Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Bzikowa']Rozmowy o sprzęcie fotograficznym mnie dobijają :P

W całym swoim życiu nie uczyłam się fizyki przez godzinę także rispekt :D

Poka jakiegoś Szczura...[/QUOTE]
czytaj, ja w taki sposób wiele się nauczyłam : P

ja muszę... codziennie w poniedziałek i wtorek mamy nerwówkę, bo fiza... brrr:roll: facet jak ma dobrą passę potrafi 15 pał na jednej lekcji postawić, i to wcale nie zdarza się żadko ;) ja dodatkowo muszę zaliczać poprzedni semestr bo mnie już perfidnie nie chciał przepuścić :angryy:
[quote name='Doginka']U mnie są szczury:lol:

[B]Unbelie...coś tam coś tam[/B], poka szczurzego:loveu:[/QUOTE]
a u mnie robale :evil_lol:

nie ma co pokazywać ;) jest brzydki szkoleniowo, ot co...
[quote name='Pestka']O, to nawet nie wiesz jak zazdroszcze... :roll:

Również dołączam się do próśb o fotki ;)[/QUOTE]
spoko, Gram się z reguły nie słucha :evil_lol: ale był grzeczny na spacerku aussikowym, aż miło powspominać :loveu: jak nie chciał pobiec do psów i w pewnym momencie zrobił w tył zwrot i przybiegł do mnie :loveu:

[quote name='Agathee']Ekhm, proszę mi tu nie obrażać mojego d40 :diabloti: Ale fakt faktem, że sama też poszłam na taniochę, bo nie planowałam szybkiego doboru nowego obiektywu (brak kasy). Stało się inaczej i teraz żałuję :P Ale nie jest tak źle, dorobię się kiedyś Sigmy 70-200mm 2.8 + czegoś krótszego i będzie git ;)

To ty planujesz drugiego piesa?? A dlaczego nie aussika, przecież aussie to świetne psy są? :cool3: [SIZE=1]Sama też planuje, za jakieś 10 lat :evil_lol:[/SIZE][/QUOTE]
ja jestem zadowolona ;) w końcu dumałam nad tym co kupić całe wieki...

a co, jednego mam mieć? :evil_lol: i to TAKIEGO? :evil_lol: aussie są dla mnie przede wszystkim za duże ;) taki ideal dla mnie byłby jakiś working, ale chyba nie chcę się w to bawić : P one potrzebują owieczek
[quote name='Shel']No ja kupiłam d60 + kit za prawie 1,5 tys ... ale nic nie umiałam innego znaleźć i mnie podkusiło eh..

Pokazuj teraz Szczurowatego :)[/QUOTE]
ale nowe :diabloti:

[quote name='Infortune.']Serio? Ja za nowego D80 z Nikkorem 18-105 płaciłam 2000zł.[/QUOTE]
bosz, kiedy ty tyle zapłaciłaś?! :mdleje:

[quote name='Kashdog']Agata z tym planowanym psem to mam bardzo podobnie jak ty :evil_lol: [SIZE=1]Za jakieś 10 lat pewnie sie go dorobię [/SIZE]:diabloti:
Ja za nówke D90 z 18-105 zapłaciłam prawie 4000zł :roll: Teraz na jakieś tele zbieram, macie może jakieś pomysły :razz:?[/QUOTE]
ale masz fajny sprzęt przyajmniej :evil_lol: tele to standardziki 70-300 i 55-200, firmy do wyboru do koloru ;)

Posted

[quote name='Shel']Kash - jak masz więcej kasy to inwestowałabym w 70-300 ;)

A jak masz parę tys to w 55-200 2,8 ]:->[/QUOTE]

Właśnie chodzi o to, że kasy za dużo to teraz nie mam :roll: Ale w lipcu urodziny się szykują to może namówi się tate aby dołożył troche kasy, bo tele by sie na DCDC przydał :cool1:
Ale teraz bede na ebay'u chyba kupować, bo tam tele za 420 zł było :crazyeye:

Posted

[quote name='Kashdog']
Ale teraz bede na ebay'u chyba kupować, bo tam tele za 420 zł było :crazyeye:[/QUOTE]

tylko do tego dochodzi wysyłka, często cło, zapakowanie, i często się nie opłaca ;)

Posted

[quote name='Unbelievable']
bosz, kiedy ty tyle zapłaciłaś?! :mdleje:
[/QUOTE]
W grudniu 2008 roku :grins:

Swoją drogą, też bym sobie jakieś zdjęcia obejrzała, Stefci np. :diabloti:

Posted

[quote name='Doginka']A NIKKOR Dx AF-S 18-200mm VR + NIKON D90? - roczny za 4000 komplecik?;-) - to dużo, czy mało?:hmmmm:[/QUOTE]
zależy jaki przebieg ;) ale raczej nie więcej niż 3800, bo myślę że masz przebieg powyżej 20tys zdjęć. Popatrz sobie na ceny na forum nikonowym i allegro, jak dla mnie to jest dużo

Posted

[quote name='Unbelievable']zależy jaki przebieg ;) ale raczej nie więcej niż 3800, bo myślę że masz przebieg powyżej 20tys zdjęć. Popatrz sobie na ceny na forum nikonowym i allegro, jak dla mnie to jest dużo[/QUOTE]
Pudło roczne, ale obiektyw 18-200VR II:lol: - jednodniowy;-) - już nie sprzedaję obiektywu;-):shake: i w maju będę miała dodatkowo taki:multi:
[COLOR=#902336][B]Nikon Nikkor 105 mm f/2.8G AF-S VR Micro [/B][/COLOR]

Posted

Ooo co ja słyszę (czytam?), macie nową klatkę? Pokaż mi zdjęcie no, bo ja muszę dla Kody kupić klatkę i właśnie nie wiem jaką, myślałam nad tą:
[url]http://allegro.pl/item944020956_metalowa_klatka_kojec_dla_psa_106_x_68_x_73_cm.html[/url]
ale na razie nie mam kasiory.

A jaki rozmiar macie?

Posted

[quote name='Doginka']Pudło roczne, ale obiektyw 18-200VR II:lol: - jednodniowy;-) - już nie sprzedaję obiektywu;-):shake: i w maju będę miała dodatkowo taki:multi:
[COLOR=#902336][B]Nikon Nikkor 105 mm f/2.8G AF-S VR Micro [/B][/COLOR][/QUOTE]
fajny ;) a nie lepiej sigmę?
[quote name='Russellka']Ooo co ja słyszę (czytam?), macie nową klatkę? Pokaż mi zdjęcie no, bo ja muszę dla Kody kupić klatkę i właśnie nie wiem jaką, myślałam nad tą:
[url]http://allegro.pl/item944020956_metalowa_klatka_kojec_dla_psa_106_x_68_x_73_cm.html[/url]
ale na razie nie mam kasiory.

A jaki rozmiar macie?[/QUOTE]
metalową też mamy ale do trzymania psa jak nas nie ma- ciężkie i wielkie ustrojstwo. Ja kupiłam materiałową na kurs, po złożeniu jest wielkości kartki a3, grubość to jakieś 3-4cm, no i nie waży więcej niż 2kg.

klateczka :diabloti:

[IMG]http://i303.photobucket.com/albums/nn144/martyna2196/dziesiatymarca10klatka/DSC_7128.jpg[/IMG]

[IMG]http://i303.photobucket.com/albums/nn144/martyna2196/dziesiatymarca10klatka/DSC_7129.jpg[/IMG]

[IMG]http://i303.photobucket.com/albums/nn144/martyna2196/dziesiatymarca10klatka/DSC_7130.jpg[/IMG]

mam jeszcze parę zdjęć, w tym jedno szpanerskie:evil_lol:

Posted

[quote name='Vini.']O, gdzie i za ile kupilas?;>>
To widzimy sie w takim razie w kwietniu? :))[/QUOTE]

Podłączam się do pytania Vini, ja się zastanawiam nad tym czy kupić Fifce klatke czy posłanie, ale znając życie to zapewne kupię to i to :diabloti:

Posted

[quote name='Vini.']O, gdzie i za ile kupilas?;>>
To widzimy sie w takim razie w kwietniu? :))[/QUOTE]
od dobrej duszyczki z dogo ;) za 70zł, ale chyba niewiele więcej kosztuje na animalii
[quote name='Kashdog']Podłączam się do pytania Vini, ja się zastanawiam nad tym czy kupić Fifce klatke czy posłanie, ale znając życie to zapewne kupię to i to :diabloti:[/QUOTE]
Grami w klatce zakochany ;) teraz bawimy się w crate games

Posted

[url]http://i303.photobucket.com/albums/nn144/martyna2196/dziesiatymarca10klatka/DSC_7129.jpg[/url] - ale słodziak :loveu:.
On tej klatki nie rozniesie? Shina to by taką chętnie przekształciła w coś milszego dla jej oka :evil_lol:.

[quote name='Unbelievable']mam jeszcze parę zdjęć, w tym jedno szpanerskie[IMG]http://www.dogomania.pl/images/smilies/evil_lol.gif[/IMG][/QUOTE]
Pokaż to szpanerskie :razz:. I te parę również ;)

Posted

To chyba macie taki sam rozmiar jak ja dla Bza :) Tylko, że nasza jest z Ferplastu. No i już 2 razy trzeba było przyszywać suwak od nowa... :roll:

Poka szpanerskie, poka!

Posted

[quote name='Asiaczek']Właśnie chciałam zapytac, jak Szczurek zareagował na klatkę, a tu widzę, że zakochany:)

Pzdr.[/QUOTE]
gorzej będzie jak zacznę go w niej zamykać:evil_lol:

[quote name='*Monia*'][url]http://i303.photobucket.com/albums/nn144/martyna2196/dziesiatymarca10klatka/DSC_7129.jpg[/url] - ale słodziak :loveu:.
On tej klatki nie rozniesie? Shina to by taką chętnie przekształciła w coś milszego dla jej oka :evil_lol:.

Pokaż to szpanerskie :razz:. I te parę również ;)[/QUOTE]
jeszcze nie próbuje, ale jakby chciał to by rozniósł;)
[quote name='Bzikowa']To chyba macie taki sam rozmiar jak ja dla Bza :) Tylko, że nasza jest z Ferplastu. No i już 2 razy trzeba było przyszywać suwak od nowa... :roll:

Poka szpanerskie, poka![/QUOTE]
chyba tak, ona niska jest, taka żeby szczurzy leżał a nie mógł stać :razz:

proszzz, oto szpanerskie zdjęcie :diabloti:

[IMG]http://i303.photobucket.com/albums/nn144/martyna2196/dziesiatymarca10klatka/DSC_7131.jpg[/IMG]

Posted

[quote name='Feigned']też jestem ciekawa szpanerskiego :diabloti:[/QUOTE]
już dałam: P

[quote name='Vini.']No pokaz, pokaz ;dd
Ja Cie, ale zazdroszcze ;(( Taniocha. Na Animalii najmniejszy rozmiar 50 na cos tam kosztuje 83 zl bodajze, no i ja bd kupować tam, nic innego mi nie zostało ;d[/QUOTE]
na allegro są w miarę tanie, takie czerwone i niebieskie, ariss ostatnio kupiła i jest zadowolona ;)
ja patrzyłam najbardziej na ostatni wymiar, czyli wysokość- mamy 35

Posted

Hahaha, co za szpan, jak uroczo rozpłaszczył łapki na ścianie :lol: :loveu:

Co do klatki to ona się wydaje dla Beza za mała (plastikową na treningi w garażu na terenie klubu mamy większą) ale on i tak najczęściej się zwija w kulkę na samym końcu klatki tak, że zajmuje jakąś połowę jej powierzchni ;)

Posted

[quote name='Bzikowa']Hahaha, co za szpan, jak uroczo rozpłaszczył łapki na ścianie :lol: :loveu:

Co do klatki to ona się wydaje dla Beza za mała (plastikową na treningi w garażu na terenie klubu mamy większą) ale on i tak najczęściej się zwija w kulkę na samym końcu klatki tak, że zajmuje jakąś połowę jej powierzchni ;)[/QUOTE]
szczurzy jest może większy ale na pewno mniej miejsca od Bza zajmuje :evil_lol: dla niego jest ok ;) nawet się rozłożyć może

[quote name='Feigned']hahah ale mu się czadersko łapy rozjechały :evil_lol:
świetny on jest :lol:[/QUOTE]
pewnie, że jest :evil_lol: dzisiaj nawet na piłeczkę pracował :loveu: