Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Unbelievable napisał(a):
ja historię chcąc nie chcąc też szczypię ;)

ustny CAE

ambitnie
Swojego czasu też to rozważałam, ale później stwierdziłam że jest mi to zbędne.

Agnes napisał(a):
to nie moja opinia a...ich ;)

tak jak mówiłam, specyficzni ludzie :evil_lol:

Posted

smallpati napisał(a):
ambitnie
Swojego czasu też to rozważałam, ale później stwierdziłam że jest mi to zbędne.

no ja wolę mieć potwierdzenie tego, że jednak umiem coś więcej niż na tą maturę rozszerzoną... chociaż jeszcze nie na tyle, żeby dobrze zdać CAE, niestety

Posted

Unbelievable napisał(a):
no ja wolę mieć potwierdzenie tego, że jednak umiem coś więcej niż na tą maturę rozszerzoną... chociaż jeszcze nie na tyle, żeby dobrze zdać CAE, niestety

Ja stwierdziłam że ogólnie nie jest mi to potrzebne później na studia, po za tym mam nieco mieszane uczucia do tego certyfikatu, chyba bym jednak wolała zrobić kurs i mieć potwierdzenie gdzieś za granicą niż w Pl. Zostały mi 2 lata studiów, później planuje gdzieś wyjechać, marzy mi się Australia więc tak czy siak musiałabym iść na jakieś studia tam żeby dostać wizę, więc pewnie poszłabym na coś właśnie takiego językowego ;)

Posted

A CAE nie zwalnia przypadkiem z egzaminu z języka na studiach? Na anglistykę nie biorą pod uwagę certyfikatów, a przynajmniej za moich czasów tak było i tak czy inaczej trzeba było test wstępny zaliczyć, ale koleżanka po zdaniu jakiegoś egzaminu z hiszpańskiego nie musiała zaliczać lektoratu. Ja do CAE nie podchodziłam, bo mi nie było i nie będzie do niczego potrzebne ;).

Kiedy wyniki? :razz:

Posted

smallpati napisał(a):
Ja stwierdziłam że ogólnie nie jest mi to potrzebne później na studia, po za tym mam nieco mieszane uczucia do tego certyfikatu, chyba bym jednak wolała zrobić kurs i mieć potwierdzenie gdzieś za granicą niż w Pl. Zostały mi 2 lata studiów, później planuje gdzieś wyjechać, marzy mi się Australia więc tak czy siak musiałabym iść na jakieś studia tam żeby dostać wizę, więc pewnie poszłabym na coś właśnie takiego językowego ;)

*Monia* napisał(a):
A CAE nie zwalnia przypadkiem z egzaminu z języka na studiach? Na anglistykę nie biorą pod uwagę certyfikatów, a przynajmniej za moich czasów tak było i tak czy inaczej trzeba było test wstępny zaliczyć, ale koleżanka po zdaniu jakiegoś egzaminu z hiszpańskiego nie musiała zaliczać lektoratu. Ja do CAE nie podchodziłam, bo mi nie było i nie będzie do niczego potrzebne ;).

Kiedy wyniki? :razz:

ten egzamin pozwala na studia za granicą, jest uznawany na większości uczelni w większości krajów, uznają go urzędy, pracodawcy ;) to nie jest taki świstek niepotrzebny :diabloti:

wyniki 30 lipca ;)

Posted

Ja będę miała świstek o ukończeniu studiów (jak się obronię :roll:), więc znajomość języka mi potwierdzi ;).

To będziemy trzymać kciuki za jak najwyższy procent wiedzy przelanej na papier i tej mówionej :)

Posted

Unbelievable napisał(a):

a ja muszę umieć rysować wszystko ze szczegółami, z pamięci, więc chcąc nie chcąc oglądając katedry, zamki, kamieniczki, "wczytuję się" w nie bardziej niż przeciętny człowiek ;) poza tym architektura, to jest to :loveu: wszystkie lizeny, donżony, sklepienia krzyżowo-żebrowe, portyki, portale, konstrukcje szkieletowe i inne śmieszne rzeczy :diabloti: sposób ułożenia gzymsów i skąd on pochodzi, skąd te zawijaski przy kolumnach, ah...:loveu:
muzeum, o ile ciekawie zrobione, obejrzeć mogę ale mnie to nie fascynuje...
zgadzam się ;) leżenie na tyłku to nic ciekawego, a jeżeli mam już się opalać to w ruchu ;)
oj, tak sobie ;) w którymś momencie palnęłam po polsku województwo podlaskie :evil_lol: i generalnie się zamotałam, mało zróżnicowanego słownictwa... aby zaliczyć ;)

...voivodship podlaskie ...
O rany, i teraz musisz czekac do końca lipca...

Pzdr.

Posted

Cześć :diabloti:
jestem między Austrią a zlotem- a dokładnie w Czechach :evil_lol: obok Wiednia tylko niestety przejeżdżaliśmy... ale za to powłóczyliśmy się trochę ze szczurem po górach :loveu: mam mnóstwo zdjęć- ale to jak już wrócę : P
do za tydzień :diabloti:

Posted

[quote name='Unbelievable']Cześć :diabloti:
jestem między Austrią a zlotem- a dokładnie w Czechach :evil_lol: obok Wiednia tylko niestety przejeżdżaliśmy... ale za to powłóczyliśmy się trochę ze szczurem po górach :loveu: mam mnóstwo zdjęć- ale to jak już wrócę : P
do za tydzień :diabloti:[/QUOTE]
No to juz wróciłaś, tak? No to bierz się do dzieła i zapraszaj na oglądanie fotek:)

Pzdr.

Posted

[quote name='Doginka']Mam nadzieję, że foteczki będą też tu, a nie tylko na blożku:modla:

Już oczami wyobraźni widzę, jakie będą piękne te foty:loveu:

[quote name='Asiaczek']Ja w ten upał, to juz nawet wyobraźni nie mam.
I dlatego chcę normalne fotki na DGM , w TEJ GALERII:)

Pzdr.
cóż, foty ze zlotu są na wątku zlotowym i na blogu, tutaj wstawię te z Austrii ;) głównie widoczki i inne motylki, ale Szczur też się znajdzie

kliknąć po większy rozmiar

Posted

ariss napisał(a):
no to poszalałaś z ilością zdjęć:evil_lol:

zmień podpis:diabloti:

spoko, to dopiero początek :evil_lol:

noo muszę, miałam go już parę razy zmieniać ale jakoś mi nie wyszło : P

Posted

[quote name='Agathee']http://i797.photobucket.com/albums/yy256/usterajs/Austria%202010/Kopiapanorama700-1.jpg
ucięłaś kawałek miasta, a jak dla mnie mogłaś zostawić ;) bo czegoś mi brakuje.

a jak szczuro sprawował się w Austrii? :evil_lol: czekam na jakieś boskie zdjęcia ;)
no nie mogłam zostawić, bo były krzaczory a nie miasto ;) lepiej bez krzaków :diabloti:

poza tym że mi dwa razy zwiał (raz pobiegł tak, że trafił na mnie, drugi raz wlazł do jakiejś bawialni przy hotelu, chyba nie wiedział gdzie ma iść bo teren zamknięty :evil_lol:) to był grzeczny ;) do zdjęć pozować nie chciał więc nie mamy nic fajnego :roll: