Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='chemicalo']ja tam wolę te większe :loveu:[/QUOTE]

ja tez :lol: jasne nie 7 kg, ale większe... tylko nie rozumiem czlowieka, ktory obgaduje jakiegos yorka z pseudohodowli, lepiej modlibyl się do Boga, zeby jego taki nie byl, bo tez bierze z pseudohodowli :evil_lol: no i co ze od znajomych? genetyka rodzicow jest nie znana, papierkow nie ma, więc tych 7 kg nie wolno wykluczac :lol:
;)

• Replies 167
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ja też. Max 3.5 kg - to jest york w moim typie.
Ostatnio byłam w gdansku na matarni. Szła jakaś pani właśnie z taką "miniaturką". Przecież to nawet nie połowa mojego była.

Posted

[quote name='chemicalo']Ja też. Max 3.5 kg - to jest york w moim typie.
Ostatnio byłam w gdansku na matarni. Szła jakaś pani właśnie z taką "miniaturką". Przecież to nawet nie połowa mojego była.[/QUOTE]

moja tez okolo 3,5 kg :multi: a wiesz jak mowią na miniaturkach??? "Cien yorka" :evil_lol:

Posted

[quote name='chemicalo']taka prawda :diabloti: chociaż też są tak samo kochane ;][/QUOTE]

fakt, tylko większosc wygląda zalosnie, chociaz jasne są i bardzo ladne, jak mają lepsze geny, tylko, ze ja bym nie miala tyle sily tak na nie uwazac, zeby ktos nie zdepczyl i cos w tym rodzaju...

Posted

[quote name='Vici i Jeannie']a sama tez nie z hodowli kupujesz :cool3:[/quote]

Ja kupuję Yorka od znajomej mojej mamy,a ona kupiła od obcych ludzi...Znam poprzednie mioty tej suni (od której biorę pieska) ważą akurat,jakieś 3kg.Utrzymuję kontakt z taką jedną,która kupiła od niej pieska i York zdrowo się chowa.Mogę zaufać tej pani.

Posted

[quote name='Nikusia_94']Nawet jeśli mi wyrośnie kolubryna to i tak będę ją kochała najmocniej na świecie.Dla mnie nie liczy się wygląd,ale osobowość psiaka.Żeby tylko był zdrowy.[/quote]

to nie lepiej od razu wziąć ze schroniska? :razz:

Posted

Skoro nie liczy się wygląd, to można wziąć kundelka, prawda? Liczy się charakter? A co takiego ma york, czego nie ma pies ze schroniska? :razz:

Co do yorków w schroniskach. Zdziwiłabyś się :shake:

Posted

[quote name='chemicalo']Skoro nie liczy się wygląd, to można wziąć kundelka, prawda?[/quote]
A kto Ci powiedział, że sie nie liczy?BARDZO się liczy:lol:
[quote name='chemicalo']Liczy się charakter? A co takiego ma york, czego nie ma pies ze schroniska? :razz:[/quote]
[quote name='chemicalo']Otóż: charakterek i wygląd yorka, który - przyznasz - jest niepowtarzalny. Nawet jeśli jest to piesek bez papierów.

[quote name='chemicalo'] Co do yorków w schroniskach. Zdziwiłabyś się :shake:[/quote]
A to akurat bardzo niedobrze:-(

Posted

[quote name='Hania:)']A kto Ci powiedział, że sie nie liczy?BARDZO się liczy:lol:

[/quote]

dla mnie po części tak. ale koleżanka, która ma zamiar kupić psa sama napisała, że dla niej wygląd się [B]nie[/B] liczy :razz:

Posted

No ok.Wygląd się liczy.Po prostu jestem pewna,że piesek będzie taki jak York.Widziałam jego rodziców.Bardzo mi zależy,żeby był ładnym pieskiem (o co będę dbała) Wam też chyba nie zależy tylko na wyglądzie swoich pupili co ? Zresztą,jak wcześniej wspomniała Hania:) Te pieski mają niesamowity charakter.Chcę,żeby był mały,ale jeśli już troszkę u nas pomieszka i się do niego przywiążę to będę go kochała nawet jeśli wyrośnie na 7 kilogramowego psa.To zdjęcie jego matki:
[URL="http://img528.imageshack.us/img528/1048/coventry002vb1.jpg"]http://img528.imageshack.us/img528/1048/coventry002vb1.jpg[/URL]

Posted

[quote]
" Liczy się charakter? A co takiego ma york, czego nie ma pies ze schroniska? "
[/quote]

Yorek...
Stosunkowo łatwo zamyka się w sobie. Współpracuje na własnych zasadach. Inteligentny. Większość ma popęd łowiecki, choć niestety spada on w rasie (ubolewam:-().
Jest zdecydowanym faszystą - na świecie istnieją yorki oraz inne rasy. Te inne są równe, yorki są równiejsze.
:lol:
Dobrze prowadzony yorek jest w pracy bardzo energetyczny. Większość z nich ma wybujały temperament. Samce miewają tendencje do agresywnych zachowań, często na bazie ostrości pozornej.
Suczki są stosunkowo uległe.

A pieski ze schroniska miewają zapewne te cechy choć nie wszystkie naraz :lol:. Miewają też rozmaite traumy i czasem ludziska nie czują się na siłach wziąć psa o nieznanej przeszłości.

Posted

[quote name='Berek']

A pieski ze schroniska miewają zapewne te cechy choć nie wszystkie naraz :lol:.[/quote]

Wiem, że nie wszystkie. Ale wcale nie trzeba bardzo dobrze szukać, żeby takiego znalezc :cool3:

[quote name='Nikusia_94']A rodowód i tak mi niepotrzebny,ponieważ i tak bym go nie wystawiała :-) Szkoła...Obowiązki...Blee ;-([/quote]

też swojego nie wystawiamy, a jednak kupiliśmy z rodowodem. metryka i tak gdzies mi się zgubiła.

Posted

[quote name='Nikusia_94']To zdjęcie jego matki:[URL="http://img528.imageshack.us/img528/1048/coventry002vb1.jpg"]http://img528.imageshack.us/img528/1048/coventry002vb1.jpg[/URL][/quote]

no wiesz, ona dosyc sympatyczna, ale lepiej by bylo jak ty nam pokazalasby ją uszesana i ladnie stojacą, zeby sylwetka byla widac, zeby wlos byl by widoczny do konca, to mozna by bylo cos mowic, a teraz wiesz, ona więcej kundelka przypomina ;) przeciez na yorki patrzy się wtedy, kiedy oni mają "wystawowy" wygląd.
Ojca tez by trza bylo tak zobaczyc

Posted

Zgadzam sie z wiekszoscioa osob ,ktore twierdza ze miniaturyzacja ma swoje granice i nie powino tak byc ! No ale cos czesto nawet na wystawach spotyka sie takie maluszki ktore idac na ringu nie ida tylko skacza. Sa ladne ale coz tego??Jestem za standratowym yorkiem ,mnie tez przeraza gdy czytam york wazocy1,5kg boze moj Mam w domu 2 yoreczki jeden 5 letni Niko wazacy3,5 a drugi mam nadzieje ze bedzie wazyll ponad 2,5-3kg jak jego rodzice.czy kupilam bym tzw miniaturkeNIE!

Posted

A skąd wiesz co Ci wyrośnie z takiego maleństwa ?? Ja kupilam Jessi jak miała jakies 3,5 m-ca i ważyła wtedy 1,5kg chyba .. hodowczyni powiedziała, że 2,5 będzie miała na pewno a nie ma! Jej mama to chyba z 4 kg wazyła - była sporą suczką, tata 2 kg no i Jessi wdała się widocznie w tatusia

Posted

[quote name='Berek']Yorek...
Stosunkowo łatwo zamyka się w sobie. Współpracuje na własnych zasadach. Inteligentny. Większość ma popęd łowiecki, choć niestety spada on w rasie (ubolewam:-().
Jest zdecydowanym faszystą - na świecie istnieją yorki oraz inne rasy. Te inne są równe, yorki są równiejsze.
:lol:
Dobrze prowadzony yorek jest w pracy bardzo energetyczny. Większość z nich ma wybujały temperament. Samce miewają tendencje do agresywnych zachowań, często na bazie ostrości pozornej.
Suczki są stosunkowo uległe.

[/quote]

Super charakterystyka :lol:
u mojego popęd łowiecki objawia się głównie na balkonie, jak przysiądzie jakiś gołąb-wtedy robi się groźny, że hoho
Z tym faszyzmem-ostra teza :cool3:
chociaż muszę powiedzieć, że miałam parę psów i faktycznie charakter yorka jest specyficzny-może to wynika z tego, że w tak malym ciałku mieści się charakterek, co się zowie :eviltong:

a tak trochę offtopic- wdrożyłam Twoje zasady pielęgnacyjne
muszę powiedzieć-jestem w lekkim szoku- jest tak, jak pisałaś
tylko codzienne czesanko bardzo dokładne musi być