Emigrantka Posted January 23, 2009 Posted January 23, 2009 Dlaczego moje posty wyskakuja przed postami ludzi na ktore odpowiadam? :mad: Quote
Kamila Posted January 23, 2009 Posted January 23, 2009 [quote name='EastLondonUK']Ooooooooooooooooooooo - w pociag sie bawia? :p U mnie w lesie te buty by nie daly rady..... Tylko i wylacznie gumiaczki :evil_lol:[/quote] To nie sa moje buty :eviltong: Ja wlasnie tylko w gumiaczkach sie poruszam ;) Quote
Emigrantka Posted January 23, 2009 Posted January 23, 2009 [quote name='EastLondonUK']Za malo bo ludzie zagladaja i... uciekaja bo nic znalezc nie moga. To nie reklama ale inne forum jakiego uzywam to: [URL="http://www.polishplanet.com/"]Portal polskiej społeczności w Wielkiej Brytanii - polishplanet.com[/URL] Sa tam odpowiednie dzialy (specjalnie z perspektywy UK) i jest dzial Gadu Gadu w formie dziennika gdzie kazdy dzien to osobny temat i kazdy pisze tam co chce - jeden ze dlubal w nosie w pracy inny ze wlasnie je ciastko itd itp. [URL="http://www.polishplanet.com/group/chit-chat"]CHIT-CHAT - polishplanet.com[/URL] Latwo jest pozniej cokolwiek znalezc - nawet jezeli chodzi o *******y jakies :p Ale tu widze nie ma po prostu opcji zeby zaczac jakikolwiek nowy temat....[/quote] Dlaczego moje posty wyskakuja [B]przed[/B] postami ludzikow na ktore odpowiadam? :crazyeye: Quote
Kamila Posted January 23, 2009 Posted January 23, 2009 [quote name='EastLondonUK']Dlaczego nie moge postu wyslac? :mad: Ja [B]wiem[/B] ze ogolnie na Dogo sa rozne dzialy - [U]wiele z nich jednak malo przydatne do rzeczywistosci w UK.[/U] [COLOR=darkred]Weterynarz w Gdansku na niewiele mi sie przyda, linki do psiego zarelka w Biedronce rowniez...... Szkolki w Katowicach - dojazd bylby troche skomplikowany. Umawianie sie na spacer pod Krakowem.. Hmmmm Smycze z Allegro - nie, dzieki. Mieszkania/pokoje gdzie wlasciciele godza sie na psa w Karpaczu - za bardzo sie nikomu nie przydadza. Chwalenie dzielnic Warszawy gdzie mozna na fajny spacer z psem isc.. ermmmmmm[/COLOR] No ale ja jestem nowa i pewnie mnie tu zaraz ktos zlinczuje[/quote] Ja rozumiem o co ci chodzi ale mysle ze za malo nas tu jest by takie poddzialy robic :shake: Quote
Emigrantka Posted January 23, 2009 Posted January 23, 2009 [quote name='Kamila']Ja wlasnie tylko w gumiaczkach sie poruszam ;)[/quote] Ja w domu gumiaczki sciagam ale.... jak kto uwaza EDIT - Dlaczego baner "Lola Zaprasza" otwiera pusta strone? Ja zdjecia chcialam poogladac..... Buuuuuuuuuuuuuuuuuuuu I to samo pytanie - dlaczego bardzo czesto moje posty wyskakuja [B]przed[/B] postami na ktore odpowiadam? :crazyeye: Quote
karjo2 Posted January 23, 2009 Posted January 23, 2009 Cudne fotki, zwlaszcza ten "usluchany, pod kontrola" nochal :grin: Wydaje mi sie, ze podzial spsulby atmosferke, jak komus zalezy, to albo przebrnie caly topiczysko (pamietam, jakie komentarze Osho na poczatku wrzucal co do ilosci stron ;) ), albo rzuci pytanie i nikt nie goni za to. Wrecz dosc szybko leca odpowiedzi, jesli tylko sa znane. Wychowanie jest identyczne, jak w Pl. bo i problemy sa te same. Literatura tez sie ogolnoswiatowa przewija. Poza tym sporo z nas jezdzi nadal do Polski z psami, wiec wszelkie info sie przydaje. Wystarczy na poczatku przyklejony post o zasadach przewozu, linkach do Defry, ubezpieczen i to wszystko chyba. Mi sie taki cudak podoba, jak zaczna mody mieszac, to (patrzac po innych dzialach) bedzie bleeeeeeeee. Quote
Emigrantka Posted January 23, 2009 Posted January 23, 2009 Uhum tanie niecale £8 a moje mam juz rok - codziennie po blocie/kamieniach i nawet jednej rysy nie maja. Polecam Quote
Emigrantka Posted January 23, 2009 Posted January 23, 2009 [quote name='Kamila']Przyznac sie,kto tu byl i uciekl? :mad:[/quote] Jak uciekli to juz nie zagladaja i nie beda mieli sie jak przyznac..... :eviltong: Quote
Emigrantka Posted January 23, 2009 Posted January 23, 2009 Przepros ode mnie L[B]a[/B]le i posmyraj ja po brzuszku.... :loveu: Quote
Emigrantka Posted January 23, 2009 Posted January 23, 2009 [quote name='EastLondonUK']Przepros ode mnie L[B]a[/B]le i posmyraj ja po brzuszku.... :loveu:[/quote] No nie, forum do tylu chodzi..... :shake: Quote
Aga & Amber Posted January 23, 2009 Posted January 23, 2009 e tam, kto chciał to został :evil_lol: .Prawie półtora roku juz tu urzęduje i nawet wszystko przeczytałam :diabloti: a posty rzeczywiscie dzisiaj szaleja Quote
Kamila Posted January 23, 2009 Posted January 23, 2009 [quote name='EastLondonUK']Ja mam piekne, zielone. U mnie na wsi tylko gumiaczki z [URL="http://www.armynnavy.co.uk/"]Army & Navy Ltd: Camping Equipment Suppliers, Outdoor Clothing and Industrial Workwear Clothing London, UK[/URL] Inne padaja po tygodniu :p[/quote] Wow,jakie one tanie :crazyeye:Ja nie bede mowila ile za moje zaplacilam ale juz maja dziury :placz:Fakt ze caly czas w nich chodze,okolo 8h dziennie ale mam je moze ze 3 miesiace :cool1: Quote
Kamila Posted January 23, 2009 Posted January 23, 2009 [quote name='EastLondonUK']Za malo bo ludzie zagladaja i... uciekaja bo nic znalezc nie moga. .[/quote] Przyznac sie,kto tu byl i uciekl? :mad: Quote
Aga & Amber Posted January 23, 2009 Posted January 23, 2009 Kamila to bierz od razu dwie pary ,w koncu sie gumiaków dorobie :evil_lol: Quote
Aga & Amber Posted January 23, 2009 Posted January 23, 2009 nie da sie dzisiaj pogadac , ps Kamila mój post skoczył gdzies ,ale jak bedziesz zamawiac bierz die od razu :evil_lol: nie bede w koncu skakac przez kałuze Quote
Kamila Posted January 23, 2009 Posted January 23, 2009 [quote name='EastLondonUK'] EDIT - Dlaczego baner "Lola Zaprasza" otwiera pusta strone? Ja zdjecia chcialam poogladac..... Buuuuuuuuuuuuuuuuuuuu I to samo pytanie - dlaczego bardzo czesto moje posty wyskakuja [B]przed[/B] postami na ktore odpowiadam? :crazyeye:[/quote] Nie Lola tylko [B]Lala[/B] :eviltong: Nie wiem czemu jest pusta strona,zawsze dzialalo :cool1: A co do postow to tak sie niestety dzieje ostatnio na dogo :mad: Quote
Kamila Posted January 23, 2009 Posted January 23, 2009 [quote name='EastLondonUK']Uhum tanie niecale £8 a moje mam juz rok - codziennie po blocie/kamieniach i nawet jednej rysy nie maja. Polecam[/quote] No to chyba sie skusze :lol: Quote
Emigrantka Posted January 23, 2009 Posted January 23, 2009 Nie wiem dlaczego na A&N stronie od rozmiaru 6 sie zaczynaja? To chyba meskie. Ja kupowalam w sklepie, sobie 4 a Mlodej 3... Chyba bedziecie musialy przyjechac osobiscie :p Sklep jest 2 minuty od stacji Manor park (nie ma schodow ruchomych wiec spokojnie z psem ale Oyster nie akceptuja , trzeba miec normalny bilet) a stacja Manor Park jest 10 minut ode mnie przez pola zielone..... :p Quote
Aga & Amber Posted January 23, 2009 Posted January 23, 2009 EastLondonUK , a moze ty wpadniesz do nas na spacerek i gumiaczki od razu przywieziesz :evil_lol: Quote
Emigrantka Posted January 23, 2009 Posted January 23, 2009 [quote name='Aga & Amber']EastLondonUK , a moze ty wpadniesz do nas na spacerek i gumiaczki od razu przywieziesz :evil_lol:[/quote] A Wy gdzie spacerujecie? :cool1: Quote
Emigrantka Posted January 23, 2009 Posted January 23, 2009 Pisze ze to chyba meskie tylko na stronie...... W sklepie powinni miec ale nic nie szkodzi zadzwonic wczesniej i do sklepu i zapytac i niech odloza. Bo jechac i jakby nie mieli rozmiaru to :mad: Ja mam zielone, nie zadne ostro zielone ale takie fajne - Mloda ma czarne. W tym sklepie nie ma "lazenia" tam sie wchodzi i wychodzi.... Dobra, ide z moim losiem na ostatni spacer - deszcz pada buuuuuuuuuuuuuuu a ona mi tu pilke na kolana rzuca i wyraz pyska ma przy tym jakbym serca nie maila bo jej w mieszkaniu pilka nie dam sie bawic... Siedzialysmy dzisiaj caly dzien w domu z krotkimi przerwami na siku (jej nie moje) bo mieli nam nowa pralke przywiezc "miedzy 8 am a 7pm". Pralka nie dojechala (teraz maja 27 przywiezc barany) a my zmarnowalysmy caly dzien - buuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu Quote
Kamila Posted January 23, 2009 Posted January 23, 2009 Aga jak bede zamawiac to ci tez wezme tylko ze tam faktycznie sie od rozmaru 6 zaczyna a ja mam 5 :cool1: A ja napewno nie mam czasu na lazenie po sklepach :diabloti: Quote
eiwob Posted January 23, 2009 Posted January 23, 2009 Ale dzis piszecie...super, jest co czytac! Przez caly dzien siedze w domu z dziewczynami, tylko na spacery wychodzilysmy. [quote name='EastLondonUK']Ja mam piekne, zielone. U mnie na wsi tylko gumiaczki[/quote] Uuu, kaloszkowo sie zrobilo :cool3: U nas na wsi oczywiscie tez tylko w gumiakach bo bloto straszne na polach. Ja szpanuje w rozowych w roznokolorowe kropki - jezeli mam chodzic w kaloszach to tylko obciachowych :cool2: Swietne buciory na wioske i dobrze mnie widac z daleka:diabloti::painting: Jutro wrzuce zdjecia, dzis juz padam po calodziennym myciu podlogi ;) Quote
Emigrantka Posted January 23, 2009 Posted January 23, 2009 Ohhhhhhhhhhhh u mnie na wsi by Cie wzrokiem zabili za rozowe (czy inne "dziwne") gumiaczki. U mnie inna moda: Wszystko koloru zilono/brazowo/czarnego wlwajacego sie w tlo, spodnie koniecznie z kieszeniami na udach, smycze zawieszone na szyi (zawsze extra smycz bo czasem sie trafi na zagubionego futrzaka to sie go do kafejki odprowadza i czeka hehehe), bezrekawniki z kapturami, torba taka na pas z treatami dla psow swoich i spotkanych na drodze.....:p Podlogi od wczoraj nie mylam - poddalam sie w ta pogode normalnie :shake: Zara schnie kupe czasu, nawet jak umyje podlogi to i tak za pare minut to samo - kupe piachu i kupe siersci (ma dlugie futro) na podlogach, na wersalkach, wszedzie. Pol mieszkania mam jeszcze do remontu wiec mi to z lekka zwisa ale... W przedpokoju polozylam kafelki szare jak plyty chodnikowe bo nic innego nie zdaloby u mnie egzaminu. Nawet jak jest sucho i Zara i tak jakas kaluze znajdzie i sie wytapla.....A ze dookola bajora na bajorze..... [B]Mam takie pytanie dla tych ktorzy nie maja ogrodkow:[/B] Ile razy dziennie i na jak dlugo wychodzicie z psem? Ile razy dziennie wasze psy musza isc na siku/co ile godzin? ***************** Ja, gdy pracuje to biore Zarulca na pola na jakas godzine od 5:45 do 6:45 (mniej wiecej), 7:15 wychodze do pracy, miedzy 12 a 1 dog walker bierze ja do lasu na godzine, wracam z pracy o 5 i znowu ja na jakas godzine i pozniej wieczorem kolo 11 na siku. Tylko mi dog walker padl bo poszedl do pracy w czasie gdy ja nie pracowalam i moze troche zajac zanim znajde nowego bo byle komu psa nie dam pod opieke :mad: Wiec tak mysle czy jak wroce do pracy (mozliwe ze w przyszlym tygodniu buuuuuuuuuuuuuuuuuuuu) to czy to nie sadyzm psa zostawiac w mieszkaniu na 10 godzin dziennie? Ja juz pomijam fakt ze mnie Hindusica z naprzeciwka bedzie chciala wywalic z mieszkania jak Zara zacznie "spiewac".... o psa mi chodzi i tyle godzin? Dopuki nie znajde kogos dobrego zeby mi ja w srodku dnai wzial na spacer... Mloda czesto idzie do College pozno albo wczesniej wraca wiec chyba tylko 1 czy 2 dni musialaby Zara te 10 godzin przesiedziec sama, inne dni kolo 5-7. W poniedzialek i wtorek sama od 7 rano do 3.30 Sroda od 7 rano do 5 po poludniu Czwartek sama od 1:30 do 5 Piatek sama od 11 do 3 Ta sroda mnie gnebi.... Na jak dlugo zostawiacie swoje psy same, bez mozliwosci wyjscia do ogrodka? :razz: Quote
furciaczek Posted January 24, 2009 Posted January 24, 2009 W poniedzialek wracam na wyspy...a tak nie chce:placz: Co do podzialu watku, do tej pory wszytko bylo OK wiec czemu to zmieniac?? Mozna edytowac pierwszy post i wkleic najwazniejsze info dotyczace obecnych procedur, jak ktos bedzie mial watpliwosci to zapyta;) Quote
Recommended Posts