Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ponieważ ktoś miał allegro Tekili, a teraz się okazuje że nikt nie ma...
Wstawiam nowe zdjęcia, Tekila jest przeurocza i bardzo fotogeniczna.
Poszukajcie w swoich aukcjach, przecież był gdzieś tekst do ogłoszenia i allegro też...

• Replies 4.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

drogi szefie...:) troche przeginasz z kontrastem przy obróbce zdjęć:) i Tekila wygląda sztucznie. A apropo Tekili, ja nie mam nic w jej folderze, więc z mojej strony ogłoszeń nie miała.A głowę bym dała...i bym straciła:( to w jej ogłoszeniu trzeba napisać że przeszła fenomenalną odnowę po kilku latach i zaczęła tolerować inne psy i suki:) to jakiś hit normalnie:)

Posted

a ja dzwoniłam do właścicieli Salsy, która obecnie mieszka w Kielcach od niedawna:) młoda Pani jest z niej bardzo zadowolona, zaskoczona, że tak łatwo i szybko przystosowała się do mieszkania. Teraz są na działce i dzieli kanapę z drugim psem:) Pani znalazła ją na allegro lub na innym ogłoszeniu, nie pamiętała dokładnie i po tym doszła, które to schronisko:( a jednak da się...:( podałam swój nr. tel. w razie jakichś problemów (tfu tfu)

Posted

tylko dwa pierwsze zdjęcia Tekili są podrobione, reszta - to ręka mistrza :D

całe szczęście że Salsa trafiła na normalnych ludzi... tylko ciekawe czemu ktoś nie potrafi zadzwonić pod numer z ogłoszenia tylko jedzie sam taki kawał :/

Posted

Macie jakiś pomysł, co podesłać Pani która szuka następującego psa : ''Interesuja mnie niewielkich rozmiarow [z powodu mieszkania w bloku - wiekszego zwierzaka z pewnoscia by to meczylo] suczki, przede wszytkim takie, ktore dobrze reaguja na koty [chociaz wiem, ze w warunkach schroniskowym trudno to raczej sprawdzic] - byc moze jesli piesek bylby bardzo mlodziutki, moglabym go przyzwyczaic do towarzystwa innego zwierzaka. Z powodu kota nie moglabym posiadac psa wyjatkowo glosnego, zaborczego lub nastawionego na rywalizacje [nie chcialabym, by kosztem jednego zwierzecia ucierpialo drugie].
Jesli zna Pani nawet kilkuletnie (preferowalabym do max. 5 lat), lubiace koty psy, ktore znajduja sie w ciezkiej sytuacji i nie maja zbyt duzych szans na adopcje, rowniez prosilabym o przeslanie informacji. Absolutnie nie interesuje mnie, ze pies nie wyglada jak 'pseudo-rasowiec' lub jest w jakis sposob okaleczony - zalezy mi przede wszystkim na jego charakterze.''

Co prawa pani nie z naszych rejonów, więc wysłałam jej już ogólny wątek mikropsów, hotelu u murki i wątek ogólny szczeniaków. Ale jutro chciałam jej wysłać jeszcze jakieś od nas, tylko zdjęć szczeniaków nie mam, a co będzie dobre do kotów to ciężko powiedzieć w sumie...

Posted

każdy będzie dobry, bo prędzej czy później się zaprzyjaźnią. Jeszcze nie widziałam psa, który nigdy by nie zaakceptował kota mieszkając z nim pod jednym dachem. Każde zwierze potrzebuje czasu,

ja bym podesłała jej naszą Norkę, jest taka cichutka i nieśmiała, że napewno nie będzie z nia problemów, to zdjęcie jest ładne
http://www.schronisko-pabianice.eu//images/rsgallery/display/2758.jpg.jpg

albo Dumka, jest bardzo cicha i wycofana, bez szans praktycznie na adopcję:(
http://img205.imageshack.us/img205/5562/2397a.jpg

albo ta mała sunia beżowa z czerwoną obróżką co ostatnio podrzucili ja pod bramę nr nie znam ale chyba jest na wątku mini psów.

Posted

mam możliwość dawania ogłoszeń do drukowanej gratki pl ukazuje się w środę mogę dać ogłoszenie ogólne psy i szczeniaki np a jeśli jest potrzeba coś żeby osobno dać nie wiem husky albo w typie rasy tez mogę dać tylko nie wiem na czyje namiary dawać
zawsze warto sie przedstawiac ze schr dla zwierząt w pabianicach juz będąludzie wtedy wiedzieli że to nie osoba prywatna jako schronisko nie mozna dawac bo to wtedy było by płatne
ponieważ do was jeżdżą psy ze Zgierza chcę pomóc
wiadomo oszołomy też dzwonią odsiew trzeba robić jak wszędzie ale fajni też ... gratka ma spory zasięg

Posted

wszystko ok, ale my nigdy w ogłoszeniach nie podajemy nazwy schroniska, bo ludzie wtedy działają na własną rękę, nie konsultując się z nami, często są to osoby niepożądane. Ok można dac takie ogłoszenie, ale z naszym prywatnym nr. czyli np. mój:692486565

co do husky można napisać, że bezdomna sunia husky szuka domu, a nie że sunia jest w schronisku:) kumasz:)
ale pomysł jest dobry:)
psów w typie rasy mamy kilka: jamnik, jagdtterier, owczarek niem., amstafy oczywiście:) (ukłony dla Zgierza):)

Posted

u nas w schronie i tak obowiązuje umowa że amstafy wydawane są tylko po wizycie przed adopcyjnej, ale wiadomo ze wszystko jest możliwe. Ale jest kilka psiaków które wartoby ogłosić. Nie wiem jak mam ci je pokazać?tu na wątku razem z krótkim opisem, czy na maila tego co mam?masz jakiś limit ogłoszeń na miesiąc czy biorą ile chcesz?

Posted

Nie dawajcie husky do gazety!!! Przecież ona bez sterylki to mega kąsek dla rozmnażaczy!!!
A dom z naszych ogłoszeń prędko się znajdzie.

Oto Blejk w akcji - część 1.
[video=youtube;QUkZSLVXVLM]http://www.youtube.com/watch?v=QUkZSLVXVLM[/video]

Posted

Dziś na spacerach był:
Bumerang ze swoją dziewczyną:)Blajk, Iwan, Sznaucerka duuuża, Mery i Makao, Rudzia i Amur, Samuraj

Sznaucerka to porpstu cudo!! Możecie ją wziąć w sobotę na zdjęcia. Ładnie chodzi na smyczy jest spokojna bardzo, a na wybiegu wariat:)
http://img25.imageshack.us/gal.php?g=1013781.jpg

poobcinałam trochę chwastów i mam ręce poparzone od pokrzyw:( :)

Do adopcji pojechał jamniś:) trafił w dobre ręce wielbicielek jamników. Kilka dni temu został wykastrowany. Rozczulały się nad nim, że taki biedny i chudy i tak pokracznie łazi (bo go jajka bolą):) obiecały zdjęcia na maila przysłać:)