Ada-jeje Posted December 3, 2007 Posted December 3, 2007 Peter lub gigi dzwoniliscie moze do ochrony i dowiedzieliscie sie cos o czym powinnam wiedziec, jezeli tak to prosze o PW. Quote
Ada-jeje Posted December 3, 2007 Posted December 3, 2007 Co robimy z psem w srode, czy wieziemy go do met? Jakie sa dalsze plany w udzieleniu pomocy dla tego psa. Jakos ucichlo na watku jak dowiedzielismy sie ze ma czas do srody. A przeciez to nie rozwiazalo nam problemu tylko go odsunelo. Quote
dorixx Posted December 3, 2007 Posted December 3, 2007 a może jeszcze ten klasztor ?:saint1::lilangel: Quote
Ada-jeje Posted December 3, 2007 Posted December 3, 2007 dorixx w klasztorze sa kojce, ten pies juz nie powinien isc do kojca tylko do domu, on ma juz napewno chore stawy i dlatego prosilam o RTG zebysmy byli pewni. Quote
dorixx Posted December 3, 2007 Posted December 3, 2007 w sumie tak, choć już pare dni w te czy we wte na DT mógłby być.Tylko, że on taki raczej groźny i nie wiadomo czy braciszków by tam nie wyslał szybko do :saint1::saint1::saint1::saint1: Quote
Ulaa Posted December 4, 2007 Posted December 4, 2007 [quote name='dorixx']w sumie tak, choć już pare dni w te czy we wte na DT mógłby być.Tylko, że on taki raczej groźny i nie wiadomo czy braciszków by tam nie wyslał szybko do :saint1::saint1::saint1::saint1:[/quote] On nie jest groźny, tylko taki twardziel jak żołnierze zawodowi ;) Quote
Ada-jeje Posted December 4, 2007 Posted December 4, 2007 Dr. Grzybinoga byl tak wspanialy ze pomimo ze jest na urlopie przyjechal specjalnie aby wydac diagnoze dla Sorbona. Wydal opinie ze pies nie nadaje sie juz do strozowania, nie trzeba mu podawac zadnych sterydow same srodki przeciw bolowe i moze u kogos jeszcze pozyc. Sorbon ma obustronna dysplazje i dlatego cierpi a na operacje jest juz za pozno dla tego psa. Taka jest opinia doktora. Ulka ty znasz to schorzenie wiec mozesz opisac to dokladniej bo przeciez twoja Abrunia tez cierpi na to samo schorzenie. Quote
Ulaa Posted December 4, 2007 Posted December 4, 2007 Jakim cudem przez całe życie nikt nie zauważył objawów dysplazji? :crazyeye::crazyeye::crazyeye: Przecież ten pies był kaleką od urodzenia, nie powinien wogóle być psem użytkowym!!!! Napewno ma mniejszyu stopień dysplazji niż moja Abra, ona nie porusza się tak sprawnie i nie biega. A więc jedyne, na co w jego przypadku trzeba będzie uważać - nie wolno mu skakać, nie powinien intensywnie szaleć z psami, bo wtedy jest ryzyko wywichnięcia kości. Niewskazane są także schody. Przebywanie na mrozie lub wilgoć nasila ból, powinnien spać w domu. Dodatkowo powinien okresowo dostawać preparaty z glukozaminą i siarczanem chondroityny lub karmę dla psów dużych ras, która zawiera te składniki. Boże jakie to musi być męczące dla niego wchodzenie i wychodzenie z tej budy :shake: Doktor nie mówił czasem, jaki to stopień dysplazji? Nie widać było po nim aż tak bardzo. Swoją drogą - to jakaś cholerna pomyłka ze strony policji!!!! Psy użytkowe mają obowiązek regularnych badań!!!!!! Quote
fizia Posted December 4, 2007 Posted December 4, 2007 [URL]http://kupiepsa.pl/detail.php?siteid=19835[/URL] [URL]http://kupiepsa.pl/detail.php?siteid=19836[/URL] [URL]http://www.eoferty.com.pl/id59347.html[/URL] [URL]http://www.ogloszenia.aleokazja.pl/Zwierzeta/Psy/SORBON---Owczarek-Niemiecki-szkolony-w-policji.html,7904[/URL] [URL]http://www.dwukropek.pl/2,74376,3100469,23167942,Krakow_Zwierzaki___Adopcja,143-192.html[/URL] Quote
Ada-jeje Posted December 4, 2007 Posted December 4, 2007 Doktor powiedzial obustronna dysplazja ze zmianami zwyrodnieniowymi. Quote
Ulaa Posted December 4, 2007 Posted December 4, 2007 [quote name='Ada-jeje']Doktor powiedzial obustronna dysplazja ze zmianami zwyrodnieniowymi.[/quote] No to tak jak Abra. Ale nie mówił jaki to mniej więcej stopień dysplazji? B, C, D...? Abrunia ma D :-( Quote
Ada-jeje Posted December 4, 2007 Posted December 4, 2007 Nie wiecej nie powiedzial ale chetnie dam ci jego nr. telefonu i mozesz sama zapytac bo ja i tak nie wiele wiem na jakie etapy dzieli sie dysplazja. Quote
Ulaa Posted December 4, 2007 Posted December 4, 2007 Nie będę mu już głowy zawracać, natomiast chętnie zobaczę RTG jeśli będzie taka możliwość :p Quote
gigi-44 Posted December 4, 2007 Posted December 4, 2007 fizia dzięki za ogłaszanie psiny kilka osób już dzwoniło.Dobra robota:lol: Quote
fizia Posted December 4, 2007 Posted December 4, 2007 Oj nie ma za co dziękować, bardzo bym się cieszyła, gdyby ogłoszenia pomogły. Najważniejsze, że ma Allegro, ale również dośc dużym zainteresowaniem cieszy się kupiepsa.pl - kilku psiakom udało się znaleźć domy dzięki ogłoszeniom na tej stronie. Super, że ktoś dzwoni, jest zainteresowanie - mam nadzieję, że przełoży sie to na świetny Dom! Quote
Sharona Posted December 4, 2007 Posted December 4, 2007 [quote name='fizia']Super, że ktoś dzwoni, jest zainteresowanie - mam nadzieję, że przełoży sie to na świetny Dom![/quote] Ja również! :loveu: 3mam kciuki! :) Quote
Ada-jeje Posted December 4, 2007 Posted December 4, 2007 gigi 44 i Peter Beny dajcie znac co dalej z psem, czy mam jutro dzwonic do ochrony i podjac decyzje, jesli tak to jaka. Quote
Ulaa Posted December 4, 2007 Posted December 4, 2007 Przepraszam za offa, ale tutaj wchodzi dużo ludzi, więc może znajdzie się też pomoc dla innego "naszego" psa - charta Nikiego [url]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=98781[/url], który w tym tygodniu jedzie do schroniska!!!!! :placz::placz::placz: On tam umrze!!! Nie ma żadnego DT i nawet NIKT nie wchodzi na jego wątek...... Pomocy.... :-( Quote
gigi-44 Posted December 4, 2007 Posted December 4, 2007 Dobra szukajcie transportu do Dąbrowicy to koło Lublina! Domek czeka!!!:multi: :multi: :multi: Quote
ANETTTA Posted December 4, 2007 Posted December 4, 2007 :multi::multi::multi::multi:jestescie cudowni Quote
Ulaa Posted December 4, 2007 Posted December 4, 2007 [quote name='gigi-44']Dobra szukajcie transportu do Dąbrowicy to koło Lublina! Domek czeka!!!:multi: :multi: :multi:[/quote] A jakieś szczegóły? Ten kto będzie wydawał niech podpisze umowę adopcyjną na Fundację, prześlę mailem :cool3: Quote
dorixx Posted December 4, 2007 Posted December 4, 2007 :multi: cuda się zdarzają :multi: dziekujemy:multi: Quote
Ada-jeje Posted December 4, 2007 Posted December 4, 2007 gigi szkoda ze nie ma cie w poblizu wysciskalaym cie z calych sil. :multi::multi: tylko co dalej czy to znaczy ze ty i Peter zakmujecie sie Sorbonem, dzwonicie do firmy ochroniarskiej uzgadniacie odbior psa czy ja mam to zrobic? Zreszta szukam zaraz twojego nr. tel. i dzwonie do ciebie. Quote
Recommended Posts