Yorija Posted December 19, 2007 Author Posted December 19, 2007 [quote name='Niki-lidka']hehehe to jest mało... ja kocham wyzly i... molosy...wiec Kozak jest mały:evil_lol: jest 10cm wyzszy od mojego tima, a moj Tim jest malutenki:eviltong:[/quote] Maluteńki? No to jak maluteńki to jeden wiecej czy jeden mniej nie będzie prawie widać :evil_lol: - Timuś kumpla potrzebuje... maluśkiego... no Cioteczko - skonsultuj to z Timciem :loveu: Quote
sacred PIRANHA Posted December 19, 2007 Posted December 19, 2007 Timek nie toleruje innych samcow chyba ze sa takie tyci tyci mniejsze duzo od niego:( Quote
Yorija Posted December 19, 2007 Author Posted December 19, 2007 [quote name='Niki-lidka']Timek nie toleruje innych samcow chyba ze sa takie tyci tyci mniejsze duzo od niego:([/quote] I wie co robi - gdyby nie to pewnie jego prywatna Pani na jednym by nie poprzestałą. Ale przyznasz, ze Kozak jest cudny ....:loveu: Quote
sacred PIRANHA Posted December 19, 2007 Posted December 19, 2007 [quote name='Yorija']I wie co robi - gdyby nie to pewnie jego prywatna Pani na jednym by nie poprzestałą. Ale przyznasz, ze Kozak jest cudny ....:loveu:[/quote] hmm wiesz nigdy nie wpadlam, ze on dlatego wlasnie taki jest....teraz to ja nawet sie z tego ciesze hihi:loveu: Kozak jest cudowny to fakt...jak kazdy wyzel...to piekne, madre, niezwykle psy...nikt kto nie mial wyzla tego nie zrozumie...:loveu: i wcale sie nie chwale swoim, bo moj to odmieniec...odpal...hehehe ma to po pani:diabloti: Quote
Yorija Posted December 19, 2007 Author Posted December 19, 2007 [quote name='Niki-lidka']Kozak jest cudowny to fakt...jak kazdy wyzel...to piekne, madre, niezwykle psy...nikt kto nie mial wyzla tego nie zrozumie...:loveu: [/quote] Oj nie byłabym tego taka pewna. Jakiś czas temu moja koleżanka kupiła niemieckiego gładkowłosego - Wasyla - ja się chyba w nim zakochałam - mimo, że mogłam go widywać tylko raz na jakiś czas. Może dlatego mi moje Metro wpadło w oko. Nie żeby to wyżeł był - ale coś z łyżewa ma i już!! A Kozak to inna kolorystycznie wersja takiego "prawie-wyżła":loveu: Quote
sacred PIRANHA Posted December 19, 2007 Posted December 19, 2007 [quote name='Yorija'] Nie żeby to wyżeł był - ale coś z łyżewa ma i już!! [/quote] o ho ho...uwazaj to sa objawy maniactwa wyzlowego...my z tanitka to jak zobaczymy cokolwiek z wyzla (umaszczenie, oczy, broda, uszy, postura) to juz dla nas mix wyzla hehe i swirujemy:cool3: ja to bym chciala połaceznie wyzla z CC i z CAO ....o!! poprosze takiego...biore hurtem nawet kilka:eviltong: Quote
Yorija Posted December 19, 2007 Author Posted December 19, 2007 [quote name='Niki-lidka'] ja to bym chciala połaceznie wyzla z CC i z CAO ....o!! poprosze takiego...biore hurtem nawet kilka:eviltong:[/quote] mów do mnie jeszcze co to jest to CC i CAO? Ja sie trzymam tego że moje Metro to 3/4 Spinone Italiano :-) A to zapytam jako speca - co Kozak ma z wyżła? Jak dla mnie laika to umaszczenie - ale coś jeszcze? Quote
Hala Posted December 20, 2007 Posted December 20, 2007 No to ..wyżłowe ciotki, świrujcie na punkcie Kozaka. :evil_lol: Quote
mrowa23 Posted December 20, 2007 Posted December 20, 2007 oj kozaczek calkiem lyzwowaty...a co do wielkosci to calkiem calkiem niezle ma rozmiary;) Quote
Figa Bez Maku Posted December 20, 2007 Posted December 20, 2007 Ja tam się co prawda na wyżłach nie wyznaję ale moje spostrzeżenia tutaj zapodaję: umaszczenie łaciaste, futerko szurpaciaste, charakter łowczego, spojrzenia bystrego, trochę zadziora, natura do zabaw skora. Quote
sacred PIRANHA Posted December 21, 2007 Posted December 21, 2007 [quote name='Yorija']mów do mnie jeszcze co to jest to CC i CAO? Ja sie trzymam tego że moje Metro to 3/4 Spinone Italiano :-) A to zapytam jako speca - co Kozak ma z wyżła? Jak dla mnie laika to umaszczenie - ale coś jeszcze?[/quote] CC to skrot od cane corso,a CAO to skrot od owczarek srodkowoazjatycki a kozak ma z wyzla umaszczenie i brode,siersc szorstką no i zarys glowy tez mozna podciagnac:evil_lol: [quote name='Hala']No to ..wyżłowe ciotki, świrujcie na punkcie Kozaka. :evil_lol:[/quote] my jak zaczniemy swirowac to wy uciekajcie:eviltong: [quote name='Hakita']Się tu fachowo rozgadały...:)[/quote] e tam ...lajtowo se gadamy a co?:diabloti: [quote name='mrowa23']oj kozaczek calkiem lyzwowaty...a co do wielkosci to calkiem calkiem niezle ma rozmiary;)[/quote] troche przy duzy hihi:eviltong: [quote name='Figa Bez Maku']Ja tam się co prawda na wyżłach nie wyznaję ale moje spostrzeżenia tutaj zapodaję: umaszczenie łaciaste, futerko szurpaciaste, charakter łowczego, spojrzenia bystrego, trochę zadziora, natura do zabaw skora.[/quote] i wszystko sie zgadza:loveu: Quote
Yorija Posted December 22, 2007 Author Posted December 22, 2007 Jam to wystawiła drugie allegro Kozaczkowi Ech Po za tym jednem łobserwatorem nic :mad: A co tam w schronie? Był tam ktoś ostatnio? Quote
Figa Bez Maku Posted December 23, 2007 Posted December 23, 2007 [quote name='Yorija']Szurpaciaste????[/quote] no takie szorstkawe, nie kędzierzawe, ani zbyt gładkie...i takie lużno odstające, zwichrowane......:cool3::diabloti: Quote
Yorija Posted December 23, 2007 Author Posted December 23, 2007 Szurpciasty - Szczecinasty Chce Domkuuuuuu!!!!!! Quote
Hakita Posted December 24, 2007 Posted December 24, 2007 [CENTER][B][I][FONT=Tahoma][COLOR=#000080]Niech te Święta tak wspaniałe, będą całe jakby z bajek… Niechaj gwiazdka z nieba leci, a Mikołaj tuli dzieci. Biały puch niech z nieba spada, niechaj piesek w nocy gada... Niech choinka pachnie wszędzie, no i radość wokół będzie… Radosnych, cudownych Świąt Bożego Narodzenia[/COLOR][/FONT][/I][/B] [B][I][COLOR=black][FONT=Tahoma][COLOR=navy]Życzy Ania z Nerusiem, Zuluskiem i Hetre[/COLOR] [/FONT][/COLOR][/I][/B]:tree1:[/CENTER] Quote
asiak Posted December 24, 2007 Posted December 24, 2007 [FONT=Tahoma][SIZE=4][COLOR=red][B]Śnieg okrył ziemię puszystą bielą,[/B][/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Verdana][FONT=Tahoma][SIZE=4][COLOR=red][B]Wokół się wszyscy ludzie weselą. [/B][/COLOR][/SIZE][/FONT] [B][SIZE=4][FONT=Verdana][COLOR=red]Spłynęła z niebios dla nas nowina-[/COLOR][/FONT][/SIZE][/B] [B][SIZE=4][FONT=Verdana][COLOR=red]Najświętsza Panna powiła Syna. [/COLOR][/FONT][/SIZE][/B] [B][SIZE=4][FONT=Verdana][COLOR=red]I my Dzieciątku dziś hołd oddajmy[/COLOR][/FONT][/SIZE][/B] [B][SIZE=4][FONT=Verdana][COLOR=red]Polską kolędę Mu zaśpiewajmy. [/COLOR][/FONT][/SIZE][/B] [B][SIZE=4][FONT=Verdana][COLOR=red]Niech śpiew przy żłóbku i w dzień i w nocy[/COLOR][/FONT][/SIZE][/B] [B][SIZE=4][FONT=Verdana][COLOR=red]Mocą, radością serca jednoczy...[/COLOR][/FONT][/SIZE][/B][/FONT] [COLOR=red][FONT=Verdana][FONT=Tahoma][SIZE=4][B]Zdrowych, Spokojnych i Radosnych [/B][/SIZE][/FONT][/FONT][/COLOR] [COLOR=red][FONT=Verdana][FONT=Tahoma][SIZE=4][B]Świąt Bożego Narodzenia...:tree1:[/B][/SIZE][/FONT][/FONT][/COLOR] Quote
Yorija Posted December 24, 2007 Author Posted December 24, 2007 Dziękujemy, za cudne życzenia - oby jak najszybciej Kozak do domku trafił. Życzę tego wraz z moimi wszelakimi łapami. Quote
Yorija Posted December 30, 2007 Author Posted December 30, 2007 W sobotę byłam w Schronie i miałam okazję poznać Kozaka-chłopaka :loveu: Jest naprawdę cudny. Najpierw widziałam go na budzie a potem jakiś młodziutki człowiek go wyprowadził i wraz z Olą i Kamilą i jeszcze jedną puchatą malutką psinką poszliśmy na spacer. No i aparat miałam ale ech - ja go na smyczy prowadziłam i co mi tam robienie zdjęć :eviltong:. Kozak zafascynowany wąchaniem wszystkiego. Oznaczał teren gdzie sie dało. Czasem łbem trącał żeby go pogłaskać. Ale najciekawsze były zapachy. Nosiło go trochę i nawet sie zastanawiałam czy on taki rozentuzjazmowany zawsze - bo duży jest i siłę ma. Nawet do rzeki złaziliśmy dosć stromym zejscie - ale obyło się bez moich spektakularnych upadków. Ale jak już sie nawąchał otoczenia to sie okazało, że potrafi chodzić grzecznie na smyczy. Gdyby miał Pana, regularne spacery to nie rzucałby się na każdy krzaczek, żeby go obwąchać. A to kilka moich fotek. Kamila chyba robiła też inne więc jak podeśle to jeszcze coś wstawię. Ale najgorsze było to że musiałam go zostawić :placz:. Ryczałam chyba do samego Poznania :placz:. Buuu. TŻ jest nieubłagany. Zadzwonił jeszcze do mnie upewnić się czy czasem Kozak nie trafił na tylne siedzenie auta. Wiem, wiem, rozsądek :placz: Quote
Yorija Posted December 30, 2007 Author Posted December 30, 2007 [IMG]http://kamilaszczepaniak.pl/Kozak/kz1.jpg[/IMG] Quote
Yorija Posted December 30, 2007 Author Posted December 30, 2007 [IMG]http://kamilaszczepaniak.pl/Kozak/kz2.jpg[/IMG] Quote
Yorija Posted December 30, 2007 Author Posted December 30, 2007 Znowu to podobieństwo :placz:[IMG]http://kamilaszczepaniak.pl/Kozak/km.jpg[/IMG] Quote
Hala Posted December 30, 2007 Posted December 30, 2007 A mnie się zdaje, że Kozak Ci przesądzony. :cool3: Quote
Yorija Posted December 30, 2007 Author Posted December 30, 2007 Jestem wredna, wyprowadziłam go na spacer a potem oddałam smycz, żeby go ktoś odprowadził. Wmawiam sobie, że on jest do tego przyzwyczajony. Że już nie czeka i że każdy spacer nie jest dla niego kolejną zawiedzioną nadzieją... I nic nie mogę zrobić ... Quote
Recommended Posts