Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 7.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='EastLondonUK']Ooooooooooooooooooooo - w pociag sie bawia?

:p

U mnie w lesie te buty by nie daly rady..... Tylko i wylacznie gumiaczki :evil_lol:[/quote]

To nie sa moje buty :eviltong: Ja wlasnie tylko w gumiaczkach sie poruszam ;)

Posted

[quote name='EastLondonUK']Za malo bo ludzie zagladaja i... uciekaja bo nic znalezc nie moga.

To nie reklama ale inne forum jakiego uzywam to:

[URL="http://www.polishplanet.com/"]Portal polskiej społeczności w Wielkiej Brytanii - polishplanet.com[/URL]

Sa tam odpowiednie dzialy (specjalnie z perspektywy UK) i jest dzial Gadu Gadu w formie dziennika gdzie kazdy dzien to osobny temat i kazdy pisze tam co chce - jeden ze dlubal w nosie w pracy inny ze wlasnie je ciastko itd itp.

[URL="http://www.polishplanet.com/group/chit-chat"]CHIT-CHAT - polishplanet.com[/URL]

Latwo jest pozniej cokolwiek znalezc - nawet jezeli chodzi o *******y jakies :p

Ale tu widze nie ma po prostu opcji zeby zaczac jakikolwiek nowy temat....[/quote]

Dlaczego moje posty wyskakuja [B]przed[/B] postami ludzikow na ktore odpowiadam?

:crazyeye:

Posted

[quote name='EastLondonUK']Dlaczego nie moge postu wyslac? :mad:

Ja [B]wiem[/B] ze ogolnie na Dogo sa rozne dzialy - [U]wiele z nich jednak malo przydatne do rzeczywistosci w UK.[/U]

[COLOR=darkred]Weterynarz w Gdansku na niewiele mi sie przyda, linki do psiego zarelka w Biedronce rowniez...... Szkolki w Katowicach - dojazd bylby troche skomplikowany. Umawianie sie na spacer pod Krakowem.. Hmmmm Smycze z Allegro - nie, dzieki. Mieszkania/pokoje gdzie wlasciciele godza sie na psa w Karpaczu - za bardzo sie nikomu nie przydadza. Chwalenie dzielnic Warszawy gdzie mozna na fajny spacer z psem isc.. ermmmmmm[/COLOR]

No ale ja jestem nowa i pewnie mnie tu zaraz ktos zlinczuje[/quote]

Ja rozumiem o co ci chodzi ale mysle ze za malo nas tu jest by takie poddzialy robic :shake:

Posted

[quote name='Kamila']Ja wlasnie tylko w gumiaczkach sie poruszam ;)[/quote]

Ja w domu gumiaczki sciagam ale.... jak kto uwaza

EDIT - Dlaczego baner "Lola Zaprasza" otwiera pusta strone?
Ja zdjecia chcialam poogladac..... Buuuuuuuuuuuuuuuuuuuu

I to samo pytanie - dlaczego bardzo czesto moje posty wyskakuja [B]przed[/B] postami na ktore odpowiadam?

:crazyeye:

Posted

Cudne fotki, zwlaszcza ten "usluchany, pod kontrola" nochal :grin:
Wydaje mi sie, ze podzial spsulby atmosferke, jak komus zalezy, to albo przebrnie caly topiczysko (pamietam, jakie komentarze Osho na poczatku wrzucal co do ilosci stron ;) ), albo rzuci pytanie i nikt nie goni za to.
Wrecz dosc szybko leca odpowiedzi, jesli tylko sa znane.
Wychowanie jest identyczne, jak w Pl. bo i problemy sa te same. Literatura tez sie ogolnoswiatowa przewija.
Poza tym sporo z nas jezdzi nadal do Polski z psami, wiec wszelkie info sie przydaje.
Wystarczy na poczatku przyklejony post o zasadach przewozu, linkach do Defry, ubezpieczen i to wszystko chyba.
Mi sie taki cudak podoba, jak zaczna mody mieszac, to (patrzac po innych dzialach) bedzie bleeeeeeeee.

Posted

[quote name='EastLondonUK']Ja mam piekne, zielone.

U mnie na wsi tylko gumiaczki z

[URL="http://www.armynnavy.co.uk/"]Army & Navy Ltd: Camping Equipment Suppliers, Outdoor Clothing and Industrial Workwear Clothing London, UK[/URL]

Inne padaja po tygodniu :p[/quote]

Wow,jakie one tanie :crazyeye:Ja nie bede mowila ile za moje zaplacilam ale juz maja dziury :placz:Fakt ze caly czas w nich chodze,okolo 8h dziennie ale mam je moze ze 3 miesiace :cool1:

Posted

[quote name='EastLondonUK']
EDIT - Dlaczego baner "Lola Zaprasza" otwiera pusta strone?
Ja zdjecia chcialam poogladac..... Buuuuuuuuuuuuuuuuuuuu

I to samo pytanie - dlaczego bardzo czesto moje posty wyskakuja [B]przed[/B] postami na ktore odpowiadam?

:crazyeye:[/quote]

Nie Lola tylko [B]Lala[/B] :eviltong: Nie wiem czemu jest pusta strona,zawsze dzialalo :cool1:
A co do postow to tak sie niestety dzieje ostatnio na dogo :mad:

Posted

[quote name='EastLondonUK']Uhum tanie niecale £8 a moje mam juz rok - codziennie po blocie/kamieniach i nawet jednej rysy nie maja.

Polecam[/quote]

No to chyba sie skusze :lol:

Posted

Nie wiem dlaczego na A&N stronie od rozmiaru 6 sie zaczynaja?

To chyba meskie.

Ja kupowalam w sklepie, sobie 4 a Mlodej 3...

Chyba bedziecie musialy przyjechac osobiscie :p

Sklep jest 2 minuty od stacji Manor park (nie ma schodow ruchomych wiec spokojnie z psem ale Oyster nie akceptuja , trzeba miec normalny bilet) a stacja Manor Park jest 10 minut ode mnie przez pola zielone.....

:p

Posted

Pisze ze to chyba meskie tylko na stronie......

W sklepie powinni miec ale nic nie szkodzi zadzwonic wczesniej i do sklepu i zapytac i niech odloza.

Bo jechac i jakby nie mieli rozmiaru to :mad:

Ja mam zielone, nie zadne ostro zielone ale takie fajne - Mloda ma czarne.

W tym sklepie nie ma "lazenia" tam sie wchodzi i wychodzi....

Dobra, ide z moim losiem na ostatni spacer - deszcz pada buuuuuuuuuuuuuuu a ona mi tu pilke na kolana rzuca i wyraz pyska ma przy tym jakbym serca nie maila bo jej w mieszkaniu pilka nie dam sie bawic...

Siedzialysmy dzisiaj caly dzien w domu z krotkimi przerwami na siku (jej nie moje) bo mieli nam nowa pralke przywiezc "miedzy 8 am a 7pm". Pralka nie dojechala (teraz maja 27 przywiezc barany) a my zmarnowalysmy caly dzien - buuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu

Posted

Aga jak bede zamawiac to ci tez wezme tylko ze tam faktycznie sie od rozmaru 6 zaczyna a ja mam 5 :cool1: A ja napewno nie mam czasu na lazenie po sklepach :diabloti:

Posted

Ale dzis piszecie...super, jest co czytac! Przez caly dzien siedze w domu z dziewczynami, tylko na spacery wychodzilysmy.
[quote name='EastLondonUK']Ja mam piekne, zielone.

U mnie na wsi tylko gumiaczki[/quote]
Uuu, kaloszkowo sie zrobilo :cool3: U nas na wsi oczywiscie tez tylko w gumiakach bo bloto straszne na polach. Ja szpanuje w rozowych w roznokolorowe kropki - jezeli mam chodzic w kaloszach to tylko obciachowych :cool2: Swietne buciory na wioske i dobrze mnie widac z daleka:diabloti::painting:

Jutro wrzuce zdjecia, dzis juz padam po calodziennym myciu podlogi ;)

Posted

Ohhhhhhhhhhhh u mnie na wsi by Cie wzrokiem zabili za rozowe (czy inne "dziwne") gumiaczki. U mnie inna moda:

Wszystko koloru zilono/brazowo/czarnego wlwajacego sie w tlo, spodnie koniecznie z kieszeniami na udach, smycze zawieszone na szyi (zawsze extra smycz bo czasem sie trafi na zagubionego futrzaka to sie go do kafejki odprowadza i czeka hehehe), bezrekawniki z kapturami, torba taka na pas z treatami dla psow swoich i spotkanych na drodze.....:p

Podlogi od wczoraj nie mylam - poddalam sie w ta pogode normalnie :shake:

Zara schnie kupe czasu, nawet jak umyje podlogi to i tak za pare minut to samo - kupe piachu i kupe siersci (ma dlugie futro) na podlogach, na wersalkach, wszedzie.

Pol mieszkania mam jeszcze do remontu wiec mi to z lekka zwisa ale...

W przedpokoju polozylam kafelki szare jak plyty chodnikowe bo nic innego nie zdaloby u mnie egzaminu.

Nawet jak jest sucho i Zara i tak jakas kaluze znajdzie i sie wytapla.....A ze dookola bajora na bajorze.....

[B]Mam takie pytanie dla tych ktorzy nie maja ogrodkow:[/B]

Ile razy dziennie i na jak dlugo wychodzicie z psem?

Ile razy dziennie wasze psy musza isc na siku/co ile godzin?

Ja, gdy pracuje to biore Zarulca na pola na jakas godzine od 5:45 do 6:45 (mniej wiecej), 7:15 wychodze do pracy, miedzy 12 a 1 dog walker bierze ja do lasu na godzine, wracam z pracy o 5 i znowu ja na jakas godzine i pozniej wieczorem kolo 11 na siku.

Tylko mi dog walker padl bo poszedl do pracy w czasie gdy ja nie pracowalam i moze troche zajac zanim znajde nowego bo byle komu psa nie dam pod opieke :mad:

Wiec tak mysle czy jak wroce do pracy (mozliwe ze w przyszlym tygodniu buuuuuuuuuuuuuuuuuuuu) to czy to nie sadyzm psa zostawiac w mieszkaniu na 10 godzin dziennie?

Ja juz pomijam fakt ze mnie Hindusica z naprzeciwka bedzie chciala wywalic z mieszkania jak Zara zacznie "spiewac".... o psa mi chodzi i tyle godzin? Dopuki nie znajde kogos dobrego zeby mi ja w srodku dnai wzial na spacer...

Mloda czesto idzie do College pozno albo wczesniej wraca wiec chyba tylko 1 czy 2 dni musialaby Zara te 10 godzin przesiedziec sama, inne dni kolo 5-7.

W poniedzialek i wtorek sama od 7 rano do 3.30
Sroda od 7 rano do 5 po poludniu
Czwartek sama od 1:30 do 5
Piatek sama od 11 do 3

Ta sroda mnie gnebi....

Na jak dlugo zostawiacie swoje psy same, bez mozliwosci wyjscia do ogrodka?

:razz:

Posted

W poniedzialek wracam na wyspy...a tak nie chce:placz:

Co do podzialu watku, do tej pory wszytko bylo OK wiec czemu to zmieniac??
Mozna edytowac pierwszy post i wkleic najwazniejsze info dotyczace obecnych procedur, jak ktos bedzie mial watpliwosci to zapyta;)