kasiah72 Posted October 26, 2007 Posted October 26, 2007 Furciaczek- trzymamy kciuki. Kiedys komus obiecalam ze pokaze zdjecia mojego ogonka, oto Igor: [URL]http://img519.imageshack.us/img519/6086/hotel019ow9.jpg[/URL] [URL]http://img89.imageshack.us/img89/6960/hotel010dn8.jpg[/URL] [URL]http://img508.imageshack.us/img508/3947/hotel040cj1.jpg[/URL] [URL]http://img89.imageshack.us/img89/1713/hotel031tu0.jpg[/URL] [URL]http://img508.imageshack.us/img508/655/hotel036rd3.jpg[/URL] [URL]http://img219.imageshack.us/img219/8484/hotel037tl9.jpg[/URL] Quote
jefta Posted October 26, 2007 Posted October 26, 2007 świetny :loveu: dużo masz z nim kłopotów wychowawczych? Quote
kasiah72 Posted October 27, 2007 Posted October 27, 2007 Tylko nie rudy! :lol: On jest kremowy/srebrny. klopoty sa, np. walanie kuweta o sciany klatki o 4 nad ranem, podgryzanie stop kiedy np, zmywam, wchodzi do szuflad (znacie te tanie biurka z argosu). Narazie jestesmy na etapie "pokaze Ci kto tu rzadzi" i "zobaczymy kto pierwszy ustapi". To moja pierwsza fretka, nie mam zbyt duzego doswiadczenia z tymi zwierzetami (przeczytalam kilka ksiazek, wszystkie mozliwe fora) i probuje go wychowywac jak szczeniaka :) Quote
pusia2405 Posted October 27, 2007 Posted October 27, 2007 Strasznie mi się maluch podoba:loveu:. Quote
furciaczek Posted October 27, 2007 Posted October 27, 2007 Sliczny jest:loveu: Jak tak dalej pojdzie znowu bede musiala przelozyc wyjazd:shake: Z Furcia gorzej, bedziemy chyba operowac bo zamiast wchlaniac sie to wszytko jeszcze bardziej jej sie wysuwa:-( Z paszportami nie wiem jak bedzie... dzwonilam i nic konkretnego sie nie dowiedzialam:roll: Najwyzej poprosze zeby do paszportow wpisali te czynnosci ktore oni robili a reszte wpisze mi zaprzyjazniona wetka...mam nadzieje... Koles od transportu mnie wkurzyl...dzwonilam wczoraj zeby potwierdzic rezerwacje a on ze sam nie wie jak to bedzie bo inni ludzie (5) zaczynaja nazekac ze psy beda jechac, i ze one w sumie duze sa i ze najwyzej gdzies je "upchniemy" na bagarzach czy gdzies:angryy: Nikt nie bedzie mi moich psow upychal:angryy: szukam innego transportu... niech ten koszmar sie juz skonczy:placz: Quote
pusia2405 Posted October 27, 2007 Posted October 27, 2007 Biedna Furcia...:-( Oby to nic poważnego:shake: Trzymaj się i nie poddawaj!! Quote
Habibi Posted October 27, 2007 Posted October 27, 2007 [B]fur[/B] moge podac ci namiary na busa ktorym ja jechałam, spotkanie na granicy w Świecku, a ruszaja z Białegostoku. Z psem nie bylo zadnego problemu, Ronek jechal wywalony w legowisku i byla jeszcze suka a'la CC. Quote
furciaczek Posted October 27, 2007 Posted October 27, 2007 [quote name='Habibi'][B]fur[/B] moge podac ci namiary na busa ktorym ja jechałam, spotkanie na granicy w Świecku, a ruszaja z Białegostoku. Z psem nie bylo zadnego problemu, Ronek jechal wywalony w legowisku i byla jeszcze suka a'la CC.[/quote] Dawaj:loveu: mam nadzieje ze jada przez Torun... do swiecka nie dojade:shake: PUSIU no jakos sie trzymam...nie mam wyjscia chyba...:) Quote
Habibi Posted October 27, 2007 Posted October 27, 2007 Nie mam pojęcia jaka trasa jada, ja miałam sie z nimi spotkac w Zielonej G. ale blizej mi było do Świecka. Transport POL-ANG-POL ,przewóz osób,przesłek itd.! Rejon: Londyn Dzielnica/miejscowość: POLSKA-ANGLIA-POLSKA Nazwa firmy: Auto-Bajer Rodzaj usług: Transport do/z Polski TRANSPORT POLSKA -ANGLIA- POLSKA R REGULRANIE COTYGODNIOWE WYJAZDY ! O F E R U J E M Y:R -PRZEóWZ OSóB I PRZESYłEK, -ZWIERZąT -MOTOCYKLI -PRZEPROWADZKI -ZAOPATRZENIE SKLEPóW -INDYWIDUALNE ZAMóWIENIA . RkONTAKT: tel.POLSKA:+48 602 326 236 +48 604 970 888 tel.ANGLIA:+44 77 855 606 22 +44 78 566 236 04(tel.czynne tylko w niedziele) e-mail:[EMAIL="[email protected]"][COLOR=#0000ff][email protected][/COLOR][/EMAIL] Jechali na 2 busy, czysto, szybko, przystanki robili czesto(dla reszty na papierosa, dla nas na siku). Głowa do góry i mizianka dla futer. Quote
furciaczek Posted October 28, 2007 Posted October 28, 2007 Habibi to wlasnie ta firma powiedziala ze upchnie gdzies psy... nie wiem moze zly dzien mial facet czy cos... wyjazd przekladam znowu:shake: z furcia gorzej, byla cewnikowana, dostala hormony antybiotyki i cos rozkurczowego... miala byc operowana ale moglaby nie przezyc operacji... teraz czekamy az jej stan sie ustabilizuje i zobaczymy czy i kiedy bedzie zabieg... W sprawie paszportow...musze odwiedzic wszytkich wetow zamieszanych w ta sprawe bo zaden nie chce wypelic calego paszportu tylko to co sam robil...mowilam ze przyniose zaswiadczenia ze inni przefaksuja zaswiadczenia ale to nic nie dalo... najgorsze ze kazdy z tych wetow w innym miescie... Quote
jefta Posted October 28, 2007 Posted October 28, 2007 1. [B]Dużo zdrowia dla Furci! :-( [/B]2. Co do firmy (pewnie mówimy o tej samej) zależy na kogo trafisz. W jedną stronę trafiłam super, w drugą-koszmar-wysiadłam już w Poznaniu :roll:. 3. Przechlapane masz z tym paszportem. Nie znam niestety nikogo w tej okolicy. Edit: jednak jechałam z inną firmą: komórka angielska (sob-niedz)- 078 56 01 4280 W Polsce numery: 603774244 i tel stacjonarny- 81/8264144. Quote
osho Posted October 28, 2007 Posted October 28, 2007 ja też trzymam kciuki za furcię, wyobrażam sobie co musisz czuć ... obyście jak najszybciej mieli te wszystkie zawirowania za sobą i wreszcie odetchnęli ! Quote
pusia2405 Posted October 28, 2007 Posted October 28, 2007 Furciu, zdrowiej czym prędzej. Zwiedzanie Europy czeka... Quote
furciaczek Posted October 30, 2007 Posted October 30, 2007 2 listopada jade tylko z Preziem... Furia przez najblizszy miesiac nie nadaje sie na podroze:-( Ogladam paszport czarnucha... 1. Nr mikrochipu mamy wpisany dlugopisem nie wiem czemu nie ma naklejki:roll: czy to jakis problem?? 2.data implantacji mikroczipu 06.2006 (miesiac wpisany rzymskimi) czy musi byc napisany dzien skoro szczepienie bylo w pozniejszym miesiaicu?? 3.szczepienie przeciwko wsciekliznie Biocan R 2006.10.19 rabisin 08.08.2007 4. test serologiczny 21.04.2007 (rok poprawiany jest, wet sie chyba pomylil i napisal 2006 ) przyczepia sie do tej poprawki skoro na papierach z pulaw jest 2007?? Moze uda mi sie wkleic skan... czekam na ojca bo nie potrafie obslogiwac skanera:oops: Moga robic jakies problemy?? Quote
Habibi Posted October 30, 2007 Posted October 30, 2007 Mi akurat sprawdzali wszystko niezbyt dokładnie, wyników z Puław nikt nie ogladał. Myśle ze z numerem czipa wpisanym recznie nie bedzie problemu, ale zapytam z ciekawosci gdzie sie podziały naklejki do cholerki?? Jesli bedziesz jechała tym samym busem co ja to zabierz jakies legowisko czy os zeby futro miało wygodnie. Ja miałam takie spore 80x60 i wlazło bez problemu, tylko mi po nim deptali jak łazili zapalić, ale pal licho wyprałam sobie... Quote
furciaczek Posted October 30, 2007 Posted October 30, 2007 [quote name='Habibi']Mi akurat sprawdzali wszystko niezbyt dokładnie, wyników z Puław nikt nie ogladał. Myśle ze z numerem czipa wpisanym recznie nie bedzie problemu, ale zapytam z ciekawosci gdzie sie podziały naklejki do cholerki?? Jesli bedziesz jechała tym samym busem co ja to zabierz jakies legowisko czy os zeby futro miało wygodnie. Ja miałam takie spore 80x60 i wlazło bez problemu, tylko mi po nim deptali jak łazili zapalić, ale pal licho wyprałam sobie...[/quote] Mam nadzieje ze bedzie wszytko wporzadku... a co sie stalo z naklejka to pojecia nie mam:shake: u Furci w paszporcie jest a u czarnucha nie:roll: ehhh... Kupilam juz kocyk mieciutki bo nasze legowiska mogloby byc ciezko upchnac:evil_lol: ponioslo mnie i kupilam takie 2 metrowe:lol: Quote
Gasnik Posted October 30, 2007 Posted October 30, 2007 Z tego co kojarze, to naklejka nie jest bardzo ważna, o ile jest jakis tam nr serii czy cos takiego wpisane i producent oraz rodzaj szczepionki. Tym bym sie naprawde bardzo nie martwila. My nie mielismy naklejki i nikt sie nie przyczepil. Wytworca, nazwa i numer serii szczepionki sa wazne, a jak sa tam wpisane czy wlepione to juz wszystko jedno. Powtarzam - [U]my nie mielsimy naklejki i bylo ok[/U] :) Co do daty badania z Pulaw, zabierz ze soba ten certyfikat, ktory dostalas i zawsze moga porownac z oryginalem, jesli beda chcieli. Zdaje sobie sprawe z tego, ze kosztuje Cie to wiele nerwow. pamietam przed nasza podroza, jak balam sie o wszystko, ale nie powinnas miec problemow z tym. Tylko wez koniecznie ten certyfikat. A moze niech wet jakas parafke i pieczatke klepnie przy tej poprawionej dacie. Choc wydaje mi sie, ze wazniejszy jest certyfikat. Quote
Habibi Posted October 30, 2007 Posted October 30, 2007 [B]fur[/B] będzie dobrze już zaciskamy wszystkie łapy[B] :p[/B] Quote
furciaczek Posted October 31, 2007 Posted October 31, 2007 [quote name='Gasnik']Z tego co kojarze, to naklejka nie jest bardzo ważna, o ile jest jakis tam nr serii czy cos takiego wpisane i producent oraz rodzaj szczepionki. Tym bym sie naprawde bardzo nie martwila. My nie mielismy naklejki i nikt sie nie przyczepil. Wytworca, nazwa i numer serii szczepionki sa wazne, a jak sa tam wpisane czy wlepione to juz wszystko jedno. Powtarzam - [U]my nie mielsimy naklejki i bylo ok[/U] :) Co do daty badania z Pulaw, zabierz ze soba ten certyfikat, ktory dostalas i zawsze moga porownac z oryginalem, jesli beda chcieli. Zdaje sobie sprawe z tego, ze kosztuje Cie to wiele nerwow. pamietam przed nasza podroza, jak balam sie o wszystko, ale nie powinnas miec problemow z tym. Tylko wez koniecznie ten certyfikat. A moze niech wet jakas parafke i pieczatke klepnie przy tej poprawionej dacie. Choc wydaje mi sie, ze wazniejszy jest certyfikat.[/quote] Naklejki od szczepien mamy na szczescie, certyfikat juz spakowany jest... zaraz lecimy do weta na odrobaczanie i odkleszczanie... wyjezdzamy 2 a jutro nic nie zalatwie. Mam nadzieje ze wet problemu nie zrobi:roll: Jedzie z nami jeszcze jakas babeczka z psem wiec mysle ze podroz minie nam przyjemnie, zawsze to lepiej postresowac sie z kims a nie samemu:evil_lol: [quote name='Habibi'][B]fur[/B] będzie dobrze już zaciskamy wszystkie łapy[B] :p[/B][/quote] Rece mi sie trzesa jak mysle o tej podrozy:shake: chyba nigdy tak sie nie balam:placz: Quote
Kaśka (Hasta) Posted October 31, 2007 Posted October 31, 2007 [B]Furciaczek[/B], jestem przekonana ze nie bedzie problemow :) wiekszosci z nas nie sprawdzali dokumentow - tylko rzucili na nie okiem; ja dostalam w rece czytnik czipowy, pani zerknela na paszport i tyle! psa widziala z odleglosci 50m :) napij sie melisy, no bo jak bedziesz robila Preziowi zdjecia tak roztrzesionymi rekami?! :eviltong: mooocno trzymam kciuki!!! Quote
furciaczek Posted October 31, 2007 Posted October 31, 2007 [quote name='Kaśka (Hasta)'][B]Furciaczek[/B], jestem przekonana ze nie bedzie problemow :) wiekszosci z nas nie sprawdzali dokumentow - tylko rzucili na nie okiem; ja dostalam w rece czytnik czipowy, pani zerknela na paszport i tyle! psa widziala z odleglosci 50m :) napij sie melisy, no bo jak bedziesz robila Preziowi zdjecia tak roztrzesionymi rekami?! :eviltong: mooocno trzymam kciuki!!![/quote] mam nadzieje ze bedzie dobrze, najwyzej wroca nas z granicy:roll: Wlasnie wrocilismy do weta, w paszport wszytko dobrze wpisala stalam nad nia i mowilam co, gdzie i jak... prom mamy 3.11 o 3-4 rano (nie pamietam dokladnie:roll:) w paszporcie mamy 1.11 o 23.00 odkleszczanie i odrobaczenie... frontline i pratel. Czy w sekcji 10 legalizacja cos mam miec wpisane?? Quote
Habibi Posted October 31, 2007 Posted October 31, 2007 Legalizacja jest potrzebna przy wyjezdzie do krajów nie bedacych w unii. My to podbijalismy jak jechaliśmy na wystawe do Kaliningradu. Quote
furciaczek Posted October 31, 2007 Posted October 31, 2007 Dziekuje Habibi:loveu: Bede musiala Ci chyba jakies piwko albo winko postawic za pomoc:loveu: zreszta Wam wszytkim:loveu::loveu::loveu::loveu: Czy planowany jest jakis dogo zlot na wyspach:cool3: bo teraz i ja sie pisze na takie cos, co prawda jeszcze w niepelnym stadzie ale zawsze cos:multi: Quote
pusia2405 Posted October 31, 2007 Posted October 31, 2007 Ale emocje... Oby WAM się powiodło. Bardzo mocno kibicuje i zbieram doświadczenia;). Quote
Recommended Posts