UTAAP Posted January 17, 2008 Posted January 17, 2008 [B]Aga & Amber[/B], no zadzwonie tam i mam nadzieje ze uda sie zapisac do tej vet na wizte. [B]osho[/B], szybkiego powrotu do zdrowia dla sunki :) Quote
Aaliyah1981 Posted January 18, 2008 Posted January 18, 2008 duzo zdrowia dla obu psiakow :p sluchajcie czy oni mi powinni wys;lac potwierdzenie ubezpieczenia bo do tej pory nic nie doszlo do nas a ubezpieczalismy we wtorek i mialo byc od 16-ego Quote
pusia2405 Posted January 18, 2008 Posted January 18, 2008 Osho, moja "tymczasowiczka", która już ma paszport i czeka na badania krwi:evil_lol: miała ostatnio sterylkę i po zdjęciu szwów tak szalała, że aż bałam się, żeby sobie krzywdy nie zrobiła. Także będzie dobrze. Quote
osho Posted January 18, 2008 Posted January 18, 2008 [quote name='pusia2405']Osho, moja "tymczasowiczka", która już ma paszport i czeka na badania krwi:evil_lol: miała ostatnio sterylkę i po zdjęciu szwów tak szalała, że aż bałam się, żeby sobie krzywdy nie zrobiła. Także będzie dobrze.[/quote] [COLOR=DarkSlateGray]nie jest najgorzej. krowa jest spokojna, tylko rana się jeszcze nie zamknęła i jeszcze krwawi, za radą weta posmarowałem okolice liotonem żeby krwiak zniknął i czekamy ...[/COLOR] Quote
pusia2405 Posted January 18, 2008 Posted January 18, 2008 [quote name='osho'][COLOR=DarkSlateGray]nie jest najgorzej. krowa jest spokojna, tylko rana się jeszcze nie zamknęła i jeszcze krwawi, za radą weta posmarowałem okolice liotonem żeby krwiak zniknął i czekamy ...[/COLOR][/quote] No to musisz rzeczywiście na suńkę dmuchać i chuchać. Trzymamy kciuki, żeby szybciutko się zagoiło. jak zdrówko Torro? Quote
Habibi Posted January 18, 2008 Posted January 18, 2008 [B]soho+lemonka[/B] wymiziakcie wlascicieli bezmacicza i podraznionych klejnotów Milego weekendu dla wszystkich! Quote
Aaliyah1981 Posted January 19, 2008 Posted January 19, 2008 dzien dobry wszystkim :pdzis sie usmialam dostalismy juz list z ubezpieczenia a na kopercie napisane Martin ****(to moj chlop:cool3:) end Frank :roflt:moj piesek dostal list :eviltong:. Najlepiej ,ze wpisalismy FRANEK a moj chlopak podpisal sie Marcin ktos tu sobie uproscil :cool3: pozdrowienia dla rekonwalestentow Quote
Sylwia-Kora Posted January 19, 2008 Posted January 19, 2008 lemon bardzo Wam współczuję. Uściskaj od nas Torrka i powiedz mu ze chłopaki nie płaczą i szybko stają na nogi!!! Powiedz kochana skąd taki uraz? Co sie stało? Jak sobie pomyślałam, ze moja Kora mogła by tak..... Czas zmienic ubezpieczenie z podstawowej opcji na gold... Quote
Aaliyah1981 Posted January 19, 2008 Posted January 19, 2008 [quote name='Habibi']oj ładnie wasprzechrzcili :eviltong:[/quote] hehe poprawili mi humor ..ale najbardziej rozbawlilo mnie ze zaadresowali takze na psiaka (obywatel pelna geba:eviltong:) Sylwia-Kora jesli masz mozliwosc to zmien na gold nie wiem gdzie jest ubezpieczony twoj psiak ale z tego co widze to jest kilka funto roznicy a z tego co tu pisza dziewczyny leczenie psiakow w uk jest koszmarnie drogie...oczywiscie najlepiej aby nigdy ubezpiecznie nie bylo potrzebne i wszystkim tego zycze Quote
Aaliyah1981 Posted January 19, 2008 Posted January 19, 2008 nie no to jakis zart chyba w liscie takie zdanie cytuje ''FRANK please ask Mr ****** to keep this paperwork in a safe place just in case you need it one day ... heaven forbid!:cool3:No tak wszystko jasne .Matko czy ta firma jest powazna ;) Quote
lemonsky Posted January 19, 2008 Posted January 19, 2008 Sylwia! jak dobrze Cię "widzieć"! Przeczytałam Twój podpis - tak mi przykro... przecież zawsze najtrudniej tym co zostają... A Torrek? - to chyba nie był jednorazowy uraz, tzn mechanicznie nic go nie "walnęło"... dorobił się w trakcie... biegi, spacery, szaleństwa, łażenie po schodach, sofki, gra w piłkę, szarpanie, przeciąganie... jakbym wiedziała, że którakolwiek z tych czynności mu mogłaby zaszkodzić, na pewno bym bardziej uważała... Paskud zdrowy zawsze był ja byk, mówiłam, że trafił mi się sportowo-wyczynowy egzemplarz buldoga francuskiego, nagle w 24 godziny psa sparaliżowało (tył)... Więc teraz powolutku, po emerycku sobie drepczemy i uczymy się drobnymi kroczkami :) Aaliyah - najważniejsze, że jest ubezpieczenie! Quote
kasiah72 Posted January 19, 2008 Posted January 19, 2008 My kiedys u veta dostalismy krople do uszy dla Igora, naopakowaniu vet nakleiljakas naklejke- jak krople zapuszczac. W domu ptarze, a tam: Igor H***** (moje nazwisko) Flat 5 7 T**** Square itd :) Podobnie bylo z certyfikatem szczepienia-koperta byla zaadresowana na Igora :) Quote
Aaliyah1981 Posted January 19, 2008 Posted January 19, 2008 kasiah72 naprawde sie usmialam z tego co napisalas :cool3: takie cos bardzo poprawia humor...wasz przypadek jest chyba jeszcze bardziej smieszni niz nasz:cool3:;) Quote
karjo2 Posted January 21, 2008 Posted January 21, 2008 Trzymamy dalej kciuki za szybkie dojscie do siebie i Torrka i "krowki" Osho, niech sie kuruja na wiosne. Aaliyah1981, co sie smiejesz, wet w koncu z zwierzem gada, to i do niego pisze, a wlasciciel to tylko od rachunkow jest :evil_lol:. A wiosna na calego, zakwitla leszczyna i przebisniegi w parku! Quote
Aaliyah1981 Posted January 21, 2008 Posted January 21, 2008 karjo2 a u mnie dzis pada :roll:od jakiegos tygodnia taka deszczowa pogoda:cool1: a my jutro idziemy do weta na szczepienie ciekawa jestem jak nas podsumuje :cool3: Quote
karjo2 Posted January 21, 2008 Posted January 21, 2008 U nas tez pada, ale cieplo. A pies niech jakis rabat ugada od weta ;) Quote
Aaliyah1981 Posted January 21, 2008 Posted January 21, 2008 [quote name='karjo2']U nas tez pada, ale cieplo. A pies niech jakis rabat ugada od weta ;)[/quote] :cool3: oj cos to czarno widze no nic dzis zyjemy jeszcze z malutka nadzieje ,ze jutro nie przewrocimy sie u weta jak zobaczymy rachunek ;):mdleje: Quote
Aaliyah1981 Posted January 21, 2008 Posted January 21, 2008 Wrocilismy od weta .Wszystko mi sie pomieszalo wizyte mieslimy wyznaczona na dzisiaj :ices_bla: Bylismy w kolinice Vets4Pets.Wchodzimy do kliniki a tam pani w recepcji wita Frania wazy go -mlody wazy juz 2.5 kilo:cool3: Potem zostalismy zaproszeni do pana doktora ,ktory jest naprawde mily bawi sie z Franiem .Dokladnie oglada go doslownie z kazdej strony :p, osluchal,oglada skore itd. potem dostal dwie szczepionki 5 skladnikowe bo tak mam zaznaczone w ksiazeczce, dostajemy srodek odrobaczajacy w pojemniczku mamy go podac jutro.Za dwa tygodnie mamy isc na doszczepienie (ale uwaga ma byc juz gratis:crazyeye:).Idziemy do recepcji koszt 12 funtow(szczepienie +odrobaczenie) -szok myslalam ,ze zaplacimy duzo wiecej ..malo tego dostalismy paczke dla szczeniaka Hill's-a .Worek karmy dla szczeniakow ,puszke Hills'a -sama karma sucha kosztuje 12 funtow bo patrzylam wiec naprawde milo bylam zaskoczona.Aha patrzylismy na koszt chipowania -20 funtow wiec nie ma sie nad czym zastanawiac jak tylko bedzie juz mozna to sie zdecydujemy. Quote
Aga & Amber Posted January 22, 2008 Posted January 22, 2008 A my mamy wynik testu-0.8 ,wiec w normie:multi:i za szesc miesiecy od 18 stycznia mozemy podrozowac po Europie:lol::multi: :Dog_run: Quote
Habibi Posted January 23, 2008 Posted January 23, 2008 Świetne wieści AGA :multi::multi::multi::multi: Quote
Aaliyah1981 Posted January 23, 2008 Posted January 23, 2008 Aga & Amber bravo ale macie fajnie tylko tak trzymac :pfajnie ,ze sie udalo Quote
Eventing Star Posted January 23, 2008 Posted January 23, 2008 Ja mam ziwerzaki ubezpieczone w Pet Plan od roku. Jedno z ubezpieczen mam na 2 psy i place 40 funciakow miesiecznie (najdrozsza opcja). Zdarzylo sie w pazdzierniku, ze moj shitzak sie strul i zostal hospitalizowany na 3 dni. Stan byl ciezki, bo sie psiak odwodnil. Na 4 dzien odebralam go, dostalam leki i diete dla niego i rachunek opiewajacy na 190 funtow! Prawie zawalu dostalam. Wedlug mojego ubezpieczyciela zwracaja 65% kwoty, wiec wypelnilam swoja czesc formularza, wyslalam potem do veta i po 5 tygodniach przyslali mi czek na te 65%. Takze jestem zadowolona z ubezpieczalni a i pies uratowany. Zawierajac gdziekolwiek umowe, przeczytajcie doklanie warunki ubepieczenia, bo czasem te tansze nie pokrywaja takich dolegliwosci jak zatrucie pokarmowe, itp. Quote
karjo2 Posted January 23, 2008 Posted January 23, 2008 Aga, swietnie, to czekamy na Wyspach na nastepnych psomaniakow :multi: Aaliyah, a widzisz, jednak Franio ma konszachty z wetem :evil_lol: Eventing star, fajne te Twoje futrzaki, a tak niesmialo sie spytam o kunia, co on jest ? Quote
Aaliyah1981 Posted January 23, 2008 Posted January 23, 2008 Eventing star dzieki za odpowiedz o ubezpieczeni im wiecej osob sie wypowaida tym dla nas poczatkujacych w tym temacie lepiej :cool3: karjo2 no ja wlasnie nie wiem co o tym myslec ;) Quote
Recommended Posts