piechcia15 Posted June 9, 2010 Author Posted June 9, 2010 w sobotę niestety znowu nie przyjdę bo mam szkołę i dwa zaliczenia:( byłam wczoraj w schronie po grzywacza:) nooo takiego dzikusa nie widziałam:)chlał jak popadło:) pracownik w rękawicach się go bał. W końcu wyciągnęliśmy go na pętli! poszłam na wybieg zaprzyjaźnić sie z nim:) było ciut lepiej. Postanowiłam dac mu szanse i wzięłam go do domu...na tej pętli:) ale czekając na transport dogadaliśmy się w ciszy i spokoju i dał sobie założyć obroże:) W domu to inny pies, cichy, spokojny, ale niestety chyba dużo starszy:( na przodzie brak zębów,a dalej syf:( w sobotę wieczorem jedzie do Szczecina. Dziś go wykąpałam, i ciut wyczesałam, a mama go non toper rozpieszcza:) fotki sa na wątku grzywaczy, chyba stronę wcześniej http://www.dogomania.pl/threads/27033-grzywacze-i-grzywaczopodobne-%28puchate%29-w-potrzebie!!!/page2 niestety mamy kolejnego astko-pita:( z amputowanym kawałkiem łapy:( nie wiem dokładnie co i jak ale był po wypadku i w Zgierzu go zoperowali, ma amputowaną tylną łapę do kolana:( ale chyba kochany jest i przyjazny. Tylko kąpiel by się przydała:) aha i basen jest wykopany bo tworzył siedlisko komarów i smrodu. Najwyżej przed spacerem naleje się trochę wody szlauchem. no i kot jest po wypadku, niestety dostał w głowę, ale dochodzi do siebie, co najdziwniejsze...mieszka w biurze z naszym olbrzymem, a tylko na noc wędruje do kontenera:) Quote
oska1983 Posted June 10, 2010 Posted June 10, 2010 A wiadomo coś o tej ONce co poszła po raz drugi do adopcji? Quote
piechcia15 Posted June 10, 2010 Author Posted June 10, 2010 mnie jeszcze nie kontaktowaliśmy się z nimi. Dziś grzywacz miał usuwane zęby. Zapłaciłam 130zł, ale to było konieczne. A kase mamy, przecież na takie cele ona chyba jest ? Quote
piechcia15 Posted June 13, 2010 Author Posted June 13, 2010 porobiłam allegro dla: Willy Sprajt Kajtek a czy ta Misia ma allegro? http://aukcjezwierzat.pl/index.php?page=auction_view&id=9396 Kasiu Haker dawno poszedł do adopcji więc usuń ogłoszenia:) Quote
modliszka84 Posted June 13, 2010 Posted June 13, 2010 bokser - duży, ładny pies ale bardzo zaniedbany... wiek ok 4 lata, przyjazny, łagodny, towarzyski, żywiołowy i... kochany, jak każdy bokser zna podstawowe komendy i bardzo chętnie je wykonuje :) * * * * * Quote
modliszka84 Posted June 13, 2010 Posted June 13, 2010 suczka mini ONka - bardzo przyjazna, wesoła, zgodna z innymi psami, młoda, towarzyska * * * * * * Quote
modliszka84 Posted June 13, 2010 Posted June 13, 2010 młoda sznaucerka mini/średnia w kolorze sól z pieprzem urocza, wesoła suczka, taka iskierka zgodna z psami, wysterylizowana Quote
kasia14 Posted June 13, 2010 Posted June 13, 2010 [quote name='piechcia15']porobiłam allegro dla: Willy Sprajt Kajtek a czy ta Misia ma allegro? http://aukcjezwierzat.pl/index.php?page=auction_view&id=9396 Kasiu Haker dawno poszedł do adopcji więc usuń ogłoszenia:) Dzięki za przypomnienie, zaraz go pousuwam. Misia nie ma allegro. Ja jakieś 3 wystawię, tylko muszę najpierw jutro zapłacić. A w ogóle to Aga jesteś okropna, na tym zdjęciu wygląda jakbym dusiła tą biedną sunię!:evil_lol::roll: http://img261.imageshack.us/img261/7426/p12405054453992.jpg Boksik wspaniały, cud, miód i orzeszki. Normalnie się zakochałam. Jedyny facet, którego chętnie przyjęłabym pod swój dach (no, mógłby trochę mniej się ślinić:evil_lol:) ale co z tego, jak i tak nie mogę....:placz: Quote
modliszka84 Posted June 13, 2010 Posted June 13, 2010 Kasiu a na początku się bałaś tego naszego uślinionego przystojniaka ;) teraz Rudi (2734) - nie mylić z Toresem (2590) ani z Sonią (2533) - bo cała trójca jest niemal identyczna Rudi - wesoły, przyjazny, towarzyski Quote
modliszka84 Posted June 13, 2010 Posted June 13, 2010 Pele 2562 - bardzo nieufny, bojaźliwy pies, boi się smyczy i człowieka. Zgodny z psami. Quote
kasia14 Posted June 13, 2010 Posted June 13, 2010 Racja, bo Pan Bokser groźnie szczeka... Kłamca z niego ;) Spadam spać bo kiepski dziś mam dzień, nic sensownego nie zrobiłam. Ale obiecuję poprawę. Quote
piechcia15 Posted June 13, 2010 Author Posted June 13, 2010 Bokser to w wydawał mi się dużo większy taaakie bydle, a tu malusi drobniusi bokserek:) Sznaucerka wygląda jakby ktoś ją mąką obsypał:) to kolor raczej mąka z pieprzem:) wszystkie psiaki wyglądają fantastycznie:) a Ucho...bez komentarza, tzn ten amstaf:) tak Aga?bo to Ucho jest czy Roki? Quote
modliszka84 Posted June 13, 2010 Posted June 13, 2010 czy ma któraś z was na allegro sunię Febe??? http://www.schronisko-pabianice.eu/index.php?option=com_rsgallery2&gid=237&Itemid=3 Jeśli tak to znalazłam jeszcze nie publikowane zdjęcia, a jesli nie to czekam na tekst... Quote
piechcia15 Posted June 13, 2010 Author Posted June 13, 2010 ja nie mam tej wariatki na allegro:) to zdjęcie bez jedynki na przodzie jest urocze:) to tak jak mój Walerek (grzywacz) bez 5 z przodu:) Quote
modliszka84 Posted June 13, 2010 Posted June 13, 2010 piechcia15 napisał(a):Bokser to w wydawał mi się dużo większy taaakie bydle, a tu malusi drobniusi bokserek:) Sznaucerka wygląda jakby ktoś ją mąką obsypał:) to kolor raczej mąka z pieprzem:) wszystkie psiaki wyglądają fantastycznie:) a Ucho...bez komentarza, tzn ten amstaf:) tak Aga?bo to Ucho jest czy Roki? tak to jest Ucho :) z Rokim bym się tak nie spoufalała :diabloti: Quote
kasia14 Posted June 14, 2010 Posted June 14, 2010 Ja Febe też nie mam na allegro. Ale gdzieś mam jej tekst bo robiłam jej jakieś ogłoszenia, poszukam i wkleję. Quote
anita_happy Posted June 16, 2010 Posted June 16, 2010 MISIA ma DT bezpłatne w Warszawie Misia to ta panna z Szydłowca http://aukcjezwierzat.pl/index.php?page=auction_view&id=9396 DT to dom, kt miał Malinke - córke MISI /załatwione przez zbanowaną Madalene/ MY na MISIE mówimy mama Malinki /a w sumie moze byc tez na odwrót/ jak u WAS w schronie postepuje sie z DT - jakies umowy??? czy jezdzi ktos od was do Warszawy?? jakos transport trzeba ogarnac kontakt do mnie 0 692 407 681/[email protected] albo DOGO Quote
kasia14 Posted June 16, 2010 Posted June 16, 2010 Z Łodzi do Warszawy średnio raz w tygodniu jeździ Belula, trzeba by do niej zadzwonić i zapytać jeśli nie znajdziemy niczego innego, chociaż dość często ktoś jeżdzi na tej trasie.... Quote
anita_happy Posted June 16, 2010 Posted June 16, 2010 kasia14 napisał(a):Z Łodzi do Warszawy średnio raz w tygodniu jeździ Belula, trzeba by do niej zadzwonić i zapytać jeśli nie znajdziemy niczego innego, chociaż dość często ktoś jeżdzi na tej trasie.... ogarniecie temat transportu ???MISI Quote
piechcia15 Posted June 16, 2010 Author Posted June 16, 2010 ogarniemy, ale musimy wiedzieć oczywiście adres+kontakt, czy w każdy dzień i o każdej porze przyjmie psa? DT jest u nas traktowany jak adopcja, opłata 40zł + umowa adopcyjna, potrzebne pełne dane do czipa : imię nazwisko, pełen adres+kod pocztowy, pesel, nr dow.os.+przez kogo wydany. Potem przy adopcji w czipie zmieni się dane. Kiedyś psiaki na DT były wydawane bezpłatnie,ale teraz niestety kasy coraz mniej więc nie ma ulgi:( Quote
modliszka84 Posted June 16, 2010 Posted June 16, 2010 Anita, próbuje się dodzwonić do Ciebie ale nie odbierasz ;) Jakby co to ja w sprawie Misi, moj numer 793 046 770 Quote
*zaba* Posted June 16, 2010 Posted June 16, 2010 Ze niby taki Walery w schronie siedzi?? Cudo! A jaki fotogeniczny. Quote
modliszka84 Posted June 16, 2010 Posted June 16, 2010 Walery był w schronisku. Miał jechać do Szczecina ale pani się rozmysliła w ostatniej chwili, bo Walery nie ma kilku zębów. Chyba pani miała jakiś kompleks :evil_lol: No i utknął u piechci Quote
Recommended Posts