Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

no więc: zanim dotarliśmy do Bobka odwiedziliśmy Micia (TRAGEDIA) i po drodze psiakami ze szpitala też trzeba było się zająć. Z końca schroniska zerkałam co tam dziad wyprawia - stał na wybiegu i darł japę. To dobrze, przynakmniej go widać - niech się ludziom pokazuje. Ale po dwóch godzinach chyba mu sie znudziło, bo jak przyszliśmy do niego to spał. Pup puk - Bobku - to my!!! wylazł z budy cały zaspany i zdrętwiały troszkę, ale cieszył się jak młodziak, za smycz łapał zębami, siłował się (ale oddał bez problemu). Na spacerek z Bobkiem poszła nasza kolejna podopieczna Dziunia. Bobek, jak na dżentelmena przystało - przywitał ja z pełną kurtuazją, choć jeszcze uczesana nie była... Na spacerze nie interesował sie nią zbytnio, raczej my jesteśmy jego radością a nie koleżanka. Z Dziunią było podobnie, też wolała nas. Troche patyczków było (na Dziunię warczał wtedy), ale zdecydowanie woli kamienie - to pewnie od gryzienia i noszenia kamienii ma takie zniszczone zeby. No, z odebraniem kamlota był problem - nie warczał, ale zaciskał zębiska.

Bobek z koleżanką Dziunią

potem trochę sam biegałem bez baby

• Replies 530
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Jakie piękne fotki :multi: A Dziunia....:loveu: Śliczna dziewczynka :) Martwią mnie te jego stawy :-( Niech ten domek się szybko znajdzie bo zmarnieje chłopak :placz:

Posted

Nie było dzisiaj wetki, a w czwatrek nie było takich rozlizanych placków.
Bobek ma prawidłową reakcję na strzały.
coraz więcej o nim wiadomo... niedługo książkę napiszę
A ta Dziunia jego... chyba sznaucer miał być, dobrze że uszu nie kpiowali. Ogon ma fatalnie przycięty - ani jednego kręgu, ale o Dziuni będzie i Iry

Posted

Resztkami sił zaglądam do Bobka:p Ach te przedświąteczne porządki:placz:
Bobek trzymaj się cieplusio:loveu::loveu:
Wpadnę jeszcze jutro z życzeniami;)
Pozdrowionka Aga:loveu: Kochana kobieta z Ciebie:lol::loveu:

Posted

Kaloszek w moim ulubionym kolorze :loveu:

Jeszcze jedne zyczenia...Dla Bobka szczególnie...I dla wszystkich psiaków które szukaja domków...
Abyście też znalazły swoje stado :loveu:
Aby te Święta i Nowy Rok przyniósł Wam wyłącznie radość i najwspanialsze domki choćby u samego Mikołaja!

Posted

http://www.dogomania.pl/forum/showpost.php?p=9147212&postcount=216
Życzę Ci Bobku, abyś następne święta spędził jak te moje Zmoroszelmy - pod nogami ludzi, którzy Cię kochają. Kochaja tak mocno, że nie straszna im choroba, Twoje wybryki, zabite "podlewaniem" drzewka, powykopywane dziury w ziemi, podrapane drzwi, wszędzie pełno piachu ale.... Dostaną Ci ludzie od Ciebie to co jest najpiękniejsze - PSIE SERCE ! Tego nie da się przecienic.
Bawiąc się dzisiaj z dziewczynkami na dworze naszła mnie taka refleksja:
Ciekawe, ile osób mających na sumieniu porzucenie psiaka, jutro zasiądzie przy wigilijnych stole wcześniej łamiac się opłatkiem i składając sobie wzajemnie zyczenia szczęścia :roll: Nie życzę im źle. Życzę im tylko, aby tą jedną - wigilijną noc - śnili że sa tymi psiakami.... Tylko tyle....

Bobku - głowa do góry! Będzie dobrze bo poprostu musi!

Posted

Biedny Bobek :-(
Dzień Dobry Bobku:loveu: Zbliża się Wigilia a Ty bez swoich ludzi .... Ale dla Ciebie też zaświeci słoneczko! Jeżeli nie teraz to troszkę później !

Posted

Witaj Bobku:loveu:
Przyszłam, życzyć ci abyś szybciutko znalazł dobrych ludzi i wspaniały domek...a własciwie oni ciebie:roll:
Trzymaj się cieplusio:loveu::loveu: Myślami jestem z Tobą:loveu:
Aga Tobie również Spokojnych świąt i żebyś zawsze miała tak WIELKIE SERCE:loveu::tree1::tree1::x-mas::buzi:

Posted

ja to bym chciała mieć więcej czasu, żeby nimi wszystkimi się zająć. Dziunia jak przychodziłam do Bobka to zawsze na mnie ujadała ze złością... a teraz oczka mruży i okaleczoną dupiną macha.
Bobek - marsz do domu, bo następne czekają!

Posted

Aga - Czakra napisał(a):
ja to bym chciała mieć więcej czasu, żeby nimi wszystkimi się zająć. Dziunia jak przychodziłam do Bobka to zawsze na mnie ujadała ze złością... a teraz oczka mruży i okaleczoną dupiną macha.
Bobek - marsz do domu, bo następne czekają!

Nie stety nie moge ze wzgledu na czas czytac całego watku, prosze o podanie wieku psa, tego jak zachowuje się w stosunku do innych zwierzat, w jakiej jest miejscowosci ?
Czy jest wykastrowany i czy ewentualnie moglibysmy liczyc na pomoc przy kastracji

Posted

anastazja111 napisał(a):
Nie stety nie moge ze wzgledu na czas czytac całego watku, prosze o podanie wieku psa, tego jak zachowuje się w stosunku do innych zwierzat, w jakiej jest miejscowosci ?
Czy jest wykastrowany i czy ewentualnie moglibysmy liczyc na pomoc przy kastracji

Pies ma około 8 lat. Jest w Gdańsku, ale jakby domek się znalazł, to i transport na pewno też ;)
Do kastracji na pewno się dołożę jeżeliby zachodziła taka potrzeba.
Bobek, jeżeli znajdzie się dla niego kochający domek otrzyma od moich czarnych futerek worek karmy Royal ( 17 kg) jako wyprawke.
Z tego co wiem kotów Bobek poprostu nie zauważa. Na psy też się nie rzuca. W stosunku do dzieci jest delikatny. Ale więcej o nim moze napisać Aga :)
Bobek - zmykaj do domku bo musisz zrobić miejsce następnemu psiakowi potrzebującemu!

Posted

[quote name='Aga - Czakra']1 + 3. Kiedy idziemy na spacer - nie zwraca uwagi na szczekające psy w boksach, nie wszyna bójek przez siatkę, nie wszczyna bójek w boksie, nie ma żadnych ranek po pogryzieniach nawet zadrapania. Jak młodziak z jego boksu zaczyna - to się odgryza, ale z tego co wiem i co widać do psa do pogryzień nie doszło. Kiedy jesteśmy na spacerze - ciągnie do spacerujących psów, macha ogonem, nie było sytuacji żeby jakiś go sporowokował, a sam nie prowokuje bójek. To jest Bouvier - nie zaczyna pierwszy. Poza kolegą z boksu inny pies go przy mnie nie prowokował. Na koty nie patrzy wcale, a zaczepki wolno biegającej kotki ignoruje. Nie m w schronie innych zwierząt oprócz nas.
2. Mój syn ma 13 lat i radzi sobie z psem świetnie. Czesze go, wydłubuje babole z oczu - Bobek nie mrugnie nawet okiem. Chodzą czasami na spacer tylko we dwójkę. Małe dzieci? Byli ostatnio państwo z tobołkiem w spacerówce - powąchał, ale nie zareagował jakoś szczególnie. Jak będą w schronie dzieciaki biegające - puszczę na nich Bobka, to zobaczymy.
4. Tam miski są cały czas pełne jedzenia, psy nie walczą o żarcie. Czasami musze michę na bok odstawić, żeby móc się ze wszystkimi przywitać nie wapadając w nią. Żaden nie reaguje. Smakołyki je nam z ust bardzo delikatnie

5. Sprawdzę na stepnym razem
6. Jak wychodzimy na spacer to on zachowuje się jakby nie sikał od poprzedniego spaceru, leje leje i leje, potem kupa. Oczywiście, że załatwia się w boksie. Żeby sprawdzić w domu, czy woła - musiałabym mieć dom
7. Moja siostra na podstawie zdjęć powiedziała, że jakiś sterany taki jest. A jak ma nie być skoro sam jest? Nie wiem ile ma lat. Mój ośmioletni Pajtosek wygląda przy nim jak młodzieniaszek, chociaż zęby ma w o wiele gorszym stanie. Guzów nie wyczuwam, nic go nie boli przy uciskaniu, skóra zdrowa, uszy czyste, głową nie trzepie, oczy bez entropium czy ektropium co się czasem u bouvierów zdarza. Pisałm, że ma niewielki ubytek w końcówce prawego uszka i tam jest teraz strupek, ale ranki na uszach ogólnie źle się goją. Ruchowo jest sprawny, więc ze stawami raczej nie problemów. Jest duży, ale proporcjonalnie zgudowany, więc i stawy są prawidłowo obciążane, jeszcze są mocne - sprawdzałam. W warunkach schroniskowych możemy przeprowdzić podstawowe badania prostaty, postaram sie o tym pamiętać, ale załatwia się normalnie i w odpowiednim kolorze i zapachu (fuj, ale to też sprawdzałam, bo marwię się o niego). Mogę zabrać go do swojego weta, porobić podstawowe badania krwi i moczu. Dupsko ma ładne, bez obrzęków, pindol też bez jakiś wycieków ropnych, suchy jest jak go bierzemy.
Bobek sprawia wrażenie psa zdrowego, o którego jak wcześniej pisałam - ktoś dobrze dbał. jest tylko stry i wiadomo będzie miał dolegliwości związane z wiekiem, ale na dzień dzisiejszy nie wymaga specjalnej interwencji...
uff...

to było jakis czas temu.
dodatkowe informacje:
- psiak uwielbia bawić sie patykami i kamieniami, uwielbia siłowanki - zabawki, patyki oddaje człowiekowi bez problemu, jak ma patyka i podchodzi inny pies to powarkuje, do kotów - stosunek obojętny;
- nie ma reakcji na strzały
- nie jest kastrowany, ale schronisko wykastruje psiaka na życzenie przyszłego właściciela
- jesteśmy z Gdańska

Posted

Bobku, kochany - ty wiesz czego tobie życzymy wszyscy

[FONT=Times New Roman]"A kiedy ostatnia godzina przyjdzie na człowieka, to na progu
tego drugiego wszechświata będą nań czekać
wszystkie zwierzęta, dla których był dobry.
Będą swym zwyczajem machać ogonkami
i wpatrywać się w Boskie Oblicze.
A w ich spojrzeniu będzie zawarta niema prośba
"Panie Boże, my wiemy, że to grzesznik, ale
nie bądź zbyt surowy.
on był dla nas dobry"."
[/FONT]
[FONT=Times New Roman][/FONT]
ten tekst skopiowałam kiedyś, nie pamiętam od kogo.
Ale właśnie tego wam i sobie serdecznie życzę

Posted

Pysia napisał(a):
Piękne Aguś....
Bobku. Dzisiaj przy wigilijnym stole rozmawiałam o Tobie. I głosno złożyłam Ci życzenia. Jakie - na pewno wiesz....

Jestem zdecydowana ale musze jeszcze Tż przekonać bo szukaliśmy coś ciut mniejszego.