Mudik Posted October 19, 2009 Posted October 19, 2009 Zdjęcia mew przepiękne, oh jak mi się lustro marzy:roll::roll::roll::loveu: Quote
Doginka Posted October 24, 2009 Posted October 24, 2009 Byłam tu czy nie?:razz: Już mi się myli gdzie byłam a gdzie nie:diabloti: Quote
Unbelievable Posted October 24, 2009 Author Posted October 24, 2009 [quote name='Russellka']Fajne te ptaszyska :loveu: Jejka, ja już chcę wakacje, a to dopiero początek roku... :placz:[/QUOTE] cóż... :diabloti: [quote name='Agathee'][url]http://i303.photobucket.com/albums/nn144/martyna2196/DSC_4236.jpg[/url] Bardzo ciekawy kadr! ;)[/QUOTE] dziękuję ;) [quote name='Mudik']Zdjęcia mew przepiękne, oh jak mi się lustro marzy:roll::roll::roll::loveu:[/QUOTE] nic tylko kupować : P [quote name='Doginka']Byłam tu czy nie?:razz: Już mi się myli gdzie byłam a gdzie nie:diabloti:[/QUOTE] noo ja też nie wiem czy byłaś, ale wiem że nie warto było byćbo tu i tak nic się nie dzieje :evil_lol: [quote name='ariss']Tu ostatnio się nic nie dzieję:mad:[/QUOTE] nie da się ukryć :evil_lol: planuję porobić jakieś zdjęcia, ale ciąąągle pada... może jutro rano się uda, MOŻE nie będzie padać...? Quote
Doginka Posted October 25, 2009 Posted October 25, 2009 A tu dalej spokój:mad:Cisza:mad:My chcemy Gramotnika:mad: Quote
silver. Posted October 25, 2009 Posted October 25, 2009 co to w ogóle ma być ja się pytam? wchodzę po latach na dogo, dogo sobie jakieś jaja robi ze mnie, musze nie wiadomo jak poszukiwać gramowego wątku a jak juz znalazłam to tylko jakieś ptaki :shake: :diabloti: Quote
Unbelievable Posted October 25, 2009 Author Posted October 25, 2009 [quote name='Doginka']A tu dalej spokój:mad:Cisza:mad:My chcemy Gramotnika:mad:[/QUOTE] dzisiaj pracowity dzień miałam więc zdjęć nimo :diabloti: [quote name='silver.']co to w ogóle ma być ja się pytam? wchodzę po latach na dogo, dogo sobie jakieś jaja robi ze mnie, musze nie wiadomo jak poszukiwać gramowego wątku a jak juz znalazłam to tylko jakieś ptaki :shake: :diabloti:[/QUOTE] normalnie wiedziałam że to ty nawet jak nie spojrzałam w ten link w podpisie, wiedziałam :evil_lol: a tutaj zdjęcia grama, to sobie trzeba odkopywać :diabloti: Quote
silver. Posted October 25, 2009 Posted October 25, 2009 [quote name='Unbelievable']dzisiaj pracowity dzień miałam więc zdjęć nimo :diabloti: normalnie wiedziałam że to ty nawet jak nie spojrzałam w ten link w podpisie, wiedziałam :evil_lol: a tutaj zdjęcia grama, to sobie trzeba odkopywać :diabloti:[/QUOTE] co nimo jak nimo? :mad: o jaaa, to aż tak bardzo moja frustracja i agresja jest rozpoznawana? :diabloti: a weź i odkop, nie mam łopaty przy sobie, a rękoma nie będę bo sobie paznokcie pobrudze :razz: Quote
Unbelievable Posted October 25, 2009 Author Posted October 25, 2009 [quote name='silver.']co nimo jak nimo? :mad: o jaaa, to aż tak bardzo moja frustracja i agresja jest rozpoznawana? :diabloti: a weź i odkop, nie mam łopaty przy sobie, a rękoma nie będę bo sobie paznokcie pobrudze :razz:[/QUOTE] masz i se oglądaj [url]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=101869&page=550[/url] :diabloti: Quote
silver. Posted October 25, 2009 Posted October 25, 2009 o jaaa, to dla mnie? nie trzeba było :cool3: a wlasnie jak po wycinkach? pewnie gdzies o tym pisałas, ale jak mowilam - nie chce mi sie szukać :cool3: Quote
Iza. Posted October 25, 2009 Posted October 25, 2009 Aaa miałam się już wcześniej zapytać, ale jakoś mi z głowy wyleciało :evil_lol: Czemu Marcin ma bana ? :cool3: Quote
Unbelievable Posted October 25, 2009 Author Posted October 25, 2009 [quote name='silver.']o jaaa, to dla mnie? nie trzeba było :cool3: a wlasnie jak po wycinkach? pewnie gdzies o tym pisałas, ale jak mowilam - nie chce mi sie szukać :cool3:[/QUOTE] w doopie ma suki z cieczką i inne psy :diabloti: rozwinęła się agresja terytorialna, bardziej bawi się zabawkami i ostatnio ucieka jak uciekał :diabloti: ale za to jest bardziej skupiony [quote name='Iza.']Aaa miałam się już wcześniej zapytać, ale jakoś mi z głowy wyleciało :evil_lol: Czemu Marcin ma bana ? :cool3:[/QUOTE] myślę że jak bedzie chciał to się sam pochwali ;) Quote
Iza. Posted October 25, 2009 Posted October 25, 2009 [quote name='Unbelievable'] myślę że jak bedzie chciał to się sam pochwali ;)[/QUOTE] A dużo mu jeszcze tego banna zostało ? :cool3: Quote
Unbelievable Posted October 25, 2009 Author Posted October 25, 2009 [quote name='Iza.']A dużo mu jeszcze tego banna zostało ? :cool3:[/QUOTE] coś ponad tydzień ;) ciekawska :diabloti: smacznego :loveu: [IMG]http://i303.photobucket.com/albums/nn144/martyna2196/KopiaDSC_5991.jpg[/IMG] Quote
Iza. Posted October 25, 2009 Posted October 25, 2009 [quote name='Unbelievable']coś ponad tydzień ;) ciekawska :diabloti: [/QUOTE] Zawsze mnie uczyli, że ciekawość to pierwszy stopień do wiedzy, także wiesz :diabloti::evil_lol: Co to jest to na tej focie ?;P Quote
silver. Posted October 25, 2009 Posted October 25, 2009 [quote name='Unbelievable']w doopie ma suki z cieczką i inne psy :diabloti: rozwinęła się agresja terytorialna, bardziej bawi się zabawkami i ostatnio ucieka jak uciekał :diabloti: ale za to jest bardziej skupiony [/QUOTE] o to dobrze :cool3: nie strasz, bo moj i tak ta terytorialna agresje ma rozwinieta a co bedzie jak bedzie wyciety... :shake: jak to co Iza? nie wiesz co to? Quote
Iza. Posted October 25, 2009 Posted October 25, 2009 [quote name='silver.'] jak to co Iza? nie wiesz co to?[/QUOTE] jakieś ciasto :eviltong::evil_lol: Quote
Feigned Posted October 25, 2009 Posted October 25, 2009 [quote name='silver.']o to dobrze :cool3: nie strasz, bo moj i tak ta terytorialna agresje ma rozwinieta a co bedzie jak bedzie wyciety... :shake: jak to co Iza? nie wiesz co to?[/QUOTE] wycinasz Binsa? :cool3: ja też nie wiem :shake::evil_lol: Quote
Iza. Posted October 25, 2009 Posted October 25, 2009 [quote name='Feigned']wycinasz Binsa? :cool3: [/QUOTE] Ona go juz ze dwa lata wycina :evil_lol: Quote
Unbelievable Posted October 25, 2009 Author Posted October 25, 2009 [quote name='Iza.']Zawsze mnie uczyli, że ciekawość to pierwszy stopień do wiedzy, także wiesz :diabloti::evil_lol: Co to jest to na tej focie ?;P[/QUOTE] :evil_lol: [quote name='silver.']o to dobrze :cool3: nie strasz, bo moj i tak ta terytorialna agresje ma rozwinieta a co bedzie jak bedzie wyciety... :shake: jak to co Iza? nie wiesz co to?[/QUOTE] jemu to raczej ze strachu : P i z głupoty :evil_lol: ale też możliwe że z powodu większego przywiązania do mnie- chce bronić swojego :cool1: [quote name='Iza.']jakieś ciasto :eviltong::evil_lol:[/QUOTE] [quote name='Feigned'] ja też nie wiem :shake::evil_lol:[/QUOTE] :evil_lol::evil_lol: to są polskie amerykańskie brownies z amerykańskiej czekolady i polskiej reszty :diabloti: Quote
silver. Posted October 25, 2009 Posted October 25, 2009 [quote name='Iza.']jakieś ciasto :eviltong::evil_lol:[/QUOTE] moze ciasto, moze nie ciasto :diabloti: [quote name='Feigned']wycinasz? :cool3: [/QUOTE] mialam go rok temu wyciac, ale "cos wypadło", pozniej znow mialam wyciac, ale bylo za blisko szczepienia, a pozniej nie mialam juz kasy bo w cos innego zainwestowalam(moj maly, wspanialy, piekny, przecudowny, sympatyczny i kulturalny giancik), a teraz to juz sama nie wiem, czy to wszystko ma sens czy nie itp., bo przed chwila np. szczekal bo ktos przechodzil obok drzwi, a jak mysle, ze to moze sie poglebic to juz calkiem odechciewa sie wszystkiego :shake: [quote name='Unbelievable'] jemu to raczej ze strachu : P i z głupoty :evil_lol: ale też możliwe że z powodu większego przywiązania do mnie- chce bronić swojego :cool1: to są polskie amerykańskie brownies z amerykańskiej czekolady i polskiej reszty :diabloti:[/QUOTE] no wlanie u mojego tak jest, niby sie boi, ale chce bronic pilnowac i na dodatek glupek jest z niego no tak, myslalam ze to dokladnie jest to :P Quote
Bzikowa Posted October 30, 2009 Posted October 30, 2009 A co to ma być, ja się pytam, że tu się nic nie dzieje ?? :mad: Quote
Unbelievable Posted October 30, 2009 Author Posted October 30, 2009 [quote name='Bzikowa']A co to ma być, ja się pytam, że tu się nic nie dzieje ?? :mad:[/QUOTE] :oops: ja się zawsze zastanawiam komu się tu jeszcze chce cokolwiek pisać :evil_lol: jutro, mam nadzieję, będą jakieś zdjęcie, a filmik ''agilitowy'' będzie na pewno, ''agilitowy'' bo mamy jedną hopkę :evil_lol: i ćwiczymy tylko kierunki i wysyłanie na hopkę:roll: swoją drogą jak chce wprowadzić komendę na zmianę kierunku, np. chcę żeby pobiegł w lewo to mówię left, to mogę to zrobić przy tej jednej hopce? Quote
Bzikowa Posted October 30, 2009 Posted October 30, 2009 Ooo Szczur adżilitowy będzie, super! :multi: Ale o jakich komendach kierunkowych mówisz? Po prostu skręcanie w określonym kierunku czy ciasne zawracanie na hopce ? Jak zawracanie na hopce to najpierw uczysz na czymkolwiek obiegania przedmiotu, potem na boczku od hopki a potem na hopce, cała filozofia ;) Bez umie zawracanie (na 'lewo' i 'prawo' :evil_lol: oryginalnie) i namiętnie ćwiczymy obieganie drzewek, słupków i innych rzeczy na spacerach, wysyłanie z obieganiem itd ale... na agility tego w końcu nie używam :evil_lol: bo jakoś ciągle zapominam poza tym Bez jest na tyle wolny, że nie potrzebuję tego zbyt często... Ale w zanadrzu mam. A jeśli chodzi o normalne kierunkowe, żeby pies po przeszkodzie po prostu biegł w określonym kierunku (bez zawracania) to podobno uczy się tego ze zwykłych obrotów... Tzn , że jeśli pies umie obroty to na torze powinien poprawnie zareagować na komendę i się obrócić, po jakimś czasie załapie, że na torze ma nie robić pełnego obrotu. Ale tu Ci praktycznie nie powiem bo tego zupełnie z Bezem nie używam. Quote
Unbelievable Posted October 30, 2009 Author Posted October 30, 2009 [quote name='Bzikowa']Ooo Szczur adżilitowy będzie, super! :multi: Ale o jakich komendach kierunkowych mówisz? Po prostu skręcanie w określonym kierunku czy ciasne zawracanie na hopce ? Jak zawracanie na hopce to najpierw uczysz na czymkolwiek obiegania przedmiotu, potem na boczku od hopki a potem na hopce, cała filozofia ;) Bez umie zawracanie (na 'lewo' i 'prawo' :evil_lol: oryginalnie) i namiętnie ćwiczymy obieganie drzewek, słupków i innych rzeczy na spacerach, wysyłanie z obieganiem itd ale... na agility tego w końcu nie używam :evil_lol: bo jakoś ciągle zapominam poza tym Bez jest na tyle wolny, że nie potrzebuję tego zbyt często... Ale w zanadrzu mam. A jeśli chodzi o normalne kierunkowe, żeby pies po przeszkodzie po prostu biegł w określonym kierunku (bez zawracania) to podobno uczy się tego ze zwykłych obrotów... Tzn , że jeśli pies umie obroty to na torze powinien poprawnie zareagować na komendę i się obrócić, po jakimś czasie załapie, że na torze ma nie robić pełnego obrotu. Ale tu Ci praktycznie nie powiem bo tego zupełnie z Bezem nie używam.[/QUOTE] agilitowy to on będzie jak się przeprowadzę do bardziej cywilizowanego miasta : P narazie jest pseudo agilitowy :evil_lol: na pewno ciasne zawracanie sie przyda bo to torpeda a nie pies, nie zdążę się zamachnąć z zabawką a on już dawno hopkę przeskoczył :oops::roll: ale chyba narazie sie za to nie biorę chodziło mi właśnie o biegięcie w określonym kierunku po skoku, bo jemu się ubzdurało że musi koniecznie skręcić w prawo, więc traci czas żeby się zawrócić i pobiec w lewo tam gdzie ja biegnę:cool1: ale chyba sama jakoś to rozwiążę w końcu, bo z obrocikami raczej nie zrozumie :cool1: Quote
Recommended Posts