Gramem i Szczurem ;) [quote name='Marta_Ares']aaa, ale też widzę fajnej budowy :loveu: :loveu: imię super !! :razz: wiesz juz jak z egzaminami kiedy ją odbierasz?[/QUOTE] tak, też jest bardzo fajna :) przypuszczalnie 25 stycznia chyba jeszcze nie pokazywałam? jedna z półsióstr Broom z poprzedniego miotu :) [url]http://www.youtube.com/watch?v=lQcGlhOqlY8[/url] Quote
Vectra Posted December 30, 2011 Posted December 30, 2011 u mnie też psy mają wiele imion :diabloti: stosownie do okazji i uczynków :evilbat: ale to jest właśnie , mocno edukacyjne ;) to do Broom , musisz jeszcze dobrać Mimip :evil_lol: tak mi się moja ukochana bajka przypomniała - struś pędziwiatr Quote
Unbelievable Posted December 30, 2011 Author Posted December 30, 2011 [quote name='Vectra']u mnie też psy mają wiele imion :diabloti: stosownie do okazji i uczynków :evilbat: ale to jest właśnie , mocno edukacyjne ;) to do Broom , musisz jeszcze dobrać Mimip :evil_lol: tak mi się moja ukochana bajka przypomniała - struś pędziwiatr[/QUOTE] ja zawsze jak ze znajomymi rozmiawiam, i nagle mi się coś o psie przypomni, to zaczynam "a mój szczur wczoraj..." to wszyscy nagle wielkie oczy i "co?! kolejnego zwierzaka przyprowadziłaś?!" :evil_lol: ale kilka razy i już wiedzą o co chodzi :evil_lol: no taaaak :evil_lol: tylko nie chciałabym być kojotem, kiedy ona będzie pędziwiatrem :diabloti: Quote
Guest papillonek Posted December 30, 2011 Posted December 30, 2011 [quote name='Unbelievable']ja zawsze jak ze znajomymi rozmiawiam, i nagle mi się coś o psie przypomni, to zaczynam "a mój szczur wczoraj..." to wszyscy nagle wielkie oczy i "co?! kolejnego zwierzaka przyprowadziłaś?!" :evil_lol: ale kilka razy i już wiedzą o co chodzi :evil_lol: no taaaak :evil_lol: tylko nie chciałabym być kojotem, kiedy ona będzie pędziwiatrem :diabloti:[/QUOTE] To troche jak mania prześladowcza :evil_lol: Quote
Asiaczek Posted December 31, 2011 Posted December 31, 2011 Nie doczytałam: kiedy Miotła bedzie juz u Ciebie? Dobrego Roku:) pzdr. Quote
Recommended Posts