Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Furciaczek- trzymamy kciuki.

Kiedys komus obiecalam ze pokaze zdjecia mojego ogonka, oto Igor:

[URL]http://img519.imageshack.us/img519/6086/hotel019ow9.jpg[/URL]

[URL]http://img89.imageshack.us/img89/6960/hotel010dn8.jpg[/URL]

[URL]http://img508.imageshack.us/img508/3947/hotel040cj1.jpg[/URL]

[URL]http://img89.imageshack.us/img89/1713/hotel031tu0.jpg[/URL]

[URL]http://img508.imageshack.us/img508/655/hotel036rd3.jpg[/URL]

[URL]http://img219.imageshack.us/img219/8484/hotel037tl9.jpg[/URL]

• Replies 7.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Tylko nie rudy! :lol:

On jest kremowy/srebrny.

klopoty sa, np. walanie kuweta o sciany klatki o 4 nad ranem, podgryzanie stop kiedy np, zmywam, wchodzi do szuflad (znacie te tanie biurka z argosu).

Narazie jestesmy na etapie "pokaze Ci kto tu rzadzi" i "zobaczymy kto pierwszy ustapi". To moja pierwsza fretka, nie mam zbyt duzego doswiadczenia z tymi zwierzetami (przeczytalam kilka ksiazek, wszystkie mozliwe fora) i probuje go wychowywac jak szczeniaka :)

Posted

Sliczny jest:loveu:

Jak tak dalej pojdzie znowu bede musiala przelozyc wyjazd:shake:
Z Furcia gorzej, bedziemy chyba operowac bo zamiast wchlaniac sie to wszytko jeszcze bardziej jej sie wysuwa:-(
Z paszportami nie wiem jak bedzie... dzwonilam i nic konkretnego sie nie dowiedzialam:roll: Najwyzej poprosze zeby do paszportow wpisali te czynnosci ktore oni robili a reszte wpisze mi zaprzyjazniona wetka...mam nadzieje...
Koles od transportu mnie wkurzyl...dzwonilam wczoraj zeby potwierdzic rezerwacje a on ze sam nie wie jak to bedzie bo inni ludzie (5) zaczynaja nazekac ze psy beda jechac, i ze one w sumie duze sa i ze najwyzej gdzies je "upchniemy" na bagarzach czy gdzies:angryy: Nikt nie bedzie mi moich psow upychal:angryy: szukam innego transportu...

niech ten koszmar sie juz skonczy:placz:

Posted

[B]fur[/B] moge podac ci namiary na busa ktorym ja jechałam, spotkanie na granicy w Świecku, a ruszaja z Białegostoku. Z psem nie bylo zadnego problemu, Ronek jechal wywalony w legowisku i byla jeszcze suka a'la CC.

Posted

[quote name='Habibi'][B]fur[/B] moge podac ci namiary na busa ktorym ja jechałam, spotkanie na granicy w Świecku, a ruszaja z Białegostoku. Z psem nie bylo zadnego problemu, Ronek jechal wywalony w legowisku i byla jeszcze suka a'la CC.[/quote]

Dawaj:loveu: mam nadzieje ze jada przez Torun... do swiecka nie dojade:shake:

PUSIU no jakos sie trzymam...nie mam wyjscia chyba...:)

Posted

Nie mam pojęcia jaka trasa jada, ja miałam sie z nimi spotkac w Zielonej G. ale blizej mi było do Świecka.

Transport POL-ANG-POL ,przewóz osób,przesłek itd.!
Rejon: Londyn
Dzielnica/miejscowość: POLSKA-ANGLIA-POLSKA
Nazwa firmy: Auto-Bajer
Rodzaj usług: Transport do/z Polski
TRANSPORT POLSKA -ANGLIA- POLSKA R
REGULRANIE COTYGODNIOWE WYJAZDY !

O F E R U J E M Y:R

-PRZEóWZ OSóB I PRZESYłEK,

-ZWIERZąT

-MOTOCYKLI

-PRZEPROWADZKI

-ZAOPATRZENIE SKLEPóW

-INDYWIDUALNE ZAMóWIENIA .

RkONTAKT:
tel.POLSKA:+48 602 326 236
+48 604 970 888
tel.ANGLIA:+44 77 855 606 22
+44 78 566 236 04(tel.czynne tylko w niedziele)
e-mail:[EMAIL="[email protected]"][COLOR=#0000ff][email protected][/COLOR][/EMAIL]

Jechali na 2 busy, czysto, szybko, przystanki robili czesto(dla reszty na papierosa, dla nas na siku).

Głowa do góry i mizianka dla futer.

Posted

Habibi to wlasnie ta firma powiedziala ze upchnie gdzies psy... nie wiem moze zly dzien mial facet czy cos...

wyjazd przekladam znowu:shake: z furcia gorzej, byla cewnikowana, dostala hormony antybiotyki i cos rozkurczowego... miala byc operowana ale moglaby nie przezyc operacji... teraz czekamy az jej stan sie ustabilizuje i zobaczymy czy i kiedy bedzie zabieg...

W sprawie paszportow...musze odwiedzic wszytkich wetow zamieszanych w ta sprawe bo zaden nie chce wypelic calego paszportu tylko to co sam robil...mowilam ze przyniose zaswiadczenia ze inni przefaksuja zaswiadczenia ale to nic nie dalo... najgorsze ze kazdy z tych wetow w innym miescie...

Posted

1. [B]Dużo zdrowia dla Furci! :-(

[/B]2. Co do firmy (pewnie mówimy o tej samej) zależy na kogo trafisz. W jedną stronę trafiłam super, w drugą-koszmar-wysiadłam już w Poznaniu :roll:.

3. Przechlapane masz z tym paszportem. Nie znam niestety nikogo w tej okolicy.

Edit: jednak jechałam z inną firmą:
komórka angielska (sob-niedz)- 078 56 01 4280
W Polsce numery: 603774244 i tel stacjonarny- 81/8264144.

Posted

ja też trzymam kciuki za furcię, wyobrażam sobie co musisz czuć ...

obyście jak najszybciej mieli te wszystkie zawirowania za sobą i wreszcie odetchnęli !

Posted

2 listopada jade tylko z Preziem... Furia przez najblizszy miesiac nie nadaje sie na podroze:-(

Ogladam paszport czarnucha...

1. Nr mikrochipu mamy wpisany dlugopisem nie wiem czemu nie ma naklejki:roll:
czy to jakis problem??

2.data implantacji mikroczipu 06.2006 (miesiac wpisany rzymskimi)
czy musi byc napisany dzien skoro szczepienie bylo w pozniejszym miesiaicu??

3.szczepienie przeciwko wsciekliznie

Biocan R 2006.10.19
rabisin 08.08.2007

4. test serologiczny
21.04.2007 (rok poprawiany jest, wet sie chyba pomylil i napisal 2006 )
przyczepia sie do tej poprawki skoro na papierach z pulaw jest 2007??

Moze uda mi sie wkleic skan... czekam na ojca bo nie potrafie obslogiwac skanera:oops:

Moga robic jakies problemy??

Posted

Mi akurat sprawdzali wszystko niezbyt dokładnie, wyników z Puław nikt nie ogladał.
Myśle ze z numerem czipa wpisanym recznie nie bedzie problemu, ale zapytam z ciekawosci gdzie sie podziały naklejki do cholerki??
Jesli bedziesz jechała tym samym busem co ja to zabierz jakies legowisko czy os zeby futro miało wygodnie. Ja miałam takie spore 80x60 i wlazło bez problemu, tylko mi po nim deptali jak łazili zapalić, ale pal licho wyprałam sobie...

Posted

[quote name='Habibi']Mi akurat sprawdzali wszystko niezbyt dokładnie, wyników z Puław nikt nie ogladał.
Myśle ze z numerem czipa wpisanym recznie nie bedzie problemu, ale zapytam z ciekawosci gdzie sie podziały naklejki do cholerki??
Jesli bedziesz jechała tym samym busem co ja to zabierz jakies legowisko czy os zeby futro miało wygodnie. Ja miałam takie spore 80x60 i wlazło bez problemu, tylko mi po nim deptali jak łazili zapalić, ale pal licho wyprałam sobie...[/quote]

Mam nadzieje ze bedzie wszytko wporzadku... a co sie stalo z naklejka to pojecia nie mam:shake: u Furci w paszporcie jest a u czarnucha nie:roll:
ehhh...
Kupilam juz kocyk mieciutki bo nasze legowiska mogloby byc ciezko upchnac:evil_lol: ponioslo mnie i kupilam takie 2 metrowe:lol:

Posted

Z tego co kojarze, to naklejka nie jest bardzo ważna, o ile jest jakis tam nr serii czy cos takiego wpisane i producent oraz rodzaj szczepionki. Tym bym sie naprawde bardzo nie martwila. My nie mielismy naklejki i nikt sie nie przyczepil. Wytworca, nazwa i numer serii szczepionki sa wazne, a jak sa tam wpisane czy wlepione to juz wszystko jedno. Powtarzam - [U]my nie mielsimy naklejki i bylo ok[/U] :)
Co do daty badania z Pulaw, zabierz ze soba ten certyfikat, ktory dostalas i zawsze moga porownac z oryginalem, jesli beda chcieli.
Zdaje sobie sprawe z tego, ze kosztuje Cie to wiele nerwow. pamietam przed nasza podroza, jak balam sie o wszystko, ale nie powinnas miec problemow z tym. Tylko wez koniecznie ten certyfikat. A moze niech wet jakas parafke i pieczatke klepnie przy tej poprawionej dacie. Choc wydaje mi sie, ze wazniejszy jest certyfikat.

Posted

[quote name='Gasnik']Z tego co kojarze, to naklejka nie jest bardzo ważna, o ile jest jakis tam nr serii czy cos takiego wpisane i producent oraz rodzaj szczepionki. Tym bym sie naprawde bardzo nie martwila. My nie mielismy naklejki i nikt sie nie przyczepil. Wytworca, nazwa i numer serii szczepionki sa wazne, a jak sa tam wpisane czy wlepione to juz wszystko jedno. Powtarzam - [U]my nie mielsimy naklejki i bylo ok[/U] :)
Co do daty badania z Pulaw, zabierz ze soba ten certyfikat, ktory dostalas i zawsze moga porownac z oryginalem, jesli beda chcieli.
Zdaje sobie sprawe z tego, ze kosztuje Cie to wiele nerwow. pamietam przed nasza podroza, jak balam sie o wszystko, ale nie powinnas miec problemow z tym. Tylko wez koniecznie ten certyfikat. A moze niech wet jakas parafke i pieczatke klepnie przy tej poprawionej dacie. Choc wydaje mi sie, ze wazniejszy jest certyfikat.[/quote]

Naklejki od szczepien mamy na szczescie, certyfikat juz spakowany jest... zaraz lecimy do weta na odrobaczanie i odkleszczanie... wyjezdzamy 2 a jutro nic nie zalatwie. Mam nadzieje ze wet problemu nie zrobi:roll:
Jedzie z nami jeszcze jakas babeczka z psem wiec mysle ze podroz minie nam przyjemnie, zawsze to lepiej postresowac sie z kims a nie samemu:evil_lol:

[quote name='Habibi'][B]fur[/B] będzie dobrze już zaciskamy wszystkie łapy[B] :p[/B][/quote]

Rece mi sie trzesa jak mysle o tej podrozy:shake: chyba nigdy tak sie nie balam:placz:

Posted

[B]Furciaczek[/B], jestem przekonana ze nie bedzie problemow :)
wiekszosci z nas nie sprawdzali dokumentow - tylko rzucili na nie okiem;
ja dostalam w rece czytnik czipowy, pani zerknela na paszport i tyle! psa widziala z odleglosci 50m :)

napij sie melisy, no bo jak bedziesz robila Preziowi zdjecia tak roztrzesionymi rekami?! :eviltong:

mooocno trzymam kciuki!!!

Posted

[quote name='Kaśka (Hasta)'][B]Furciaczek[/B], jestem przekonana ze nie bedzie problemow :)
wiekszosci z nas nie sprawdzali dokumentow - tylko rzucili na nie okiem;
ja dostalam w rece czytnik czipowy, pani zerknela na paszport i tyle! psa widziala z odleglosci 50m :)

napij sie melisy, no bo jak bedziesz robila Preziowi zdjecia tak roztrzesionymi rekami?! :eviltong:

mooocno trzymam kciuki!!![/quote]

mam nadzieje ze bedzie dobrze, najwyzej wroca nas z granicy:roll:

Wlasnie wrocilismy do weta, w paszport wszytko dobrze wpisala stalam nad nia i mowilam co, gdzie i jak... prom mamy 3.11 o 3-4 rano (nie pamietam dokladnie:roll:) w paszporcie mamy 1.11 o 23.00 odkleszczanie i odrobaczenie... frontline i pratel.

Czy w sekcji 10 legalizacja cos mam miec wpisane??

Posted

Dziekuje Habibi:loveu:
Bede musiala Ci chyba jakies piwko albo winko postawic za pomoc:loveu:
zreszta Wam wszytkim:loveu::loveu::loveu::loveu:

Czy planowany jest jakis dogo zlot na wyspach:cool3: bo teraz i ja sie pisze na takie cos, co prawda jeszcze w niepelnym stadzie ale zawsze cos:multi: