Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

12 kwietnia 2008
Malutka ma dom!

07 lutego 2008
Sytuacja alarmowa, brakuje na karmę dla psów, nie mówiąc już o specjalistycznych karmach dla szczeniąt. Błagam o wsparcie finansowe!

zdjęcia str. 1
dane do przelewu bankowego str. 2

Malutka ma około 3 miesięcy i wszystko wskazuje na to, że docelowo nie będzie malutka, tylko całkiem spora :eviltong:

Została przywieziona kilka tygodni temu przez komunalkę. Wzdęta, chuda, na koślawych łapach, z zaropiałymi oczami i matowym futrem. Wystarczyło odrobaczanie i dobre karma, żeby w ciągu paru dni dosłownie nastąpiła cudowna przemiana :loveu:

Malutka wystrzeliła w górę i wstąpiła w nią energia normalnego, zdrowego szczeniaka. Całe dnie szaleje na dworzu, wszędzie jej pełno. Na noc pracownik zabiera ją do swojego pokoju (to jego ulubienica), więc Malutka powoli uczy się również czystości.

Malutka doskonale dogaduje się z psami w każdym wieku i każdej wielkości, do kotów jest przyzwyczajona i tylko jak się za bardzo rozbuja, to próbuje kota włączyć do swoich zabaw, a przy koniach zachowuje się ostrożnie. Nadaje się do mieszkania, do ogrodu, do stajni. Uwielbia dzieci. Nie wykazuje cienia agresji.

Jest czarna z wpół złamanymi uszami, ma białe znaczenia, sierść krótką, ale grubą, masywne łapy wskazujące na docelowy duży wzrost. Nie zgubiła jeszcze mleczaków.

Wkrótce zdjęcia.

• 2 weeks later...
  • 3 weeks later...
  • 2 weeks later...
Posted

MALUTKA jakoś bez widoków na dom.
Bo... no nie wiem, za duża? za mała? za młoda? za zwyczajna? a może zbyt zdrowa, normalna i socjalizowana? taki szczeniak nie wzbudzi na dogo zainteresowania... :shake:

Kto da MALUTKIEJ allegro, kto umieści na innych stronach ogłoszeniowych?

• 2 weeks later...
Posted

[quote name='Patsi']Mogę ją ogłosić-wyślij mi zdjęcia i tekst o niej (jakiś podstawowy-wiek, charakter itd.) na maila [email protected].

Nie mam już siły na wysyłanie maila :oops: więc napiszę tutaj.

"MALUTKA ma obecnie ok. 5 miesięcy. Jest dużym, żywiołowym szczeniakiem. Uległa wobec starszych psów, nadaje się do domu z każdym zwierzęciem. Jest przyzwyczajona do kotów, koni i kóz. Ma grube, czarne, błyszczące futro i drobne, białe znaczenia. Docelowo będzie ważyła 25 - 30 kg.

Źle znosi pobyt w kojcu, płacze. Jak każdy szczeniak chce biegać, bawić się i obcować z człowiekiem. Po gospodarstwie chodzi krok w krok za opiekunem, a na spacerach wraca na pierwsze zawołanie. Nie ma w niej cienia agresji. Polecam do agroturystyki, stajni, domu z ogrodem. Dzieci mile widziane.

MALUTKA zostanie wydana nowemu opiekunowi odrobaczona i zaszczepiona. Nowy opiekun jest zobowiązany do wysterylizowania suczki."

plus kontakt do mnie

Posted

Nieee, to Mrok wygląda, jak biały owczarek szwajcarski, tylko że czarny :evil_lol:
Jak była mniejsza, to była belgowata. A Malutka to po prostu Malutka :evil_lol:

Posted

MALUTKA DO PILNEJ ADOPCJI

Kończą się fundusze, nie ma nowych wpłat. Nie mam za co karmić psów.
Malutka jest jeszcze szczeniakiem, marketowe jedzenie i odpadki z mięsnego to nie dieta dla niej.... Sytuacja finansowa jest bardzo ciężka na tę chwilę. Błagam, pomóżcie!

Posted

Adopcje stoją w miejscu, z wpłat było ostatnio 100 zł (kupiłam za to puszki dla kotów, torbę suchego dla psów, iwermektynę za 20 zł, a ostatnie 40 zł dałam za kastrację Pana Podwanny).

Psy jedzą raz dziennie, kiepskiej jakości karmę marketową. A i na to brakuje pieniędzy. Malutka nie zaszczepiona, Mrok nie wysterylizowana, długi u weterynarza rosną... Jestem załamana...

Posted

Malutka jest na 4lapy, ojej.pl, tresura.pl, kupiepsa....

Cholera adopcje wszedzie stoją. Latem człowiek sie łudzi że wakacje i ma nadzieje że moze jesienią, jesienia że na wiosnę...:(

• 3 weeks later...