Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 763
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Saganko ludzie są rewelacyjni!! O to się nie ma co martwić :multi: Sorbonka kojec już gotowy, więc będzie miał takie same warunki jak u mnie i w swoim tempie będzie się oswajał z nowym domkiem.
A dzisiaj zamawiam mu karmę Rc Giant :)

Zresztą ten domek to jakby rodzina, Sorbon na śmieciach zostaje ;)

Posted

:bigok::bigok::bigok::laola:

Bardzo się cieszę , chociaż nie miałem okazję go odwiedzić ( raczej nie okazje , tylko czasu brak )

Życzę ci Sorbonku szczęśliwej emerytury :multi::multi::multi::multi::multi:

Posted

Wczoraj p Danusia dzwonila. Sorbonek oczywiscie klopotow nie sprawia, tylko raz "dal czadu" w nocy, gdy rozplatal i sforsowal kojec, bo kota zobaczyl...
W dodatku takiego, co sie psow nie boi... ale chyba zacznie :evil_lol: Sorbon osaczyl go na parapecie, ale odwolany zaraz zostawil.
Nie bylo w tym szalu. Panstwo twierdza, ze oducza, mieli juz psy z gorszymi problemami...

Druga rzecz, to Sorbon wciaz pamieta, ze byl bity przez mezczyzn :-( On ma tak, ze nie chce zalatwiac sie w kojcu i trzeba go wypuszczac. A wypuszczonz leci do bramy, by go dalej wypuscic :evil_lol: i raz nie zdazyl doleciec i zalatwil sie na podjezdzie na kostkach.
Pan Kazio szedl z lopata, zeby posprzatac, a Sorbon wcisnal sie do kata i stanal nieruchomo z przerazonymi oczkami... Nawet nie uciekal... Pan Kazio posprzatal i poklepal Sorbona, a ten jeszcze chwile postal, a potem dostal ataku radosci, skakal i biegal szczesliwy i chyba zdziwiony, ze ta lopata nie dostal.
Najbardziej kocha Saro-Zuzie i mala czarna Mrowke :) a z ludzi corke panstwa Gosie (mniej wiecej w moim wieku, troche starsza).

Zmienil imie na Sambor :lol:

[COLOR=Red][B]WSZYSTKIM KTORZY PRZYCZYNILI SIE DO URATOWANIA SORBONA OGROMNE PODZIEKOWANIA!!!!!!!
CALY TRUD MIAL SENS, PONIEWAZ TEN WYSLUZONY I UMECZONY PSIAK DOSTAL CALKIEM NOWE PIEKNE ZYCIE!!!!![/B][/COLOR]

Posted

No dobra, już wiem :)

Nauczył się jeść ciasteczka delikatnie ugryzając po kawałeczku, tak jak sunie państwa :lol: I dzisiaj śpi w kotłowni (czyli w domu, bo tam przez kotłownie sie do kuchni idzie...), bo w budzie ma "za zimno" :evil_lol: (pewnie i tak cieplej niż ja teraz w mieszkaniu :roll:).

Jutro Sorbonek zostanie wymiziany od fanów z dogo :p:loveu: na specjalne życzenie.

Zamówiona karma RC Giant doszła :cool3:

• 2 weeks later...
Posted

Pani Sorbonka dzwoni. Opowiada, jak ślicznie nauyczył się już bawic z Saro-Zuzią i Mrówką (tylko Lenka wciąż dzikus). Najbardziej ze wszystkich kocha pana - zdziwiłam się, ale zaraz przestałam, jak pani opowiadała co pan wyczynia, żeby zasłużyc na miłośc Sorbona (od początku postyawił sobie za punkt honoru, że to będzie [I]jego[/I] psiak :evil_lol:). Codziennie spacery, zabawy, smaczki, pan przesiaduje z Sorbonem godzinami w kotłowni przy tylnym wejściu. Sorbon nie śpi w swojej willo-budzie, bo państwu żal, że mu zimno :roll: i noce spędza w kotłowni. W dzień jest puszczony luzem oraz zamykany na parę godzin w kojcu, żeby mu łapki odpoczęły. Je tylko koło budy. Tak został wyszkolony, i dobrze, bo przynajmniej nikt go nie otruje.
Najbardziej się państwo cieszą, że Sorbonek już uczy się korzystac z wielkiego ogrodu. Przedtem tylko siedział albo stał. Nie wiedział, co ma zrobic, czekał na rozkazy. A teraz już umie się zrelaksowac i spacerowac swobodnie, podwąchiwac.
Wyraz pyszczka mu się zmienił :lol: i już nie rzuca się łapczywie na jedzenie.

Ostatnio był u weta na szczepieniu.

A ja tak ostatnio czytałam sobie vetserwis i natrafiłam na opis dolegliwości zwanej "koński ogon", dotyczącej głównie ONków i polegającej na ucisku na wiązki nerwowe odchodzące od rdzenia. Objawy, które były tam opisane, idealnie pasują do Sorbona. Wszystko :-( w ciężkiej postaci... Nie mogę zebrac się na odwagę, by zadzwonic do pani i jej powiedziec... Wówczas musieliby jechac z Sorbonem na testy, a jedynym ratunkiem jest operacja kręgosłupa :-(
Objawy bywają mylone z dysplazją.

Posted

[quote name='saganka']Ula, ale to sie jakos leczy, tak? Pomaga w jakis sposob? Czy nie???[/quote]

[URL]http://www.vetserwis.pl/kregoslup_pies.html[/URL]

Wg opisu, Sorbon kwalifikuje się do zaawansowanej postaci. Nie podnosi nogi przy siku i robiąc kupę, idzie... Ogonem nie rusza, praktycznie wisi bezwładnie...

Nie jestem w stanie powiedziec domkowi o tych obawach. To ponad moje siły. Oni tak go kochają...

Posted

[quote name='Ulaa']
Nie jestem w stanie powiedziec domkowi o tych obawach. To ponad moje siły. Oni tak go kochają...[/quote]

Ulaa, dla dobra Sorbonka zbierz siły. Można tam do nich jechać i porozmawiać, chyba lepiej na żywo niż przez telefon. Trzeba to zrobić, bo na tym vetseriwsie piszą, że sukces leczenia zależy od właściwej diagnostyki, czasu trwania choroby i stopnia jej zaawansowania, więc nie ma na co czekać.