Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[SIZE=3][COLOR=blue]Sorbon - owczarek niemiecki, był psem policyjnym, w tej chwili pracuje w ochronie na terenie kopalni Janina w Libiążu, niestety jednak musi odejśc na emeryturę, dlatego też bardzo potrzebny mu natychmiastowo nowy domek. Sorbon jest psem szkolonym, bardzo dobrze wychowanym, niesamowicie przyjaznym, miłym, ułożonym. Sorbon zasługuje na emeryture w cudownym nowym domku:p więcej na temat psa napisze Ulaa![/COLOR][/SIZE]

[SIZE=3][COLOR=red][B][U]Jeśli kotoś chciałby pomóc to wklejam nr konta[/U][/B][/COLOR][/SIZE]

[SIZE=3][COLOR=green][B]Jolanta Racka [/B][/COLOR][/SIZE]
[SIZE=3][COLOR=green][B]ul. Zeromskiego 6[/B][/COLOR][/SIZE]
[SIZE=3][COLOR=green][B]32-500 Chrzanow[/B][/COLOR][/SIZE]
[SIZE=3][COLOR=green][B]nr.k.ta 71105013021000002313156545[/B][/COLOR][/SIZE]

[IMG]http://img413.imageshack.us/img413/5059/sorbon1na9.jpg[/IMG]

[IMG]http://img46.imageshack.us/img46/1260/sorbon2it0.jpg[/IMG]

[IMG]http://img413.imageshack.us/img413/7601/sorbon3rb7.jpg[/IMG]

• Replies 763
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ja juz moge dopisac ze w tej chwili rozmawialam z opiekunem Sorbona i nowy pies juz dojechal pan trzyma go narazie w szatni ale my mamy 24 godziny do zabrania psa bo on nie ma tam nic do powiedzenia. Niestety domek w Luszowicach odpada bo tam sa dwa koty a opiekun powiedzial ze kotom nie odpusci ale za to nadaje sie do kojca.

Posted

Najważniejsza i podstawowa sprawa - Dominika zmień tytuł wątku, że Sorbon [B]zostanie 1 grudnia uśpiony!!!! [/B]Tak wygląda emerytura psa i zapłata za całe życie oddane człowiekowi!

1 grudnia na jego miejsce przychodzi młody pies...

Sorbon ma 8,5 roku. Po latach pracy i życia w kojcu ma już schorowane stawy. Jednak zastrzyki pomagają mu. Ma problemy ze skórą, ponieważ ma alergię na drób - mimo to cały czas dostaje porcje rosołowe.
Był zawsze regularnie szczepiony i odrobaczany.
Uszko jest zwinięte, ponieważ był tam kleszcz i weterynarz usuwając go uszkodził uszko.

Nie jest agresywny do ludzi ani suk, jednak nie toleruje kotów. W śniegu bawił się radośnie jak szczeniak. Jednak jako pies policyjny, musi być trzymany w ryzach, na komendy.
Jest pięknym i kochanym psiakiem.
Ofiarujmy mu emeryturę na jaką zasługuje!!

----------

edit 08.12.2007 - los Sorbona jest już pod kontrolą. Jest diagnozowany i będzie leczony. Do czasu znalezienia domu zostanie umieszczony w hoteliku u Met. Bardzo prosimy o wsparcie dla Sorbona oraz o pomoc w szukaniu domu dla niego
[SIZE=2][COLOR=Red][/COLOR][/SIZE]

Posted

[quote name='Ada-jeje']Ulka nie doczytalas mojego posta, nowy pies juz dojechal, Luszowice odpadaja teraz dalam drugi namiar do kogos innego.[/quote]
Nie doczytałam, bo pisałyśmy równocześnie, więc jak mogłam.

[quote name='Ulka18']A owczarkarze wiedza o Sorbonie? Moze maja jakis DT?[/quote]

Nie, bo Dominika dopiero teraz założyła wątek. A o Sorbonie dowiedziałyśmy się wczoraj.

BŁAGAMY O DT!!!!!

[B][SIZE=4]Dominika zmień szybko tytuł, że pies ma 24 h życia jak nie znajdzie DT!!!!!!![/SIZE] [/B]

Posted

[quote name='Ulaa']Sorbon [B]zostanie 1 grudnia uśpiony!!!! [/B]Tak wygląda emerytura psa i zapłata za całe życie oddane człowiekowi!

1 grudnia na jego miejsce przychodzi młody pies...[/quote]

Ech. Super pomysły mają, naprawdę. Niechże ta kierowniczka się opamięta.

Guest Elżbieta481
Posted

To dobrze..Próbowałem się dostać na Owczarki,ale nie idzie się zarejestrować..
Waldemar

Posted

Coś okropnego....!!
Zawsze tak postępują z psami odchodzącymi na emeryturę??
Przecież 8,5 roku to jeszcze mlody psiak, moja Alma (też ON) ma 11 a czasem zachowuje się jak szczeniak.

Guest Elżbieta481
Posted

Niedawno była sprawa psa chyba także policyjnego.Koszt wyszkolenia psa to tysiące.Tego psa oddaliby darmo?
Czy moge prosic tak ,,łopatologicznie,,o wyjasnienie
Jezu jaka szkoda,że człowiek ma maleńkie mieszkanko,psa-rezydenta złośnika bo kocham owczarki..
Z tamtego repartazu wynikało,że przewodnik ma prawo pierowokupu,ale tu chyba nie wchodzi taka opcja w grę
Waldemar

Posted

Czy nie można psa oddać na tymczasem do schroniska, aż znajdziecie mu dom, choćby tymczasowy. Lepsze schronisko niż śmierć. Byłoby więcej czasu na szukanie. Pomysł z zawiadomieniem dziennikarki dobry, może jak narobi im wstydu to lepiej potraktują psa.