Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ja jestem na etapie praktycznym z ubezpieczeniem. Mam nadzieję, że wszystko zadziała... Więc w każdej opcji jest informacja, że ubezpieczyciel pokrywa koszty leczenia, rehabilitacji, hospitalizacji, kłopotów wakacyjnych, szukania zaginionego stwora, nagrody etc. w zależności od wykupionej opcji do określonej kwoty, np jak u mnie do £6500 za konsekwencje związane z jedną chorobą, przy czym pierwsze 50 lub 75 funtów placi właściciel psa/kota/fretki.

No i w zależności od kwoty, trzeba najpierw samemu zapłacić,a potem zwracać się

• Replies 7.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='lemonsky']Ja jestem na etapie praktycznym z ubezpieczeniem. Mam nadzieję, że wszystko zadziała... Więc w każdej opcji jest informacja, że ubezpieczyciel pokrywa koszty leczenia, rehabilitacji, hospitalizacji, kłopotów wakacyjnych, szukania zaginionego stwora, nagrody etc. w zależności od wykupionej opcji do określonej kwoty, np jak u mnie do £6500 za konsekwencje związane z jedną chorobą, przy czym pierwsze 50 lub 75 funtów placi właściciel psa/kota/fretki.

No i w zależności od kwoty, trzeba najpierw samemu zapłacić,a potem zwracać się[/quote]

a jak to jest np ze szczepieniem bo ubezpieczenie naszego Frania zaczyna sie od jutra a w przyszly wtorek idziemy na szczepienie ciekawe czy np to obejmuje ubezpieczenie :roll:wiesz ja sie wlasnie wogole nie orjentuje ?a moglabys zerkanc na to moje podalam linka bo masz juz jakies doswiadczenie :cool3:a z jakiej firmy ubezpieczaliscie???koszty podobne ???

Posted

No niestety, do UK przyjezdza wielu Polakow za ktorych mozna sie wstydzic i w Kaczogrodzie, a ze ich wyczyny bardziej rzucaja sie w oczy to tak nas zapamietuja:shake:. Ale mam nadzieje ze zmiana w mysleniu o Polakach to kwestia czasu.

[B]lemonsky[/B], a gdzie wy sie ubezpieczyliscie? Pozdrowienia dla Torro :calus:

[quote name='Aaliyah1981']a jak to jest np ze szczepieniem bo ubezpieczenie naszego Frania zaczyna sie od jutra a w przyszly wtorek idziemy na szczepienie ciekawe czy np to obejmuje ubezpieczenie :roll:wiesz ja sie wlasnie wogole nie orjentuje ?a moglabys zerkanc na to moje podalam linka bo masz juz jakies doswiadczenie :cool3:a z jakiej firmy ubezpieczaliscie???koszty podobne ???[/quote]
Aaliyah, ubezpieczenia nie pokrywaja zadnej profilaktyki jak szczepienia czy odrobaczania

Posted

[COLOR=DarkSlateGray]pooglądałem sobie te stronki, hmm, przynajmniej pierwsze z listy i te które nie wymagały podania mojego adresu itp przed dowiedzeniem się ile kosztuje dana usługa. czy ja dobrze rozumiem, że te wszystkie zwroty to i owszem - ale pierwsze 75 / 100 (zależy gdzie) funciaków to i tak płaci właściciel ? a ubezpieczyciel wszystko co powyżej (do określonego maximum rzecz jasna) ?

i druga sprawa biorąc pod uwagę ile kosztowało np leczenie [COLOR=DarkGreen][B]torro[/B][COLOR=DarkSlateGray], to najlepiej ładować się w te droższe ubezpieczenia, jak się chce spokojnie spać ? zwłaszcza że jeśli chodzi o wyjazd poza uk, a przecież większość z nas będzie jeździć do domu na krócej lub dłużej, to tańsze ubezpieczenie ubezpiecza np wyjazd do 30 dni a najdroższe już do 12 m-cy. cóż, dużo do rozważenia ...[/COLOR][/COLOR]
[/COLOR]

Posted

[quote name='UTAAP']No niestety, do UK przyjezdza wielu Polakow za ktorych mozna sie wstydzic i w Kaczogrodzie, a ze ich wyczyny bardziej rzucaja sie w oczy to tak nas zapamietuja:shake:. Ale mam nadzieje ze zmiana w mysleniu o Polakach to kwestia czasu.[/quote]

[COLOR=DarkSlateGray]no cóż, po prostu róbmy swoje i pracujmy na to, ja w zasadzie nie czuję się polakiem i nie nazywam się tak, więc może nie powinienem się wypowiadać, ale odpowiedź na pytanie "where are you from ?" zbyt często narzuca określone skojarzenia więc jak to ignorować ?[/COLOR]

Posted

[quote name='osho'][COLOR=DarkSlateGray]no cóż, po prostu róbmy swoje i pracujmy na to, ja w zasadzie nie czuję się polakiem i nie nazywam się tak, więc może nie powinienem się wypowiadać, ale odpowiedź na pytanie "where are you from ?" zbyt często narzuca określone skojarzenia więc jak to ignorować ?[/COLOR][/quote]

Hm, teraz to będę wścibska:diabloti:, kim się czujesz?:roll:

Posted

[quote name='osho'][COLOR=darkslategray]pooglądałem sobie te stronki, hmm, przynajmniej pierwsze z listy i te które nie wymagały podania mojego adresu itp przed dowiedzeniem się ile kosztuje dana usługa. czy ja dobrze rozumiem, że te wszystkie zwroty to i owszem - ale pierwsze 75 / 100 (zależy gdzie) funciaków to i tak płaci właściciel ? a ubezpieczyciel wszystko co powyżej (do określonego maximum rzecz jasna) ?[/COLOR]

[COLOR=darkslategray]i druga sprawa biorąc pod uwagę ile kosztowało np leczenie [COLOR=darkgreen][B]torro[/B][COLOR=darkslategray], to najlepiej ładować się w te droższe ubezpieczenia, jak się chce spokojnie spać ? zwłaszcza że jeśli chodzi o wyjazd poza uk, a przecież większość z nas będzie jeździć do domu na krócej lub dłużej, to tańsze ubezpieczenie ubezpiecza np wyjazd do 30 dni a najdroższe już do 12 m-cy. cóż, dużo do rozważenia ...[/COLOR][/COLOR]
[/COLOR][/quote]

wiesz co ja jak zobaczylam ta tabelke to jednak bardziej sie oplaca gold bo tylko 2 funty roznicy a ogormna roznica w tabelach tam gdzie podalam link wystarczy podac dane ale to sie nie rejestruje nigdzie tylko chodzi o to ze trzeba okreslic wiek psa ,rase dopiero potem adres ...moze mi sie uda to skopiowac bo jak kopiowalam to wszystko sie zlewalo

kurcze fajnie jakby ktos cos wiecej wiedzial bo tez nie bardzo wiem jak potem egzekwowac ewentualnie

Posted

[quote name='pusia2405']Hm, teraz to będę wścibska:diabloti:, kim się czujesz?:roll:[/quote]

[COLOR=DarkSlateGray]powiedzmy tak : poza skalą, jeśli piszę, że nie czuję się polakiem nie musi to oznaczać, że czuję się niemcem, mozambijczykiem czy kimś tam jeszcze

nie widzę powodu, żeby sam fakt urodzenia się w danym punkcie czasoprzestrzeni powodował abym musiał akceptować państwo (jakiekolwiek) a więc i konflikty zbrojne, utrzymywanie z przymusowo zabieranych mi pieniędzy bandy polityków, opłacanych poza granicami jakiejkolwiek przyzwoitości w tym samym czasie gdy nie ma pieniędzy na podwyżki emerytur czy płace pielęgniarek (na dotacje dla krk się znajdują) i tak dalej i tak dalej

" ojczyzna jest tam gdzie po prostu będzie dobrze " (cycero)
[/COLOR]

Posted

[quote name='Aaliyah1981']wiesz co ja jak zobaczylam ta tabelke to jednak bardziej sie oplaca gold bo tylko 2 funty roznicy a ogormna roznica w tabelach[/quote]

[COLOR=DarkGreen][B]aaliyah1981[/B][COLOR=DarkSlateGray], no właśnie : gold to u tego ubezpieczyciela najdroższa usługa, różnica w miesięcznych opłatach ok 3 funtów a stawki zwrotów skaczą z 250 do 750, plus te 12 m-cy jeśli chodzi o podróże ([/COLOR][/COLOR][COLOR=DarkSlateGray]Overseas Travel[/COLOR][COLOR=DarkGreen][COLOR=DarkSlateGray]). jak dla mnie to wrażenie jest takie, ze jeśli ktoś sobie może pozwolić finansowo na to, to chyba warto

opłata na wypadek demolki mieszkania zawiera się, mam nadzieję, w opcji "[/COLOR][/COLOR][COLOR=DarkSlateGray]Third Party Liability & Legal Expenses Dogs Only" (czyli do miliona funtów) a nie w "Accidental Damage" (do 500) ?[/COLOR]

Posted

[quote name='osho'][COLOR=darkgreen][B]aaliyah1981[/B][COLOR=darkslategray], no właśnie : gold to u tego ubezpieczyciela najdroższa usługa, różnica w miesięcznych opłatach ok 3 funtów a stawki zwrotów skaczą z 250 do 750, plus te 12 m-cy jeśli chodzi o podróże ([/COLOR][/COLOR][COLOR=darkslategray]Overseas Travel[/COLOR][COLOR=darkgreen][COLOR=darkslategray]). jak dla mnie to wrażenie jest takie, ze jeśli ktoś sobie może pozwolić finansowo na to, to chyba warto[/COLOR]

[COLOR=darkgreen]opłata na wypadek demolki mieszkania zawiera się, mam nadzieję, w opcji "[/COLOR][/COLOR][COLOR=darkslategray]Third Party Liability & Legal Expenses Dogs Only" (czyli do miliona funtów) a nie w "Accidental Damage" (do 500) ?[/COLOR][/quote]

no wlasnie tez z chlopakiem sie zastanawiamy czy 1000 funtow za demolke mieszkania czy to 500:roll: za bardzo nie ma nam kto podpowiedziec ale mysle ,ze to tez jest dobry argument dla osob ktore chca wynajac mieszkanko a wlasciciel ma pewne obawy:p.Tak jak piszesz roznica jest niewielka bo 2 funty gora 3 wiec chyba jednak lepiej ta gold zamawiac bo jak patrzylam na ta clasick(podsawowa to prawie nic nie obejmuje) ,silver ma chyba zbyt male sumy a gold raczej pokazne ..

a tak na marginesie szkoda ze nie widzicie naszego pokoju podloga cala w folii (dywan ) przemeblowanie generalne bo maly nam siusia z czestotliwoscia minimum co 20 min:eviltong: nie wspomonajac o kupkach :loveu:zyc nie umierac chyba zrobie fotke:p. Ale uwaga szal nawet udawalo mu sie siusiac na mate moj chlopaka kupil dzis taki sprej co niby mial go nauczyc siusiania w jedno miejsce :evil_lol:efekt taki ,ze jak popryskalismy to zaczal sikac w innym miejscu :cool3:

Posted

[quote name='UTAAP']Czy ktos z was robil w UK test na przeciwciala i moze mi podac ile to mniej wiecej kosztuje?[/quote]
Utaap ,w klinice do której dawałam ci namiary płaciłam za test 73 funty + 30 paszport,a szczepienie na wscieklizne kosztowało 26 funtów

To prawda ze hodowcy nie chca oddawac psów Polakom,przeciez srodowisko kynologiczne jest miedzynarodowe ,opowiesci o tym w jakich warunkach sa wywozone z Polski szczeniaki do Niemiec ,Szwecji krąża po wystawach.Wiekszosc angielskich hodowcow zastrzega sobie ze nie exportuja szczeniakow.Moja chodowczyni ,wcale nie z najwyszszej polki ,bombardowala mnie meilami jak przynajmniej raz w tygodniu nie wysłalam zdiec '' [FONT=Arial][SIZE=2][COLOR=Red]Is everything ok with Amber.Is she settling in."

[COLOR=Black]co do ubezpieczenia to tez mam GOLD w [/COLOR][/COLOR][/SIZE][/FONT]Healthy Pets Insurance jak Aaliyah 1981 wykupujac ubezpieczenie pamietajcie ze najczesciej zaczyna ono działac 10 -14 dni pozniej

szybkiego powrotu do zdrowia dla Torro mam nadzieje ze bardzo szybko odzyska sprawnosc:-)

zalapałam sie na 3000 post

Posted

Tu jest zestawienie roznych ubezpieczycieli i mozna sprawdzic kwote ubezpiecznia:
[url]http://www.compare-pet-insurance.com/pet/index.php[/url]
Z tego, co przegladalam, 7-letniego malamuta mozna ubezpieczyc juz od ok.10L, ale niewiele to ubezpieczenie daje, juz sensowniejsze zaczynaja sie od 20L

Posted

Aga & Amber no to wiesz co my przezylismy kiedy zobaczylismy ,ze pieska nie tak latwo bedzie nam kupic :shake: ja juz sie balam ,ze nikt nam nie zaufa .

Fajnie ,ze masz ubezpieczenie tam gdzie my moze napisz cos wiecej jak to jest z tym ubezpieczeniem jak wyglada np refundacja u veta , jak mozemy z niego kozystac :)

karjo2 super ,ze wstawilas to zestawienie teraz mogla sobie inni porownac :)

Posted

niestety nie mam doswiadczena z ubezpieczeniem psow, Amber to moj pierwszy pies tutaj w UK :lol: a z ubezpieczenia nie kozystalam.
Wiem tyle ile dowiedziałam sie przez telefon.Ubezpieczenie nie refunduje kosztow szczepien , zabiegow kosmetycznych ,chirurgi estetycznej.Nie chca tez płacic za leczenie za granica-zalecaja transport z powrotem do UK.wiem ze nie zwracaja kosztow przeswietlenia stawow biodrowych jezeli nie ma wskazan do tego ,wiec ogolnie zwracaja tylko koszta leczenia

Posted

Słuchajcie! Torro w domu!
Długa droga jeszcze żeby wrócił do pełnej sprawności, ogólnie potężne ograniczenie - plawie klatka - do ogródka tylko na siusiu i kupkę restrykcyjnie przez tydzien i ćwiczenia delikatnie ciut, potem zobaczymy - może jakieś dłuższe spacerki. No bidnie wygląda to moje psisko :-(... ale nic to, najważniejsze, że jest na dobrej drodze do sprawnóści no i nie cierpi paskud mój.

Konkrety - my mamy ubezpieczenie w Sainsburym - tam są dwie opcje - koszty leczenia i inne do 2500 i 6500 gpb za jedną chorobę. Przy miesięcznym koszcie ok £14 mamy (dostałam potwierdzenie kilka dni temu!!!!) tą wyższą opcję - tu wchodzą też koszty rehabilitacji, anulowania wakacji właściciela, hospitalizacji właściciela i wtedy koszty opieki nad psem, leczenie zwierza za granicą, nagroda w razie zaginięcia chyba też i jeszcze jakieś inne). Teraz czekam, jak to zadziała - jak już pisałam mam stracha i uwierzę, jak zobacze...

Posted

Aga & Amber no nic mam nadzieje ,ze nie bedzie nam nigdy potrzebne kozystac z ubezpieczenia niech psiaki beda zdrowe :p

lemonsky trzymam kciuki za rehabilitacje malego czeka was dluga droga ale zobaczysz, ze zakonczy sie sukcesem . Moj poprzedni pies co prawda nie mial rehabilitacji ale wet doradzil nam czeste wyprawy nad wode zeby plywal i musze ci powiedziec ,ze naprawde efekty byly rewelacyjne. Dobrze ,ze macie ogrod bo bedzie szybciej wracal do zdrowia

Posted

[B]lemonsky[/B] - wspaniale wiesci! Trzymamy dalej za rehabilitacje! :multi:

[B]Aga & Amber[/B], a nie wiesz przypadkiem czy wyrobiliby mi nowy paszport, angielski?
I czy ktos wie, czy dane wlasciciela na poczatku (adres) to mozna sobie samemu wpisac/zmienic bez jakiegos potwierdzenia lekarza czy czegos innego?
ja nadal nie wiem czy mi potrzebny nowy test, pani z Defra odpisala mi ale nie podala jasno czy musze sie stosowac do polskich czy angielskich regul szczepien :roll:...

Posted

[B][COLOR=DarkGreen]lemonsky[/COLOR][/B][COLOR=DarkGreen][COLOR=DarkSlateGray], jest dobrze, będzie lepiej !

ufff, my własnie wróciliśmy do domu po sterylizacji, krowa jeszcze trochę nietomna ... ale musze powiedzieć, że zdziwiłem się szybkością działania zastrzyku usypiającego, myślałem, że to kilka minut potrwa a trwało z 10 sec.
[/COLOR][/COLOR]

Posted

Osho - niech się futro szybko wyliże z tej bezjajecznej opresji :)

Mój paskud jajka sobie solidnie odparzył jak się nie mógł kontrolować i siusiał pod siebie, a w lecznicy chyba tego nie dopatrzyli od razu :shake:... i trzeba teraz je smarować, żeby nie odpadły :evil_lol:.

Posted

[quote name='lemonsky']Osho - niech się futro szybko wyliże z tej bezjajecznej opresji :)[/quote]

[COLOR=DarkSlateGray]w zasadzie bezmacicznej, :diabloti:, na razie przysypia, choć na krótki spacer już zdążyła mnie wyciągnąć ... mam nadzieję, że szybko stanie na nogi[/COLOR]