Yorija Posted March 25, 2008 Author Posted March 25, 2008 [quote name='Panca']kurcze...wiem to straszne ...i nie wiem dlaczego???taki fajny pies...rozumiem ze Pani sie nie odezwala:placz:[/quote] Nie odezwała się. Może przez święta myślała i myślała i jeszcze się odezwie? Do Oli też raczej nie dzwoniła... Quote
Figa Bez Maku Posted March 26, 2008 Posted March 26, 2008 Wielkanoc już minęła Kozaka Pani nie wzięła:placz: Może jeszcze do domu nie wróciła?:-( Może się jeszcze nie namyśliła?:roll: Jak się porządnie zastanowi:p to chyba Yorija nam o tym powie?:eviltong: Quote
Hala Posted March 26, 2008 Posted March 26, 2008 Adopcje często okazują się nietrafione i to mnie przeraża,,,,ale są też i te dobre. :roll: Quote
Yorija Posted March 27, 2008 Author Posted March 27, 2008 [quote name='Hala']Adopcje często okazują się nietrafione i to mnie przeraża,,,,ale są też i te dobre. :roll:[/quote] Mnie też - aż się boję co by było gdyby Kozak trafił do domku jakiegoś i miał z niego wrócić... Quote
Yorija Posted March 27, 2008 Author Posted March 27, 2008 Ja mogę się nawet pomartwić trochę - tylko niechaj sie domek wreszczie znajdzie. to ja już nie będę czekać na tych państwa co dzwonili ostatnio. Weekend idzie - jest szansa ze uda mi sie allegro znów zrobić... Quote
Hala Posted March 30, 2008 Posted March 30, 2008 Frota, Bl;eka, Kremuś i Kozak są na ostatniej stonie schroniska.....musimy to zmienić. :angryy: Quote
Yorija Posted March 30, 2008 Author Posted March 30, 2008 [quote name='Hala']Frota, Bl;eka, Kremuś i Kozak są na ostatniej stonie schroniska.....musimy to zmienić. :angryy:[/quote] A jak to się zmienia? Włam jakiś? :p Eee może by Kamilę poprosić :evil_lol: Quote
Hala Posted April 4, 2008 Posted April 4, 2008 Miałam na myśli, żę trzeba je szybko do domku wydać :evil_lol: Quote
Yorija Posted April 5, 2008 Author Posted April 5, 2008 No a może by się to łatwiejszym stało gdyby na pierwszej stronie schroniska widniały? Byłam dziś w hoteliku pod Krakowem i nawet przeszła mi przez głowę myśl, żeby go tu przywieźć i szukać mu domu stąd. Ale to bez sensu. Siedziałby w kojcu sam. Obok najwyżej jakiś towarzysz niedoli. Miałby w sumie dwa spacerki dziennie i moje wizyty jeśli bym tylko mogła (ale czasem i po tydzień mnie nie ma w Krakowie). Więc to chyba bez sensu. Swój schron zna, mieszka tam na wybiegu z większą zgrają - to nasz lokalny hotelik nie byłby w niczym lepszym dla niego. Domku, domku mu trzeba i człowieka własnego. Quote
Yorija Posted April 5, 2008 Author Posted April 5, 2008 A żeby psów w schronie mniej było to trzeba wymyślić coś takiego żeby ludzie walili drzwiami i oknami po nie. No i mam myśl. Trzeba doprowadzić do tego żeby uchwalono taką oto ustawę. Osoby na emeryturze / rencie będą miały zniżki - np w lekach czy jakieś inne jeśli będą opiekowały się zwierzakami ze schronu. No i jeśli ludzie na to pójdą wówczas schrony się wypsią. Ludzie będą zdrowsi bo jak będą musieli 3 raz dziennie spacerować albo pół dnia głaskać kota to połowa schorzeń im odpadnie (czytałam gdzieś że głaskanie kota działa anty zawałowo :evil_lol:). A jak będą zdrowsi to rząd nie będzie musiał opłacać ich leczenia a za zaoszczędzone pieniądze będzie mógł im zafundować jakieś ulgi a dodatkowo jakieś dodatki do rent i emerytur na utrzymanie zwierzaków. Powstaną specjalne ośrodki gdzie Ci ludzie będą mogli leczyć taniej (czytaj współfinansowane przez państwo) te zwierzaki, kupować tańszą karmę. No ale wszystko trzeba tak zorganizować żeby nie było przekrętów. Więc specjalne organizacje dobierające zwierzaki dla takich ludzi, nadzorujące warunki w jakich żyją i ich kondycje a do tego będą musiały powstać nowe miejsca pracy. No i bezrobocie będzie mniejsze a co za tym idzie znów się zaoszczędzi kasy z zasiłków i przeznaczy na te etaty. Nic tylko same korzyści. Zdrowsi emeryci, mniej bezdomniaków, więcej etatów pracy a i pewnie mnuuustwo zaoszczędzonej kasy z budżetu, którą da się na to przesunąć. Czytałam że można będzie do uni czy gdzieś tam zgłaszać projekty ustaw czy coś - jak traktak będzie zatwierdzony - nic tylko to porządnie napisać, zebrać 1mln podpisów i mamy rozwiązanie!!!! Quote
Yorija Posted April 5, 2008 Author Posted April 5, 2008 Kozaczku śliczny - szykuję niespodziankę. Uwaga!!! Uwaga!!! Quote
Yorija Posted April 5, 2008 Author Posted April 5, 2008 Ciekawa jestem czy jest tu na dogo jakiś psiak, któremu dedykowano 1000 post. :diabloti: A żeby to nie było takie bylejakie tylko to dokładam jeszcze allegro [URL="http://allegro.pl/show_item.php?item=341922207"][B][COLOR=#2040ab]http://allegro.pl/show_item.php?item=341922207[/COLOR][/B][/URL] Tylko domku dać nie mam jak. A teraz to nie będę pisać więcej co by się "napawać" troszkę tym moim 1000 postem. Quote
agamika Posted April 5, 2008 Posted April 5, 2008 :evil_lol: nabijaczka postów :eviltong: lepiej pisz duuuzo, tak zeby szybko do 2000 dobic :diabloti: i zadedykować :cool3: Quote
Panca Posted April 5, 2008 Posted April 5, 2008 Yorija bardzo wzruszajce to jego ogloszenie i mam nadzieje ze 1000 post bedzie dla Kozaka szczesliwy bo poki co allegro zobaczyly 32 osoby:roll:chyba wlaczajac mnie:-( Quote
BIANKA1 Posted April 6, 2008 Posted April 6, 2008 [quote name='Panca']Yorija bardzo wzruszajce to jego ogloszenie i mam nadzieje ze 1000 post bedzie dla Kozaka szczesliwy bo poki co allegro zobaczyly 32 osoby:roll:chyba wlaczajac mnie:-([/quote] Już 69 :lol: Quote
Panca Posted April 6, 2008 Posted April 6, 2008 oby nie byli to tylko dogomaniacy ...ale potencjalni zainteresowani Quote
agamika Posted April 6, 2008 Posted April 6, 2008 Wystarczyłby jeden a konkretny zainteresowany :razz: Quote
Yorija Posted April 6, 2008 Author Posted April 6, 2008 [quote name='agamika']Wystarczyłby jeden a konkretny zainteresowany :razz:[/quote] Dokładnie tak jak mówisz :lol: Quote
agata51 Posted April 9, 2008 Posted April 9, 2008 [quote name='agamika']Wystarczyłby jeden a konkretny zainteresowany :razz:[/QUOTE] Wystarczyłby jeden konkretnie zakochany. Quote
Yorija Posted April 11, 2008 Author Posted April 11, 2008 [quote name='Hala']Jakieś wieści?[/quote] Cisza :placz: Quote
Panca Posted April 11, 2008 Posted April 11, 2008 kiedy cos sie zadzieje? ludzie !litosci!kozak tyle juz czeka...:placz: Quote
Recommended Posts